Arkadaşlar evin içine saçılmış çoraplar sizce de çok çirkin değil mi? Ne babam kaldırıyor, ne kardeşim, ne erkek arkadaşım...yere bırakılan çoraplarKoltuk tepelerinden, yatak altlarından, banyolardan çorap toplamak bizim kaderimiz mi, ne diyorsunuz? Bu sorun nasıl çözülür?
Erkeklerin sağa sola bıraktığı çorapları yıkamak kadının görevi mi?
Kadının görevi diye Birşey yok ama bunu birisi yapmak zorunda. Bu açıdan bakınca müsait olan kimse o yapmalı. Ayrıca kirli sepetine atılabilir. Dersen bir daha kirli sepetine atılmayanları yıkamıycam diye olur biter. Atmazlarsada yıkama konu hemen çözülür. Ancak kadının şu görevi değil bu değil tipleri döneminde bitmeli artık. Ortada yapılması gereken Birşey varsa biri bunu yapacak. Kadın genellikle Türk toplumunda ev işlerini yapar. Tabi artık devirde değişti çalışanına var ama çalışıyorsanız doğal olarak işlerin bir kısmında siz yapmalısınız.
Kadının görevlerinin arasında eşine hizmet etmek de var tabi, ama okunu çıkarmaya da gerek yok. Suistimal etmemek lazım, pis çoraplarla eve gelince direk banyoya gidip ayaklarını yıkayıp, pis çoraplarına da koku sıkıp kirli sepetine atmıyorsa, bunu ondan rica et. Ki akabinde değişmiyor veya tersliyorsa çorapları uyurken ağzına tık, hem kokudan kurtulursun hem de horlama sesi vs varsa ondan kurtulursun😁şaka bir yana, temizlik kız veya erkeğe özgü değil temiz insan temizdir. Temizliği öğreteceksin sil baştan, tıpkı bir çocuk gibi şevketle, kırmadan üzmeden...
Elbette böyle bir şey olması hoş değil bizim evimizde kirli sepeti var onun içine atıyoruz ortalıkta olması hem görüntü kirliliği hemde çok kötü bir koku saçıyor, sonuçta kadının görevi erkeğin görevi olarak değil insan önce kendisini düzgün tertip sahibi olması gerekiyor
Hoş bir görüntü değil. Böyle şeyleri zamanında kaldırmak ve bunu alışkanlık haline getirmek lazım. Vakit geçtikçe rehavet basıyor ve yeni dağınıklıklar ortaya çıkıyor. En sonunda da ev darmadağın oluyor. Bir de tüm aile bireylerinin aynı hassasiyeti göstermesi gerek
Ayni seyi bende yasiorum bi ara yapmiorum dedim kendi kendime 1 ve 2 l hafta gibi yapmamaya karar verdim. Ev koktu. Artik onlar rahatsiz olmuyordu bu durumdan ama ben oluyordum bu durumdan rahatsiz. Yani ben biraksam ayni seylere devam edecekler ve kokmus evde omur boyu yasicaz hep beraber. Benimmi burnum cok koku aliyor ben neden rahatsizim onlar neden rahatsiz degil bu durumdan anlam veremiyorum. Birde Bu sadece corap konusu degil.
Sorunun cevabı, hayır. Şartlandırabilirsin. Bu aile kültürüne göre değişir, mesela erkek olduğum halde her akşam eve girmeden ayakkabıları sıralıyorum. Evde dağınık elbise varsa toplayıp makibeye atıyorum. Çorap ve elbiseler renkliler için ayrı ayrı sepetlerim var. Yazlık kışlık dolabım. Belirli rutinlerim var. Önce tabakları sonra tencereleri sonra lavaboyu banyoyu temizlerim. Ev içindeki bireylerin benim düzenimi bozacak davranışlarını hoş karşılamam sçrm. Çünki herkes sorumluluğunu bilecek, birbirine yardımcı olacak. Böylece herkes hayattan zevk alacak. Bkz, davranış pisikolojisi, ev hiyerarşisi, ayrıca hayvan pisikolojisi ve eğitimi. 🤣🤣🤣😃
1.Temiz ve kirli çorapları her yere dağıtmak, çünkü hangisinin kirli olup olmadığını bulmak ve ayrıca bir çorabın diğer eşini bulmak yorucu ve sinir bozucudur!
2.Tüm çorapları saklayın, hiç bir yerde çorap olmasın deliler gibi arasınlar.. Bu da onları sinir eder yani bulamadıkları için Ama bak madem ki sordun yap bunları tamam mı? Boşuna yazmış olmayayım!
Hiç de değil Evlendigimizde bir yıl ayrı yaşadık farklı şehirlerde çalışıyorduk bir araya geldiğimizde eşimin kıyafetlerini 3 hafta hiç yıkamadım hiç ütü yapmadim bir kez bile çoraplarımı yıka demedi ama bekledi bende bekledim uzun uzun sonra kendisi yaptı zaten
O atilan çoraplara hiç müdahale etmeyin bırakın çorapları bitene kadar bir tepecik oluşsun orda. Sonra çorap sorunca yikanacaklar arasında yoktular o yüzden yıkanmadılar deyin. Gidip tek tek toplayıp kirlilerin sepetine attığını göreceksiniz. Kadınların kaderi degil bu ama biz kadınlar dayanamıyoruz kendi görevimiz gibi kaldıriyoruz bunu gören erkeklerde rahat yaşamaya devam ediyor.. Nasılsa kaldıran var🙄
evet kadının görevi ama bu aile erkeklerinizn beş para etmez oldugu gerçeğini değiştirmez.. çıkardığınız kirli çorabı ulu orta yere bırakmak yerine makineye atabilirsiniz bunun kadınlıkla erkeklıkle alakası yok insanlıkla temizlikle alakası var, herşeyin başı temizlik ve tertip..
biz aile terbiyesi olarak öyle gördük kimse kimsenin kölesi uşağı hizmetcisi değil. tamam kadının ve erkeğin görevleri farklıdır ama iki tarafta olabildiğince karşı tarafın yükünü hafifletmelidir.
Yerde ne kadar çorap kıyafet bulursan bir yerde topla ve yıkama. Bir hafta sonra giyecek kıyafet çorap bulamayınca bir daha yapmazlar. Ben kızım için uyguladım aynısını tekrarlanmadı. 10 yaşında çocuk beceriyorsa makineye ya da kirli sepetine atmayı sanırım yetişkin erkekler de yapabilirler.
Onların toplayacak birileri var, ona güvendikleri için, nasıl olsa alacak biris var. İnsan kendi başına olunca alacak birisi olmadığı için kendisi birtakım şeyleri yapıyor. Çorap veya kıyafet toplamak gibi 😉
hayatımda hiçbir zaman günlük giydiğim corabımı sağa sola bırakmadım. kirli bile olmaz coraplarım. kokmazda. ama bu terbiyesizliği hiç yapmadım. cıkartıp kirli dolabına atmak cokmu zor? bunu bile yaparken anneme eziyet olmasın diye corabın icini dısına düzeltir oyle atarım. bazen eşlerden duyuyorum erkekler eve gelince corapları sağa sola atıyorlar diye abartılıyor veya inanmıyordum. ama gerçekten böyle terbiyesizlik yapanlar varmış ya. insan kirlisini nasıl sağa sola atar. bırakın başkasını kendisi o görüntüden rahatsız olur. cok afedersiniz oturma odasının odasına ha corabını cıkartıp sağa sola atmışsın ha salonun tam ortasına sıçmışsın aynı şey bence.
Yetişme şekli ve iç sorumlulukların bilinmesi ile alakalı ben dikkat ederim. Odamı evimi toplarım bulaşık da yıkarım temizlik de yaparım, ama bunu senin yerine yapan biri varsa neden uğraşasın diyor ki olabilirler muhtaç kalırlarsa kendileri yapmaya alışkanlık olur. Bu yüzden bir dönem yalnız yaşamak insana çok şey katar diye düşünüyorum. Alıştırma giyecek çorap kalmayınca kendileri yıkamasa bile getirip o kirli sepetine en azından atmak zorunda kalacaklar.
Tamamen kişisel gelısımle alakalı bende bekarım ama coraplarımı ufak çorap sepetım var oraya koyarım kesınlıkle ortalıkta bırakmam düzenlı bırıyımdır zaten 2 gunde bır degısırım corabı. Ama tabıkı temelden ıyı egıtım almadıysa aıleden corabı heryerde bulma ıhtımalın var
Aslan yattığı yerden bellidir demis atalarımız Hanaye misafir gelir hastalık gelir ölüm gelir Hanede aslan gibi adam varsa oh ne güzel gir gül eglen cik gül eglen gelene hoş geldin denir gidene Güle güle denir Hanede hayvan varsa gir ağla çık ağla terbiyesizlige boğul Arına boğul
Bir yerde erkek çocukları yanlış eğitiliyor, ev işleri tamamen kadın işiymiş gibi, yine evde tertip-düzen de kadın işiymiş gibi yetişiyor, yetiştiriliyor... Böyle olunca bırak yardım etmeyi daha da dağıtıyorlar... Yalnız yeni gelen neslin kızları da erkeklerden pek farkı yok gibi...
Şöyle bi bakıyorum da bizim kültürümüz de kadınlar köleleştirilmiş bi durum daymış ama son zamanlar da yeniyoruz bu durumu artık olması gereken şeyi eşitliği savunuyo çoğu kişi her insan kendi hayatından kendi çorabından kıyafetinden sorumlu bu adap temizlik meselesi çorabını çıkardıysan kirli sepetine atıcaksın çocuk değilsin sen arkanı toplayan biri olsun
Kadının görevi değil ama bu evlilik müessesesinde kadın o görev değil bu görev değil ne yapacak örneğin? Evlilik sadece cinsellikten mi ibaret veyahut da evlenenler bir şirket mi kuruyor belli kurallar çerçevesinde işleyecek. Seven insan sevdiği için her şeyi yapmalı bunun kadını erkeği yok.
Ev de şirkette veya herhangi bir yerde yapılan işler kimsenin görevi değildir. Herkes sevdiği ve saygı duyduğu için yapar yapmıyorsa da kalk kendin yıka yani kimse kokuk çorabına meraklı değil
Elbette kadının görevi değil! Ama o çoraplari erkeğin münasip deliklerine sokmak kadının asli görevidir. Ağız olur işte ne bilim başka bı yer olur... Ve bu konu tartışmaya kapalıdır.
@Kiyamettiunutma benim adım, sanım yahut Müslümanlığım hakkında yorum yapmak senin haddine değil! Konuyu Müslümanlığa nasıl geçirdin onu anlamis değilim. Müslümanlık erkeğin çorabını yıkamak demek de benim mi haberim yok. Hadi canım hadi git ötede konuştur boş beynini
Evet tabikide haberin yok git arastir istersen cahil olma bu kadar kadin kocasina hizmet etmek vacibdir bilmiyorsun anlasilan onca ogren sonra dusun sonra konus anladin?
@Kiyamettiunutma kadının hizmetinin vacip olduğu bir hadis bir ayet sağlam bir delil getir bana! Allah beni sizin pis çoraplarınızı sağdan soldan toplayıp da yıkamak için yaratmadı! İnsan gibi alırsın kirli sepetine ya da makineye koyarsın zaten o illa ki yıkanacak. Kendi acizliğinizi pasaklılığınızı İslamiyet'in üzerine atmayın! Aynı şeyi kadın yapsa ay ne kadar pasaklı bir kadın dersiniz erkek yapınca vacip mi oluyor? Yobaz yobaz konuşup da asabımı bozma daha fazla
@Kiyamettiunutma senin gibi soytarılar kadını mal gibi gördüğünüz için düşüncen normal hepiniz tasaki tarikatına üye damacanaya tecavüz eden adamlar olduğunuz için yadirgamamaklazim düşünceni dini senin gibi soytarılar bu hale getiriyorlar işte
Eğer ki küçüklükten itibaren bir erkek çocuğuna sabah uyanınca yatağını toplama , pijamalarını katlama , yediğı tabağı mutfağa götürme alışkanlıklarını aile kazandıramamış ise.. sonuç böyle oluyor malesef..
Kadının görevi erkegin görevi diye ayıramayız herkes kendi kişisel eşyasının düzenine baksin eli ayagi yok mu bi makineye atamayacak bundan basit ne var evine Katya almıyor sonuçta. 🤷🏻♀️🤨
Bütün kadınlar erkeklere saldırmış.. Erkeğin altı üstü corabı var. Bir tişört bir pantolon.. Kadınlara gelince carşamba pazarı mı desek... Kadınların dağınıklığı daha kötü oluyor...
Artık kadınları memnun etmek hrrzamankşnden daha zor. 😀Bşr anaokulu öğretmeni olarak erkeklerin nelerle uğraştıgını görünce kadınların neler düşğndüğğnü öğrendikten sonra.. Spor niyetine toplayı verin gariban erkekleri sevindirmek cok değildir... Katya neyse kuşaklar arası imgelere uzak kalmışım..
Kadının görevi evi çekip çevirmektir ama erkek de böyle kirli çoraplari sağa sola atarak saygısızlık etmemeli. ben şahsen kendi eşyalarımı sağa sola savurmam hatta yatağımı düzeltip elbiselerimi de kendi ellerimle katlayıp koyarım dolaba. Bütün her şeyi kadına yüklemek saygısızlık..
Bu işlerin kadını erkeği yok. O evde beraber yaşanıyorsa herkes üzerine düşeni yapacak. Yeri gelir erkek çamaşır da yıkar, ütü de yapar, yemek de pişirir..
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben hic bir zaman coraplarimi saga sola atmam cikarir sepete atarim yerinisi giyerim ama bazen gunde 3 4 kez corap degistirdigim oluyor sabah aksama kadar ayakkabimi hic cikarmiyom bazen kotu de kokuyor ilac falan kullaniyom tam gidermesede ise yariyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayatım ben 3 koca değiştirdim inan ki hepsinde adam edip öyle kapının önüne koydum ilk eşimde henüz toydum ama genede alt koymuyordum ateş karıncası koy çoraplarına ya da kimyasal dök bak bakalım işin ciddiyetinin farkına varacaklar mı, delirdiğini görünce korkarlar yapmazlar artık böyle şeyler s*ç ağızlarına hayatım biz kadınız bizimle baş edemezler 💅👠
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu kesinlikle kadınların kaderi falan değil. Kadınlar erkeklerin arkasını toplamak zorunda falan değil. Bence bu rahatsızlığımızı hangi erkek olursa olsun eş, kardeş, babaya dile getirmeliyiz. Rahatsız olunacak bir durum herkes kendi çıkardığını yaptığını toplamalı. Sorumsuzca bir hareket ve kadınları hizmetçi, bunları kadınların görevi olarak görüyorlar. Görmemeliler! Bu konuda hassasım gerçekten.
Üniversite sınavına çalışırken bizimde annelerimiz yaptı biz öğrendik sizde öğrenirsiniz. Tek sorun bu olsun öğrenmeniz eşiniz/kız arkadaşınız yardımcı olur merak etmeyin :)
Her erkeğin yaptığını sanmıyorum. Ayrıca sağa sola bıraktığı çorapları söylersen kaldırır bence ya da uyarırsan atmaz bence, yani insan olan yapmaz. İnsan olmayan birini eş olarak seçmişsen buda senin problemin.
Biz yıkamıyoruz, makine yıkıyor. Çorapların kirli sepetinde değil de, orda burda bulunmaları evet pasaklılıktır. Ama toplarken de söylenmem doğrusu. Alışkınım etraftan kirli çamaşır toplamaya.
Görevi değil ama toplamasında da bir sıkıntı yok, yeri geldi mi erkek bir çok evin ihtiyaçlarını üstleniyor , bir iki çorabın hesabi yapılmaz... Bazı kadınlar severek yapıyor bunu sevdiği insan olunca 🤗fazlada çok şey etmeyin yani
Erkeklerin yaptığını kızlar yapsa tepkilerini hepimiz tahmin edebiliyoruz değil mi? 'ay ne kadar pis bi kız, böyle kız mı olur, kız dediğin temiz olur' vs vs. Ama gelin görün ki bunları diyen erkekler boz ayıdan hallice kurt adama dönüşme yolunda ilerleyen anguslar. Ve kesinlikle kimsenin pisliğininin sorumluluğunu biz alacak değiliz. O çorabı bile yerden alamıyorlarsa yaşamasınlar.
O kadar yanlışsın ki yaşaman külliyen israf. Ben kadınım benim görevim değil onlar. Ben hizmetçi olmak için evlenmem. Benim de bir mesleğim var. Öğretmenlik yapıyorum. Ve binlerce kadının mesleği var. Kimse sizin köleniz değil. Herkesin kendi hayatı ve sorumluluğu var. Kendine hizmetçi arıyorsan parayla tutarsın. Mümkünse senin gibi sığ düşünceliler evlenmesin. Ayrıca sen dedin diye değil her kadın kendisi istedi diye yapmalı. Yoksa senin gibiler türedikçe bizim neslimiz azalıyor. Seninle muhatap olduğum için kendimden özür diliyorum.
Benim dedigim bi iste calismiyorsa ev isleri ona kalir onu diyorum eger kadin calisiyorsa erkek calismiyorsa tabiki yemekvs erkek yapacak ama eger kadin calismayip evde dizi izlerse evi de erkek temizlesin derse o evlilik fazla surmez
Eğer çalışmıyorsa ne demek yahu! Çalışmayan kadın mı varmış. Ev hanımlığı yapmakta bir meslek hatırlatırım. Çocuk bakmak, çamaşırları yıkamak, bulaşık yıkamak, yemek yapmak ekstra bir sürü sorumluluk. Sen ne zannediyorsun bilmiyorum pekte ilgilenmiyorum ama ev hanımlığı öyle senin bildiğin gibi güllük gülistanlık değil. Ye iç yat tabirini kullanman bile saygısızca. Bir grup erkek için ev hanımlığı 'ye iç yat' üçleminden ibaret. Hadi oradan be! Ben ev hanımıysam da sen çalşıyorsanda biz eşitiz demektir. Uzatmanın bir anlamı yok.
Yorumları okumadım ama böyle bir genellemenin olması komik 😂 gerçekten komik çünkü erkekler böyle değildir. Erkek çocukları böyledir. Büyüyünce geçer. Veya devam eden birkaç istisnayı çıkarsak böyle bir durum yoktur
Asla kaderimiz değil değiştirmek de bizim elimizde, ben etrafdan toparlamayı bıraktım etrafa atanlara da kirli sepetine atın diye uyarıp durdum bir zaman sonra da etrafta sadece onların çorapları olunca paşa paşa alıştılar.
O çorapları her defasında beyefendiyi çağırıp toplatarak ancak çözülür. Yoksa onları çöpten toplayacağını söyle ve dikkate almazsa da yap bunu mutlaka...
Kirli sepetine attığı sürece sorun yok. Erkek görevi kadın görevi diye birşey yok ama ev işleriyle meşgul olmayı seven biriyim. Kadinin ruhunda var bu tür şeyler. Çamaşır, bulaşık vs
Yeri geldiginde erkek destek olur ama yorgun argın eve gelen erkek bunu yapamaz kimse kusura bakmasın da yeni yetmeler iyice boqa sarmaya başladı. Anne babadan öğrenilen değilde çevreden öğrenileni daha cok uygun görüyorlar..
Bütün kadınlar erkeklere saldırmış.. Erkeğin altı üstü corabı var. Bir tişört bir pantolon.. Kadınlara gelince carşamba pazarı mı desek... Kadınların dağınıklığı daha kötü oluyor...
Hayır isterse erkekte yıkayabilir. Bunlar kadınların görevi diye algı var; ki yanlış. Oysa yemek yapan, temizlik yapan, hatta çocuk bakıcılığı yapan erkekler'de var.
Evlenmeden önce evlendikten sonra erkeğin kendi üzerine düşen görevi yapması gerekiyor kadınlar erkeklerin arkasını toplamak için evlenmiyor ben buna karşıyım herkes işine bakacak kardeşim
Hayır mecbur değişsiniz elbette, her evde herkesin uyması gereken birtakım kurallar bardır. İlk önce kendisine saygısı olan bir birek, bu şekilde dağınık yaşamaz, nasıl olsa arkamı toplyan bir kadın var düşüncesi çok yanlış
Kadının görevi erkeğin görevi diye bişey mi var günümüzde kadınlarda çalışıyor bu yaşa kadar böyle yaptılarsa artık düzelmezler ne yapsan boş kadın görevi diye bişey yok erkeklerde çoraplarını yikayabilir biraz düzenli olabilir arkandan toplayan var zaten diye düşünmemesi lazım bence eş seçerken böyle birini seçme eğer atıyorsa alma çorapsız kalınca mecbur olucak
Biz bu çorap ve kumandayla bir türlü aramızı düzeltemedik. Olmuyor elimizde değil. İkisi ile ilişkimiz çok farklı. Ya nolur sanki alıp atsanız kendi kendine gitmiyor işte kirli sepetine😃😃
En sevmediğim durumlardan biri. Eve geldiğimde işten ya da disaridan kendi coraplarimi kendim çıkarıp yıkarım asarım. Bu bende yıllardır alışkanlık olmuş durumda. Bu konuda kadınlara kızlara fazlası ile katılıyorum. Hiç birşey yapamiyorsaniz kirli sepetine atın.
Eşim ilk evlendiğimizde eşyalarını yerlerine koy gerisini ben hallederim demişti ogün bugündür hiçbir eşyamı ortada brakmam Erkeği yönlendirmek gerek lakin herkeste uygulamak zor
O pis çoraplar makinede yıkansabile o kir koku çıkmıyor. Sabunlamakngörek buda herkesin kendi görevi bence atıp yenisini alsan daha karlı su sabun parasından 😄😉
Aile de bu şekilde alışınca devam ediyor yani biz kadınlar ilk etapta erkeği buna alıştırıp sonra yapmak istemiyoruz deyince çatışma çıkıyor erkek diyor ki daha önce böyle değildin hayırdır
atmıyorlar yorgun argın ayakları ağrımış sabahtan akşama kadar sizin ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek için kendini yorgunluktan attığı yere çıkarıyor adam