Benim beyazlarım neden herkesinki gibi bembeyaz olmuyor, zamanla yıkandıkça grileşiyor. Beyaz çamaşırların grileşmesi neden oluyor, benim çamaşırlarım neden grileşiyor olabilir?beyazlar neden grileşir?
Beyaz çamaşırların yıkandıkça grileşmesi nasıl önlenir?
Beyaz çamaşırlarımız beyaz olsun diye ne kadar çabalarsak çabalayalım her yıkama sonrası biraz daha grileştiğini görürüz. Yapmamız gereken doğru ürün ve yıkama metotları ile üstesinden gelmek mümkündür. İlk olarak çamaşırları yıkamadan önce renklerine göre ayırmanız olacaktır. Beyaz çamaşırları renkli çamaşırlardan ayırmak gerekiyor böylece renklerin karışmasını engellemiş oluruz. Çamaşırları renklerine göre ayırdıktan sonra 60 derecede yıkamanızı öneririm. Son olarak leke çıkartmada etkili bir çamaşır deterjanı Rinso deniz mineralleri ile yıkayabilirsiniz. Grileşmeyi önleyen formülü ile çamaşırlarınız ilk gün beyazlığını korumanıza yardımcı olur.
Kullandığın çamaşır deterjanından kaynaklı olabilir veyahut çamaşır makinenin içi kirlenmiş olabilir.
Ilk etapta çamaşır makineni temizlemeyi öneririm. Kazan temizleme programı var ise onu kullanmalısın. Yapman gereken 90 derecede makine boşken içerisine makime temizleyici koymak ve çalıştırmak. Bu işlem bittikten sonra bu sorun devam ederse kullandığın deterjanı değiştirmeyi deneyebilirsin.
Deterjan olarak Rinso Deniz Minerallerini kullanabilirsin. Gerçekten oldukça etkili bir deterjan ben gayet memnunum. Derinlemesine etkili bir temizlik sağlıyor. Birkaç kez dene bakalım ne olur duruma göre hareket et. Eğer değişen bir şey yoksa muhtemelen makinenin farklı bir sorunu vardır.