Merhaba arkadaşlar ellerim resimlerde gördüğünüz gibi çatlıyor, sonra bıçakla kesilmiş gibi yarılıyor ve üstü sert bir tabaka olup kaşınıyor. Birde çoğu zaman hava sıcakta olsa soğukta olsa ellerim buz gibi oluyor sizce bunların çaresi nedir? Geçen sene doktora gittiğimde egzama deyip ilaç vermişti ilaçlar bı ise yaramayıp kendiliğinden biraz da olsa geçmişti.
Merhaba, nemlendirici krem kullanıyorsan ve hâlâ böyle ise. The body shop markasının kenevirli bir el kremi var. Biraz pahalı ama ciddi anlamda iyi nemlendiren ve ünü olan bir krem. Ben kendimde kullandım. Ama eğer hiç nemlendirici kullanmadiysan. Bir neutrogena markasının el kremi ile başlayabilirsin. Sürekli nemlendirme iyi gelir.
Benimde aynı sıkıntım var elinde ani ısı değişimleri olmasın mesela dışardan soğukta geldiğinde hemen elini sıcak suyla yıkama aynı şekilde tam terside. Bide gece yatmadan vazelin sür biraz fazla sür sabaha geçer geçmese bile iki üç gün devam et geçer
2
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yapıyorum mesela o dediğini soğuktan gelince sıcak suyla yıkama falan
Muhtemelen havadan dolayi olmuş rüzgarlı ve soğuk bir yerde yasiyorsan ondan kaynaklıdır. Sürekli el kremi ile nemlendir ellerini, eden çıkarken asla krem sürmeden çıkma. Gece uyumafan önce vazelin surup iyice sur ellerine. vazelin yağlıdır ama iyi nemlendirir bunları yap bir kaç haftaya düzelicektir geçmiş olsun ☺️
Arkonun yağlı kremleri varya ondan sür özellikle dışarı çıkmadan Baya kötü olmuş dudaklarında çatlamıştır senin blistex kremler var gratiste onu tavsiye ederim
Ilık suya karbonat koy bolca içinde 30dk beklet ellerini sonra yıkamadan nemlendirici krem sür günlük yap iyileşene kadar bubdan sonrada krem sürmeyi unutma
Soğukta çalışıyorsun. Yarım deri eldivenler var çalışanlar için. Parmak uçları kesik çalışmana mani olmuyor onları kullan. Vazelin sür, sonra eldiveni tak iyileşir ellerin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Havalardan dolayı olabilir. Ellerini yıkadıktan sonra mutlaka kurula. Her gece krem sür
En İyi Cevaplar