saçma sapan yorumlar yapmayın yeni evliyim
ve bana saçma geliyor haram olması nedenini
bilen var mı?
ve bana saçma geliyor haram olması nedenini
bilen var mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer ÂDETLİ KARISI İLE CİNSEL İLİŞKİDE BULUNANIN NE YAPMASI GEREKIR?
Önce bunun sağlık açısından, sakıncalı, tıbben mahzurlu, tiksinti ve her iki taraf için de eziyet verici bir iş olduğunu söylemeliyiz.
"Sana hayızlı ile cimayı soruyorlar. De ki, bu (her iki tarafâ da) eziyet verici bir şeydîr. Onlar âdetli iken onlardan ayrılın ve temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Iyice temizlendiklerinde Allah'ın size emrettiği yerden onlara gidin. Allah çok tevbe edenleri ve tertemiz'olanları sever." (K. B akara 222)Görüldüğü gibi âdetli karısı ile cinsel ilişkiyi Allah yasaklamıştır ve bu yasağın haram kılma anlamına geldiği söylenmiştir. Her şeye rağmen şeytana uyar ve bu çirkin haramı işlerse, ikisi de isteyerek yapmışsa ikisi de günah işlemiş olur. Ikisinin de pişmanlık duyup tevbe etmesi ve istigfar etmesi gerekir. Hz. Ebûbekir Efendimize birisi bunu sormuş ve: "Istigfar et (bağışlanma dile) ve bir daha da yapma" cevabını almıştır. Biri istemeden diğeri onu zorlayarak yapmışlarsa, sadece zorlayan günahkâr olur. Işin fetvâ açısından hükmü budur. Ancak bir veya yarım dinar (bir dînar, yaklaşık 4.5 gr. altın demektir) sadaka vermesi müstehap (hoş ve daha temizleyici) bir davranış olur. Bunun açıklaması da hadis-i şeriflerden alınarak şöyle yapılır: Bu günah, âdetin ilk günlerinde yapılmışsa bir dînâr, sonlarında ise yarım dînâr verilir. Ya da kan siyah devresinde ise bir, sarı devresinde ise yarım dînâr verilir. Bu da diğeri ile aynı kapıya çıkar.(Mavsili, el-Ihtiyâr I/28.)
Bu söylediklerimiz elbette asıl cinsel ilişki (cima) için sözkonusudur. Onun dışında ise koca karısından pekçok yolla yararlanabilir .
Bakara (222) Sana kadınların ay halini sorarlar. De ki: "O bir ezadır (rahatsızlıktır). ay halinde kadınlardan uzak durun. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri vakit, Allah'ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şüphesiz Allah çok tövbe edenleri sever, çok temizlenenleri sever."
işte net bişey arıyordum çok teşekkür ederim.
Rica ederim... :)
Aynı cevabı verecektim boşuna kopyalamayım
Cinsel ilişkide yer ve zamanın bazet sınırlandırılmasının, ör:
birçok felsefesi vardır ki, bir tanesi de cinsel ilişkiyi hararetlendirmesidir. Yani, su içmek gibi sürekli yapılırsa insan tat almaz ondan. Ancak susuz iken insan içtiği sudan zevk alabilir. Başka bir örnek, iftar sofraları mı daha tatlıdır, yoksa günlük öğünler mi? Bence iftar, çünkü insan belirli bir süre yemeye ara vermekte, açlık hissetmektedir. Uykusuz olan uykudan zevk alır, öğlene kadar yatan kişi değil. vs. vs. Bu yüzden, cinsel ilişkinin, hayız döneminde ve oruçluyken vs. yasaklanması, dönem bitiminde daha hararetli bir ilişkinin intac edilmesine vesile olur.
Ki, ileride daha fazla yararını göreceksiniz bu hükümlerin. Allah, kendisine namaz kılmayı bile emr etmez bu dönemde kadına ki, kadın bir mola verip, kendisine zaman ayırabilsin. vesaire.
hastalık kapma riski var ayrıca pis kan adetliken ilişkiye girersen dinimiz kız kardeşinle ilişkiye girmiş gibi sayıyor... benim eşim giriyor malesef bazen önlüyemiyorum ama gunahı ona bn oyarıorum :/
ha işte bende bu durumdayım benim eşimde bazen dinlemiyor çok uzun sürdğünü öne sürüyor
izin vermiyorum arkadaşım da zorla yapıyo gibi bişey oluyo sevgilim degıl eşim ne kadar uzak tutsm aynı evn içerısındeyım adam istedimi yapıyo işte 5 gün sürüyo normal 10 gün adet olanları biliyorum ama 5 gün bile uzun geliyo 2- gününde dayanamıyo yapıyo .. aynı evn içende nere kaçım ?
ben seni anlıyorum aynen bunu bende yaşıyorum senin yine iyi benim 8 gün sürüyor :\
8 gün kocam heralde isyan ederdi :D biliyo arkadaşm günah oldugunu nefisss çok kötü bişey
haram. dini bir açıklama yapamam o kadar derin bilgi sahibi değilim bu konuda ama sağlık açısından çok zararlı olduğunu biliyorum. bir kere adet kesiliyor ilişki sonrası atman gerekeni atamıyosun.
adet olan kişinin hiiç sancısı falan yoksa da durum değişmiyor yani doğru anlamış mıyım net bişekilde haram.
aynen tatlım ayetle sabit. adetliyken cinsel ilişki haram
çok teşekkür edeerim
Cevap
13Cevap
çünkü o esnada vajina savunmasız bir durumdadır pek çok hastalığı kapabilir bayan açısından enfeksiyon kapma riskinin yüksek olduğu bir zamandır . erkek içinse tehlikeli bir durum çünkü vajinada olağanüstü hal vardır enfeksiyon yapma riski olan mikroplardan bol miktarda bulunur. yani kısaca sağlık açısından her iki taraf için riskli bir dönemdir. ama sen illa yapacam diyorsan yap kim tutar :) zaten dinimizdeki bütün yasakların bir mantığı vardır. belki bilim daha hepsinin hikmetini çözememiş olsa da. ha diyorsan ben inanmam o da senin bileceğin iş, özgür iraden :)
Haramdır. Dinimizce haram kılınmış şeylerin bir nedeni olması aslında gerekli değildir fakat haram kılınmış her şeyin ciddi zararları olduğuda ortadadır.
Adet döneminde cinsel ilişkinin haram olma nedeni kadının doğurganlığını ve sağlığını korumaktır. Adet döneminde rahip ağzı normal zamana göre daha hassas ve savunmasızdır. Çok kolay mikrop kapabilir ve rahimde oluşabilecek her hangi bir enfeksiyon kadının doğurganlığını tehdit eder. Bu yüzden ilişkiye girmek yasaklanmıştır.
Harammidir bilemem ama gunahtir cunku siz bayanlar o ozel gunlerinizde zaten aci ve agri cekiyorsunuz. Birde dusununki erkek ile iliski yasiyorsun? Daha cok agri cekersiniz ve siz bayanlar icin iyi olmaz. Siz rahatsiz oldugunuz icin gunahtir. Dusununki komadasiniz ve iliski yasiyorsunyz. Ayni seye geliyor ortalama.
haram kılınışının sebebi o halde seks yapılırsa bir çok hastalık oluşur ondan. sen hiç penisine sabun yerine afedersin hayvan pisliği koyduğunu gördün mü ikiside kaygan ama biri sağlıksız. penis kan içinde kalır ve bir çok hastalığı ikinizde kapabilirsiniz
Bu tamamen senin inacınla ilgili ,
Ben seviyorum ve isteyenler ile yaşıyorum
Sen de saçma buluyorsan , eşinle beraber seviyorsanız , kime ne yaşayın
çünkü kadının kadınlığı yenileniyor..ayrıca sen belkide o çıkacak kanı içeri atıyorsun tekrar..bu da zararlı bir şey..
haram evet kadının erkekten erkeğin kadından soğumasını önlemek için diye tahmin ediyorum Kurban olduğum Allah öyle emretmiş
kadınları adet oldugu dönemlerde çok sancılar çektıgı için haramdırr ve hastalık kapma rıskı fazla oldugu için erekegı haramdırr
adet olan kişinin hiiç sancısı falan yoksa da durum değişmiyor yani doğru anlamış mıyım net bişekilde haram.
adet olup sancı çekmeye kadın yokturr beınm bıldıgım kadarıyla
elbıse üzereınde sevebılır ve okşayabılırsınzı diyorlarr
yok onu yanlış biliyorsun işte bünyeden bünyeye değişir minik bir sızım bile olmuyor benim misal.
ilakı olyu amam sen kenedıene ıyı bakyrsun onda kaynaklanırr
eşinle adtlıyken yüzeysel sevişmyurmsunn
illaki keşke yüzeysel kalsa..
nasıl yanı anlamdımm
haramdan ziyade yaklaşmamayı önerir erkeklere zaten atarlı oluyonuz bence mantıklı yani
sağlık yönünden zararlı o yüzden haram başka nedenleride mutlaka vardır onları bilrmiyorum
haram olduğunu biliyorsunda sebebini sorguluyorsun babababa :)
ALLAH ın bildiği varki haram etmiş canım
Hastalıklar gecmesin diye olabilirmi acaba?
Acayipte zevkli oluo yaaa sicacik oluo ici
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar