Evet bunun cevabını gerçekten merak ediyorum. Bu konuda sert olan insanlar, aşık olduğu kadını bırakan insanlar var. Siz ne düşünürsünüz?
Cevabın nedir?
Bu bekaret konusunda erkeklere sonsuz serbestlik tanıyıp da kadınları bu kadar kısıtlamaya çalışan bu zihniyet ne zaman bitecek acaba. Bir cinsiyet bu işi yapınca daha bir erkek oluyor, herkes onu destekliyor, diğerininse ne namussuzluğu kalıyor ne başka bir şeyi! Bu işi 2 kişi birden yapmıyor mu? Yapan taraflardan biri nasıl oluyor da ben yaptım ama gelecekte eşim olmasını istediğim kişi bunu yapmamış olsun diye bir talepte bulunabiliyor. Yapmıştır bir hata büyütecek bir şey yok diyenlere de diyecek söz bulamıyorum kim neye göre karar veriyor bunun bir hata olduğuna. Uygun bulmuş ve bunu yaşamış birisine hayır o yaptığın yanlıştı deme cüreti nereden geliyor anlayamıyorum? Ya da hayatını paylaşacak birini ararken öncelikle düşündüğü şey eşinin hiç ilişki yaşamamış olması olan insanlar nasıl mutlu olmayı bekliyorlar. Hayat bu kadar siyah ya da beyaz mı? Her şey ya çok iyi ya da çok mu kötü? Arada başka renkler, başka tonlar yok mu? Bakire olmayan bir kızla evlendiğinde bir lütufta bulunduğunu düşünenler acaba o kızı gerçekten hak edip hak etmediğini düşünüyor mu hiç? Ya da bu soruyu erkeklere sormak yerine kadınlara niye sormuyoruz? Sizi yalnızca geçmişte yaşadığınız ilişkilerden ibaret gören, gerçek sizi göremeyen biriyle bir ömür geçirmek istiyor musunuz? Her 2 cins içinde karşısında bir insan değil de ''zar'' veya her neyse onu gören biri, zaten onu hak etmiyor demektir. Herkesin geçmişte ne yaşayıp yaşamadığı kendi tercihidir. Ben yaptım ama sen yapma, ben yapmadım sen de yapma... bunların hiçbirini söyleme hakkı karşıdaki kişiye düşmez, onu sadece bununla yargılamak da. Şu bekaret konusunu bir kenara bıraksanız da gerçekten önemli şeylere odaklansanız artık üstüne düşünmeye değecek, düşünülmesi gereken o kadar çok konu var ki, böyle detaylara takılmaktan hiçbirini göremiyorsunuz.
50 Yorumla
En İyi Cevaplar
bence gerçekten sevıyo bakıreliğin bir önemi yok alt tarafı zar parçası duygular hısler önemli olmalı
32 Yorumla- +1 yıl
kişiden kişiye değişiyor.
+1 yılBüyük konuşmak istemiyorum ama evlenebilirdim sanırım...
Hani o**spu zihniyetli bir kız olupta yapmışsa böyle bir şeyi ve bende bu kafa yapısını onda görmüşsem tabiki evlenmem ama ne biliyim kız belki benden önce birine çok aşık olmuştur. Onunla evlenmeyi bile düşünmüşlerdir. Hal böyle olunca bayan sevdiği adama
Bekaretini vermek istemiş olabilir...
Yani aslında ne olursa olsun evlenmeden asla böyle bir ilişkiye girmemek gerek ama insan yenik düşmüş olabilir...
Bakarım bu kızın kafa yapısı, huyu bana uyuyor ve gerçekten beni sevdiğine de inanmışımdır, öyleyse o kızın geçmişinin bir önemi yok benim için.42 YorumlaGüzel..
+1 yılBunu kabul edecek erkek sayısı Türkiye de az burada kabul ederim diyene de inanmam
32 Yorumla- +1 yıl
Yani, bencede. Çoğu aşk falan desede evleneceğin kadının başkalarının altında neyse..
- +1 yıl
Düşünce o değil sonuçta geçmiş olan birşey şu anda olmuyorsa o insan bunu bilerek kabul eder. Ama... Aması var. Yarın bir gün bir sorun olursa erkek kadının yüzüne bunu carpar. Çok örneği var. Ben olmasam kimse almazdı lafları... Yani demem o ki bakire olmayan kadın 2. sınıf görülür
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
66Cevap
Ünv. de tanıştım, dört yıl birlikte oldum, bunun iki yılı karı koca gibiydik. Her şeyi yaşadık, aklına ne gelirse... bekaret dışında. Kızın bekaretine dokunmadım. Aileler tanışıp yüzük takılmasına rağmen. Düğün tarihi konuşuluyor artık düşünün. Bu kız beni aldattı ve dokuz ay sonra bakire olarak evlendi. Bu yüzden kimse bana bekaret önemlidir demesin. Karakteri bakire olsun yeter.
55 Yorumla- +1 yıl
Yinede insan ilk olmasını ister..
Ben bakirim ve eşim olacak kişinin de bakire olmasını isterim. Ben bir erkek olarak dışarıda başımı yerden kaldırmıyorum, daha bir kızın elini dahi tutmamışım. ALLAH tan kendim gibi hayırlı bir eş dilerim. Daha nefsine sahip çıkamayanı ben neyleyim ki. Her insanın kendisini ilerideki eşine saklaması gerektiğini düşünüyorum. Bakire olmayanla evlenmek istemem şahsen. Dürüst biri olmadı da çok önemli diktirip bana evlendikten sonra söylemesi ya da tüm hazırlıklar yapıldıktan sonra söylemesi hiç hoşuma gitmezdi. En baştan dürüstçe söylesin tatlılıkla yollarımızı ayıralım olsun bitsin. Tabi bakireyim deyip anal, oral her haltı yemiş olması da iğrenç bir durum inşallah rast gelmem. Şu da var erkek olarak bir çok kızla ilişki yaşamış olanın da bakire kız istemeye zerre hakkı yok onda hem fikiriz. Ayrıca bu hususta bir de ayet var lakin inanasım gelmiyor ne çiftler gördüm bir taraf hayli tecrübeliyken diğer taraf daha önce hiçbir şey yaşamamış masum biri oluyor, hep kandırılıyor
THE END...22 Yorumla- +1 yıl
Haklısın kardeşim.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbu konuda son derece katı kurallara sahip olunması gerektiğine inanıyorum bir erkek kadınını bir kadın da erkeğini kimse ile paylaşmamalı bu bir ömür geçerli gerek evlenmeden önce gerek evlendikten sonra. bence ister evlenmeden önce yaşansın ister evli iken yaşansın bunun adı aldatmaktır.
20 YorumlaGeçmiş yaşananlar geçmişte kalır. Hayatta evlenmem diyenler, bekaret sadece kadında mı. Erkek deki bekareti nerenize sokacaksınız. Sen o kız bu kız gez, yap yapacağını, kendine gelince bakire ara. Allah 'ın adaletine sığacağına inanıyormusunuz.
20 Yorumla
+1 yılKendileri onunla bununla yatar ama namuslu kız ararlar :)
71 Yorumla- +1 yıl
normal olanı bu ;)
+1 yılAcaba erkek bakiremiki kızı da bakire istiyor zihniyetlerinin içine tukureyim nerede eşitlik? Türkiye de eşitlik sadece ayni mezara girmekten ibaret kalkmış adam sevdiği kızı bakire değil diye bırakıyor
40 YorumlaBakirse bakire istemeye hakkı var, değilse yok.
84 Yorumla- +1 yıl
Erkekler için bir ihtiyaç bu ama :)
- +1 yıl
Toplumun doğrusu falan değil. Bugüne kadar isteseydim pekala yapardım. Toplum için yaşamam ben, böyle yetiştirildim, ve böylesini uygun görüyorum.
+1 yılBenim için bakire olması bir artı değil , olmaması da eksi değil. Evlilikte bekaretten önce düşünülecek 1500 konu var.
30 Yorumlahttps://vocaroo.com/i/s0fM4oQX8m0o yeter ama ya lütfen
04 Yorumla- +1 yıl
Kişiden kişiye değişir arkadaşım.
ben erkek olsam evlenmezdim öpüşen kızlarlada evlenmezdim :D harbi gurur olcak şeref olcak bir erkekteki söylediğini kabul etmesin
23 Yorumla- +1 yıl
Öpüşmemiş kız bulmak şu memlekette az ya
- +1 yıl
O arkadaşların çok çok çoğalması dileğiyle o zaman :)
+1 yılAlın yazım. neyse o olur.. yok evlenmem dersem muhakak başıma gelir. O yüzden hayırlısı diyorum öyle veya böyle..
20 Yorumla
+1 yılNamusu bacak arasinda arayan örümcek beyinli olmamak gerekir...
Seviyorsan ve onunla mutluysan değil bekaret çocuklu bir kadin bile olsa evleneceksin...
Ömür dediğin nedirki su gibi akip gider...21 Yorumla- +1 yıl
Bu kişiden kişiye değişiyor. herkesin kendi hayatı.
+1 yılsude soruyorda yanlış soruyor. gerçekten aşkı bilse, buna takınılmayacağını bilir.
10 YorumlaEvlenirim neden evlenmiyeyim bende bakir değilim ki sonuçta;) hem ks nin büyük çoğunluğu bakire değil hepsi evde mi kalsın? Önemli olan ruhu bakire olsun;)
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaşağıda mine22 sen ne demişsin. aşk sevgi diye milletin altına girmiş geleceği düşünmemiş kızı neden kabul edelim ki.. valla insanın hayatında sadece 1 kişi olmalı ölene kadar evlendiği kişi oda
22 Yorumla- +1 yıl
Bencede
Cevap sahibi+1 yıl:) :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılbaşka bir adam evleneceğim kadını tüm mahrem yerlerini görmüş, öpmüş, dokunmuş, içine girmiş zevk duymuş. evlenmem mümkün değil. ilki ben olmalıyım.
41 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle haklısın.
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlenirdim namusun iki bacak arasında olduğunu düşünmüyorum. Kim bilir hangi şartlar altında yaptı o hatayı
20 Yorumla
+1 yılMaalesef evlenmem başkasının altına yatmış bir kızla işim olmaz
31 Yorumla- +1 yıl
katılıyorum
+1 yılBakire olmadığını biliyorsam uygun bir şekilde evlenemeyeceğimi söylerim. Ben kendimi muhafaza ettiysem benim gibi birini isterim evlenmek için.
10 Yorumla
+1 yılKalbi bakire ise olabilir ama hep bir şüphe tedirginlik üzüntü moral bozukluğu hissederim bilmiyorum belki aşk herseyi temizler
01 Yorumla- +1 yıl
belkide kişilik meselesi
+1 yılBaşkalarıyla ilişkiye girmemiş bir kaza vs. sonucu gitmişse soğumam ama başkalarıyla ilişkiye girip bozulmuşsa evlenmem. Kocasına saklamalı. ç
01 YorumlaKatılıyorum :)
Bakireligini verdigini bilsem sevme gibi bir ihtimalimin olacagini huc sanmiyorum evlenmeyi gec yani..
11 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum
sonuçta işin ucunda evlilik var niye başkasının altına yatan bir kadın benim eşim olsun ki var mı öyle bir dünya
06 YorumlaBende böyle düşünüyorum.
- +1 yıl
Erkeklerle kızlar bir tutulmamalı..
- +1 yıl
Öyle olduysa ne ala memleket erkeklerle kızların ihtiyacı birmi sanki
Gizli Üye(30-35)+1 yılBakirim ve bu nedenle bakire birini isterim. Diğer şekilde ayrılabilirim ve haklı da olurum.
12 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu soruyu soran erkek bence. Erkekler için bu bir ihtiyaç diyede destekliyor kevaşe.
40 YorumlaNe biçmek istiyorsam onu ekerim ekmeye de devam ediyor çalışıyorum, ne ektiysem biçeceğime de razı olurum.
00 Yorumla
+1 yılevlenmek istiyorsam bir kadınla zaten birçok şeyi kabullenmişimdir...
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır evlenmezdim. Filort bile etmem. Ben neysem o olcak. Ben bu yaşıma kadar hiçbi kızın elini bile tutmadıysam onun bekaretsiz olması ona bu hakkı kimse vermiyor.
31 YorumlaBöyle sorarsan kimse kabul etmiyecektir fakat sevgili döneminde sevip aşık olursa gayet tabi evlenebilir.
10 Yorumlabakire olmayan sevgililerim vardı. ben dalga geçmek için birlikte olmam kimseyle. onlar gittiler
12 Yorumla- +1 yıl
Evlilik düşünülürmü şimdi bu kadınlarla Allah aşkına..
+1 yılÇok zor bence bir ara öyle bir niyetim vardı kuz hem bakire değildi boşanmış bende benden 4 yaş büyüktü güzelliği de normaldi evlenmedim ama en amından genç olsaydı evlenirdim
00 Yorumla
+1 yılAsiksam bundan dolayi bitimem herkes ilk olmayı ister ama seviyorsam evlenirim
20 Yorumla- Cinsellik konusunda 318 cevap paylaştı.
+1 yılkesinlikle evlenmem -_- başkasının altına girmiş biriyle işim olmaz
12 Yorumla- +1 yıl
Bencede..
- +1 yıl
öyle insana nasıl güven olur ki zaten -_-
+1 yılevlenmem ben nasıl kendimi koruya biliyorsam ondan da beklerim.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen kabul etmem aşık bile olsam çok zor hele bide ben temiz kaliyorsam onun temiz kalması şart yani
10 YorumlaYani kesinlikle evlenmem demem ama bakiye olanı tercih ederim
00 YorumlaLaska olmamissa evet
Gidip fahiseyle evlenecek halim.
Kisilik meselesi00 Yorumlabakir ise bakire değilse yok arkadaş
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlendim :) bile ama olmadı :( ayrıldık ayrılık konusu ise belliydi :)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbakire olsun ya da olmasın yeterki sizin gibi sahte, fake biri olmasın yeter
00 Yorumlaaşkımdan ölsem gene de bırakırım ben nasılsam karşıdaki de öyle olcak
22 Yorumla- +1 yıl
Bencede
Cinsellik konusunda 2,1b cevap paylaştı. tabii ki... tecrübeli iyidir..:D
20 Yorumla
+1 yılOladabilir, olmayadabilir.
02 YorumlaKader diyosun
- +1 yıl
Değil, kadın diyorum.
hacı şimdi büyük konuşmak gibi olmasın ama bende onun ilki olmalıyım o da benim ilkim olmalı :)
04 Yorumla- +1 yıl
Extrem bir durum olmadığı sürece böyle olmalı
büyük konuşmak istemem ama zor ya...
00 YorumlaDüşünmem tabi ki, ilki olmak isterim doğal olarak.
00 Yorumla
+1 yılKarşılıklı aşk varsa her haliyle kabul ederdim
10 Yorumla
+1 yılkısmet
12 Yorumla- +1 yıl
:))
- +1 yıl
şunu yapmam bunu yapmam demek saçma allah herkeze hakkettiği gibisini nasip etsin
bilmem büyük konusmamak lazım
00 Yorumla
+1 yılasla anca flört amaçlı birlikte olurum o kadar
03 Yorumla- +1 yıl
evlenilecek-eğlenilecek diyosun
- +1 yıl
aynen öyle
- +1 yıl
Katılıyorum
Cinsellik konusunda 1,9b cevap paylaştı. bakıre olmasın mumkunse benı kan tutar
00 Yorumlabüyük konuşmak gibi olmasın ama evlenmezdim
00 YorumlaCinsellik konusunda 344 cevap paylaştı. kesinlikle evlenmem..
00 Yorumla
+1 yılEvlenirim.
30 YorumlaCinsellik konusunda 6,8b cevap paylaştı. pek istenecek bir şey değil söylediğin.
00 Yorumladaha ıyısını bulamayacagım konusunda emınsem
00 Yorumla
+1 yılneden kaybettiğine bağlı kazamı şiddetmi keyfmi
00 Yorumlaumursamam
20 YorumlaCinsellik konusunda 381 cevap paylaştı. genel olarak evlenmem. hiç ama hiç gerek yok
00 YorumlaEvlenirdim.
20 Yorumla- Devamını Gör (12)
Devamını Gör(57)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026