Yüzümde çok fazla yağ bezesi var ve ayrıca siyah nokta ne yapsam geçmedi önerileriniz?
Lütfen ciddi yorum yapın.
Lütfen ciddi yorum yapın.
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yağ bezesi tedavisi nasıl yapılır?
Yağ bezelerinin neredeyse %99'luk bir kısmı iyi huyludur ve kanserleşme eğilimi göstermezler. Fakat özellikle yüz ve boyun gibi vücudun gözle görülür kısımlarında bulunan yağ bezeleri estetik anlamda hoş gözükmediği için hastalarda rahatsızlığa yol açar. Buna ek olarak sırt bölgesinde oluşan yağ dokusu tümörleri sağlık açısından herhangi bir risk teşkil etmese de, arkaya yaslanma, sırt çantası kullanma gibi durumlarda baskı altında kalması nedeniyle ağrıya yol açabilir. Bazı yağ bezelerinde alınan darbeler sonucunda veya kendiliğinden enfeksiyon gelişebilir, buna bağlı olarak ağrı, kızarıklık, akıntı ve ateş gibi semptomlar görülebilir. Tüm bu durumlarda yağ bezesi aldırma işlemi olarak da bilinen basit bir cerrahi operasyon yardımıyla bezeler çıkartılmalıdır. Bu operasyon lokal anestezi altında yapılır, genellikle yarım saatten daha kısa bir süre içerisinde tamamlanır. Hastanede kalmayı gerektirmez, hastalar aynı gün taburcu olabilir ve ertesi gün günlük yaşamlarına dönebilir.
Yağ bezelerinin estetik görüntü veya sağlık açısından bireyde herhangi bir rahatsızlığa neden olmadığı durumlarda alınmaları gerekmeyebilir. Fakat çok nadir de olsa bu kitlelerin kötü huylu olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu nedenle kanserleşme şüphesi bulunduran veya hızlı bir büyüme eğiliminde olan kitleler için bazı durumlarda biyopsi ile örnek alınabilir. Bu örneğin patolojik incelemesi yapılarak kitlenin iyi huylu mu yoksa kötü huylu mu olduğu tespit edilebilir ve sonraki tedavi süreci bu sonuca göre planlanabilir. Eğer siz de vücudunuzun herhangi bir bölgesinde yağ bezesine sahipseniz ve yağ bezesi nasıl geçer diye merak ediyorsanız bir sağlık kuruluşuna başvurarak doktor kontrolünden geçebilir, sizi rahatsız eden yağ bezelerinden kurtulabilirsiniz.
Yorumunuz için teşekkürler.
Rica ederim
Sivilce doğal olarak aloe Vera bitkisi içindeki jeli sivilce olan bölgelere sürerek tedavi edebilirsin. Yağ bezeleri konusuna gelince. Ciddi oranda belirgin yağ bezeleri mevcutsa, doktor yardımı ile yağ bezelerinde de kurtulabilirsin..
Cevap
6Cevap
Doğal beyaz sabunu köpürt ve yüzüne uygula kurumasını bekle ve durulan sonra alkol ya da kolanya sür bunu günde en az 2 kere yapmaya çalış
Teşekkürler deneyeceğim.
Cildin fazla yağlı sıksık sabunla yıka dermatologlar a danış bol su iç yağlı yeme
Kil maskesi ama cildiye doktorına gitsen daha iyi
Annem falan gitmeme izin vermiyor ki : /
Neden ki beybi
Bir bilsem
Olmadı al sıranı kendin hiç söleme git devlet hastanesine
Evet mantıklı
Temizliğe dikkat et.
Ediyorum ki
O halde bitkisel maskeler deneyebilirsin.
Teşekkürler.
🌹
Bende de var aynı problem yaaa
Benim alnımda var :(
Seninki yine iyi benim çok belli oluyor alnımda olduğu için
Diş macunu dene
O sivilceler için değil mi yağ bezelerine denedim bir etkisi olmadı.
cok kolay
açıklama gereği duysaydın keşke
burdan söylyiemem
pardon da niyeymiş?
yemin ediyorum cok guzel ilactir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?