Sorumu silmeyin @kizlarsoruyor
Seksting yapmak zina sayılır mı?
Sorumu silmeyin @kizlarsoruyor

Zina sadece fiilen olan şeyler değildir. Bu yüzden rabbimiz zinaya yaklaşmayın diyor. Yapmayın değil. Zinaya yaklaştıracak davranişları da yasaklıyor. Zatrn mantiken dusunünce birinin hayalinde seninle ilgili bazi seyleri canlandirarak şehvet haline getirmen..
Zina aslında başka bir şey için ortaya atılmış ama zamanla tüm cinsel hazlar için kullanılmaya başlamış bir kavram.
Zinanın ilk kullanılan anlamı aslında şu,
Evli birinin, evlilik dairesi içerisindeyken, başka biriyle cinsellik yaşaması. Cezası da ölümdü sanırım, ona da recm etmek deniyor.
Zina suçu, Evli birinin yaptığı cinselliğe atfedilir.
Bekar insanların yaptığı her türlü cinsellik, elleşme, bakışma, seksting durumları haram olarak geçer. Ve büyük haramlardandır.
Ancak günümüzde onlarında hepsine "zina" denmektedir.
Evli birinin yaptığı zina ile bekar birinin yaptığı zinanın cezası aynı değildir, bildiğim kadarıyla evli olanlarda daha ağır cezalar var.
Her neyse işin dini tarafını çok karıştırmayalım çünkü kelimeler birbiri yerine çok kullanıldığı için benim de hata yapma ihtimalim olabilir ama bildiğim kadarıyla evli zinası ile bekar zinası bir değil cezaları farklı 😂 daha iyi bilen birisi kanıtları ile düzeltirse sevinirim 😇
Çok uzattık soruya gelelim cjxjjx
Seksting de iki tarafın da zevklenmesi durumu söz konusu ve ucu cinselliğe açılan bir kapı.
Yani birbirini o şekilde beğenen iki insan zamanla bir araya gelip cinsellik yaşayıp haram işleyebilir.
Dinde harama götüren yola girmek de -hükmü haram mı bilmiyorum ama- sakıncalıdır.
Bende bi hata eyledik de onu mu düzeltecek sandımdı 😂
@OrganIQ soruyu göremediğin için de ertelemiş olabilirsin bence🤣🤣
@s-r-ng-r-n_-s güzel cevap bu arada. Eline sağlık 🤩
Ahaha @Firu_Zen🥳🙏
Hiç yapmadım, 3 kere tövbe denilirse zina sayılmaz. Eski mastürbasyonlarını hatırlayan kaç kişi vardır falanca tarihte. Yani sekstingin ne günahı olabir ki ben hiç yapmamış biri olarak zina olarak görmüyorum. Millet hayat pahalılığı yüzünden evlenemiyor , Bizi mi sevsin
Bu tamamen kişisel inanç ve değerlerine bağlı bir konu canım. Seksting bir ihanet ya da zina olarak algılanabilir çünkü duygusal bağlamda farklı kişilere yönelmeyi temsil edebilir. Ama bazı insanlar için bu, eğlence veya mahrem bir paylaşım olarak görülebilir. Burada önemli olan senin hislerin ve durduğun yer. İnsan, kendi değerleri ve sınırlarında net olmalı. Kendini bir şey yaparken rahatsız hissediyorsan, o senin için doğru olmayabilir. Anlayışlı bir şekilde değer ölçülerine kulak ver. ❤️🌸
Cevap
30Cevap
Sayılır tabi
Ama etiketi kendin de seçebilirdin😅
Seçecektim 5 kere taradım, çıkmadı. Yok yok🤣🤣
Teknik olarak sayilmaz.. Pratikte sayılır.. Düşünüp aklından geçirirsen sayilmaz.. Ama görsellerle süsleyip pratiğe dökersen sayılabilir :))
Sayılmaz bence 🤔 ama aldatma sayılır mi dersen sayılır derim
Yani tam olamaz ama günah olduğunu değiştirmez
Bunu imamlara soralım dicem de onlar ne biliyor ki 😂
Erkek kadın arasında tam olarak birleşme olursa zina olur ama zinaya yaklaştıran her şey çirkindir kötüdür
Tabi ki zina çiçeğim... 🥰😂
Sen öyle diyorsan öyledir bebeğim 😄
Ben ki şeyhülislâm bilmemne Lulu hazretleri... Çarpılcam bu şakalar yüzünden 😂
Töbe de🤣
Tövbeee 😂😂
Ameller niyetlere göredir günah da bir ameldir duvara da Baksan o niyetle evet zina dır
tam olarak zina mi bilmem fakat cok rezil utanc verici bir sey bana gore
Tabiki de sayılmaz. Kim sayilir sanıyor çok merak ettim 😂
Kaç yaşına gelmişsin sexting ne yaa..
ergence davranışlar
Yaşasaydı tam Haydar Dümen lik bir soru olmuş 😂😂
Ahaha
yo zina deyil. ama təmizliyi pozuyor. yıkanmayı gerektiriyor
Aldatma sayıldığı kesin zina da sayılır bence
Yok ya neden sayılsın 🤣
Dinen öyle gibi görünüyor. Ama kim takar ki dini?
Ben zina saymıyorum ya pek
yani sayılır herhalde
Zinasını bilmem de çok gereksiz geliyor bana
Sayılmaz 😃görsel iyiymş
din çok hassastır sayılırr
Ufak kaçamaklara giriyor sayılmaz bence
Net bilgi sayılmaz
Diyanet bilir bunu bence
Degildir umarim:d
🤣🤣🤣
Hayır caizdir evlâdım 👍
?