+1 yıl“Sana kadınların adet halini soruyorlar. De ki, o bir eziyettir. Adet günleri onları rahat bırakın. Temizleninceye kadar kendilerine yaklaşmayın. Tertemiz oldular mı, onlara Allah‘ın size buyurduğu yerden yaklaşın. Allah tevbe edenleri sever, tertemiz olanları da sever.
Kadınlarınız sizin için bir tarladır. Tarlanıza dilediğiniz gibi varın ve kendinize ön hazırlık yapın. Allah‘tan sakının ve ona kavuşacağınızı bilin. Bunu inananlara müjdele.” (Bakara, 2/222-223)30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsanın boşaltım sistemini etkileyebilir mi? Diğer kısım sıvı olduğu için problem olmayabilir ayrıca üreme bölgesi orası olmadığı için olabilir.
12 Yorumla
Soran+1 yılOrasini bende biliom mesela bizdeda kotu kimse yanasmio ama haram diye değil mikrop iste
Cevap sahibi+1 yılİşte İslamiyet böyle islama uyarak aynı zamanda mikroptan uzak duruyorsun zaten yasak olması insanlar için ayrıca bir incilde okumak istiyorum 😉
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇünkü anal yol cinsel ilişki için yaratılmamış. Boşaltım yolu olarak yaratılmış. Pis bir yer. Erkek organı mikrop kapıyor. Üstelik dar ve kaygan mukus yok yani büyük ihtimal yırtılıyor. Bu da mikrop kapmaya büyük abdestini yapamamaya ve kasların bozulmasına sebep oluyor. Bir süre sonra insan gazını ve kakasını tutamıyor. Yani bozuluyor
71 Yorumla
Soran+1 yılEvet igranc bisey
Ben de hiristiyanım ben de merak ediyorum
33 Yorumla
Soran+1 yılNeralisin
Soran+1 yılGirit rummusun?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
+1 yılBakara suresinin 222. ve 223. ayetlerinin meali şu şekildedir: “Sana adet hakkında soru soruyorlar. De ki: > İnananlara müjdele!” Bu ayetler, adet dönemi hakkında peygamberimize soru yönelten müslüman erkeklere bir cevap vermekte ve adet döneminde cinsel ilişkiden uzak durulmasını istemektedir. Aynı zamanda, bu ayetlerle anal ilişkinin (livata) de yasaklandığı ifade edilmiştir. Çünkü ayette geçen “Allah’ın emrettiği yer” ifadesi, vajinal yol (döl yolu) olarak anlaşılmıştır! Nitekim, bir sonraki ayette, “Kadınlarınız, sizin için bir tarladır. Öyleyse, dilediğiniz şekilde tarlanıza varın.” buyurulmaktadır. İnsanoğlunun tarlası, kadının rahmidir; bu tarlaya varmanın yolu da vajinadır! Ayrıca, Rabbimiz vajinayı, meninin boşalıp rahme doğru ilerleyeceği bir durak olarak; rektum ve anal kanalı ise, dışkının atılmadan hemen önce geçeceği bir güzergah olarak yaratmıştır. Bu organların sahip olduğu bütün anatomik, histolojik ve biyokimyasal özellikler de, söz konusu vazifelerine uygun şekilde ayarlanmıştır. Dolayısıyla, Allah’ın cinsel ilişkide kullanılmasını emrettiği yolun, bu amaçla yaratmış olduğu vajinal yol olarak anlaşılması uygundur! Öyleyse, ayette geçen “Dilediğiniz şekilde tarlanıza varın.” ifadesi de, anal ilişki gibi birtakım mutat olmayan cinsi münasebetlere değil; vajinal ilişkinin farklı pozisyonlarda kurulmasına cevaz vermektedir. Yukarıdaki ayetlerin iniş sebepleri hakkında aktarılan rivayetlere baktığımızda, bu ayetlerin başlıca iki yanlış uygulamayı düzeltmek gayesiyle indirildiği sonucunu çıkarabiliriz:
31 Yorumla- +1 yıl
Rica ederimm
+1 yılBu islamın yaradılıştaki vücut fonksiyonelliği ile alakalı, belli başlı organlar ve bölgelerin amacından farklı kullanımını kısıtlar genelde, teorik olarak hijyen önemlidir islam kurallarında (Ör: Cinsellik sonrası yıkanma, 5 vakit namaz öncesi abdest alıp temizlenme vb.), o yüzden ters ilişki de aşikare olarak hijyen olmadığından yasaklıdır. Ancak garip olarak doğuda çok yaygındır bu tür ilişki yatkınlığı.
13 Yorumla- +1 yıl
Yanlış anlama da Hristiyanlık olarak bakıldığında nasıl bu durum? Yasak mı yoksa bahsedilmemiş mi, bilmediğimden soruyorum.
Soran+1 yılYasak oldugunu duymadim tabi yapmazlar ama yasaktan değil kötü bir durum ondan.
- +1 yıl
Anladım, sanırım katolik mezhebi bu konuda daha belirgin kurallara sahip. Hijyenik olmadığı konusunda hemfikiriz.
Diğer yorumları okumadım. Öncelikle kimseye din dersi vermek gibi bir niyetim de asla yok bu biline. Ardından ise hemen şu soruyu yöneltmem gerekti diye düşündüm. "Peki Hristiyanlıkta anal ilişkinin serbest olduğuna dair bir ayet/bilgi/yazı-Artık sizler ne diyorsanız- var mı peki? Lut kavminin helak olması zaten sırf bu yüzden yani Cenab-i Hak'kın emirlerini dinlemedikleri için olmadı mı? Takdir edersiniz ki Lut kavmi İslamiyetten yüzyıllar önce yaşamışı.
Yani demem o ki tüm Hak/Semavi dinlerde anal ilişki sapıklık ve günah olarak görülür. Umarım boş ve gereksiz yorumlar yapmamışımdır sevgili Maria hanım. Saygılar.40 Yorumla
+1 yılVucuttaki bütün pisliklerin çıktığı yer olduğu için. Hem anal ilişkide kadının bağırsak girişi de zedelendiğinden ileride bu kadın için büyük sorunlara neden olacaktır.
Sonuç olarak Rektum ve anal kanalın anatomik ve histolojik özellikleri, dışkılama fonksiyonunu yerine getirecek şekilde yaratılmıştır. Bu yapıların cinsel ilişki amacıyla kullanılması, önemli tıbbi riskler taşımaktadır. Dolayısıyla, anal ilişkinin seksüel repertuvarın bir parçası olmaktan çıkarılması, sadece İslami açıdan değil, aynı zamanda sağlık açısından da bir gerekliliktir.
Konunun geniş detayını burada okuyabilirsin :
www.suleymaniyevakfi.org/.../...yetteki-hukmu.html21 Yorumla- +1 yıl
@AagnostikHarun Bana mesaj atarak Allaha küfrederek sen ancak ne kadar cahil, ahlaksız, edepsiz, kültürsüz ve aciz olduğunu kanıtlamış oldun.
+1 yılİslam gereksiz yasaklar koymaz ve mantikli açiklamasi mevcuttur.
Anal neden yasak onu irdeleyelim
Makat dediğimiz bosaltim sisteminin yapisi içerdeki atik maddeyi vucudun dokusina zarar vermeden disari atmaya yönelik yapidadir. Yani akintisi dişa doğrudur. En guzel örnekte midenin girişinin içe akar yönde olmasidir. Durduk yere sürekli yediğini kusarsan sonunda mide kanamasinda ölürsün. Bu yüzden makat a dişardan müdahale bu muazzam yapiyi bozar ve ciddi sağlik problemlerine neden olur. Atiklarda bulunan mikroplarin penis mukozasindan vucuda alinmasindan tutun da dişkisini tutamayip uykuda kaçirmaya kadar ciddi sorunlara yol acacaktir. Anala karşiyiz yapilmasini tasvip etmiyor ve kiniyoruz. Vajina erkeğin neyine yetmiyor da anal istiyor.10 Yorumla
+1 yılarkadaşım aynı soru sorulmuş. cevabımı oradan okursan sevinirim. tekrar yazmayım.
Anal (ters) iliski neden haram kılınmıstır? ↗10 Yorumla
+1 yılMüslüman olmadığım için bilmiyorum. Ben şahsen analdan kızı becermeyi severim, bana zevkli geliyor. :) İslamda genelde her şey yasaktır. O yüzden çok takılma. İslamda ne serbest ki. Domuz eti yemek yasak, evlilik öncesi ilişki yasak, flört yasak, erkek ve kadının el ele tutuşması yasak, hatta erkekli ve kızlı karma eğitim bile yasaktır.
10 Yorumla
+1 yılİslamda vücudun yapısına zarar veren her şey büyük günah. Anal ilişki genişlemeye sebep olur tuvaletlerini tutamaz bu Kişiler. İkincisi hastalık kapma ihtimali çok çok yüksek bir siğil bile çıksa bağırsak kanserine kadar götürür. Bunlar yüzünden
60 Yorumla
+1 yılanüs dışkı atmak için yaratılmış bir ogandır, Hijyenik değildir ve anüs kasları içeridekini dışarıya doğru itecek şekilde yaratılmıştır dışarıdan bir cismin girmesi bu yapıyı bozar ve zamanla anüs kasları kapanmaz büyük abdesti tutamama hastalığı baş göstermeye başlar. ve Lut kavminin alışkanlıkları da ilk önce kadınlarla girilen anal ilişki sonra erkek erkeğe eğilim başlamıştır... bu yüzden Allah cc bu ilişki yöntemini haram kılmıştır..
20 Yorumla
+1 yıliyide bunun nedeni yok ki.. öyle yazıyo din inançtır... Sadece islamda dil hıristiyanlıktan , budizme bütün dinlerde haram sayılıyo.. illa bir şey düşünmek istiyorsan ordan tuvalet ihtiyacını giderdiğin için olamazmı sebebi :)
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,1b cevap paylaştı. Nedenini bilmiyorum ama günah.
Yani orası ilişki için mi varmış canım? zaten var ilişki için. Ve kadınlar da acı çekiyormuş ve iğrenç bir şey. Günah olmasa da yapılmaz.10 Yorumla
+1 yılDoğurganlığın önüne geçtiği için bir takım fizyolojik rahatsızlık ve enfeksiyonlara neden olduğu için
20 Yorumla
+1 yılÇünkü orası cinsellik için yaratılmadi. Bok çıkıyor ordan
30 Yorumla
+1 yılİslamda yasaklanan şeyler ya ruh haline ya da vucuda zarar verdiği içindir..
anal ilişkide tonlarca sorun var20 Yorumla
+1 yılislama göre bu neden yasak veya helal diye sorulamaz bunun tek cevabı allah öyle istiyor öyle olacak
113 Yorumla- +1 yıl
İslama allah öyle istiyor öyle olacak düşüncesini istemiyor ama. Size akıl verdik sorgulayın diye diyor
- +1 yıl
sorgulamak islamda haramdır lütfen söylediğiniz kelimelerin önce anlamlarını öğrenin sorgulamak demek sorguya çekmektir doğru mu doğru olduğu ne malum yani sen gidip de muhoya peygamber olduğun ne malum dersen sen müslüman bile değilsindir zaten islama gelince islamın kelime manası zaten teslim olmaktır teslimiyet dinidir yani körü körüne itaat dini
- +1 yıl
senin savunduğun şey 4 mezhebin kurulmasına doğru gidiyor yani herşeye cevap bulmaya çalışıp artık dine ekleme çıkarma yapmaya gidiyor
- +1 yıl
Dediğin doğru olsaydı bir hayvandan farkın olmazdı
Fatır suresi 37. ayet ”Size Düşünecek kimsenin düşünebileceği kadar bir ömür vermedik mi?”
“…Siz hiç düşünmüyor musunuz?” (Ali İmran Suresi 65) - +1 yıl
İslam @offfyetera nın da dediği gibi sorgulamaktan geçiyor. Sorgulayın ki doğruluğunu kanıtlayın ve teslim olun. Bu sebepten İslam sadece akıl sahiplerini sorumlu tutar...
- +1 yıl
@Hünkâr_Hazretleri ordaki düşünmekten kasıt cennet için daha fazla çaba harcamaya teşvik ve inkar edenlerin islama geçmemelerine trip atmaktır eğer sorgulamak vardır dersen islamda bende olmadığına dair ayet getiririm bu durumda kuran ayetleri çelişir ve zafer ateizm :D
- +1 yıl
Ateist mantık bunu söyler evet ama islam sadece akıl sahipleri der ve akıl sahipleri düşünür, sorgular ve doğruluğu kesin olana teslim olur... Bir hipoteze veya teoriye AKIL SAHİPLERİ teslim olmaz...
- +1 yıl
bazı msülümanlar ya da müslüman olduğunu zannedenler islamı g*tunden anlamayı ve işine geldiği gibi manasını değiştirmeyi çok sever kuranın ama neyse ki islamı biliyorum yeterince :)
- +1 yıl
peki islamın doğru din olduğuna dair bir ispat var mı? aksi halde islamda teoriden ibaret kalacak :)
- +1 yıl
Bazıları da bildiğini zannediyor...
- +1 yıl
@Hünkâr_Hazretleri bilmediğimi iddia ediyorsan ispat sunabilirsin
- +1 yıl
İspatı yapılmış bir şeyi tekrar ispat etmek gereksizdir. Lakin yapılan ispatlara halen inanmamak ise de akıl işi değildir...
- +1 yıl
@Hünkâr_Hazretleri lafı dolandırdığına göre görünen köy kılavuz istemez
Gizli Üye(36-45)+1 yıl32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİşte bunun için yasak,
- +1 yıl
güzel vurgu olmuş
Çünkü o organın görevi farklı
vücudumuzdaki her organ bir sebep için var rastgele yaratılmadı
Bu yüzden amacı dışında kullanmamak gerek organlari10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılislamda sağlığa aykırı yaratılışa aykırı olan herşey yasaktır. Allah ilişki için vajina yaratmış. erkek için kız yaratmış kız için erkerği yaratmış. yani her organın işlevi vardır.
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılsağlıklı değil - mantıklı değil - hijyenik değil.
belki bu sebeplerdendir.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldostum ondan sen zevk almayacaksın kı canının yanmasını ve mıkrop kapmayı neden bu kadar cok ıstıyorusn :)
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHamilelikle sonuçlanmaması ve hastalık riski olması diye açıklarlar muhtemelen.
20 Yorumla
+1 yılCünkü pislik var o bölgede ve islam dini pisliği kabul etmiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıleşcinsel ilişkiye özendirdiği için günah.. livata en büyük günahlardandır.. hoş zina başlı başına günah iken ve zaten günah olan bir eylemi gerçekleştirirken biraz saçma oluyor.. zina yaparken anal seks günah diye yapmamak bence saçma..
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılayrıca eşlerin sevgililerin anal seks yapması hakikaten çok yanlış fantezi ya da merak adı altında helalinize (eşi kastediyorum) halel düşürmek güzel değil.. anal seksi bende denemek isterim itiraf edeyim ama daha teşebbüs etmedim ancak günü birlik ilişkide olursa olur zaten ondada partnerim istekli olursa tabii..
+1 yılÇünkü pislik olan bir yere çocuk olması için kullanılan organ giriyor mikrop kapabilir , boktan bir çocuk olabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllahın yasakladığı herşey insanoğlunun yararınadır yapılmaması gerekendir. O arası her zmaan pis olmuyor ne kadar temiz tutarsan tut mikrop kaparsın. Çünkü Orası onun için değildir. Birleşme yeri vajinadır.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcinsellik dinlerde belli kıstaslardan oluşuyor ve tamamen özgür bırakılması insanın dini duygularına zarar verebilir düşüncesi hakimdir. Diğer durumları zaten yorumlarda okuyacaksın :))
10 YorumlaÇünkü sağlıksız bir yöntem ayrıca o iş için ayrılmış bir yapı değil ve insana zararı var
20 Yorumla
+1 yılZararlı ve kötü olan şeyler günahtır bu bilimsel olarakta kanıtlı mesela ordaki kasları gevşettiği için ilerki yaşlarda tuvalet tutamama olayı oluyor
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 3,2b cevap paylaştı. Enfeksiyon riski kadına sağlık açısından risk sağlıklı ve normal birşey değil
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmakat cinsel organ değil sindirim sistemin boşaltım parçası dışkı oluyor haram oyüzden sağlığa zaralı eşcinseler gelince zaten haram
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılSonuçta tıbben de zararlı olduğu onaylanmış bir şey.
00 Yorumla
+1 yılHastalıklara sebep olduğu için olabilir ya da anal ilişkide hamile kalma durumu yoktur yani doğal olan ilişki türü o değil o yüzden olabilir
00 YorumlaAyet var sanirim onunla ilgili. İslama gore dort kadinla evlenmek de serbest anal a mi taktin..
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılNeces olan hersey günah veya haramdır
10 Yorumla hak yol varken neden b*k yolu derler genelde :D
21 Yorumla
+1 yılsebebini bilmiyorum valla.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 602 cevap paylaştı.
+1 yılHaram kılındığı için ama yapanlar var
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHak yolu varken b*k yoluna bulasmayın dıye
20 YorumlaHijyen yok, saglik acisindan zararli, insani degil
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsebebe aramaya gerek var mı kullanım amacı farklı
20 Yorumla
+1 yılGooglede yazıyor aslında baksan azıcık 😂😂
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 17,1b cevap paylaştı. seks için vajına var ondan
10 Yorumla
+1 yılben günah dinlemiyorum yapıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir görüşe göre değil.
00 YorumlaMezhebin nedir?
02 Yorumla
Soran+1 yılOrtodoks neden sordun
- Cinsel Yaşam konusunda 16,7b cevap paylaştı.
+1 yıleee pokluuuu :D
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerşey yasak işte
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılyaptın mı anal :)
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır itici.
Cevap sahibi+1 yılhmm il defa hsritiyan olup böyle düşünen birine rastlıyorum :)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar