Seks yapmamak için nedenler sayalım.

Herkesin bu konuya katılımı istiyorum. Seks yapmamak için ne gibi nedenleriniz var. Başağrısı nedenden sayılmıyor :).

Başlıyorum.

HIV/AIDS:

-Ateş, titreme, terleme, yorgunluk, iştah ve kilo kaybı, kas ve eklemlerde ağrı, uzun süren boğaz ağrısı, lenf bezlerinde şişme, ishal, mantar enfeksiyonları ve cilt yaraları

-Zaman içinde vücudu diğer enfeksiyonlara ya da kansere karşı savunmasız bırakır.

Hepatit:

-Hafif grip benzeri belirtiler, ateş, yorgunluk, ağrı, iştah kaybı, bulantı, karın ağrısı, koyu idrar, deri ve gözlerde sarılık

-Karaciğerde kronik enfeksiyon, siroz ve kansere neden olabilmektedir.

Human Papilloma Virüs (HPV):

-Dünyada kadınlar arasında ikinci ölüm nedeni olan rahim ağzı kanserinde etkili olan bu virüs genellikle belirti göstermemektedir. Ayrıca penis, vajina veya anüste siğiller ve karnabahar görünümlü lezyonlar oluşabilmektedir.

-100'den fazla alt tipi bulunan HPV'nin sayıları 13-18 arasında değişen belirli suşları rahim ağzı/penis kanseri için risk oluşturmaktadır.

Klamidya Trakomatis:

-Penis, vajina ya da anüsten olağan dışı akıntı, idrar yaparken ya da cinsel ilişki sırasında ağrı ve yanma hissi, karın ağrısı, bulantı, ateş ve adet dönemleri arasında kanama

-Tedavi edilmezse, erkeklerde testilerin iltihaplanmasına, bayanlarda kısırlığa neden olan pelvik inflamatuar hastalığa (PID) neden olmaktadır. Enfeksiyon belirtileri oluşmadan kısırlığa da neden olabilmektedir.

Herpes Simpleks:

-Ağız, penis, vajina veya anüs çevresinde yaralar, kabarcıklar, siğiller, genital bölgede ve ağızda kaşınma ve yanma, idrar yaparken ya da cinsel ilişki sırasında ağrı ve yanma hissi, ateş, boyun tutulması ve baş ağrısı

-Bağışıklık sistemi zayıf olan insanlarda kronik ağrılı durumlar oluşabilmektedir.

Mikoplasma Genitalis:

-Penis ve vajinadan olağan dışı akıntı, idrar yaparken ya da cinsel ilişki sırasında ağrı ve yanma hissi. Ayrıca erkeklerde eklemlerde şişlik ve ağrı olabilmektedir.

-Üretra, vajina ve rahim ağzı gibi genital kanalların enfeksiyonlarına, infertilite, kronik pelvik ağrı ve dış gebelik gibi üreme sistemi hastalıklarına neden olmaktadır.

Mikoplasma Hominis:

-Genellilikle belirti oluşmamaktadır. Penis ve vajinadan olağan dışı akıntı, idrar yaparken yanma, karın ağrısı, sık idrar yapma ihtiyacı.

-Üretra, pelvis, endometriyum, böbrekler, eklemler ve hamilelikte plasenta zarlarında iltihaplanma oluşmaktadır.

Bel Soğukluğu (Neisseria Gonore):

-Penis, vajina ya da anüsten olağan dışı akıntı, idrar yaparken ya da cinsel ilişki sırasında ağrı ve yanma hissi, karın ağrısı, bulantı, ateş ve adet dönemleri arasında kanama. Bayanlarda genellikle belirtiler oluşmamaktadır.

-Tedavi edilmezse, erkeklerde testislerin iltihaplanmasına, bayanlarda kısırlığa neden olan pelvik inflamatuar hastalığa (PID) neden olmaktadır.

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların bir kısmını yazdım. Şimdi size soruyorum. Neden hala seks yapıyoruz? Neden bizler üreme ihtiyacımızı, zevkimizi kısıtlamıyoruz? Tüm bunları okuduktan sonra sizler hala seks yapacak mısınız
Seks yapmamak için nedenler sayalım.