Zina günah illa evlenmemiz gerek. Ama her zaman bize uygun eşi bulamayız belki 30lu yaşlarımıza kadar evlenemeyiz. Belkide hiç. Ama aynı zamanda Allah bizi cinselliğe aç yaratmış. Neden eşimizle çocuk yapmadan zevkine bile sevişince iyi sorun yok ama mastürbasyon yasaklanmış?
Cevabın nedir?
+1 yılEğer bir müslüman, zina yapabilecek kadar kendi kontrolünü kaybetmişse, daha hafif olan bu yolu tercih eder ve zina tehlikesinden kendisini kurtarır.
İbn Âbidîn bu konuda şu tesbitleri yapar: "Keyfî olarak şehvetini gidermek için el ile menisini getirmek haramdır. Ancak şehveti kendisine galebe çalıp da karısı veya cariyesi bulunmazsa, şehvetini teskin için bunu yaptığında günahkâr olmayacağı umulur. Hatta Ebu'l-Leys şöyle demiştir: Böyle bir kimse zina edeceğinden korkarsa, el ile meni getirerek şehvetini teskin etmesi vacip olur" alıntı.!111 Yorumla
Soran+1 yılNeden peki? Evlilikte böyle değil?
- +1 yıl
evlilik ayrı açıp okurmusun
- +1 yıl
evlilikte cunku o sana hell kılınmış bunlar ince detaylar var baya uzun :)
Soran+1 yılcevap veremiyorsanız yazmazsınız zorla değil
- +1 yıl
veriyorum cevabıda sen anlamak istemiyorsun by bu kafayla daha çook amacın ne ise :)
- +1 yıl
Masturbasyon, yaratılış düzeninin gerektirdiği cinsel işlem şekline aykırı olan, döl almayayönelik bulunmayan ve de eksik tatmini içeren bir cinsel işlemdir.
Elile boşalma aslında bekârlık döneminde bile zarûrî görülemeyecek bir işlemdir. Çünkü Yüce Allah, insanda atılmayan veya atılamayan fazla birikimleri giderecekbir düzen yaratmıştır. Gerektiğinde, bu düzen (rüyalanmak) devreye girmekte, insanı rahatlatmakta ve zarar görmekten kurtarmaktadır. Kaldı ki belirli biryaş dönemine kadar (yirmi beş) birikimlerin atılmamasında bir zarar olmadığı dauzmanlarca ileri sürülmektedir.
Alışkanlıkhaline getirilen elle boşalmanın, en önemli zararı, evliliği geciktirmesi veevlilik hayatında cinsel ilişkiden alınması gereken hazzı önlemesidir.
Tıbbîmahzûrları ise şahısdan şahısa değişebilmektedir. Aşırılığa gidilmedikçe birzararı olmayacağı da söylenilmektedir. İslâm Dini, insanın varlığında bulunanbir duyguyu ve de eylem arzusunu bütünüyle reddetmez. Ancak helâl ve harâmdüstûrlarıyla düzene sokar.
Soran+1 yılAnlattın mı da anlamak istemiyor diyorsun? Zorlayan kim? Madem sorduğum soruyu bile anlamakta zorlanıyorsun hangi akılla bana anlamak istemiyorsun diyorsun :D komiksin
- +1 yıl
İbni Abidin kimdir bilmem... Ancak Allah Nahl 116. Ayette der ki "Dilleriniz yalana alışageldiğinden dolayı, Allah'a karşı yalan uydurmak için, "Şu helâldir", "Şu haramdır" demeyin. Şüphesiz, Allah'a karşı yalan uyduranlar, kurtuluşa eremezler."
- +1 yıl
gir oku yok yalan yok ßoyle yok boyle artist
- +1 yıl
engellemiş i. b.. ne dogrulari doylryince
Soran+1 yılİslamı anlatan insana bak.. Yazık
+1 yılArkadaşım merhaba,
Nahl Suresi 116. Ayette Allah der ki, "Dilleriniz yalana alışageldiğinden dolayı, Allah'a karşı yalan uydurmak için, "Şu helâldir", "Şu haramdır" demeyin. Şüphesiz, Allah'a karşı yalan uyduranlar, kurtuluşa eremezler."
Mastürbasyon haram yasak veya günah değildir.
Bu konuda ne Kur'an'da ne de Hz. Peygamberin hadislerinde bir ibare yoktur.
Konu tamamen arap kültürü tarafından kadınların erkeklere teslim olmasını kolaylaştırmak için uydurulmuştur.26 Yorumla- +1 yıl
fıkhı konular bunlar beyinsiz insan gir aç ta bir oku :)
- +1 yıl
@StajyerAzrail Allah'tan daha iyi hüküm veriyor fıkıhçılar öyle mi?
Allah uzun ömür versin dinsiz yobaz...
Soran+1 yılTeşekkür ederim dediklerinize katılıyorum
- +1 yıl
Engelle gitsin sahtekarı... Başka sorularda da musallat olmasın
Soran+1 yılVallahi zaten cahil insan kendini belli ediyor. Kimse takmaz bu insanları
- +1 yıl
Öyle zaten...
+1 yıl( helal ) kavramı bu yüzden var yemek yemekte günah değil yediğin hırsızlık değilse
38 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka hiç anlamadım
- +1 yıl
O an birini hayal ederek yapıyorsan zina yapmış günahı alıyorsun yani sana helal olmayan birini
Soran+1 yılBirini hayal etme demedim mastüsmasyon dedim
- +1 yıl
Offf burdaki zeka seviyesi çok düşük uğraşamam
Soran+1 yılSiz Müslüman olduğunuza emin misiniz? Allah ıslah etsin ne diyim..
- +1 yıl
Yok balım hristiyanım 😕 Biraz kisişel gelişim yapın bişey yazmayın bildirim istemiyorum
Soran+1 yılYazık, birde bu karakter ve şu iki saniyede işledinğiniz günahlarla İslamı anlatıyorsunuz
yasaklanmamış, çok zor durumda kalırsan mastürbasyon yapabileceğin yazıyor
213 Yorumla
Soran+1 yılSadece zor durum için mi
Soran+1 yılNeden? Evlilite yapılıyor
Soran+1 yılAma evlilikte korunmak günah değildir. Ee? O zaman üremek için değil zevk için yapılıyor
- +1 yıl
kurduğun cümle pek mantıklı değil bir daha düşün bence :) düşünürsek seks sonucunda bir canlıyı dünyaya getirmenin temelini atıyorsun, bu gibi önemli bir olgu mastürbasyon gibi bir şeyle hor görülmüş olabilir belki. seks özel bir şey, zaten dininiz mahremiyete oldukça önem gösteriyor, bunu kocanızla yaşayabilmeniz sizin için bir ödül gibi olabilir
Soran+1 yılNeresi mantıksız? Sorum gayet basit. Ortaya bir canlı getirmeden eşiyle zevk amacıyla sevişmekte sorun yokken neden aynı şey evli olmayınca tek başına yapılamıyor?
Soran+1 yılKardeş ne alaka? Tek başına kiminle nikah kıyayım soruyu okudunuz değil mi?
Soran+1 yılDaha ne sorduğumu bile anlamıyorsun bir de cevapladım diyorsun :D neyse takıl sen
- +1 yıl
Arkadaşım merhaba,
Ne Kur'an'da ne de sahih peygamber hadislerinde bu konuda bir ima dahi yoktur.
Ancak Kur'an açıkça Nahl suresi 116. Ayette "Dilleriniz yalana alışageldiğinden dolayı, Allah'a karşı yalan uydurmak için, "Şu helâldir", "Şu haramdır" demeyin. Şüphesiz, Allah'a karşı yalan uyduranlar, kurtuluşa eremezler."
Günah değil... Allah adına günah uyduran yalancilara inanmayın...
Bu arap kültürünün kadınları daha kolay teslim almak için uydurduklari bir yalandır...
Mastürbasyon öyle haram böyle helal diye birşey yoktur. Ancak Allah aşırılığı sevmez... Herşey de olduğu gibi bunda da aşırıya kaçmamak gerekir...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
27Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılmastürbasyon canın cinsellik istediğinde tatmin etmek için yapılırsa günah değildir hiç aklında yokken zevk için yaparsan kadınlara haram erkeklere mekruhtur. Elmalılı Hamdi YAZIR fetvadır #VESSELAM
Kendi yorummumu mevlananın bir sözüyle taçlandırayım kul kula aşık olmaz aşık olan nefstir ve o en çok şirk koşmayı sevendir aşk sadece kendinden üstün olana yani Allah'adır saygı duyduğun birisiyle sevgi başlangıcı hissettiğinde evlenmen icab eder günaha girmeyesin Allah kalpleri ısındırmayı sevendir yanlızca temiz kalpleri...19 Yorumla
Soran+1 yılNeye dayanarak cinsiyetçiliği iddia ediyorsunuz?
Cevap sahibi+1 yılBurda cisiyetçilik gözetmiyorum sadece ayrım yapılmış nokta kadınlara ihtiyaç halinde helal olup zevk almak için yapıldığında haram olması çünki kadınlar ihtiyaç duyabilir ama zevk almak için yaparlarsa hem kendilerine zarar verebilirler hemde kadın kimyasınasında dur bir cinsellik yaşıyayım diye birşey yok varlığı ahir zaman alametleri ( kadınlar erkeklere erkekler kadınlara benziyecek ) Ayrımı yapan ben değilim Kuran'ı İlk Türkçeye çeviren kişinin fetvasıdır ama ayrım yapmak gereklimi diye sorarsan her konuda birbirinden artısı eksisi olan canlıları eşit sayamayız kabiliyetlerimiz çok farklı bir bir çatalla bir kaşığın ağırlığı aynı olsa ne olur işlevleri farklı
Soran+1 yılBen neye dayanarak diye sordum?
Cevap sahibi+1 yılElmalılı Hamdi Yazır'ın fetvasına...
Soran+1 yılBu kişi bir peygamber mi? Sizin inancınız dayanaklarınız bu mu? O halde dini cinsiyetçi olarak görmeniz normal
Cevap sahibi+1 yılO kişiler peygamber değil o kişi dediğin kişi Ata! mızın emriyle Kuran'ı Türkçe'leştirmiş onu mealen anlatmış kişidir siz muhakkak ateist birisiniz cinsiyet farkı gözetmediğinize göre Kadın erkek dünyada sürekli liderlik yarışındadır dünyada neye ihiyaç varsa lider o cinsiyetten olur iki farklı canlının eşit olduğunu tartışmanızın sebebi kendinizi erkeklerden aşağı görmenizdir ama din tefsirde şu şekilde emreder siz iki farklı varlıksınız birbirinizin farklı özelliklerini kullanıp eşleşin yani ateist kardeşim sana şöylede anlatayım basmıyo çünki... Bir ferrari düşün çok hızlı gidiyor 500.000 tl birde tır düşün 500.000 tl çok yük taşıyor bunların fiyat bakımından eşit olması her konuda eşit olduğu anlamına gelmiyor git kadınları küçümseyenlere anlat cisiyet ayrımcılığını ben kadını sırtımda taşırımda üstüne toz kondurmam Allah selamaet versin...
- +1 yıl
Arkadaşım merhaba,
Elmalılı okumanı taktir ettim Zira gerçekten daha iyi bir tevsirci halen gelmemiştir dünyaya...
Lakin Kur'an da okumanı tavsiye ederim.
Örneğin Nahl Suresini özellikle de 116. Ayetini; "Dilleriniz yalana alışageldiğinden dolayı, Allah'a karşı yalan uydurmak için, "Şu helâldir", "Şu haramdır" demeyin. Şüphesiz, Allah'a karşı yalan uyduranlar, kurtuluşa eremezler."
Cevap sahibi+1 yıl@dananinkuyrugu Muhterem sen benim Kuran okumadığımı nerden çıkardın :) söylediklerimde yalan yok yalan olduğunu düşünüyorsan elmalılı nın yalanıdır kendi görüşüm dışında birşey yok içinde onuda belirttim
- +1 yıl
@KızlarSoruyor yukarıda yorum yapan kişi birden çok hesap kullanıyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılAşırılık günahtır. Cinsel istek bizlerin çocuk yapması için var. En ilkel beyni düşün. Eğer doğuştan bu istek olmasa insanlık çoğalamazdı. Bu istek amigdala ilkel beğenden gelir. Aynı şekilde kaç, savaş, dövüş gibi komutlarda beynin bu bölgesinden gelir. Bu işi yaparken zevk aldığı idda edilen iki canlı var. İnsanlar ve yunuslar. Zevk için seks yapmaktadırlar.
110 Yorumla
Soran+1 yılAma evliler de bu yok
Cevap sahibi+1 yılNasıl evlilerin mastürbasyon yapması günah değilmiymiş senin öğrendiğine göre. Bu şeye benzedi nikah şahitleri sadece evli ve evliliği mutlu geçen insanlar olabilir😅 geçen bunu duydum düşünsene evliliği mutlu geçenler 😂😂😂😂
Soran+1 yılBeyefendi evliler zevk için yapabiliyor diyorum
- +1 yıl
lan zaten evli adam kadın niye mast yapsın?
- +1 yıl
dimi
Cevap sahibi+1 yıl@StajyerAzrail şşşşş ambiyansı bozma dostum. Öğrenmeye çalışıyoruz cevabına bakıcaz. yapmıcağını biliyorum. Ama saçmalık evlilere hiç bişey günah değilken evli olmayanlara günah.
Cevap sahibi+1 yılHanımefendi öğrendiğin kaynaklar tamamen hatalı seni tekrar öğrenmeye davet ediyorum.
- +1 yıl
hayır helal kılındığı için evlilere helali olduğu için
- +1 yıl
anlamak istemiyor
Cevap sahibi+1 yıl@StajyerAzrail o zaman adam yanlız diyelim. Evlenemedi. Olduda karşına sevebileceği biri çıkmadı. ya da kadın için fark etmez bu kişi rahatlatmıcak mı kendini.
- Cinsel Yaşam konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılcinselliğe aç falan yaratmadı o senin kendi nefsin 1600 yılında yaşasaydın cinselliğe bu kadar ac olurmuydun? çünkü internet video resim vs yok insanları cinselliğe itende zaten bu araçlar. uygun eş bulamıyosan buda senin nefsinin sınavı Allaha hesapmı soruyosun?
212 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle yalan yanlış bir düşünce cinsel isteği bile anlamamışsınız. Tavsiyem internetten biraz uzak durun. Yinede teşekkürler
- +1 yıl
cinsel isteği anlıyorumda sen cinsell açlık demişsin aç bir insan bana yemek verin diye yalvarır sende seks diyemi yalvarıyorusun? istekle açlıgı ayırt etmen lazım
Soran+1 yılsiz o zaman aç olmak nedir orada sıkıntılısınız :D siz her aç olduğunuzda yalvarıyor musunuz
- +1 yıl
Yalvarmak lafin gelisi ama karnimizi doyurmak icin caba harciyoz:)
Soran+1 yılÇaba harcarız çünkü günah değil. Ben muhtacız demedim zaten. Açlık cinselliğe istek duymak demek aynı zamanda ilgiye muhtaç olmakta denir ama kimse yalvarmaz
- +1 yıl
Aclik derken biri seks yapmak icin herseyi yapar hatta tecavuz bile eder ama biri vardir zamani gelince yapar
Soran+1 yılHayır o sizin kendi uydurduğunuz bir anlam
- +1 yıl
Normal istek olsa bu kadar absrtip sormazdiniz bence siz lafi değiştiriyorsunuz. Allah herkesi istekli yaratmis diyebilirdiniz ama ac yaratti gibi kelime kullandiniz
Soran+1 yılAynı şey çünkü. Abarttığımda yok sizin gibi söyleyende. Diyorum ya kendi kafanıza göre anlam çıkarıyorsunuz
- +1 yıl
Ayni sey olsa millet gelio burda cinselligin afrikasi demez isinize gelince kivirmayim siz aclik yazarsaniz oyle anlasilr cok merak ediyosan Allaha sor cvbini
Soran+1 yılOnu bana kim demiş ya? Onunla ne alaka :D amca sen çok ayrı kafadasın sana seviyem yetmedi o yüzden fazla takılma
- +1 yıl
Sordugun sorudan milete verdigin cvplardan anlasiliyo zaten zeka ve mantik seviyen.
Hiçbirşeyi arastirmadan gelip burda niye boyle ya diyip saçmalamak cahilliktir. Neyse uyucam biraz arastir
Gizli Üye(36-45)+1 yıloyle bırşey yok nerden okuyon kım dıyor anlamıyorum kı yaşı evlenme çagına gelmış maddı manevı hazır olan herkes evlenmelı dınımızde toplumda duzen ahlak bozulmasın dıye ayrıca mas gunah degıl dışarda nefsıne hakım olamadıgın ıçın ıhtıyacını elbettegı gıdereceksın sadece ıhtıyaçtan fazlasını yapmamalısın
12 Yorumla
Soran+1 yılEvlenme gibi bir zorunluluğumuz yok
Cevap sahibi+1 yıle evlen demıyorum zaten bende evlenmedım ama dışarıda mılletın namusuna ırzına goz dıkme oyle delı dıvana dolaşmayın dıye mast yapılır yanı bu doğal bırşey dedıgın gıbı gunah falan değil
+1 yılhala dinlere itibar edilmesi canimi acitiyor, anliyor musun...
210 Yorumla
Soran+1 yılNeden? Seni ne geriyor?
- +1 yıl
dinler yüzünden yaşadığım yer çekilmez oluyor. beni germesin de kimi gersin aşsflşs
Soran+1 yılBu nasıl bir kafa? Herkes sana göre mi yaşayacak? Müslüman biri aynısını dese yobaz dersin, alasını siz yapıyosunuz. Kendine söyle bunları
- +1 yıl
benim için çekilmez oluyor. böyle yaşamayın diye bişey söylemedim burda. istediği gibi yaşasınlar ama benim için çekilmez oluyor slafksş benim hayatımı da onlar kabul etmiyor mesela. ama onlar dinlerini bana dayatıyo mesela
Soran+1 yılBu ne demek :D onlar onlar nedir? Herkesi aynı kefeye koyacaksak dinsizler hakkında söylenenler ve yapılanlara karşı çıkmayın
- +1 yıl
ramazanda yapılan muhabbetler. dışarda bişey yeyince dayak yiyenler var mesela. o oruç tutuyor diye benim de tutmamı bekliyormuş gibi aşsflşs her insan ateist doğar. müslümanların özel durumları beni ilgilendirmemeli asfş
Soran+1 yılo halde ne? Ateist misin?
- +1 yıl
agnostik ateistim evet
Soran+1 yılAçıkçası şu ayrımcılığından herkesi aynı kefeye koymandan sanki ateistler melekmiş gibi saçmalaman bir yana bu kadar açık ve net bir konuda ateistlerin kör olduğunu düşünüyorum. Yinede saygı duyarım. Siz kudurmaya devam edebilirsiniz
- +1 yıl
tamam kudurup geliyorum laskfls
Cinsel Yaşam konusunda 10,8b cevap paylaştı. kim demiş yasak die hangi kitapta yazıyo mast günah die bırakın bu din safsatalarını
21 Yorumla
Soran+1 yılBen çoğu yerden öyle görmüştüm o sebeple yazdım
+1 yılOnda da sorun var aslinda. burada da problem dinde cikiyor iste. insani bu kadar kisitlamamali kotu insan olmdktn sonra
10 Yorumlaeğer daha büyük bir günah işleyecek kadar kötüysen mastürbasyon günah değildir
14 Yorumla
Soran+1 yılo hale gelmezsin zaten. Ya da kendi adıma öyle
Soran+1 yılEvet konuşmuyorum
- Cinsel Yaşam konusunda 8,2b cevap paylaştı.
+1 yılYasak değil ki canım yapma da demiyor ki sana yap ondan sonra temizlen diyor
10 Yorumla dinlerde evlenmek üremek çoğalmak için gereklidir. cinsel yaşamın olsun diye değil. evlenmezsen; lisans olmadan sevişmek yasak, yetkisiz kullanım yasak...
10 Yorumla
+1 yılKEYfi yapınca gunah maç ihtiyaç zamanında ya yapsan gunah değil
113 Yorumla
Soran+1 yılAma evliler keyfi yapabiliyor
- +1 yıl
Seks mi masturbasyon mu
Soran+1 yılKeyfi olana seks
- +1 yıl
Hep yapılırsa keyfi az yapılırsa ihtiyaç sayılır
Soran+1 yılEee yani? Evliler hep yapamaz mı sanki
- +1 yıl
Yaparlar
Soran+1 yılEe.. :D
- +1 yıl
Esi sevgilisi olmayıp bekar olanlara oluyor 😂
Soran+1 yılKardeş ben de onun sebebini soruyorum hangisi günah diye mi sordum?
- +1 yıl
Masturbasyon gunah
Soran+1 yılTürkçe biliyorsunuz değil mi?
- +1 yıl
Yok
Soran+1 yılAnladım Allah yardım etsin
Sen eksik duymussun nefes almakta gunah konu basligiini guncelleee
10 Yorumla
+1 yılCivigini cikartmadigin surece gunah oldugunu sanmiyorum
10 Yorumla
+1 yılMastürbasyon günah değildir
12 Yorumla
Soran+1 yılO zaman neye dayanarak günah deniliyor
- +1 yıl
Ona göre bakarsan yaşamak bile günah
+1 yılKim dedi günah olduğunu.
18 Yorumla
Soran+1 yılGörmüştüm bir çok kez
- +1 yıl
Şu SabitFikirliAdamO a bir sorsana... Naapalım? Starbucks a gidip, sosyalizm mi tartışalım? .. Daha önce laf soktuğum için beni engellemişte...
Soran+1 yılTakmanın lüzumu yok
- +1 yıl
Ok...
- +1 yıl
40 yaşında adam 15 yaşında ergen kız gibi laf soktum engelledi yazmış ya hahahaha gece gece :Dbenim engellediğim insanlar ya çomar bir arap dölü ya akpli ya da sapık. Bunlardan biri isen iyi ki de engellemişim
- +1 yıl
@SabitFikirliAdam0 Konuşma tarzın durumu gösteriyor. Söyleyecek sözün küfür ve hakaretten ibaret.
- +1 yıl
Engellediğim insanların özelliklerini yazdım iyi geceler
- +1 yıl
@SabitFikirliAdam0 Sitenin dibisin sen.
+1 yılMastürbasyonun günah olduğunu nerden çıkardın?
11 Yorumla
Soran+1 yılÖyle duydum hep. Bir dayanağım yok burada da çoğu kişi günah diyor ama fikrim değişti
+1 yılMuhammedin kafasına göre yaşamayın yüzyıllar önce kitap yazan bir araba göre yaşamak sadece cahillerin yapacağı iştir.
18 Yorumla- +1 yıl
Bu ne düz zeka
- +1 yıl
Teşekkürler çocuğum. Siz de okuyup araştırıp öğrenerek gerçekleri anlayabilirsiniz. Ama araştırmak şüphe etmekte yasak değil mi :) ah bu cahil Araplar. 5 yaşında çocuğu kuran kursuna gönderirler çocuk büyür 20 yaşına gelir o tabu olarak kaldığı için bu tabuyu aşamaz. 5 yaşında çocuğu pislik islamla büyüteceğinize bir kütüphaneye bir eğitim kurumuna gönderin. Ülke pislik arapların ülkesi olmasın Türkler aşağılık araplardan üstündür bu kadar.
- +1 yıl
Hımm peki kişisel olarak araştırma ve mantığa düşkün sanırım güzel ezbercilikten hoşlanmam kendini geliştirme açısından araştırma yapmanı tavsiye ederim. 1 inanmak tamamen kişi kendi sorunudur. Peki saygı duymak? Dine göre kölelik ve ya da tabu diyosun peki yaşama gayen nedir yaratılma sebebin yemek yetip uyuyup uyanmak vcye kazandığını bırakmak? Bunlarmı için varız neden ebedi dünya ahiret fani dünya hazırlık deriz neye hazırlanıyoruz?
- +1 yıl
Camilerde KURAN öğretiliyor peki bundan zarar gören kimleri tanıdın okullar maddi kazancımız ve kültürel öğrenimiz için camiler inançlarımızı tanımak için ikisi yanyana gayet güzel duruyor birini atıp diğerini tutmamıza gerek yokki
- +1 yıl
Bir Yaradanın olduğunu o pislik Araplar olmadan da anlayabilecek zekada olduğumuzu düşünüyorum çocuğum iyi geceler. Kendi zamanında cahilleri inandırıp sonra inanmayanlarla savaşıp öldüren birine 9 yaşında kızı yatağına alan bir sübyancıya peygamber diyecek kadar aşağılık ve kansız değilim
- +1 yıl
Ensar vakfı? Ulan 9 yaşında çocuklara tecavüz ettiler be din Nerede varsa orası pislik yuvasıdır tamam sinirim bozuldu gece gece
- +1 yıl
Atatürk hakkında söylenen o kadar saçma konuşmalar var değilmi gerçeği öğrenmek isteyen açıp okuyor Peygamberimiz hakkındada karşı taraf bu tür alakasız şeyler söylüyor ama gerçekle alakası Yok senin gibi Zeki birinin bunu fark etmesini beklerdim
- +1 yıl
Evet haklısın ensar vakfı erdoğan gülen bazı bilmediğimiz tarikatlar bunlar tamamen rezillik veee dini sadece kullanarak gelir sağlayan kuruluşlar insanlarımız birini dinleyerek değil asıl yerinden KURAN dan öğrene bilir. Bak burda bile ortaya çıkıyor ki dinimiz malesef kullanılıyor sahip çıkılmıyor
+1 yılherşeye takılmamak gerek...
10 Yorumla
+1 yılMastrbasyon neden günah olsun?
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCanlı öldürüyorsun :D
41 Yorumla- +1 yıl
haha güzel bakış açısı
+1 yılKopek gibi ureyin diye
10 Yorumlarüyanlanmayı allah ü teala yaratmış o zaman
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgünah değil ya hurafelere inanma
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSaçmalıklardan biri daha işte
10 Yorumlagünah değildir işine gelmeyenelrin uydurması
10 Yorumla
+1 yılCinsellik ihtiyaç kim diyor
10 Yorumla
+1 yılgünahmıymış
11 Yorumla- +1 yıl
Nahl 116 Ayet "Dilleriniz yalana alışageldiğinden dolayı, Allah'a karşı yalan uydurmak için, "Şu helâldir", "Şu haramdır" demeyin. Şüphesiz, Allah'a karşı yalan uyduranlar, kurtuluşa eremezler."
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok isteklisin sanırım:)
10 YorumlaZevk sapkinliktir
18 Yorumla
Soran+1 yılZevk almakta bir nimet
Soran+1 yılNeden yanlış onu soruyorum zaten
Soran+1 yılCevap veremiyorsanız yazmanıza gerek yok
Soran+1 yılOnun sebebini anlıyorum. Anlamadığım şeyi soruyorum. Ayrıca bu nasıl bir inanç? Neden nasıl kim ne zaman demeye gayette hakkım var. Bilginiz yoksa yazmayın bilgisi olanlar cevaplasın
Gizli Üye(36-45)+1 yılGünah mı
11 Yorumla- +1 yıl
Nahl 116 Ayet "Dilleriniz yalana alışageldiğinden dolayı, Allah'a karşı yalan uydurmak için, "Şu helâldir", "Şu haramdır" demeyin. Şüphesiz, Allah'a karşı yalan uyduranlar, kurtuluşa eremezler."
+1 yılCenabet gezmek günah
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım