Selam kalbi kadar cildi hassas olan KS Canlar :) Neredeyse 1 yıldır maskeler ile içli dışlı olduk bu duruma ne kadar alışmaya çalışsak da henüz pek alışamadık :( Sizde durum nasıl sivilceler ile nasıl başa çıkıyorsunuz?
o değilde maske kulaklarımı çok acıtıyor dayanamıyorum bazen o kadar acıyor ki ilk taktığımda sorun yok ama bi kaç saat sonra felaket bi acı aslında ağzımdayken sorun yok ama bi ara çenemin altına indirdiğimde kulağım düşecek sanki şu maske lastiklerine takılan ıvır zıvırlarını da kullanmak istemiyorum ve kulaklarım kepçe olucak yakında maske takmaktan he 😀
Maske takmak sivilce yapmaz. Yüzümüze vuran güneş ışınları cidlimizi tahriş eder. Kış aylarında alisik olmadığımız hava şartlarından dolayı cidlimiz tahriş olabiliyor. Maske yüz ve burun bölgemizi güneş işnlarimdan krodugu için bir yandan da iyi geliyor.
Ben çoğunlukla evdeydim. Ama maske takıp dışarı çıkmak zorunda kaldığım zamanlar oldu. Birkaç gün ard arda maske takınca çene ve yanaklarımda çok küçük sorunlar oldu. Ama napalım her şey sağlık için.
Hola💙🎈 Evet hiç çıkmayan bölgede çıktı. Maskeyi sık değiştiriyorum. Yüzümün hava almasına dikkat ediyorum ve sivilcelerin başlıca sebebi olan siyah ve beyaz noktalardan cildimi arındırıyorum.
Maalesef ne zaman maske takıp dışarı çıksam eve döndüğümde çenemin çevresinde kabarcıklar oluşuyor. Sonra kaşınıyor ve kızarıyor. Bepanthen ya da pudra sürüyorum artık.
ben maskeyi kısa aralıklar ile içerisinde bir parça peçete (yumuşak tuvalet kagıdı) ile 10 15 dk bir degişim yaparak kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
19Görüş
Maskenin henüz olumsuz bir etkisini görmedim. Benim sivilcelerim daha cok stres sebepli.
Hayır bende herhangi bir soruna yol açmadı gadası. Sivilce sorunu tamamen stresle alakalıdır.
o değilde maske kulaklarımı çok acıtıyor dayanamıyorum bazen o kadar acıyor ki ilk taktığımda sorun yok ama bi kaç saat sonra felaket bi acı aslında ağzımdayken sorun yok ama bi ara çenemin altına indirdiğimde kulağım düşecek sanki şu maske lastiklerine takılan ıvır zıvırlarını da kullanmak istemiyorum ve kulaklarım kepçe olucak yakında maske takmaktan he 😀
Maske takmak sivilce yapmaz. Yüzümüze vuran güneş ışınları cidlimizi tahriş eder. Kış aylarında alisik olmadığımız hava şartlarından dolayı cidlimiz tahriş olabiliyor.
Maske yüz ve burun bölgemizi güneş işnlarimdan krodugu için bir yandan da iyi geliyor.
Ben çoğunlukla evdeydim. Ama maske takıp dışarı çıkmak zorunda kaldığım zamanlar oldu. Birkaç gün ard arda maske takınca çene ve yanaklarımda çok küçük sorunlar oldu. Ama napalım her şey sağlık için.
Hola💙🎈
Evet hiç çıkmayan bölgede çıktı. Maskeyi sık değiştiriyorum.
Yüzümün hava almasına dikkat ediyorum ve sivilcelerin başlıca sebebi olan siyah ve beyaz noktalardan cildimi arındırıyorum.
Maalesef ne zaman maske takıp dışarı çıksam eve döndüğümde çenemin çevresinde kabarcıklar oluşuyor. Sonra kaşınıyor ve kızarıyor. Bepanthen ya da pudra sürüyorum artık.
ben maskeyi kısa aralıklar ile içerisinde bir parça peçete (yumuşak tuvalet kagıdı) ile 10 15 dk bir degişim yaparak kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım.
Selam🎈
Hassas ciltli olduğum için maskeler yüzümü tahriş edip kaşındırıyor. Havasız kalan cilt bir süre sonra sivilce çıkartıyor..
Hayatı boyunca hiç doğru düzgün sivilcesi çıkmayan bende bile havasızlıktan dolayı sivilce yapıyor tek tük de olsa
Çok dikkat ettiğim halde bazen sivilce yaptığı oldu. Önlem olarak maskeyi sık değiştirdim ve cilt bakımıma bu dönemde daha çok dikkat ettim.
Maske sivilce yapmaz, 6,5 ay Roaccutan veya eşdeğeri ilaçlar kullanırsan tamamen sivilcen biter, ara ara çıkıyorsa Munderm jel kullanabilirsin.
Rouccutan kullanmama rağmen 1 yil sonrasında yine sivilce çıkmaya başladı. Yağlı bir cildin varsa maske sivilce yapıyor malesef.
Hiç sivilce yapmadı; ama ipleri kulaklarımın arkalarına zarar verdi. Sürekli kızarıklık ve yara yapıyordu.
O kadar uzun süre takmadığım için sorun yaşamıyorum taktığımda da arada maskeyi kaldırıp havalandırıyorum 😀
Sivilce değil de kızarıklıklar var burnumda ve sürekli kaşıntı yapıyor nefes alamaz hale geldim Allah belanızı kaldırsın Çinliler.
Sende sivilcelenme mi yaptı yoksa? Uzun süre takmak ve cildinin uzun süre karbondioksite maruz kalması tepki gösterebilir.
Ölümcül bir virüs varken sivilceyi dert etmemeye calisalm. Eğer dert ediyorsanız doktora gidin
Psikologa gitsin bence değilmi 🙄🤭
@Hayrettin_Zeybekk ileri seviyeyse gidebilir ama ilk aşamada gitmesin 😅
Bence ihmal etmesin bir an önce 🤭🤭
Bende çıkmıyo artık Bikac senedir ergenliği tamamladım galiba😂😂
Bende hic sivilce çıkmazdı ikidir burnumda sivilce çıkıyor maskeden olduğuna emin oldum artık
çogunlukla maske takamdığım için bir sıkıntı olmadı :D