İlerisi için çok rahatlık zaten uzmanlarda öneriyor el becerisi özgüveni gelişim için biz hep kek poğaça, kurabiye, yapıyoruz yegenlerle ev işlerinde bile komşuculuk oynar gibi eğlenceli hale getiriyoruz o arada terapi oluyor güzel anılarla ayrı bi bağ kuruluyor sadece oyun hamurlar önüne vermek yetmiyor onun dünyası çok masum çok güzel 🥰🙏 bu arada hayırlı kandiller dilerim ✨🧚♀️
Yabanci ulkede yasiyorum burada. Yazma ev. Odevi. yok. Ozellikle ilk bes sene? Ne var. Ozaman ev odevi olarak. Gorelim... Cocuklara okuldan verilen ev odevi ve. Odevi. Yaptiktan sonra. Anne. Babasinin. Imzasini almasi gerekli Anne. Babasi. Her maddenin. Karsisina. "Yaptiktan". Yapmadi". Yazmasi lazim ve. O ev odevi kagidi. Ertesi gun agreement veriliyor. Sorular. Ne? 1- eve girdin. Ayakkabilarini ayakkabiliga. Koydun mu? 2- Annene. Banana. Sarildin mi? 3- yemek yedikten sonra. Bulasiklari mutfaga tasidin mi? 4- yataga erken gittin uyudun mu? 5- uyaninca ev odevlerini cantana koydunmu? 6- V. S. bu turde. Sorular ev odevi ve. Her sorunun yaninda. Anne baba tarafindan. Yaptiktan, yapmadi isaret bolumu var. Anne baba tum sorulari durustce isaretleyip cocuga verir oda agretmene. Ev odevini yapmis olarak verir
her yaşında yaşına uygun sorumluluk şart, yoksa büyüdüğünde acısını yaşayarak öğreniyorsun. ama maalesef çocuk bilmiyor... "çıraklığını yapmadığın işin ustası olamazsın " sözündeki gibi sorumluluk almalı bu kötü değil iyidir , hayat tepsi ile sunulmuyor maslesef
Turkiyede. Eve gidince ayakkabini yerine koydun mu? Yemen yedikten Sonra. Bulasigi kaldirdinmi? V. S. diye ev odevi. Yok degil mi? Sadece. Derslerle ilgili odevler var benim zamanimda oyleydi. Bu sekil kisisel sorular yoktu?
Çocuklara ev işlerinde sorumluluk vermek doğru kabul edilir çünkü hem sorumluluk bilinci kazandırır hem de aile içinde aidiyet duygusunu güçlendirir önemli olan yaşına uygun görevler vermek ve bunu bir yük değil katkı olarak hissettirmektir böylece çocuk hem özgüven kazanır hem de paylaşmayı öğrenir.
Bir okul öncesi öğretmeni olarak, sorumluluk verilerek ve sorumluluk verilmeden yetiştirilen çocuklar arasındaki uçurumu bizzat yıllardır gören biri olarak,
Kesinlikle doğru, yaşına uygun görevler hem sorumluluk bilinci kazandırır hem de çocukların kendine güvenini artırır, küçük başarılar onları motive eder.
Kesinlikle ev içerisinde bir iş bölümü olması gerekiyor çocukların da bunun dahil olup sorumluluklarını bilmesi gerektiğini düşünüyorum Tabii ki çocuklara ufak tefek şeyler verilmelidir Örneğin yemek yediği zaman kendi tabağını kaşığını bardağını mutfağa götürebilir üzerini çıkardığı zaman onu kirlilere atabilir annesinin babasının yanında ona verilen küçük görevleri yapabilir bu şekilde sorumluluk bilincini kazanabilir
aramızda 10 yaş fark olan kız kardeşim küçük olduğundan anneme ev işlerinde yardım ile başlayan serüven hala devam ediyor, yemek ev temizliği ve diğerleri için tam bir hamarat sayılırım
Kesinlikle kişilik gelişimi için çok faydalı bir durum bizim bir sonraki hedefimiz kızım çiçekleri düzenli sularsa balık alacağız. Sorumluluk duygusunun gelişmesi için çok önemli :)