2. anne sayılan ablalar erkek kardeşlerinin kişisel bakımlarindan da sorumludur yoksa o onları aşarmı?
Sorumludur/sorumluyuz
Aşar/sorumlu değildir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu konuda belirli bir yaş sınırı olmalı. Onun haricinde ergenlik dönemine yeni girmiş birinin bakımını kız/erkek farketmezsizin kendi yapmalıdır. Ayrıca çocuklar için de bu geçerlidir. Sürekli annesi veya ablası tarafından banyo ettirilen çocuk ileride banyo etmeyi bilmiyor. Ve temizlik konusunda bir çok eksiği oluyor. Çocukların kendi başlarına banyo etmelerine müsade edilmelidir. Vücudunu nasıl temizlemesi gerektiğini bilmelidir. Elbette ki anne veya çocuğun ablası ona göstermelidir. Çocuk banya ettiği esna da özellikle annesi çocuğuna vücudunu nasıl temizlemesi gerektiğini öğretmelidir. Aynı şey saç için de geçerlidir.
Kanunen değil. Annen varsa yanlış. Annen öldüyse sen de çocuksan olabilir. Ancak annen varsa ve sen şu anki gibi 18 üzerindeysen ve ablandan seni yıkayıp giydirmesini beklersen ensestliktir.
Diğer sorunu da düşündüğümde ablaya ensest ilgi duyduğunu düşünmeye başladım.
Ablam yokki
Selam gadası 🙃
Genelde sorumlu değiller erkeğin kendisinin yapması daha uygun olur. Zaten aklı başında hemen her erkek kendi bakımını kendisi yapıyor.
Annem vefat etti gerci etmeden oncede cok yardim ederdim aramıžda 13 yaş var altını da degiştirdim banyosunuda yaptırdım, popo silmeyide öğrettim, kirveside oldum. Yaş farkı önemli yaşları yakınsa zaten ikiside aynı anda büyümüş oluyorlar. Yaş farkları çoksa anneye yardımcı olabilir
Kirvesi oldum biraz abarttı olmadi mi 😒
Kirvesi derken hemsire kadın erkek doktor var. Kadin hemsire ayaklarini tuttu ben kollarını. Ayrıca nesi abartı sonucta Şu an ona duş aldırırkende goruyorum sonucda her yerini. Sen erkek kafasıyla saçma sapan seyler dusunmeyi bırak bence. Biz doguştan zaten ana duygusu ile geliyoruz yaratılış olarak böyleyiz.
Cevap
35Cevap
Herkes kendi kişisel bakımından sorumludur. Oldu olacak dadılık yapsın.😂
Tabiki sorumluyum yanımda aynı evde kokan leş gibi bi kardeş istemem onun 2. annesşysem maskesinden deodarantı alırım kardeşim benim sonuçta gerçi biz kardeşim ve ben kişisel bakım ürünleri çok kulanırız bakarız kendimize o yüzden beni yormaz sağolsun şampuan neden bitti diş macunu vs o kavgalar dışında 😂😂😂
Belli bir yaşa kadar sorumlu olabilir yani en fazla 8 yaşına kadar sonra zaten kendileri yıkanmaya başlar çocuklar
Bu aile yapısı ve kültürüe bağlı bir sorun.. Kültürlü bir ailede ablalar erkek kardeşlerine uygun polana göre bakar ama kültürsüz ailelerde abla anne gibi hareket ederek bakar..
Değildir, çocuktan anne baba sorumludur. Abla ya da abi kendi isteğiyle kardeşiyle ilgilenebilir tabi ki, ama öyle bir zorunluluğu ya da sorumluluğu yoktur.
Kız ya da erkek mahrem sayılabilecek şeyleri belli ölçülerde konuşabilir ergenliğe geçiş döneminde abartıya kaçmadan sadece bilgi edinmesi ve yanlış yapmaması adına.
Onun dışında doğru değil.
Sorumluluktan ziyade tavsiye alırlar genelde ya da ihtiyaçları olan bir ürün olur kendime bir şeyler alırken onların ihtiyaçlarını da alırım
Ablalık öyle bir şey değil... hayatı ona sorulmadan yanına katılan kardeşlerine bakmakla geçmemeli... onunda hayatı olmalı, çocukluğunu yaşamalı...
Sorumlu değil ama yaparlar. Rahmetli ablam beni ortaokula kadar yıkadı. Üstümde hakkı çoktur. Ablalar iyi ki varlar
Muhtaçlık durumu varsa yaş farketmeksizin olur ama öyle bir durum yoksa bi yaşa kadar yıkayıp yedirip giydirir.
Yaşlar küçükse olur bana göre. Sonuçta küçük yaşta büyük insanlar gibi kirli düşüncelere sahip değiller.
ablam kişisel bakımımla ilgileniyo abim de gidip alışveriş yapıyo istediklerime göre
kardeşim yok , keşke olsaydı
yalnız kala kala filozof olduk mk
Madem annelik yapıyor o zaman bir annenin yaptığı her şeyi yapmalı.
Ne alaka ablanın erkeğin kişisel bakımıyla ne ilgısı olurkı
Hayır, abla anne değildir ve bunu yapamaz. Bu görev ablayı aşar.
Duruma göre değişir, ben sorumlu olarak yetiştirdim.
Hayır sorumlu değil. Ablaya yazık etmiş olurlar. Onunda çocuk olduğu unutuluyo.
Kardeş tabiki ama yaşı önemli burada kazık kadar adamın kişisel bakımını elbette ki yapamazsın küçük olursa yıkarsın giydirirsin yedirir icirirsin sorun olmaz
İsterse bakabilir. Tamamen kişinin kendi iradesine bağlı.
Kişisel bakım ile kast edilen nedir?
Aklına ne gelirse
Bende orayı anlayamadım ama sanırım özel bölgelerden kastı.. dur bakalım anlatsın
@Birbucukacılıadana aklına ne gelirse imiş
vallaha benim aklıma gelen seninde aklına gelmiştir..
Oğlan kardeşler büyüyünce ablasına annesine asi geliyor.
Kardeşi kendisinden yaşca çok küçükse sorumludur , ama aralarında fazla yaş farkı yoksa o sorumluluğu almayabilir.
Erkek kardeşi Sakatsa kendisi yapamıyorsa annesi de yoksa ya da anneside hastasa sorumlu abla yapabilir
Kadınlar kocasına erkek kardeşine babasına düşman ne bakımı daha bugün 2 kadın kocasını öldürüdü
Yani bir okataya kadar birkaç kere yetişkin gibi konuşursun aradığın cevaplar yoksa işine devam edersin
Bizene onların kişisel bakımından koskoca kazık kadar olmuşsunuz bide kişisel bakımınızımı yapalım...
Bence 2. anne baba olmalı abla ya da teyze olmamalı herkes yaptığı gibi baksın bir zahmet ikinci anne baba olmalı
Gereksiz Bi soru olmuş bence ne alaka yani ha ama ablam 20 30 lu yaşlarında bende 5 7 yaslarindaysam Bi problem olmaz diğer türlü zaten uygun olmaz
kişisel bakım nedir ya
Bak google
Kişisel bakımdan kastın nedir?
Aklina ne gelirse
Sonuçta o da bir evlat olduğu için hür iradesine bağlıdır.
İkinci anne sorumluluğu olamaz, kardeşler arası yardımlaşma dışında bir sorumluluk olumsuz olur.
Kardeș hasta degilse ona bakmak gibi bir durumu olamaz
Kardeşin yaşına ve sağlık durumuna göre değişkenlik gösterebilecek bir durum
Çok değişik bir soru bu tuzak olabilir boka basmaka
Aslında zorunluluk değil ama kendisine kalmış bir durum.
Rahatsizsa kardeş , ya da bebek, cocuk olabilir
Aşar anne baba sağ ise olmaz
Aşar
Aradaki yas farkina bagli...
sorumlu değildir tabiki..
sorumluluk değil ama ilgilenebilir
Sorumlu değil ama küçükken eğitim vermelidir
erkekler bebektir
Herkes kendi bakımından sorumludur
Ilgilenebilir
Yaşa bağlı
Ablası niye sorumlu olsun zorunda değil