doktora gittim ilaç verdi 3 kere gittim hiç etki etmedi. Dokununca elime pütür pütür gelmiyor. Elim ile üstüne basınca pürüzsüz gibi ama asla değil. badem özlü sabun, bepanthol, gül suyu kullanıyorum. Haftanın 1 günü maske yapıyorum. Cildime çok fazla bakan biriyim ama bu lanet geçmek bilmiyor. 😭😭😭
Yüzüm pürüzsüz ancak alnım fotoğraf da olduğu gibi. Ne yapsam geçer?
Cilt kendi de yapar. Eğer doktorlar bir şey demiyorsa, yapamıyorsa karışım satan yerler muhakkak vardır çevrende onlara bir sor biraz da kendin araştır muhakkak bir şey bulursun eminim bundan. Takma ya sanki çok bir şeyi varmış gibi niye bu kadar takıyorsun ki? Bir de alnının her yeri mı böyle, yoksa sadece tek tarafı mıı
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Alnım genel böyle ve aktarlara gidip Soracağım. Sorun şu diğer taraflar yumuşak alın çok kötü
Belki doğal yollarla çözüm yolunu bulursun. Umarım bulursun. Kötü bir şeyi olduğunu sanmıyorum açıkçası, çok da kötü değil takmamaya çalış birazcık mükemmel olmaktan uzaklaş belki bir şeyler daha düzelir
Bir tane ilaç var süngerli ucu. Sadece süngeri bu bölgeye bir kere bastırarak uygulanıyor. 1 ay sürüyor takribi iyileşmesi. Hatta hiç bir şey kalmasa dahi 1 hafta daha devam ediliyor. Tabii bunlar sadece sıcak hava da çıkıyorsa histemik olabilir sorun. O yüzden iyi bir dermatoloji uzmanına gitmen lazım. Sabunla falan zor çözülür bu iş. Tabii stres boyutuda var bu işin.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
O ilaç cleocin-t kullandım ama düzelmedi. Doktorlar da iyiydi ya Sıcakta daha çok azıyor bence bunlar
Evet ilaç o. Çok düzenli kullanman lazım. Kullandıysan geçirmediyse alerjiktir. Değilse en son psikolojiktir. Genelde doktorlar bu tür şeylere teşhis koyamıyorlar. Karakteristik özellikli sanırsam bu hastalık. Büyük ihtimalle içsıkıntısı veya strese dayalıdır. Kendin bile ne olduğunun farkında olmadığın bir şeydir bu sıkıntı
bunları dert etme derım cunkı ne surersen sur sen kendıne sıkıntı yaptıkca devam eder oldugu gıbı bırak takma kendıglınden gecer sıkıntı en buyuk sebep resmınden bıle hos bır kadın oldugun bellı korkak olmaa çç erkekler erkek olanlar guzellık degıl kalbe bakarlar..
rica ederim ben yenı oldum x permıdır nedır undan dolayı kımseyle mesajda yapamıyorum nasıl olucak buısss :) benımle yazısmak sohbet etmek dertlesmek ıstersen herzaman burdayım , arada benımde sorularım olabılır tabıki
Kötü durmuyor. Bence ilaç filan kıllanma. Insanın içi pürüzsüz olsun dışı isterse som altından olsa ne olur. Altın bu birgün değeri dünyalar eder. Ertesi gün değerinin yarısı etmez. Iyi geceler.
İzmirde özel hastaneler işte ve ilaç verdiler kullan gel dediler gittim yine ilaç verdiler. En son midemde ciddi sorun yaptı ilaçlar. Diğer doktora söyledim bunu o zaman ilaç veremem midene çok zarar verir ağır ilaçlar dedi
Aynen benimde öyle olmuştu bir defasında sıkıntı... umarım çözüm bulursun ama bunun pek sorun gibi durduğunu söyleyemem... Strese girme sırf bunun için he daha kötüsü olmasın...
Ben hindistan cevizi yağı kullandim. Hemde maske şeklinde çok cok iyi geldi yağlı olduğu halde tüylenme sivilcelenme yapmadı. Ama bu yağ cildin ürettiği yağla ayni değerdeymis. O yüzden bu yağ bezelerini yok ediyirmus diye okumustum. Yapisi ince olduğu icin yağlandirmiyormus. Bende denicem insallah 😊😊
Yok hindistan cevizi yağini ben kullandim örnek verdim yapisak olarak daha agir tüylenme yapmadi diye. Jojoba yağini kullan diyorum. Cilt kendini korumak icin yağ üretir. Jojoba yağı bu yağlarin yerine geçip yüzünün yeni yağ üretmesini engelliyir ve bir cok faydasi var. Belli bir süre sürer bekler yıkarsin. Cok korkuyorsan 😊
Cild dinlenmeyincede böyle kücük sivilcenmeler oluyor. Ve yagli seylerden cips tarzi vazgecersen. Günde 1-2 bardak da yesil cay veya karisim tRzi seyler ic. 1 hafta icinde farkedersin. Ben düzenli uyumadigim sira böyle problemler yasiyorum.. yesil cay da baya ise yariyor
Ha birde kil maskesi baya iyi. Haftada bir onu da yapiyorum. Önlüyor oürüsüzlügü ve olanlari da kurutuyor. Soda ve sirke karisimi da arada sirada sürerim hafiften gece uyumadan önce. Makyajini da iyi temizlersen. Tertemiz cilde kavusirsun zaten :)) takma kafana taktikca daha kötü olur
Ben karisimlarini icebiliyorum. Poset de yani. Sadece yesil cayi icemiyorum. Sevmiyorum tadini. Ama dene mutlaka. Toksinleri baya iyi atiyormus ki belli de oluyor. Cildin cok canlaniyor hergün tüketirsen
bir arkadaşımda da var bu ama erkek. Bazı bez be halı türlerine alerjisi var sanırım. Bazı namazlardan sonra anlı böyle oluyor bir güne kalmadan geçiyor ama.
Belki cildinin yapısı öyledir, makyajka kapatırsın çok takma bu kadar. Zaten Türkiyedeki kızları itfaiyeci tazyikli suyla yıkasak erkekler arkalarına bakmadan kaçarlar 🤭🤭🤭😂
Aşşağılamak farklı, dalgasına almak farklı, ben dalgasına aldım hiç bir zaman bir insanın kusurunu aşşalamam merak etme :) Kimsede dikkat etmez buna emin ol 😊
Üzülmee bunlar küçük şeyler :) herkes mükemmel değil :) O tv lerde gördüğün mankenleri tazyikli suyla yıka kimse yüzüne bakmaz 😂 hiç kimse pürüzsüz değil 😂
Hayatım mesele senin temiz olup olmaman değil. Yani temiz olmayan bir ortam da bulunman bile buna sebep olabiliyor yani en azından kendimden bildiğim kadarıyla bu
Bilen anlayan birine danış mutlaka yardımcı olacaktır bu bitkisel karışımlardan krem vb. Şeyler yapan kişilerden bahsediyorum. Çok önemli bir problem değil ama yine de için rahat etmesini istiyorsan deneyebilirsin
Genç bir cildiye uzmanına görünür müsün? Tıpta dün doğru olan bir şey bugün yanlış olabiliyor. Genç bir cildiye uzmanının bilgileri daha yeni olur. Sıkıntına en iyi çözümü o bulacaktır.
Az önce yazdığım görüşleri bulamadım. O yüzden buraya yazıyorum. Geçmiş olsun.
En İyi Cevaplar