Anneler erkek çocuklarını genelde şımartır, sen erkeksin yapma, erkekler kadınların işine elini sürmez. Kız çocuklarına ise, yap, et, ilerde yuva kuracaksın öğren, kız çocukları iş yapmayınca anneler sinir olur. "Kızım bir işin ucundan da sen tut" ama erkeğe gelince "sen erkeksin oğlum," olur ve bu şekilde büyümek zorunda kalır. Ve erkek çocuklar annelerinden hizmet görerek şımartılıyor. Evlendiklerinde ise aynı hizmeti bulamayan erkekler eşleriyle çatışma yaşayarak evliliklerine zarar veriyor. Erkek çocuklarına ev işi yaptırmak ne kadar doğru?#impulsive
Erkek çocuklarına ev işi yaptırmak ne kadar doğru?
Kızları iş yapmak zorundasın çalış evi temizle yemek yap bulaşık yıka çocuk doğur onu büyüt, erkekleri yat oğlum ben getiririm suyunu dur oğlum sen zahmet etme ben getiririm aman oğlum yorgunsundur diye yetiştiren bir millet olmaya devam ettikçe bizden bir şey olmaz bu konuda
Erkek çocuklarına kesinlikle ev işi yaptırılmalı. Sonra bildigin sçtığını kaldırmayan, anasına veya eşine yardım etmeyen ayilar ortaya çıkabilir. Böyle şımartılan bir çocukda nedense hiç denk gelmedi.
Aslında güzel konu; ailelerin dikkat etmesi gerekiyor.
Ev içinde erkek çocuklarının da kız çocuklarının da tek başlarına kaldıklarında hayatlarını idame edebilmeleri gerekiyor, bunun eğitimini almaları gerekiyor. Bir erkek çocuğu; sarma saramayabilir, dolma yahut hamur işinden anlamayabilir ama kesinlikle basit şeyleri pişirebilmeli ve gerektiğinde ev halkına yardımcı olmalı. Ki ileride eşine de yardımcı olsun, ama ileriye gitmemek şartıyla. Zira resimdeki çocuk her işi yapıyor :))) Bunun bu yaşta çok doğru bulmuyorum.
Öte yandan; toplumun geldiği noktada evlenen genç kızların hatırı sayılır bir kısmı yemek yapmayı bilmezken; '' erkekler neden ev işi yapmıyormuş ki! '' serzenişlerini ise acınası buluyorum.
Belli oranda erkek çocukları kesinlikle ev işlerine dahil edilmeli bence, ve '' çalışıyor '' olmak hiçbir kıza, erkeğe elini bir şeye sürmeyeceği sıfatını kazandırmamalı.
Erkek çocuğu temizlikten tut yemeğe, ütüye kadar herşeyi öğrenmeli. Koz çocuğu da en azından duvardaki prizi değiştirecek kadar "erkek işi" denilen işlerden öğrenmeli. Ben şahsen kız kardeşim veya ablam da olmadığı için anneme yardım ettim hep. Amcamın eşi olan yengem alır matkabı korniş takar. bir kaç ay öncesinde tanıdığım birinin eşi doğumdan 2 gün sonra vefat etti. Çocuk için tamam süt anne bulundu da evin temizliği, yemeği, o çocuğun yıkanması vs vs hep adama kaldı. Eğer bilmiyo olsa bir şekilde öğrenir yapar ama alt yapısında varsa bunlar hiç zorlanmadan "ben şimdi ne yapıcam, nasıl yapıcam" diye paniklemez. Kız, erkek farketmez öğrenmeli
Doğru olduğunu düşünüyorum hayat müşterekse erkekler de yeri geldiğinde kadına yardımcı olmalı bu da erkeğin küçüklüğünden beri yetiştirilmesiyle olur erkek kadına yardımcı olmak adına yapabileceği işleri öğrenmeli ve yapmalı 😊
Gelecekte tabağı kaldırıp bulaşık makinesine dizmekten aciz bir ayı olmaması için muhakkak lazım. Hem de ölüm var, parasızlık var, kimsesizlik var bu dünyada yav insan donanımlı olmalı. Bu işi bile savaş haline çeviren erkekler var, kızlar da işe gitsinmişmiş.. Takıntılı psikopat mısınız?
Yaptırcan hayatı öğrensin. Böyle uyduruk rol-model dayatması olamaz. Erkek dediğin yemek de yapacak temizlik de yapacak ütü de yapacak. Tam donanımlı yetişecek ki, bağımlılık oranı az olsun, sünepe olmasın. Hayata karşı dik duruş sergilesin. Ama biz bu kazanımlar için ters uygulamalar içine giriyoruz nedense.
Madem kız çocukları küçüklükten beri yönlendiriliyor O zaman evlenince neden çatışma olsun 🤔😁 İnsanlara özgü değil ki canlılara özgü bir şey bu. Ya disi evi idare eder erkek yiyecek getir ya da erkek evi idare eder disi yiyecek getirir. Doganin kanunu bu 😊 Nadir canlılın bunun dışına çıktığını gorursun.
Bizi annem herşeyi yapabilir olmak üzerine yetiştirdi. Ben 33 yaşındayım. Kardeşim 30. Bizde yemek sorunu olmaz ev işi bulaşık ütü. Gerçi ben az ütü bilirim kıyafetin ütü için uygun değildir. Sökük dikme vs. Annem hep üniversiteye gideceksiniz derdi küçükken. Sonra evleneceksiniz kıza yuklenmeyin dedi. Zaman içinde kadın bana sadece duygusal ve yatak arkadaşı olması haricinde gereksinimin olacağı biri oaktan çıktı
Bence her iki cins de yapmalı kadını, erkeği yok. Belki ben evlenmeyeceğim tek yaşayacağım hep annem yanımda olmayacak kendi ayaklarımın üzerinde durmalıyım. Bana göre erkek de en az kadın kadar öğrenmeli yapmalı eşitlik olsun en azından bu ayrımcılık saçma sapan geliyor bana , ben yemeğimi de yaparım , Çamaşırları da yıkarım , bulaşıkları da ben kirletiyorsam ben yaparım başkası değil. Mantık bu olursa daha iyi olur gibi...
Erkek ev işi yapmaz. Yapana yardımcı olur. Çamaşır asarken eşinin yanında durup onunla muhabbet etmesi bile yeterli? Çünkü günümüzde kadınlarda iş hayatının bir parçası. Kadın akşama kadar evde dursa adam çalışsa ona hadi eyvallah dersin. Ama adamda çalışıyor kadında. Kadın evdede çalışıyor adam yatıyor işte o olmaz.
Valla sokakta arkadaşlarım top oynarken tüp sildiğimi bilirim. Annem hep derdi büyüyümce elinden her iş gelsin diye. Sadece mantı yapamıyorum yapışmıyor vicdansız deli oluyorum.
Ev işi yapmak için erkek kız ayrımı olması saçma. Nasıl bir kız çocuğu kendi işini temizliğini kendi yapıyor ise erkek çocuğu da yapacak. Öyle bedavadan yatıp birilerine yaptırmak anca beyinsizlerin işi.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yav allah sen ben hic senin dedigin gibi bir erkek cocugu yetistiren gormedim ha 1990larda filandir dedigin , şımartıldığımız filanda yok tam tersi hep amelelik , ayak işlerini biz yapiyoruz Her kizin agzina yapismis "erkekler şimarik yetistiriliyor , erkekler evde kral gibi bla bla " Aslinda tam tersi gun gectikce yemek yapmayi bilmeyen. , temizlik yapmayi bilmeyen kiz sayisi artiyor.
Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama 'kendilerini erkeklerin kölesi' sana kadınlar hala varlar. Buna en yakın örnekte bizim ev. Ben daha bu sabah babaannem tarafından erkek kardeşime kahvaltı hazırlamak için bağıra çağıra uyandırıldım. Lise üçe geçmiş kazık kadar herif iki yumurtayı kırmak için neden bana ihtiyaç duyuyor? Çünkü öyle yetişti.
Açıkçası kendi abim bile ben 10 yaşında o lise çağında iken temizlik yaptığını biliyorum ki hala daha yapıyor ev işlerine yardımcı olur bu iyi bir şey kendi evi olup tek kaldığında en azından başkasına muhtaç olmaz :)
Erkekler ev işlerini öğrenmeli. Çünkü malesef artık evliliğe uygun eş bulmak çok çok zor. Çoğu erkek bekar kalacak. O yüzden başının çaresine bakmayı öğrenmeli.
Çok doğru kadın da erkekte eşit olmalı , mesela şu an erkek kardesim önündeki bardağı kaldirmiyor hep yalnis yetistirmekten , ileride bir yere gitse pislik icinde yasar hicbisey yapamaz
erkek cocuk olarak olaya bakarsa n ozaman kiz cocuklarina da yaptirma sirf erkek diye birsey yaptirmicaksan neden evin bir bireyi cinseyet olarak degil bir insan olarak bakarsan herkes bir ise el atarak yardimlasarak yalabilir herseyi
Bence en doğrusu. Artık çoğu kadın oğluna iş yaptırıyor. Kadın erkek eşit olmalı. Gücü bir olmaya bilir evet ama erkek de yapmalı bunları kii bence en iyi aşçılar erkekler
saçma sapan yorumları okurken vay arkadaş milletce ne düşük İQ muz var dedim. Yahu erkekde kızda her işi bilmesi her daim avantaj dır bırakın artık erkek işi kadın işi deyimlerini biraz gelişin mk
Evet bizim kulturde erkek cocuklara malesef ayricalik taninir ama cok yanlis tabiki.. mesela oglum baska sehire okumaya gidecek kendi evi olacak ama aklim kalmiycak onda erkek ya da kiz kendisini kurtarabilmeli
Küçük yaşta sorumluluk duygularının artması ve cinsiyetçiliğin empoze edilmemesi için (ev işi kadın işidir gibisinden) evde basit işler verilmeli bence
Millet aya çıkmış biz hala nelerle uğraşıyoruz ya :D temizliğin, ev işinin, yemek yapmanın, bulaşık yıkamanın cinsiyeti olamaz olmaz. Anneler ise annelerinden gördüğünü uygulamaya çalışıyor bence de yanlış bir uygulama.
Yaptırılmalı tabiki. Zaten şimdiki ebeveynler kız erkek çocuğu ayırdı yapmıyorlar. En azından benim çevremde böyle.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çok yanlış. Bizimkiker ders çalıs diyce yere bulasıkları diz diyordu. Kız cocuk olmayınca :) Bilincsiz eğitim hayatım oldu o yüzden. Sofrayı kaldır, bulasıkları diz yerleri süpür. Anne baba ikiside çalısınca işte mejbur yapıyodum
Bence çok güzel bsy ileriye yönelik iyi bsy öğrenmesi şart bence sırf öğrendi diye yapcak diye bir kayde yok hani olası durumlarda elmi taşın altına sokmalı bence bu konuda
Ev işini herkesin öğrenmesi lazım hayat bu ne zaman ne lazım olur belki olmaz kimseye muhtaç kalmaz ileride bence iyi birşey
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Erkek veya kız farketmez hiçbir çocuk iş yapmak zorunda değil. O çocuklar bu dünyaya ev işine yardım için gelmediler. Isterse yapar Isterse yapmaz buna çocuk karar vermeli bence.
hala anlamadığım bişi var ERKEK VE EV İŞİ kavramları neden hala tartışma içinde. yapacak. başka yolu yok. o da insan ben de. Yani bunu tartışmaya götürecek bir sebep yok ki.
Erkek bir bebegim var ve bn kesinlkle ögretmeyi dusunuyorum. Esim hic bseye elini surmedigi icin ve üstüne dahada pisletip dagıttıgı için yarn bir gün oğlumda eşine kız arkadasina aynı durumu yaşatmasın öğrensin
kesinlikle yapmalı.. ben 18 yaşında evden ayrıldığım da her işimi yapabiliyordum..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kız çocukları da yaz tatilinde işe girecekse kabul...
2
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Eksilersin tabi Sizin "eşitlik" anlayışınız bu Erkek köle olsun, tüm dünyadaki erkekler kadınlara hizmet etsin (!) İki laf söyleyip erkekleri kandırıyorsunuz ama size muhtaç olmayan erkekler de var Her zaman gerçekleri söylemeye devam edicem.
En İyi Cevaplar