En etkili şekilde kese nasıl yapılır? Basit bir soru gibi gelebilir ama kese vücudumuz için çok önemli, bazen atlıyoruz bu adımı ne yazık ki. Kese nasıl yapılır, siz nasıl yapıyorsunuz? Sonrasında nasıl bakım uyguluyorsunuz?kese nasıl yapılır
Cilde kese uygulamak ölü derilerden kurtulması için uygulanan bir yöntemdir. Ancak bu uygulamada da dikkat edilmesi gerekenler vardır.
Kese nasıl yapılır?
kese nasıl yapılır
Kese nasıl yapılır sorusunu beraber cevaplayalım. Keseyi banyoda yumuşamış cilde uygulamak gereklidir. Dairesel hareketler ile cilde kese uygulaması yapılır. Düzenli şekilde uygulanan kese sonucunda ciltteki ölü deriler azalır. Akne ve sivilce oluşumu azalır. Cildin daha parlak ve canlı görülmesini sağlar. Ancak hassas ciltler bu uygulama sırasında dikkatli olmalıdır. Hassas cildin tahriş olmasına neden olabilir. Bu durumda hassas ciltlere uygun olan peelingler ile cildinizdeki ölü derilerden kurtulabilirsiniz.
Kesenin faydaları nelerdir?
Kese ciltteki ölüyü deriyi arındırır.
Cildin daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlar.
Cildin kendini yenilemesini sağlar.
Peeling önerileri
Hassas ciltlerin kullanabileceği peelingler genel olarak ince granüllü olmalıdır. Böylece cilde zarar vermeden peeling işlemi yapılabilir. Bu konuda benim severek kullandığım bir peeling olan Simple pürüzsüzleştirici peelingden bahsetmek istiyorum.
simple peeling
Hassas ciltleri yumuşak bir şekilde ölü deriden arındıran bu peelingi ben severek kullanıyorum. Haftada bir kez uygulamak bile yeterli oluyor. Bence kese gibi biraz daha agresif bir uygulama yerine cilt tipine uygun bir peeling tercih edilebilir.
ipek kese kullanırım. ben sıcak suyla cildimi yumuşatıp sonra uygularım. ardından ılık su ile durular ve duş jelini kullanırım. ardından mutlaka vücut yağı ya da nemlendirici sürerim.
En İyi Cevaplar