Ben siyah nokta bandı kullanıyordum ama pek etkili değil, ertesi gün yine aynı oluyordu. Her gün salatalık ve şeker maskesi yapmayı denedim biraz etki etti sanırım, azalmaya başladılar filan.
Siz neler yapıyorsunuz?
Siyah noktaları sıkmak doğru mudur sizce? Siyah noktalarınızdan nasıl kurtuluyorsunuz?
Siyah noktaları sıkmak daha fazla olmasına ve sıkılan alanda iz kalmasına sebebiyet verebilir gadası. Ben yumurtalı kahve maskesi yaparak siyah noktalardan kurtuluyorum.
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi telvesi, 1 adet yumurta, 1 vay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı esmer şekeri bir kasede karıştır. Hazırlanan karışımı göz ve dudak çevresi harici tüm cilde uygulanır. Uygulama sırasında parmak uçlarınla cildine masaj uygulamalısın. Maske cildinde tamamen kuruyunca ılık suyla yıkaman gerekiyor gadası. En sonunda ciltteki gözeneklerin sıkılaşması için, soğuk suyla cildi yıkamak gerekir.
Siyah noktaların etkili bir şekilde çıkması için öncelikle cilt gözeneklerini açmak lazım buharla. daha sonra bant ya da sıkma yöntemi denenmeli. Bende ev tipi vakum cihazı ve titreşimli temizleme cihazı var çok uyguna almıştım trendyoldan ev için ideal oluyor.
Burnumda var benimde maalesef gitmiyorlar oyle kabul ettim ama gecen biri önerdi sanirim harbiden ise yarıyor yumurtanın akını peçeteye sürüp onu da burnumuzda tutacağız. Kızlar yapabilirsiniz denenmiş
Siyah nokta oluşumuna fırsat bırakmıyorum peelingler maskeler... Ve haftada bir defa gözeneklerim açılmışken duş sonrası burun bandı takıyorum tavsiye ederim 🖖🏻
- Sabah - Akşam duş aldığım ve her gün en az 1 saat yüzdüğüm için cildimde siyah nokta sorunu yok ama uzun süre kirli havaya maruz kaldığım uzun araba yolculukları/uzun eğlenceler sonrasında ara ara siyah nokta oluşabiliyor. Bunlardan da q - switch lazerle kurtuluyorum.
Siyah noktaları sıkmak doğru değil. Ne kadar sıkar veya yüzüne o kadar dokunursan yüzüne dana çok zarar vermeye başlarsın ve bu git gide yüzünün diğer yerlerine falan yayılmaya başlar. O yüzden doğal yollar ile geçirebilirsin yüzünü daha kötü hale getirmek yerine. Limon uygulayabilirsin limon siyah nokta olan yerlere iyi geliyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben de duştan sonra sivilce sıkma çubukları var ya çift taraflı metal uzun bişey. Onunla temizliyorum bütün siyah noktaları falan temizliyo en güzeli o bence