Yıllardır mastürbasyon bağımlısıyım, kurtulmak istiyorum. Önerileriniz nedir ?

Öncelikle baştan belirteyim lütfen bana evlen, sevgili bul ya da seks yap gibi cevaplar yazmayın. çünkü zaten bunları yapabiliyor olsaydım bu illet bağımlılığın derdine düşmezdim.

Bu durum benim yıllarımı çaldı ve günlük hayatımı olumsuz etkiliyor, birçok açıdan zararını görüyorum. o yüzden bırakmak istiyorum kaç defa denedim ama en fazla 1 ay dayanabiliyorum yapmadan. çünkü ben o illeti bıraksam da, regl dönemi öncesi cinsel isteğim tetikleniyor ve o sebepten yine başlıyorum ve arkası geliyor. cidden heryönden bunun zararını görüyorum..hayatta ilerlememe yolalmama hatta sağlığıma bile zarar verdi ama kurtulamıyorum.

bende hazımsızlık, mide sertleşmeleri , kabızlık ve sinus tıkanlarına yolaçtığı gibi psikolojik olarak herşeye karşı isteksizlik günlük işleri bile yerine getirmekte zorlanma, tahammülsüzlük gibi ciddi hayatımı aksatan sorun var...yaşıtlarım hayatlarında epey yol aldılar ben 15 senedir neysem oyum.bu bana çok koyuyor. benim gibi olup da bu derdini çözebilen varsa özellikle onlardan öneriler istiyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
Lütfen ciddi önerilerde bulunalım. dalgasına ve muhabbetine yazanlara eksi veriyorum haberiniz olsun. vaktimi boş yere almayın.
Güncellemeler
+1 yıl
hergün günlük olarak yaptığım mastürbasyonlar genelde psikolojik kökenli oluyor. yani ben kendi kendimi azdırıyorum herhangi bir cinsel isteğim olmadığı halde. bunu belki günlük hayatta kendimi başka şeylere vererek çözebilirim.

ancak adet dönemi öncesinde ise bünye bunu kendisi istiyor. Adet dönemi öncesindeki cinsel atağım olmasa aslında 1 ay yapmadan da durabiliyorum ama beni tekrar başlatan şey adet öncesindeki istek durumu oluyor. içten kaşınıp uyarılıyor. buna çözüm lazım esas.
Yıllardır mastürbasyon bağımlısıyım, kurtulmak istiyorum. Önerileriniz nedir ?