Çene bölgemde ölü deri birikimi var siyah noktalar yani siyah noktalardan nasıl kurtulabilirim bunun kesin çözümü var mı ben yüzümü günde 2 kez bal özlü sabunla yıkıyorum ama yıkamakla alakası yok herhalde siyuah noktaların nasıl kutulabilirim?
Cevabın nedir?
1. sabunla yıkarsan daha çok çıkar
2. kozmetik ürünleri kullanma çünkü kesin çözüm getirmez dermatoloğun verdiği ürünleri kullan mesela bioderma gibi
3. yüzüne sakın sabun sürme çünkü yağdan yapıldığı için zaten gözeneklerini tıkarsın
4. siyah noktalardan tamamen kurtulamazsın sadece azaltabilirsin
5. düzenli peeling yap, buhar banyosu yap, sakın tırnağınla sıkma buhar banyosundan sonra ellerini peçeteyle sar hafifçe bastır çıkar zaten sonra gereken ürünleri sürersin fakat sakın kuruyken sıkma
6. ne olursa olsun yüzünü nemlendir yağlı bir cildin varsa su bazlı bir nemlendirici kullan hep nemlendir yüzünü ve sakın sivilcelerini sıkma zaten siyah noktaların azalırsa sivilcelerinde azalır fakat çok varsa dermatoloğa git sana ilaç kullandırırsa yüzün bebek poposu gibi olur ben aknetrend kullanıyorum internete önce-sonra diye gir bak neler neler düzelmiş sıkma canını ama siyah noktaların 1-2güne geçmez zamana bırak 2 günlük bakım değil hep yapacaksın ancak o zaman azalma olur50 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılComedonenpincet var. Türkçesini bilmiyorum ama eczanelerde satılıyor, heryerde bulamayabilirsin. Siyah noktalar hiç bir peeling veya başka ilaçlarla gitmez anca bu dediğimle gider. Google da yaz ve bak nasıl bişey. Bununla siyah noktaları çıkarıyosun
13 Yorumla
Soran+1 yılGördüm cımbız gibi bir alet
- +1 yıl
@siyahhbeyaaz ya ben denedim onu 1 yıldır var ama kesinlikle doğru düzgün bir işlevi yok, hele sıktıktan sonra kalan yere ne sürersen sür veya bişey sürmesen bile yara oluşuyor, tek tek sıkmak zorunda olduğun için de çok yorucu ve stresli.
- +1 yıl
@annentatlimm önce sıcak suyla temizleyeceksin yüzünü ki gözenekler açılsın. Sonra onun iğnesi var onu önce batırıp sonra diğer ucuyla çıkarırsan kolay olur. Ben memnunum açıkçası. O kadar krem, peeling, scrub falan kullandım hiç derin temizlemiyor bence onlar.
+1 yılbir firmanın maske ile birlikte kullanılan bir ürünü önerebilirim bitkisel olduğu için hızla etki gösterir siyah maske ile akne kremi birlikte kullan hızla çözüm olur ilk uygulamadan itibaren rahatlama hissedersin zaten acvitkozmetikshop com adresinden 2 side var v
10 Yorumla
+1 yılValla benimkileri sevgilim sıkıyo hatta şşiyaketçi :D genelde bir iki tane oluyor bebek yüzümde :D sorun yok bul sende sivilce nokta sıkan bir sevgili kurtul bütün çözümlerden , en iyi görüş seç beni çabuk :D !
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
68
Cevap
8Cevap
Bu tarifi uygula canim. Ancak sadece burun , alin, çene bolgesine...1 yumurtanin akını iyice çırp. Köpüklencek. Ondan sonra burnuna ve siyah noktalarinin oldugu diger bolgelere sur. Tek kat peçete ile burnunu gererek kapla. Yaklasik 15 dk sonra pecete kuruyunca çekerek çikart. Gorceksin siyah noktalarin gelecek :)) ayrica kurutucu solüsyonda surebilirsin ardindan. Ancak hassas ciltliysen yanaklarina dogru tasirmamaya dikkat et. Yumurtanin gerginlestirici ozelligi var cunku :))) ayrica kozmetik urunler satan yerlerden komedon press adinda bir urun var 5tl falan . ondan al. Alet sayesinde siyah noktalari sikmakla ugrasmadan kurtulursun. Tavsiyem banyodan sonra uygulaman gozenekler acikken ;)
34 Yorumla- +1 yıl
Krem şanti gibi kıvam alana kadar mı çırpılacak? Benimde başım dertte
- +1 yıl
ayy bunu ilk kez duyuyorum çok sağol bende deniycem.
- +1 yıl
Ben onu denedim pek işe yaramadı ya
Eğer doğal yoldan kurtulmak istiyorsan düzenli olarak kil öneririm. Ama bir marka önericeksem neutrogena yı kesinlikle önerebilirim. Benim de siyah nokta problemin var. İlk olarak neutrogena nın peeling olanını almıştım ve ilk kullanımdan itibaren etkisini göstermişti. Ama ben üşüngeç bir insan olunca :)) her gün onu yapmak ölüm gelmişti. Sonradan neutrogena nın siyah nokta için toniğini aldım ve hala da kullanmaktayım. 1 pamuğa biraz döküyorsun ve yüzüne sürüyorsun işlem bu kadar. Onun için sana bunu rahatlıkla önerebilirim.
20 Yorumla
+1 yılbenimde burun kenarlarımda çok belirgin olmasa da siyah noktalarım vardı ancak aynayı yakın tuttuğum zaman görebiliyordum.
bim'de gezerken :D evet evet bim. clean&clear ın üçü bir arada etkili bir ürünü var. hem temizleme, hem peeling hem de maske olarak kullanabiliyorsun. onu gördüm dur dedim bir tane alayım deneyeyim. 9 tl falandı heralde. neyse. ilk hafta her akşam peeling olarak burun bölgemi daha fazla ovarak yaptım. ilk yapmamda etki gösterdi zaten. bir haftadan sonraki hafta ayrı ayrı iki günde de maske yaptım kuruyana kadar bekleyip yıkadım. yüzüm nefes aldı resmen. sonra ki günler burun bölgemde siyah noktaların kalmadığını gözlemledim. şu an haftada 1 defa peeling olarak kullanıyorum ve ikinci tüpümü bitirmek üzereyim. burnumdaki siyah noktalar şu an yok. yapmadığım zaman oluşur mu bilmiyorum ama denemeni tavsiye ederim tabii ki bunun haricinde uyguladığım maskeler de var. onların da etkisi muhakkak vardır.15 Yorumla- +1 yıl
Haftada iki defa pirinc unu maskesi yapiyorum süt ile pirinc ununu karistiriyorum o sekilde yuzume surup bekletiyorum yogurt limon yapiyorum ayda bir veya iki cok sık yapmiyorum ama duzenli tekrar istiyor bu tur maskeler. Salatalik rendesi iki yemek kasigi kadar uzerine bir yemek kasigi sut suzulen suyu suruyorum o da gerginlestirici bakim. Clean i haftada iki defa yapiyorum iyi oluyor yani. @escape87
- +1 yıl
Tesekkurler denerim bir ara ama sutlu olani yapamam sanirim kokusu migdemi bulandiriyo :) @robincosby
- +1 yıl
Cildiyeye gidersen sana önce buhar maskesi yapıyorlar sonra siyah noktalarını sıkıyorlar ki genelde içlerinden yağ çıkıyor ve bir maske yapıyorlar sana da bir kaç tane ilaç veriyorlar onları kullanıp yağlı yiyeceklerden uzak durur ve üç dört ayda bir siyah noktaların için cildiyeye gidersen tamamen kurtulursun ;)
31 YorumlaBak şimdi karbonat al çay tabagına dök üstüne limon sık kremei böyle bir yapı elde et ve bölgeye sür bekle20 dakka kadar sonra yıka burna falan da uygulayabilirsin ve bunu dişlerinede uygulayabilirsin ama 1 ayda 1 kere falan bembeyaz yapıyor bu arada 1 cay kasıgı için 6 damla limon falan iyi su gibi olmasın yapıscak kıvamda krem gibi olsun kolaj gelsin öptümm
20 Yorumla
+1 yılBen yüz temizleme süngerlerinden kullanıyorum. Bildiğin bulaşık süngeri sertliğinde. Garnıer saf&temiz jelini süngerle yüzüme masaj yapıyorum. Siyah noktalarım gitti ve cildim pürüzsüzleşti. Tavsiye ederimm
11 Yorumla
Soran+1 yılDenicem bende
+1 yılbak canım bu dediğimi düzenli yaparsan siyah noktadan ve ölü deriden kurtulursun. Haftada birkaç kez buhar banyosu yapacaksın yüzüne bir tencerede suyu kaynat kafanın üzerine bir örtü ört yüzünü 4 5 dakika buhara tut bu gözeneklerini açar daha sonra 1 çay kaşığı Türk kahvesi 1 çay kaşığı bal 1 çay kaşığı şekeri karıştırıp onunla yüzüne masaj yaparak bir 5 dk ovala özellikle siyah nokta olan yerlere yap bunu eğer evde bal yoksa 1 çay kaşığı kahve ve 1 çay kaşığı zeytinyağı ilede yapabilirsin.
30 Yorumladışardan yapılan hiçbir şey içeriye etki etmiyor tatlım bunda bir anlaşalım bir cildiye uzmanına git bunun için acnegen versin kullan içerden ilacın verdiği etkiyi göreceksin sivilcem yok siyah nokta için ilaç kullanmam diyorsan da şunu söyleyim sivilcelerim için doktora gittiğimde sivilcenden çok siyah noktan var dedi 6 ay kullandım ve bir daha hayatım boyunca yüzümde sivilce ve siyah nokta olmayacak hatta cilt lekelerine bile fayda ediyor seçim senin ;) geçmiş olsun şimdiden
23 Yorumla- +1 yıl
yan etkisi var mı peki?
- +1 yıl
O ilacı biliyorum herkese vermiyolar nerdeyse hayatında çıkcak tüm sivilceler bikaç ayda çıkıyo yüzündeki deriler soyuluyo falan kimisi dayanamıyo artık yarıda bırakıyo ilacı sonra daha fazla sivilce çıkıyo. hamilelik şüphesi olanlar ya da hamile kalmayı düşünenlere verilmiyo
- +1 yıl
yüzüm soyuldu ever kolesterol u yükseltiyor illaki yan etkileri var ve hormon testi yapmadan asla verimyorlar düzenli olarak her ay test yaptırıyorsun herkes yarıda bırakıyormu bilmem ama ben bırakmadım şu an oluşan durumdan memnunum deri altındaki yağları ilk olarak yüzeye çıkrıyor doğrudur fakat sonra kalmıyor
Hic bir cozumu yok. Bosa ugrasi. Sivilce problemimde vardi cildiyeye gittim zoratenin tedavisi verdi. Tedavi surecinde sivilcelerimle birlikte noktalarda gitti. Başka turlu surekli cikip duruyorlardi
30 Yorumla
+1 yılAkneler için softto plus sabun var sürünce ilk seferde fark ediliyor. normalde her gün yap diyorlar ama ben her gün yapinca cildi kuruttu iki günde bir iyi. arkasından bir de nemlendirici surersen oohh mis. sabun 8 TL civarinda attarlarda bulabilirsin. denemede fayda var bence. tereddur
01 Yorumla- +1 yıl
tereddüt etme
Kukurtlu sabunla yuzunu yika. Ondan aonra eczanede satilan bir sivilce kremi falan var. Adi aklimda deqil tm olarak ama receteli satiliyo ondn alabilir ve kullanabilirsin. YuZdeki sicilce siyah noktalara bire bir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDermokilin bir maskesi var o ise yariyo. Once yuzunu temizliyceksin sonra maskeyi uygulayip yikiycaksin. Bundan sonra cilt tipine uygun bir tonikle siliceksin (tonik en onemli seylerden biri) en sonda yine cildine uygun bir nemlendirici suruceksin ve sonuc bebek poposu gibi bir yuz :)
20 Yorumlaben bunu kullanıom geçiyo şu an www.dermoeczanem.com/neostrata-oily-skin-solution-100ml- iyi geldi bana
10 YorumlaKimse burun bandı dememiş zaten veya sıkacaksın ya da burun bandı veya veya en güzeli kese yapacaksın yumuşacık olur ben haftada iki defa kese yapıyorum yumuşacık oluyor Kil maskesi her zaman Yapmıyorum çünkü yamalarım kuru daha da kurutur
11 Yorumla
+1 yılkabartma tozu ile yourtu karıştır yüzünü ovala yıka /// ve yüzüne aczaneden saf alkol suyu ile gül suyu karışımı yaptır pamukla uygula yüzüne ben kullanıyorum ve memnunum
10 YorumlaYuz icin ufak keseler var yillarin kiri cikio bembeyaz oluosun inan cok saglikli ve faydali. banyodan sonra komedon cubuguyla sikabilirsin veya jelatin maskesi yapabilirsin
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 334 cevap paylaştı.
+1 yılGenellikle limonla tonik yapmayi onerirler ben temizleme jeli kullaniyorum la roche nin siyak noktalarimi kazarak cikariyorum bu da benm cildimi mahvediyor portakal kabugu gorunumume sokuyor ben sana buhar banyosu oneririm
10 Yorumla Garnier 3 ü 1 arada siyah noktalara bire bir tertemiz yapiyor
30 YorumlaKahve ictikten sonra altinda kalan atigini yuzune sur 2-3 dkk beklet sora ılık suyla durula hafta 2 kez yap gecer
10 Yorumlasoğan yağı sarımsak yağı ve kristal tuzu karıştırıp yüzüne sür yüzünden kurtçuklar çıkıcak hemen soğuk suyla yıka ve kil maskesi yap
13 Yorumla- +1 yıl
miktar önemli mi bu kürde?
- +1 yıl
Bunu sakin deneme yüzünü yakar mahvedersin
2 yemek kaşığı yoğurda yarım limon sık karıştır. Siyah nokta olan yere sür. 15 20 dk beklet bir hafta falan yap sonuç başarılı :)
10 Yorumla
+1 yılberbere gittiğimde krem sürmüştü 2 dakkaya tüm siyah noktalar gitmişti eczanede vardır belki sor siyah nokta kremi diye
10 Yorumla
+1 yılYogurtlu limon,
Balli limon maskleri oldukca etkili10 Yorumla
+1 yılBuharda 20 dakika bekleyip sıkacaksın. Sonra kil maskesi yaparsın her gün tonik kullanırsın çıkmaz.
10 Yorumlaben clean&clear kullaniyorum ciddi anlamda duzenli kullandiginda ise yariyor.
10 Yorumlanivea clean deeper kullanıyorum çok da memnunum hem sivilceler hem de siyah noktalar için bire bir
10 Yorumlasuratına buhar tutucaksın suyu kaynatıp gözeneklerin açılsın diye sonra noktaları sıkcaksın, yıkayıp bir güzel tonikle sil haftada bir peeling yap cillop gibi olur inş
10 Yorumla
+1 yılKil maskeleri ve Hergün cilt temizliği özelden mesaj at detaylı anlatıyım
10 YorumlaYüz temizleyicisi al bnce Ben de de var siyah nokta Garnier aldım Her gün sürünce işe yarıyo
10 YorumlaHic birini yapma soganli sarimsakli bir kur var ama cok can acitiyo sonunda yuzun tertemiz
11 Yorumlayüzünü buhara tut parmaklarına pechete sar sık hepsini ama dikkat et tam çıkar eğer içinde kalırsa sivilceye dönüşür. işin bittikden sonra gözenek sıkılaştırıcı bir maske sür. ayda 1yap bunu. ve ya ihtiyaç duydukca.
00 YorumlaBen garnier den guzel maske aldim ve limon surdum azcik vardi gitti ama burada doktor bir crème vermisti de fransada yapiliyo sadece adi aklimda yok ama en cok o ise yaradi once bir uzmana gorun
10 Yorumlacildin aşırı hassas ise sakın buhar banyosu yapma ben yaptım daha çok çıktı bir uzmandan yardım almaya çalış güzellik salonunda vakum yöntemi ile temizliyorlar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbir yemek kasigi tuz 1 yemek kasigi zeytinyagi ve 1 limon bunlari bir kasede iyice karistir yuzzne sür ama iyice bastirma masaj yapar gibir 10 dk oylee beklet yika yüzünü hem sivilce hemde siyah noktalara iyi geliyor
00 Yorumla
+1 yılSikicaksin baska yolu yok ama yumusat buhar banyosundan snra
10 YorumlaGuzellik salonunda temizlettir, peeling yaptir derini soydurup yeni deri geliyor sonra.
10 Yorumla
+1 yılMaske war Blackhead Killer siyah bir Maske ayrica yüzüne agda bile Yapio gereckten ise yario
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBİMde siyah nokta temizleyici var 10 tl onlar baya iş görüyor :D ben kullandım biliyorum :D
16 Yorumla- +1 yıl
AYNEN YAAHUU :)
Cevap sahibi+1 yılkullandın mı sen de :D
Soran+1 yıl10 tl azmış gibi konuşuyosuz bir de
Cevap sahibi+1 yılsen siyah nokta temizleyici bantların fiyatlarını bilmiyorsun herhalde :) en ucuzu 30 tlden başlıyor :D
Soran+1 yıl10 iyiymiş öyleyse :))
Cevap sahibi+1 yıliyi tabi :D :D :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılYazılanların çoğunu denedim uzun vadede ise yaramıyor cuma günü cildiyeye gidecegim
10 YorumlaPeelling yap sonra nemlendirici sür faydası oluyor düzenli yıka gül suyu sür
10 Yorumla1 yemek kaşığı kahve telvesine 1 yemek kaşığı yoğurt ve zeytinyağı koy karstr yüzüne ovalayarak uygula sonra ılık suyla yıka sonuç tertemiz siyah noktadan eser yok
00 Yorumla
+1 yılbana bir arkadaşım önermişti uhu sürmüştüm o şekilde geçmişti
10 YorumlaEmway da peeling var 25 tl ondan al haftada 2 kez sür 1 ayda çok güzel sonuç alıcaksın %100 güven bana.
00 YorumlaModa & Stil konusunda 306 cevap paylaştı. Glamglow diyorum bir arastir türkiyede pek bilinmez bu maske
00 Yorumla
+1 yılKaliteli bir yuz yikama jeli ile yuzunu yika ve haftada 1 gun peeling yap.
10 Yorumla
+1 yılGarnierin 3 in 1 maskesi var kardesimin onunla geçti
10 YorumlaNeutrogena nın tonigi var ben bizzat denedim tertemiz yapıyor ama surekli kullanman lazım, Gittiği gibi geri de geliyo. kesin çözüm var mı bilmiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılburada yazilan tariflerr inanma moos diye bir sabun var eczaneden al kullan geciriyo o:D
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılPeeling ve maske yapmalısın..
10 Yorumla
+1 yılGarnier 3ubiraradayidenemelisin
12 Yorumla- +1 yıl
denememelisin.
- +1 yıl
neden
Eczaneye danismalisiin
10 Yorumla
+1 yılPeelling.. Peelling.. Peelling
10 Yorumla
+1 yılSiyaj h noktalar nasıl sıkılırki zaten küçücük birşey
00 Yorumla
+1 yılSeba med ilaçlarını kullandım çok iyi
10 YorumlaLimonla tuz karışımı diyolar :))
10 Yorumla
+1 yılben lekelerin gecmemesinden yakiniyorum
10 YorumlaModa & Stil konusunda 1,1b cevap paylaştı. burun band ı kullanın
10 Yorumlabir kac firmanın jeli veya sıvısı var
00 Yorumla
+1 yıldüzenli neutrogena maskelerinden ve tonik kullan
00 YorumlaYumurta akı maskesi geçiriyor
10 Yorumla- Devamını Gör (16)
Devamını Gör(61)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Moda & Stil > Sorular > Siyah noktalardan kurtulmanın kesin çözümü var mı siz ne gibi şeyler uygulayarak kurtuldunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler