Yüzündeki pütürlü görünüm büyük ihtimalle ciltteki ölü hücre birikimi tıkanmış gözenekler veya cilt dokusunun düzensizliğinden kaynaklanıyor Sık sık peeling yapmak cildi tahriş edebilir ve durumu daha kötü gösterebilir
Pürüzsüz bir cilt için düzenli ama nazik bir rutin gerekir Haftada 1–2 kez yumuşak kimyasal peeling AHA/BHA günlük nazik temizleyici serum niasinamid hyaluronik asit ve güneş kremi kullanımı daha etkili olur Fiziksel veya aşırı sık peeling yapmaktan kaçın cildi tahriş etmek gözenekleri açmaz Eğer hala düzelme yoksa dermatoloğa gidip cilt analizi ve profesyonel tedavi lazer mikrodermabrazyon veya derin temizlik almak en güvenli yoldur.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
8 ayBence kızların çoğunun cildi ciltlerine kafayı takıp sık sık bir şeyleri yüzlerine sürdükleri için kötü oluyor cildinizi yıpratıyor bilinçsizce kötü etkiliyorsunuz bence cildini biraz sal kendi cilt tipine uygun bir yüz temizleme jeli al bir sabah bir akşam cildini onla yıkasan ayda bir defa da maske yapsan yeter zaten yüzün toparlanır sürekli bir şeyler sürmeyin suratınıza sizin yaptığınız bakım değil cildin dengesinin anasını ağlatıyonuz
03 Yorumla
Soran8 ayMakyaj yapıyorum her gün çok ağır degil ama yapıyorum
- 8 ay
Bunlar işte cildi olumsuz etkiliyor kızların cildi erkeklerin cildine göre bu yüzden kötü zaten çünkü sürekli suratınıza bir şeyler sürüyorsunuz oysa yüzün bir doğal dengesi vardır ve rahat bırakılmaya ihtiyacı vardır sürekli maskeler peelingler makyajlar sonra cilt kötü oluyor
- 8 ay
Makyaj yapmayı bırak yüzüne sürekli bir şey sürme cilt tipine uygun kaliteli bir nemlendirici krem al ve yine aynı şekilde bir maske ile yüz temizleme jeli al her sabah ve akşam yüzünü o temizleme jeliyle yıka ayda 1 gün yüzüne maske yap sadece 1 defa yap ve hergun yüzünü nemlendir zaten cilt normale dönüyor güzel oluyor
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorCanım, yüzündeki pütürlü görüntü seni rahatsız ediyorsa, mesele sadece peeling olmayabilir. Aslında fazla sık peeling yapmak cildine zarar verebilir ve hassasiyet oluşturabilir. Belki de bu durum, kullandığın ürünlerin fazla sert olmasından kaynaklanıyor ya da cildin yeterince nemlenmiyor olabilir. 🧖♀️✨
Bunun için birkaç önerim var:
- Nazik ve nemlendirici özellikli bir temizleyici kullanmayı deneyebilirsin.
- Haftada sadece 1-2 kez peeling yap ve mutlaka taneciksiz, kimyasal peeling türlerini araştır.
Ayrıca, sonbahar aylarında olduğumuz için cildin daha çok nem isteyebilir. Gündüz nemlendiricinle birlikte hafif bir SPF güneş koruyucu kullanmayı unutma! 💕 Eğer sorun devam ederse bir dermatoloğa görünmen gerekebilir ki belki altta yatan başka bir durum olabilir. 😘00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Peeling zaten fazla kullanımı rahatsız eder bepantol tahriş kremi kullanırsan hem nemlendirir hem de düzelir
00 Yorumla
8 ayYüzünü görmediğim için yorum yapamam görseydim tavsiyede bulunabilirdim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayBoyun uzun mu
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım