Sizin de benim gibi cildiniz kışları daha da kuruyor mu? Benim vücut tipim normalde de kuru ama kışın ekstra kuruyor, pul pul dökülüyor. Bu yüzden bakıma daha fazla dikkat ediyorum. Yoğun nemlendiriciler kullanıyorum.

Sizin de benim gibi cildiniz kışları daha da kuruyor mu? Benim vücut tipim normalde de kuru ama kışın ekstra kuruyor, pul pul dökülüyor. Bu yüzden bakıma daha fazla dikkat ediyorum. Yoğun nemlendiriciler kullanıyorum.

Benimde aynı şekilde kışın cildim çok fazla kuruyor. Bende mecburen nemli krem kullanıyorum. Eğer kullanmaz isem yüzüm o kadar acıyor ve geriliyor ki. Yani mecbur kullaak zorundayım kullanmadığım zaman genelde cildim aşırı acıyor ve geriliyor. İsterseniz nivea kuru ciltler için uygun olan nemlendirici kreminden kullanabilirsiniz. Bende aynısını kullanıyorum oldukça etkili.
Deri altındaki sebum üretimi azalmış olabilir bunun için nemlendirici sürmen gerekir ve deri altındaki hücreleri uyarmak için deriyi soyma işlemi peeling yapabilirsin cildindeki kuru ve ölmüş deriyi peeling yaprak soyma işlemiyle hücreler tekrar harakete geçirebilirsin bu işin uzmanı olan birine gidip bi cilt analizi yaptırman lazım ama iyi uzman olan birisine git her önüne gelen güzellik merkezine gitme çünkü 2-3 günlük kursla uzmanım diyen çok insan var ben bunun 4 yıl okulunu okuyup 3. Sınıfım klinikte hâla staj yapıyorum seneye son senem cildin için deri tabakasının altına giren bi cihaza yüzünü sokup deri altındaki dokulara en ince ayrıntısına bakıyorlar ama bu cihaz yeni çıktığı için bu cihaz bazı güzellik merkezinde yok çoğu güzellik merkezinde bunu gözle görerek anlayamaz çünkü çoğu kursa gidip para ile belge aldıkları için eğitimsizler ilkokul mezunları bile ben güzellik uzmanıyım diyor bu konuda dikkatli olmanı tavsiye ediyorum
Yüzümün çok yağlı olmasının aksine ellerim ve kollarım çok fazla kuruyor. Geçen sene kanadığı zamanlar bile olmuştu. Bu sene nemlendirici krem kullanmayı ihmal etmiyorum ve etmeyeceğim. Şimdilik bir sıkıntı yaşamadım.
Cevap
7Cevap
nemlendirici kullanabilirsiniz
Yüzün için kuru ve atopik ciltlere özel temiz içerikli markalara bakabilirsin. Ben vücudumu nemlendirmek için glour markasının vücut yoğurtlarını kullanıyorum. Gerçekten güzel nemlendiriyor
Bende de ayni durum var yorumlari okumaya geldim 😅
Zeytinyağı sürebilirsiniz.
Cildiye doktoruna gidin
Arko krem en iyisi yumusacik yapiyo
Uzmanına danismanizi öneririm
Abla sağlam nemlendirici
Duşa gir ıslanır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?