Bence yaptırmalı diyorum ben. Benim yengem biyere gittinde dayim ocağın düğmesini bile açmayı bilmiyor. Böyle olunca yengemi pek biyere gondermiyor? ama bilse öğrenmek istese kendi için bile rahatlık olur. anneler bilerek mi öğretmiyor oğullarına iş neden? Hayırlı sabahlar cümleten 🥳🥳
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıl- Bunun kadını - erkeği yok: İş olsun diye iş yaptırılmamalı, bence.
Temiz bir evde oturmak isteyen, yemek yemek isteyen işini kendi görmeli.
Bu bilinçle çocuk yetiştirilirse "iş yaptırma"nın dışında, herkes işini görebilir.
Ev temizliği sırasında işten kaçanın koltuğunu diğerlerinin temizlememesi
akşam yenilecek yemekte tuzu olmayanın sevdiği yemeklerin yapılmaması
ev işlerine en çok yardım edeni ödüllendirmek bu bilinci destekleyici olabilir.
- Annelerin oğullarına bilerek ev işi öğretmediğini pek düşünmüyorum.
Bazı kesimlerde "erkekliğe yakıştırılmadığından" erkeğe ev işi öğretilmese de
toplumun çoğunluğuna baktığımızda -en azından artık- böyle bir anlayış kalmadı.
Karşı cinsiyette olmanın ne demek olduğunu bilmediğimizden onlara pek kıyamayız.
Bir de bu karşı cinsiyetimizdeki oğlumuzsa/kızımızsa yapıp yapamayacağı kaygılandırır.
Ya bu işi yaparken başına bir iş gelirse diye fazla korumacı bir iç güdüyle davranabiliriz.
Bu iç güdümüz devreye girdiğinde uyanıp mantığımızı devreye sokmak işleri yoluna koyar.22 Yorumla- +1 yıl
Içinde yoksa çocuğun
- +1 yıl
Ailesi olarak, işine gelmeyenlerle erken yaşta karşılaştırırsan çocuğu içinde olup olmaması önemsiz kalır.
Moğolistan'da 4 yaşında çocuk, bıçak kullanıp yemek yapabiliyorsa 4 yaşındaki bir Türk de sofra kurabilir.
En İyi Cevaplar
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 983 cevap paylaştı.
+1 yılKonu "sorumluluk" olduğunda kız veya erkek çocuk ayrımı olmaz. Evde herkes elini taşın altına sokmalı, ona düşen görev ve sorumlulukları üstlenmelidir.
Örneğin herkes üstünü çıkardıktan sonra ya katlayıp yerine koymalı ya da kirliyse kirlilere atmalı.
Yere kim bir şey döktüyse o temizlemeli. Herkes yediği tabağı bulaşık makinesine yerleştirmeli.
Elbette çocuklar büyüdükçe verilen sorumluluklar da büyümeli ve yavaş yavaş kendi ayakları üzerinde durabilmeleri adına temizlik ve yemek konusunda da çocuklara sorumluluk ve insiyatif verilmeli.
Çünkü hayatta karşımıza ne çıkacağı hiç belli olmuyor. Nice çocuklar ailesiz kalıp kendi ayaklarının üzerinde durmak zorunda kalıyorlar.
Bu yüzden her şeye hazırlıklı olmalı.
31 Yorumla- +1 yıl
Kız olmak kadın olmak biliyorki yapmak zorunda
+1 yılTabiiki de yaptırmalı bir yumurta kırmayı bilmeyen eşek ölüsü gbi yatmaktan başka işe yaramayan her şeyi kadından bekleyen aciz olmasindansa ne öğrendi kâr
43 Yorumla- +1 yıl
Vurdun lafı gene😂😂
- +1 yıl
Vurdu gol oldu knks😂😂😂🌸🌸
- +1 yıl
Teşekkürler bitanemm 🥰
+1 yılÖğretmeli çünkü anne evinden çıkar çıkmaz evli olmuyoruz evli olsakda eşimiz tamam yemek yapmalı ama tek yükümlülük ona ait olmamalı çalışan biriyse yemeği ondan beklemek abez kaçabilir beraber yapmak gerekir veya bizimde yapmamız gerekir sadece yemekten örnek verdim
11 Yorumla- +1 yıl
Doğru diyosun yüklenmek yanlış olur
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
78
Cevap
103Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılKüçükken yaptırmak ileride erkeğin kadınlara bakış açısı yönünden olumlu sonuçlar getirir gadası.
22 Yorumla- +1 yıl
Kadınını ihtiyaç giderici yerine hayatı paylaştım kadın olarak görebilir
- +1 yıl
Aynen
Merhaba,
Ebeveynler çocuklarına ev işi yaptırmak konusunda çekingen olabiliyor, fakat ev işi yaptırmanın çocuğun yaşamına olumlu artıları olacağı düşüncesindeyim.
Çocuğun yaşına göre erkek kız ayrımı yapmadan, çocuğa ev içinde küçük görevler vermek sorumluluk sahibi olmaları açısından çok önemlidir. Çocuk böylece ev içinde hem kendisini önemli hissedecek hem de ileride sorumluluk almaktan kaçmayan bir birey olacaktır.
Çocuklara sofra kurmaları için, temizliğe yardımcı olmaları için ya da kendi odalarının düzeni sağlamaları için çeşitli görevler verilebilir.31 Yorumla- +1 yıl
Temizlik tertipli olmak güzel bişey
+1 yılBiz erkek anneleri ne kadar bilinçli olursak toplum olarak o kadar ileriye gideriz. Ben oğlumu büyütürken her işi öğreteceğim. Şu an 3 yaşında toz aliyor, kahve yapıyor 🙈😅 ilerde iyi bir aşçı da olacak. Kendi bakımını, ihtiyaçlarını karşılayamayan asalak erkeklerden asla olmayacak. Güçlü erkek dediğin bir kadına ihtiyaç duymadan her işini yapabilenler. Cam silen, yemek yapan erkek kılıbık değil aksine gurur duyulması gereken kadına ihtiyaç duymayan erkektir. Güzel çocuklar yetişiyor artık anneler daha bilinçli. 💪❤
41 Yorumla- +1 yıl
Her anne sen gibi değil ki
Merhabalar, elbette öğretilmeli teşvik edilmeli bunun kızı erkeği yok, ancsak bir önemli detayı gözden kaçırmayın öğrenmek, yapmak isteyen insan her kim olursa olsun öğretiye bile ihtiyaç duymadan zaten istekli bir şekilde yapar. Almak istemeyen kişiye hangi usulde gösterirseniz gösterin bunu zaten yapmayacaktır. 26 yaşında oğlum var 20 yıldır bıkmadan sürekli göstermeye ve sorumluluk alması için uğraşıyorum. Ergen dönemlerinde o yapmamak için direnirken ben çatışma yaşayarak bile olsa yinede yaptırmak için mücadele verirken Babamız yapmıyor işte ne zorluyorsun yapmaz o sıklıklada erkek o ev işi yaparmı hiç gibi onu onaylayan destekleyen savunma yaptığı için dünyanın en iyi babası o dünyanın en kötü anneside ben ilan ediliyordum. Sonuçmu? Evli değil henüz ancak kafa yapısı kadın çalışmaz, kadın itaat eder, kadın evde oturur eşine çocuklarına evine hizmet eder. Böyle bir evlilik yapmayı hayal ediyor. ben ise onu bu şekliyle asla evlendirmek istemiyorum. Annesinin onaylamadığı düşünce şekline , uygulama kısmına gelindiğinde elin kızının başını yakar bir ilişkinin oluşumunda katkım olsun istemem.
10 Yorumlaİnsanlar kadın erkek farketmeksizin kendi ayaklarının üzerinde durmalı.
Yemek, bulaşık, ütü, temizlik... yalnız kadının işi değil; her bireyin yapması gereken işlerdir.
Birey yalnız başına yaşamayı da yardım etmeyi de bilmeli.
Ev işlerinin kolay olduğunu ve sürekli ev hanımlarının yorulmaması gerektiğini, evde oturduklarını düşünen bir kesim var. En çok da bu kesim yapmalı ki onun işleri bir başkası tarafından yapılırken yapan kişinin ne kadar yorduğunu bilsinler.
Sonuç olarak kadın da erkek de bu işleri yapmalıdır, yapabilmelidir.
Yoksa günün birinde eşlerini köle gibi gören adamlar (!), eteğinin kenarını dikemeyen çok vasıflı (!) iş kadınları yetişecek.21 Yorumla- +1 yıl
Doğru dedin gerçekten.
Ya adam çalisiyor diye bütün evin yükü kadının üstünde oluyor
+1 yılOcağın düğmesini açamamak, bilmemek ile açıklanabilecek bir şey değil. Mal olsan yaparsın. Ben televizyonda gördüm, büyükbaş hayvan tulumbadan su çekiyordu. Bazı erkekler eşlerine kasıtlı olarak çok yükleniyorlar eşlerine. Benim zehir gibi kafası olan matematik öğretmeni kuzenim kahvaltıda ekmeğine yağı balı eşine sürdürürmüş. Keza eniştemin rutin ilaçlarını teyzem verir hep. Bir gün eşim olursa ona çok yüklenmemek, kendi işimi kendim görmek, evi dağıtıp kirletmemek, kendi pislettiğimi kendim temizlemek, kendi çamaşırımı kendim makineye atmak, kendi elbisemi kendim ütülemek, hatta her gün eşimin yemek pişirmesi beklentisinde olmamak niyetindeyim. Ama temizliğe elimi sürmem. Perdeleri takarım.
21 Yorumla- +1 yıl
Inşallah değişmez düşüncen
+1 yılAnneme o konu da çok teşekkür ediyorum. Bana zamanında ev işi ayırt ettirmeden ev işlerini öğrettiği için. Bulaşık makinesi dizmeyi boşaltmayı, ev silip süpürmeyi, ütü yapmayı, yemek yapmayı, çamaşır yıkamayı öğrettiği için. Tek başıma kaldım mı aç kalmam, ev kirlendi mi temizlerim, çamaşır birikmez. Aman benim oğlum iş yapmasın ben istediğini önüne getiririm kafasıyla yetiştirmedi beni. Evlendiğim zaman (öyle bir şey mümkünse🤣) eşime yardımcı olmak ev işlerini paylaşmaktan daha güzel bir şey var mı? Erkek anneleri oğullarınızı aman paşam, aslanım sen yorulma ben yaparım diye yetiştirmesinler.
22 Yorumla- +1 yıl
Annen bilincli kadınmış sadece kendini değil toplumu düşünmüş
- +1 yıl
Bizim toplumumuzda erkeğin ev işi yapması kılıbıklık olarak algılanıyor. Alakası yok insanın hem kendisi için hem de eşine yardımcı olmak için yapması gereken olaylar.
Anneler artık kızlarına da ev işi yaptırmıyorlar bırak oğullarını. 😀
Birçok arkadaşım var kendi karınlarını doyurmayı bile bilmiyorlar o kadar alışmışlar hazıra konmaya. Okusunlar tabi hem kız çocukları hem erkek çocukları. Ama bu hayatın diğer alanlarında beceriksiz olmalarına sebep olmamalı. Kendini geçindirmesini kendi işini görmesini bilmeli kız çocuğu da erkek çocuğu da.31 Yorumla- +1 yıl
Z kuşağı diyorlar onlara
Bir börek açamam herşeyi yaparım asla aç kalmam 😅 çamaşırımı kendim yıkarım. Hangi kıyafet kaç derecede, hangi programda yıkanır ezbere bilirim. Cağnım annem öyle yetişdirdi zamanında. Ama ne yazık ki halen "erkek adamın mutfakta ne işi olur" düşüncesiyle yaşayan geri kafalı bir kesim mevcut.
21 Yorumla- +1 yıl
Evet yaa malesef
Aradığım görseli bulamadım. Ama bu da kafi.
Aslına bakarsan sence değil de olması gereken bu. Ama bizim toplum bu konuda geri.
Kız erkek ayırmadan her iş öğrenilmeli.
22 Yorumla- +1 yıl
Görsel kullanmadım super soru seçilir diye😂😂
Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,2b cevap paylaştı. Annemi çok seviyorum ama ben temizlik yaparken abim bilgisayardan kalkmaz oyun oynar bir çöp dokse aman aman ondan hayirli evlat yok :D abim evlendi karısi saolsun yemek yaptiriyor temizlik yaptiriyor cocuga baktiriyor hepsini tek tek oğretmis ama her kadin yengem gibi olamiyor
11 Yorumla- +1 yıl
Maşallah yengene
Bunun gibi neler var teyzem tam yattım aklıma sütün altını kapattım mı diye düşündüm diyor eşine seslenmiş "sütün altı açık mı" diye enişte "açıktı "diyor oda yatıyor. Ocağı kapatmamış sabaha kadar kömür olmuş ortalık 😡 bu kadar sorumluluk alamıyor. Hatta aç karnını bile doyurmuyor eşi yokken bir hiç sanki yazarken bile sinir oldum bak 😬😬
Bu sorumluluk annenin görev vermesiyle değil umursamamak ilgili bence kişisel tembellik12 Yorumla- +1 yıl
Ama ocağı kapatmak zormuydu
Zaten bütün ev işlerini ben yapıyorum ikizim kız o hiç bişey yapmiyo mal gibi ders çalışıyo ikizime görev versede oda bana kitliyo evden çıkıyo gidiyo gelince hesap sorsam da bana kızıyo bı gün patlicam ama ne zaman kim bilir bazen de iki dk toz alıp kaciyo iş yaptım diyo ☹️😟ama her işi ben yapıyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Magdur sensin yani😒
Değerli kızlar, hanımefendiler!
hayata geçirmeye başladığımız kadinforum. com forum projesi için, konu açacak, forumu takip edip ilgilenecek bayan kişiler aramaktayız. Bayanlar, hanımefendiler forum işinde bir hayli iyi olduğu ve bu konuda azimli ve emektar oldukları için güven aşılaması sebebiyle bayan görevli düşünmekteyiz.
ayrıca sadece editör değil tüm bayanları sitemizde görmek , paylaşımlarınızı yaparak yeni dostlar edinebilirsiniz.
Forum seven , forumlarla ilgilenmeyi hobi olarak gören kişilerin dönüşlerini bekliyoruz,
İlgilenecek olanlar, kadinforum. com sitesine üye olup mesaj yazarak belirtmeleri yeterlidir.
kadinforum. com
Saygılarımızla11 Yorumla- +1 yıl
🤔
+1 yılBenim bir kızım bir oğlum olsa ikisine de eşit davranırım ama zorlamam benimle beraber yapmalarını isterim ilerde faydası olacağını anlatırım güzelce. Oğlum yan gelip yatsın kızım full temizlesin diye bir düşüncem asla olmaz. Bu düşünceden çıkmalıyız toplum olarak.
12 Yorumla- +1 yıl
Cikamiyorlar ama
- +1 yıl
maalesef
+1 yılYa aslında bu konuda kararsızım açıkçası. Çünkü 31 yaşına gireceğim annem bana evde hiç bir iş yaptırmadı. Çayımı bile kendi koyardı. Ama uzun yıllardır eğitim, iş konuları nedeniyle ayrıyız. Her işimi kendim hallederim. Titizimdir de. Hep annemin oğluyum derim.
Ama çocukken yapmalı, öğrenmeli diyordum, kendimi düşününce bilemedim. Ya da ben istisna da olabilirim. :) :)11 Yorumla- +1 yıl
Sonradan kendi çorbanı yapmışsın sonuçta
Kızına da ağır eşya taşıtıp, tesisat tamiratlar priz değiştirme mobilya takma, araba bakımını üstlendirir, fatura ödeme bilinci kazandır, ailenin özelikle dış işlerini yaptırmaya alıştıriyorsa o Anne, o zaman olabilir.
33 Yorumla- +1 yıl
Konuş beeea
- +1 yıl
tamir isine girsem alet entube olur bende😂😂
- +1 yıl
Eh işte detayda bahsettigin dayın da belki evdeki işler içine girersem mutfak falan entube olurdur diyorsa? 😊 O halde ya beklentileri azaltmak ya da kendin işin içinden kendini bukadar kolay siyirmaman gerek 😅 Ben eşlerin birbirine maddi ve manevi yardım etmesine sorumluk paylaşmasina karşı değilim, ama bu o zaman iki cins için de geçerli kadın da kendini geliştirmeli sırf erkek değil 😊 ve abartmadan olmalı, kadın kadınlığı erkek erkekliği yinede bilmeli sanki (bana göre)
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 319 cevap paylaştı.
+1 yılogretsınler.
ev işi yaptırmayı saygılı olmayı kadının degerlı ve bırey oldugunu.
sonra elin kızı güzel kardeşim oglanları ile ugrasıyor , bızde erkeklıgımızden tıksınıyoruz bunlar yuzunden.24 Yorumla- +1 yıl
Küçüklükten öğrenmeli fikri değişmeli
- +1 yıl
dimi.
- +1 yıl
Hıhı
- +1 yıl
:)
+1 yılYaptırmalı ama yaptırmıyor. Kendileri baba evinde erkek kardeşleri ökz gibi yatarken hizmet ediyorlar hiç zorlarına gitmiyor. Kendi oğullarını da öyle mal gibi yetiştiriyorlar. Anlam veremiyorum gerçekten.
21 Yorumla- +1 yıl
Bende anlamıyorum
+1 yıl2 yasinda oglumuz var eşim 2 senedir uyumuyor yukunu hafifletmek adina herseyi yaparim, ütü ve yemek harici yapamayacagim ve yapmadiğim ev işide yoktur. Bence boyle olmali burada bazi yazilari okuyorum kan donuyor resmen
14 Yorumla- +1 yıl
Yani benim oglumda yapmali, zaten bersber yapiyoruz 😊
- +1 yıl
Annesi nerde
- +1 yıl
Onu diyorum iste gece uyumuyor 2 senedir perişan eşim sabah cocuga ayri bize ayri kahvalti sonra aksama yapma dememe ragmen cesit cesit yemek yapar bende napayim her turlu isi yapiorum oglumda yardim ediyor 2 yasinda ben camasir asarken mandal veriyor baba 😅 as as diyo bide peltek peltek 😅
- +1 yıl
Oyyy maşallah senden lazım heryere kopyalama oluyormu senden 🤭🤭
Olay aslında ev işi yaptırmak değil de sorumluluk almayı öğretmeliler en basit ev işleri işte zaten her şeyi yapsınlar istemiyoruz ama yardımcı olmayı da ihmal etmeliler ki bende ilerde çocuklarıma kız erkek fark etmez her işi göstercem.
11 Yorumla- +1 yıl
Inşallah öğret
Herkesin öğrenmesi gereken şeyler bunlar, oğluna öğretmeyen kadar kızına prenses muamelesi yapıp eline iş vermeyen de var. Her birey kendi başına kendi evini çekip çevirecek kadar bilgi sahibi olmalı bence. Kimseyr bağımlı yaşamamalı kimse
12 Yorumla- +1 yıl
Herkes gider birgün
Çocuk & Ebeveyn konusunda 707 cevap paylaştı. bi akrabamda öyleydi ayrıldılar börek bile yapmaya başladı..
işlerine gelmiyor sadece insan kullanmayi seviyorlar..
kesinlikle öğretmeli, öğreteceğim..23 Yorumla- +1 yıl
kafasına vura vura değil, değil mi? :D
- +1 yıl
Kafasına vura vura daha ıyi ogrenir😂😂
- +1 yıl
Şiddet güzel değil ya :D :D
Evet yaptırmalı, Anne erkek çocuğuna da yemek, temizlik, ev işleri ne biliyorsa ogretmeli ve yaptırmalı,, sonuç olarak ev işleri tek kadınlara kizlara değil , erkeginde yapması lazim
23 Yorumla- +1 yıl
Yâni bende yapsın diye bilgilendirmek istedim
- +1 yıl
Bu soruyu sormakla çok iyi yaptın, senin sayıda ne bilim yani çok tenbelmis, giymet yapmimde, ne o öyle , herşeyi kadından beklemek, oldu olucak yemeğinde, yenge hanım yedirsin,,,,, PEYGAMBER efendimiz bile ev işlerini kendi yaparmış,, bizler PEYGAMBER efendimizin ümmetiyiz , hayatımızı onun yaşadığı gibi yaşamalı ve onun davrandığı gibi davranarak izlemeli ve takip etmeliyiz,
- +1 yıl
Tabiki öyle
+1 yılBu anneden ziyade kendini geliştirmekle alakalı benim ikizim yumurtayı kabuklu kırar ben börek sarma ne ararsan yapabilirim ev işleri dahil :D
31 Yorumla- +1 yıl
Senden var mı daha
+1 yılErkekler ana kuzusu yetişiyor. Bence çok yanlış, bence erkek dediğin ev işinden dışarı işine kadar her şeyi yapabilmeli...
34 Yorumla- +1 yıl
Tabiki öyle hastalık VAR ikinci el lazım
- +1 yıl
Ne kadar kötüsün, en samimi duygularımla cevap veriyorum, sen bizi ikinci el olarak görüyorsun ,😒😂😂
- +1 yıl
😂😂yaa ikinci el senin hünerli ellerin yani🙈🙈
- +1 yıl
Bak şimdi çok utandım 🙈🙈
Yaptırmalı bence sorumluluğunu bilmeli yeri geldiğinde eşine de kendine de bakabilsin hayat müşterek insanların başına ne gelecek belli olmaz hayat boyu annesi yanında olamaz öğrensin dursun kenarda
11 Yorumla- +1 yıl
Yâni güzel özetledin
Başımda bi anneyle büyümedigim ve pesimde koşan bi annem hiç olmadığı için mecburen çoğu işimi hep kendim halletmek zorunda kaldım. Ama anneler ve babalar çocuklarını el bebek, gül bebek büyültmemeli.
11 Yorumla- +1 yıl
Doğru diyosun
+1 yılEvet.
Ama bunun bir siniri olmali.
O isleri ögrenmeli fakat bir kiz cocuğu muamelesi yapilmamali.
Gun gelir ögrendigi ev islerini özellikle yemek ile ilgili konulari mutlaka ise yarayacaktir.12 Yorumla- +1 yıl
Sen biliyor musun yapmayı
- +1 yıl
Elbettte biliyorum ev islerini.
Ama yemek konusun da bir asci edasi yok tabiki.🙂
+1 yılYemek bulaşık çamaşır ütü ev temizliği. Hepsini yapıyorum bekarlık öğretti atandıktan sonra 😃
Eskiden ben de hazıra konardım. Şimdi öyle değil. Ama alıştım12 Yorumla- +1 yıl
Bekarlık yaramış sana😂
- +1 yıl
Tabi ki 😂 Börek te açacam
+1 yılYaptırmalı.
Üniversitede okurken çok zorluk çektim. 8 sene evden uzak kalınca artık alıştım. Hamarat ev erkeği oldum ama hâlâ zorlandığım konular var.12 Yorumla- +1 yıl
Hangi konuda zorlandın
- +1 yıl
1) Daha önceden hiç ev işi yapmamıştım. Tabi başlangıçta zorlansam da yüksek lisans dahil 8 sene geçirince artık ustası oldum.
2) Bir yandan dersler ağır ve tübitak yarışmalarıın kovalardım
birden fazla iş yapmaya alışmak zorlamıştı.
+1 yılHer birey kendine yetecek şekilde yetiştirilmelidir. Buna ev işi de dahil, tek başına bir yumurta kırıp yiyememek acizlikten başka bir şey değil.
21 Yorumla- +1 yıl
Yani anne her an başında olamaz
Bence yaptırmalı. Benim öküz erkek kardeşlerim tabağa yemek koymaya bile acizler. Böylesi düşman başına bile demeyecem.
22 Yorumla- +1 yıl
Amann deme
Evet , en çok onlar yapılmalıki kadını hizmetli gibi görmesin. Evde annesi evlenince karının görevi oluyor
bunlar, bencillikte son nokta.21 Yorumla- +1 yıl
Öyle tabiki kadın tek bır işte çalışmıyor ki yorulmasın
Annem bana öğretiyor yemek dışında bilgim ve becerim var kadınlar kadar olmasada hem bunun erkegi kadını yok
22 Yorumla- +1 yıl
Ama çoğusu erkek diye öğretmiyor
+1 yılBen bu konuda hiç sıkıntı yaşamam üniversite hayatımda her şeyi yaparak öğrendim. Her gün 3 çeşit farklı yemek yapabilirim.
22 Yorumla- +1 yıl
Vayyy arada tüyo ver bana🤭🤭
- +1 yıl
Olur tabi ne zaman istersen.
+1 yılOğluşlarına kıyamıyorlar sonradan da işe yaramaz vasıfsızın teki oluyorlar
31 Yorumla- +1 yıl
Yani insan kendi kendinin öğretmenidir
+1 yıl4 yaşında ev süpürüyor ablası daha ne yapsın benim paşam
32 Yorumla- +1 yıl
Aferin annesi EN güzel ahlâkî öğretiyorsun
- +1 yıl
Çok şükür ponçiğim 💐
+1 yılÇok kıymetli oğullarının incileri dökülür iş yaparlarsa.
35 Yorumla- +1 yıl
yok be
- +1 yıl
Bazıları kıymıyor
- +1 yıl
annem kıyıyor ya
- +1 yıl
Hem iş yaptırmayıp hem de dışarda üni kazanınca evi idare edemiyor diye salak salak şikayet ediyorlar. Kendiyle bilinçli biçimde çelişen daha salak bir topluluğa rastlamadım.
- +1 yıl
o zaman bana rastlamadın demek oluır
Öğretmeleri oğulları için iyi olur tek başlarına yaşayamayacak bireyler yetiştirip sokağa salmayalım cinsiyet fark etmez
11 Yorumla- +1 yıl
Yani en azından karnını doyurmali
+1 yılValla babannem amcalarıma yaptırmış babama da yaptırmış ama anneannem dayılarıma yaptırmamış eşim yapsın isterim çünkü ben yemek falan yapamam 😂
12 Yorumla- +1 yıl
Hicmi yapamazsın yoksa yaparsın da canın mı istemiyor
- +1 yıl
Beceremiyorum ya
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 399 cevap paylaştı.
u +1 yılYaptırmalı yani en azından yatağını kapatsın, sonra sofra kurmaya yardım etsin, öyle dağınık olmasın düzenli olsun, Börek falan açtırmasın 😅
18 Yorumla- +1 yıl
Açarım ki ne var bunda 😌
- +1 yıl
Eşim olacak adama açarım 😅 cümle aleme değil
- +1 yıl
La havle.. boş yapıyorsun, yapma 🙄
- +1 yıl
Yavrum? Hadsizleşme. Ya bu tanımadığınız insanlar hakkında fikirleriniz yok mu, başka şeylerle meşgul edin o beyninizi 🤦🏼♀️
- +1 yıl
Hiç havamda değilim. O yüzden uzatmazsan sevinirim. 🙋♀️
- +1 yıl
@JohnHolmeshd bana Bakkk 🤨🤨birdaha hiç-bir yorumun altinda gormicem seni ozellikle benim sorularım da
- +1 yıl
@Haylazzponçik sence uğraşmaya değer mi? Kaldır yorumumu salla şunu da.. kendini nimetten saymasın
- +1 yıl
@JohnHolmeshd terbiyesizlik sende yer etmiş belliki gülüp küçülme haydi yol al şimdi
Evet ilerde evlenince eşleri ne biçim çocuk yetiştirmişler demesini istemiyor ise anneler çocuklarına ev işi eşlerine yardım etmeyi öğretmeli
12 Yorumla- +1 yıl
Yâni derler insanoglu bu
Yaptirmali. Erkek adam cay mi doldurur vs gibi kafalardan cikmaliyiz artik.
22 Yorumla- +1 yıl
Erkek adammi kaldı bazılarında
ogretmeli poncik mesela ben her seyı yaparım yemek temızlık ütü yapamadıgım yemek yok nerdeyse
22 Yorumla- +1 yıl
Devam edersen esin sansli
+1 yılYorumdaki görüşüne katılıyorum, erkekte olsa bölmesinde, yardım etmesinde fayda var
21 Yorumla- +1 yıl
Yâni hep beklenti yorar
Erkek çocuğuna kesinlikle eve işi yaptırmak akıl işi değil
15 Yorumla- +1 yıl
Sen yapmıyorsun demi
- +1 yıl
Eyyy çöpe atican madem plastik al akıllım
- +1 yıl
😂😂zirveye doğru gidiyosun ha gayret
+1 yılbence yaptırmalı
hatta yemek bile yaptırıp öğretmeli
lazım olur çünkü bunlar hayati şeyler12 Yorumla- +1 yıl
Sen anliyonmu mutfak islerinden
- +1 yıl
birazcık cık :D
+1 yılHem kızıma hem oğluma yaptırcam.. çayları bi kızım doldurcak bi oğlum 🥰❤️
12 Yorumla- +1 yıl
Oyyy maşallah
- +1 yıl
Allahım nasib etsin 🤗
Kesinlikle yaptırmalı... Aksi takdirde yalnız kaldıklarında sudan çıkmış balığa dönüyorlar.
11 Yorumla- +1 yıl
Öğrenirsem başıma kalır korkusu
+1 yılYaptırdığı oluyor elin kızı kapının önüne koyar tehdidiyle iş yaptıyor bana.😄
11 Yorumla- +1 yıl
Koyar doğru diyor
+1 yılAnnemlerin ne zaman evine gitsem mutfağı ben topluyorum aga
12 Yorumla- +1 yıl
Topla annedir yorulmuştur
- +1 yıl
Topluyorm
+1 yılYaptırmalı bence. Her zaman annemiz yanımızda olmayacak hasta olur vefat eder o zaman ne olacak böyle düşünmek lazım
12 Yorumla- +1 yıl
Düşünseler iste
- +1 yıl
Ne öğrenirsen o seninle mezara kadar gider o yüzden erkekde temizliği bilmeli yemek yapmayı hayat bu tek geldik tek gidecez yarın öbür gün tek kaldığımızda yararı olur
+1 yılErkek adam annesini yormaz zaten ben perde de asıyorum bulaşıkla yıkıyorum hiçte çekinmem
12 Yorumla- +1 yıl
Heyy maşallah sana
- +1 yıl
😅😅
Erkek adam ev işi mi yapar ya, oğlanları kendinize benzetmeyin 😒
134 Yorumla- +1 yıl
kadınlarda işte çalışmak zorunda değil o zaman erkek bütün eve tek yetecek kadar para kazanmak zorunda xd inşallah kimse senle evlenmez
- +1 yıl
ne iğrnçsin lan sen böyle gerikafalı
- +1 yıl
lan varya seni bulursam keserim oksijen israfı bebe
- +1 yıl
kes lan sesini aptl
- +1 yıl
la olum daha yaşın 15 falan gelmiş burda atar yapıyorsun hadi ana kuzusu git mağarana beceriksiz
- +1 yıl
daha yumurta kırmayı beceremiyorsundur sen
- +1 yıl
marifet değilse yapda görelim
- +1 yıl
anana acıyorum senin xd yazık gerçi annende aynı kafada sonuçta zeka ondan geçiyor
- +1 yıl
en azından ben yemek yapmasını biliyorum cahil, sen tek başına kalsan açlıktan geberip gidersin
- +1 yıl
ön yargılı insandan bişi beklemiyorum zaten sen daha yemek bile yapamıyon aptl
- +1 yıl
asıl seni kimse almaz erkekte en az 100.000 kazanmalı o zaman
- +1 yıl
inşallah evde geberirsin erkek kurusu seni
- +1 yıl
sjdjdjdjdj seni kim alır işe be xd
- +1 yıl
Allah tipini çarpmış haberin yok
- +1 yıl
ben gayet becerikliyim ve senden daha fazla para kazanıcam
- +1 yıl
ben zaten yemek yapabiliyorum sen öğren ezik
- +1 yıl
olum seni hizmetçi gibi kullanırlar ha akıllı ol
- +1 yıl
@everkeğii senden olanları dövüyorlar 😂😂
Elbette yaptırmalı... maksat birşeylerin ucundan tutması.. birşeyler yapabiliyor olması...
12 Yorumla- +1 yıl
Tabiki el elden üstündür diye boşa dememisler
+1 yılBen kendim zaten biliyorum yemek yapmayı veya temizliği falan.
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen devam
- +1 yıl
durmak yok yola devam :D
+1 yılYaptıran varsa yaptırsin ben yapmam
Soruna gelecek olursak yaptirmali12 Yorumla- +1 yıl
Senin neyin eksik yapmiyon
- +1 yıl
Alışkanlığım yok 😀
anneler kizlarina ev isi yaptirmiyor ki ogullarina yaptirsin 😂😂
yumurta kirmayi bilmeyen kizlar taniyorum 😂11 Yorumla- +1 yıl
Z kuşağı fırtına gıbı geliyor