Merhaba arkadaşlar. Siyah noktalar ve gözenekler için ne yapılabilir. Cildim hassas olduğu için peelinglerden çekiniyorum direk kızarıyor.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ah keşke ses ile cevap verme özelliği gelse siteye, çok daha rahat verebilirdim cevapları. Öncelikle tüm dermatologlar peelinglerden uzak durun diyor. Tanecikli peelingler yüzde çizikler bırakıyor. Biz gözle görmeyiz ama cildimiz iyi yapalım derken daha da berbat bir hale gelir. Bir de kimyasal peelingler var. Bunlar doğru kullanıldığında çok çok iyi geliyor cilde ama hem bu tür konularda çok bilgili olmak gerek hem de biraz paraya da kıymak gerek. Ben sana kendi cildim için neler yaptığımı söyleyeyim. Kurudan karmaya dönük bir cildim var. T bölgem yağlı, yanaklarımda kuru yani. Öncelikle kendi cilt tipime uygun bir temizleme jeliyle sabah akşam yıkıyorum. Bioderma sensinio jelini kullanıyorum. Sabahları sadece jelle yıkayıp, güneş kremi sürüyorum. Gece de yine yıkama işleminde sonra yüzümde t bölgemi tonikle temizliyorum. The purest markasını kullanıyorum. Sonra bu sorunlara yönelik serumumu sürüyorum. Bunun için marka önerisi vermicem çünkü benim kullandığjm hem çok yüksek fiyatlı hem de senin cilt tipini bilmediğim için yanlış yönlendirme yapmak istemiyorum. En sonda cildimi nemlendirip uyuyorum. Tüm bunları yaptıktan sonra en önemlisi sabırlı olmak. Çünkü hiçbir cilt 3 günde düzelmez. En az 3-4 hafta sabırla devam etmen lazım. Sonra sonucu gördükçe ne demek istediğimi anlayacaksın zaten.
18 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😊 yani siyah noktalar için serum kullanmak daha mı etkili
- +1 yıl
Ben açıkçası serumla en etkili sonucu aldım. Tonik biraz opsiyonel. Olmazsa olmaz bir şey değil. Aa bir de bunlara ek kil maskesi yaptım. Claderm markasını alabilirsin. Tüm cilt tiplerine uyumlu ve içeriği tertemiz. Bir çok çeşiti var istediğini alırsın. Kullandığım serumda la roche posay effeclar serum. Pahalı ama muadilleri muhakkak vardır.
Soran+1 yılAnladım şey peki soyulabilir siyah maskeler veya bantlar hakkında ne düşünüyorsunuz
- +1 yıl
Bu arada bir sağlıkçı olarak kesinlikle burun bandı kullanmanı önermem çünkü anlık etki gösteriyor sonrasında daha da fazla çıkıyor. Buz sürmeyi önerenler var. Bu da etkisiz bir yöntem. Çünkü gözenekler elastik bir yapı. Buzla onu yok ettiğimizi düşünürüz ama anlık ısıdan büzüşürler sadece, buhar banyosunda da aynısı olmakta. Bu iki yöntemi denemedi tavsiye etmem.
Soran+1 yılGerçekten çok teşekkür ederim aklımdaki sorulara cevap oldunuz😊 benim cilt tipim yağlı gerçekten aşırı yağlanıyor ve hassas olduğu için herhangi bir şeyde direk kızarıyor önerebileceğiniz bir şey var mı
- +1 yıl
Siyah nokta, gözenek vs bunları hepsi cildini iyi temizlememekten oluyor. Cilt tipide maalesef kader. Yağlanmayı tamamen engelleyemeyiz ama kullandığımız ürünlerle biraz dengeleyebilirz. Bu arada çoğu kişi yağlı cildi dert olarak görüyor ama bu cilt tipine sahip bireyler daha az kırışıp yaşlanıyor 😄 öncelikle temizleme jeli kullanmıyorsan önce jel al. Uygun fiyatlı olarak celenes markasını öneririm ben de zaman zaman bu markayı kullanıyorum. İçeriği bununda tertemiz. Cildin hassas olduğu için zarar vermez. Gratislerde vs bulabilirsin 30-40 tl gibi bir fiyatı var. Daha uygun fiyatlı bir marka bilmiyorum maalesef 😐 serum olarakta la roche markası biraz pahalı gelebilir 250-300 tl gibi fiyatı vardı benim kullandığım serumun. Uygun fiyatlı bir marka bilmiyorum internetten muadillerine bakabilirsin ben de göz gezdiririm. Son olarak söylediğim kil maskesini muhakkak al o da 20 tl gibi bir şeydi. Nemlendirici önerisinide yapamicam çünkü hassas ciltli olduğun için önerdiğim bir ürünün iyi gelmemesinden korkuyorum. Benim kullandığım nemlendirici missha apieu cica gel. Hassas ciltli bireylere içerisinde madecossol olan nemlendiriciyi önerirler genelde cünkü yatıştırıcı ve cilt bariyerini onarıcı özelliği var. İçeriğinde bu bulunan bir nemlendirici bulursan alabilirsin.
Soran+1 yılDr Organic in skin clear temizleme jelini, babe nin stop akn su bazlı nemlendiricisi ve solait in güneş kremini kullanıyordum yüzümde çok fazla sivilce çıktığı ve neredeyse oynamadığım halde her çıkan sivilceden sonra bir iz kaldığı için doktora gitmiştim o da bana eritretin diye bir krem vermişti sivilcelerime iyi gelmişti ama daha izleri için bir şey diyemicem cilt soyan bir krem olduğu için yüzümdeki hassasiyeti ve kızarıklığı artıyordu yaz geldiğinde kullanmayı bıraktım
En İyi Cevaplar
Merhaba cildinize buhar banyosu yaptırmalısınız. Bu şekilde gözenekleriniz birazcık daha artar ancak sonradan kapatacaksınız endişelenmeyin bu sadece siyah noktaları temizlemek için. Metal siyah nokta temizleme aletleri var pahalı değil onlardan alabilirsiniz. Daha sonrasında ise buz küpünü cildinizde gezdirerek gözeneklerin kapanmasını sağlayabilirsiniz. Siyah nokta bantları işe yaramıyor ama maskeleri yarayabilir deneyin derim.
00 Yorumla
Merhaba.
Kil maskesi yapıyorum. Siyah nokta ve sivilcelere en etkili çözüm kil maskesidir. Siyah noktaları götürür ve, oluşumunu engeller. Ben sivilce izleri için bile çok iyi sonuçlar aldım.00 Yorumla
Merhaba.
Gözenekleri açmak adına buhar banyosu yapmanızı gabsoye ederim. Siyah noktalar için ise siyah maske kullanımı yeterli olacaktır. Ciltteki siyah noktaları yok eder.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
2Cevap
+1 yılÖnce buharla gözeneklerini genişlet sonra biodermanın sebum foaming jel ini kullanıyorum onunla siyah noktalar gidiyo daha sonra yüzüme defne yaprağını kaynatıp suyunu buz hale getirdim bi peçeteye sarıp gezdiriyorum gözenekler kapanıyor bu kadar😊 defne yaprağı cildime iyi geldiği için bunu yapıyorum sen istersen sadece su da yapabilirsin
13 Yorumla
Soran+1 yılAma benim cildim çok hassas direk kızarıyor alerji filan yapıyor sende hiç öyle bir şey oldu mu
- +1 yıl
Benimde cildim hassas ama böyle bi durum yaşamadım sadece ufak bi kızarıyo sonra hemen gidiyo
Soran+1 yılAnladım teşekkürler
+1 yılbol bol mısır ye
cildi sıkılaştırır.
arada bir lavanta çayı ile yüzünü pamukla temizle04 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler ama ne yazık ki öyle kolay kolay geçeceğini sanmıyorum 😞
- +1 yıl
bakın mısır ciltteki o gözenekleri sıkılaştırır. gözenekler kalmaz.
ben sana günümüzün lokman hekimi saraçoğlu hocanın videosunu göndereyim dinleyin.
faydalanın. boş mesnetsiz uygulamaları bırakın hem zaman kaybı hem canınıza yazık
Soran+1 yılAnladım teşekkürler
Burun için siyah nokta bandı kullanıyorum öneririm
03 Yorumla
Soran+1 yılBende işe yaramıyor
Soran+1 yılDaha önce çok gittim geri çıkıyolar
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiçbir şey yapmıyorum. Cildim tertemiz
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi