Annem bazı şeylere dikkat edilmesi gerektiğini düşünerek hep çamaşır asmanın bir adabı olduğunu söyler. ...Çamaşır asmanın bir adabı var mı? Varsa bunlar nelerdir?
Misler gibi yıkanmış çamaşırlar evvela silkelenerek sıra ile yeni silinmiş balkon teline özenle asılmaya başlanır, annelerin tabiri ile büyükten küçüğe doğru sık olmayan aralıklarla iç çamaşırlarına ayrı bir ehemniyet gösterilerek devam edilir ah annelerimiz onlar her şeyin doğrusunu bilirler sonra asılan çamaşırlar ince belli çay bardağında demli bir çay eşliğinde seyredilir... şu aralar aktif çalışma hayatı ve metropol yaşantısı bu güzellikleri elimizden almış olsa bile bana bunları hatırlattı.
Bence yook ama anneme göre var büyük çamaşırlar öne küçük ve iç çamaşırları arkaya asılırmış mesela ben yamuk asıyorum annem komşular bizi dagnar dagnar diyo 😅 Benim bi takıntım var bi kıyafete attigim mandal aynı renk olucak mesele nevresim asarken aynı renk mandal bulmak zor olduğu için bi x renk mandal bide y renk mandal asarım 🤦♀️🤦♀️😂
Evet annen doğru söylemiş iç çamaşırları en arkaya eşofman vs. ortaya en öne ise tişört vs. bir de giysilerin boyutlarına göre asmak gerekir ki düzenli görünsün ha bir de şu var giysilerin asmadan önce terslerini çevirip de as ki mandal izi olmasın :)
Evet adabı var. Çamaşırın kalın yerleri aşağıya gelirki su orada birikmesin. Kapşonlar dışa çevrilir. Pantolonlar paçadan asılır. İç çamaşırlar dışarıya asılmaz, mecbur iseniz giysilerin arkasında asılır. En dışa koyular, içeriye doğru açık renkler asılır. Komşunun çamaşırı asılı ise, onlara gelmeyecek şekilde asılır. Mandal izi olacak olanların önlemi alınır.
Aaa annen tabiki haklı benim dikkat ettiğim şeydir. beyazların kar gibi olmasıni artik biliyoruz cetvelle olculmus gibi asmak benim en buyuk zevkim. mutlaka buyukten kucuge asarım kalın yerlere mandal vurmam uç kere mutlaka çırparım, mandal izi gorunmeyen yerlerden asarım rituel çok :)))
Kalın katlı yerlerini üst üste getirmemek gerekiyor yoksa kurumaz, İnce narin bluzları sarkmasın diye mandallamamak gerek, Gömlek Lacoste gibi ütü isteyen çamaşırları koltuk altından mandalarız ki mandal izi görünmesin, Büyük oranda tersinden asmak iyidir ki güneş ağartmasın, ...
Kotları paçalarından , gömlekleri yakadan, tisörtleri koltik altından.. kısacası hem kurumayı hızlandıran hem de kumaşa zarar vermeyen yöntrmler kullanıyorum.. kumaş kalınlığına, lastikiyetine ve iz kalma riski bulunan kumaslara gòre asma tekniğim var..
şimdi adap yani edep denilince işin içine terbiye ve ahlak kuralları girer söz konusu çamaşır asmak ise demek ki söylenilen şey mahrem çamaşırlar üzerine olur benim aklıma bu geliyor
yoksa çamaşır asmak tamam düzen de gerektirir ama renkliler buraya beyazlar buraya küçükler ileri büyükler geri diye uğraşılmaz ha bu düzen tertiptir o ayrı
Var tabi misal tişörtler yakalar kollar aşağı asılır kotlar belleri kalın olduğu için aşağı doğru asılır gömlekler yakaları iz olmaması için uçlardan asılır ve ne kadar gergin asılırsa o kadar zor kurur.
Bana göre vaarr bi kaç şey; •Boy sırasına, renk geçişine, pantolon/etek ve kısa uzun kollu ayrımına göre asmak. •Mandall izi sevmiyorum kıyafetleri ortadan mandallamam. *Silkelenmesi gerekenleri silkelemeden asmam/sermem.
Tabiki rengine göre yıkanmalı VE pantolonlar aynı ipe uzundan kisaya doğru Kazaklar aynı ipe Etekler VE boydan kıyafetler aynı ipe Çoraplar en başa asılmalı âmâ çizgilerden düzeltip iki çorabı eşleyerek ben özen gösteririm asarken
Var tabii. Simetrik olmalı. Düzgün asılmalı. İç çamaşırlar iç tarafa asılmalı. Bayrak gibi sergilemeye gerek yok. Herşeyin bir adabı vardır yahu. Adabinizi bilin.
Beyazlar aynı sırada, renklilerle bir asınca millet sanıyo hepsini bir atmışsın🤣🤣 iç çamaşırı gözükmiycek çünkü ayıp🤷♀️ onun için onları gözükmiycek şekilde asıyorum. Çamaşırı asmadan önce en önemlisi silkelemek lazım çünki özelliğini kaybediyor silkelemeyince🙏😃
Şu iç çamaşırını bile saklayan ya da saklama mecburiyetinde bırakan zihniyet varken birde bu toplumun ilerlemesini bekliyoruz, cidden hastalıklı bir toplumuz
Bence var iç çamaşırları ve çoraplar en arkaya ortaya pantolanlar öne de tişört sweatshirtler falan boy takıntım var biraz büyükten küçüğe doğru asıyorum önceden annem baya kızardı rastele asıyorum diye d şimdi ki astığım hali göze güzel gözüküyor :d
Pantolonlar paçalarından asılır, bazı çamaşırlar silktikten sonra asılır böylece biraz kırışıklığı azalır, bluzlar alt iki ucundan mandallanır. Gömlekler yakalarından mandallanır. Çamaşır biter bitmez hemen asılır çünkü kırışır içinde çok beklerse makinenin. İç çamaşırlarını ya alta ya da görünmeyecek bir yere asıyoruz. Külotlar ağ bölümünden mandallanır.
Ters çevirip asacaksın ki güneş soldurmasın, iki ip varsa arkadakine iç çamaşırları öndekine normal çamaşırlar ve sererken açıcaksın iyice öyle katlı gibi görünmeyecek yoksa geç kurur.