Siz nasıl yapıyorsunuz? Sizce çoraplarla havluları birlikte yıkayanlar midesiz midir?

Bu mantıkla donlar ayrı mı yıkanmalı yani. Şimdi yalnız yaşıyorum iki havlu +1 banyo havlusu için ayrı makina mı çalıştırayım. Arkadaşlar zor bir kış geçiricez bu belli oldu. Azami aile bütçelerine uygun davranmalıyız. Hijyen önemli bu konuda hassas iseniz buna uygun çamaşır makinayı alabilirsiniz. Kıyafetleri 60 derecede yıkayabilirsiniz. Çözüm çok. Yeter ki ne yapmak istediğiniz konusunda biraz araştırma yapın.
Sonuçta deterjan kullanıp hepsindeki kirleri arındırıyoruz. Makineye sadece koyup çıkarsak tama dicem de. Ayrı ayrı hepsine makine çalıştırmak gereksiz su - elektrik ve deterjan israfıdır. Sonra barajlar bitti su kalmadı. Kalmaz tabi... Elektrik faturası çok geldi. Gelir tabi. Zaten hijyen için değil mi o makine içine attığın ne varsa hepsini ayırt etmeden aynı derecede hijyenik hale getiriyo. Çoraba ayrı havluya ayrı muamele yapmıyor. Zaten yapamıyor (en azından şimdilik ileride teknoloji değişebilir)
Kişiden kişiye değişir
Bi başkasının hijyen takıntısındaan dolayı ben yazın su sıkıntısı çekemem. Benim hakkıma girmiş oluyor. Helal etmiyorum. Başka çözüm bulsun
Cevap
67Cevap
Selam gadası 🙃
Aslında her ikisininde ayrı ayrı yıkanması gerekiyor. Çünkü her ne kadar aynı anda yıkanıp temizlense bile insanın aklında her daim bir şüphe olur. Bana kalırsa ayrı yıkamak her zaman iyi olacaktır. Hem insanın aklında bir şey kalmaz.
#gadası
Ben yıkarken üst giyim, alt giyim, çoraplar ve iç çamaşırlar şeklinde ayıyorum.
Öyle daha iyi oluyor bence.
Ha hepsini bir yıkayan midesizdir diyemeyiz herkesin kendi tercihi.
Erkekler iyi bilir askerde havlularımız yüzlerce kişinin donuyla, çorabıyla beraber yıkanıyodu😂
Öylelerine midesiz diyen askerlik yapmamıştır😂
Haklısın 😂
Ne alaksi var yaa. Su konuda tamam tercih meselesimi evet bisey denmez ona ama Bu gereksiz bir takinti bence. Abi yikaniyor kirli suyu herseyide akip gidiyor sonra makina bidaha duruluyor bidaha gidiyor vs. Birde bu 60 derecede falan oluyor. Yani bunu bukadar dusunmeye gerek yok bence.
Havlu corap hadi eyvallah, ee onun haricinde elimiz ayagimiz ne olursa olsun kirin pasin icinden cikmiyor ki bagimsiz dusunuldugunde soludugumuz hava bile piss yani.
Bu kadar takinti veya kasmak gereksiz (corap ve havlunun ayni anda yikanmasi konusunda)
Evet biraz kişisel bir durum
O yonden sahsi olarak bir yargisal dusunce hissettirmek istemiyorum. Benimki genel bir yorum oldu..
Ya alllah aşkına 1 çorabı kaç gün giyiyorsunuz. Ve ya 1 havluyu ne kadar kullanıyorsunuz da ıyy ayrı atamayan var mı diyorsunuz ki? 1) çorapları hava aldıran mikrop barındırmayan kumaştan alırsanız… 2) havluları ıslanınca kuruyacak şekilde koyarsanız 3) kumaşların özellik ve renklerine göre Çamaşır makinasını çalıştırmayı biliyorsanız hepsini beraber atmanın bir problemi olmaz ! He bilmiyorsanız da bence öğrenin çünkü hem zaman kaybı hemde komik 😂
Ahh ahh tam evlenilecek kadın 😂
Allah bir yastıkta kocatsın. Ömür boyu mutluluklar dilerim. 😊
Devir tasarruf devri ne diyon sen 😅şaka bir yanada sonuçta sıcak su ile üstelik detarjan yumuşatıcı vs ile yıkanıyor duru su ile yıkansa hadi neyse derimde yani saçma bence birde onla mı uğraşalım ona bakarsak iç çamaşırları ile havluları çorapları hepsini ayrı ayrı katagorize edip o şekilde yıkamak lazım ben şahsen hepsini ayrı ayrı yıkayacak kadar zengin değilim bir gün zengin olursam belki öyle yıkarım 😂
Ahahaha 😂
Noldu sjsjhsjsj
Son kısma güldüm 😂
Hahaha 😂
Midesizliklenne alaka onu anlamadım. Herhangi bir sağlık problemim yok çorapları her gün değiştiriyorum. Havlular beyazlar ve çorapların hepsini tek makineye atarım. 90 derece de hepsi yıkanır. 90 derece de zaten bütün bakteri ve mikropları öldürür. Eee neden yıkamayayım o zaman?
Kişisel bir durum zaten
Niyeki, midemizden mi geçiyo? Bi an coraplarla nereye bastığınızı düşünmeden edemedim. Wc ye girerken falan çıkarmıyosunuz sanırım coraplarınızi. Sanırım o çoraplar oturduğunuz koltuga hiç değmiyo, elleriniz coraplarinizin degdigi koltukla hiç temas etmiyo. Sizin için evin içinde yaşamak çok zor olmalı. Eliniz ayağınız havada hiç bişeye değmeden dokunmadan yaşamaya çalışmak feci sıkıntılı bi durum. Sorduğunuz soru böyle yasamayı gerektirir çünkü. Eliniz o koltuğa değerden mideniz yok mu diye bi soru çıkar ortaya aksi taktirde.
Bu midesizlik değil de siz nerde geziyorsunuz bilemedim. Bizim çoraplar öyle batmıyor ama siz o çoraplarla nerelere basıyorsunuz bunu sorgulamak gerekiyor.
Ayrıca sanırım evinizin içi pis bunu da çorapları ayrı temizleyerek günü kurtarıyorsunuz diye düşünüyorum.
Beyaz çorapları ve havluları bir atarım midem de var temizim de çok şükür. Ayrıca b'klu külotlarınızı da yüzünüzü sildiğiniz havlularla atıyorsunuz ya... Yoksa onu da mı ayırıyorsunuzz?
Alakası yok. Ailecek hepimiz çalışıyoruz. Ben de neredeyse günün tamamında okuldayım. Çorapları ne kadar her giyiste değiştiriyor olsak da hiç hijyenik bulmuyoruz. O yüzden elimizi yüzümüzü sildiğimiz havlularla aynı yere koymuyoruz. Aynı şey iç çamaşırında da geçerli. Iç çamaşırlarını da normak kıyafetlerden ayrı yıkıyoruz ki olması gereken de o.
Peki herkesin b'klu donu ayrı mı yıkanıyor? Yoksa b'klar karışıyor mu? Bunu da ayrı yıkıyorum de de göreyim. Millet ekonomik bunalımda sen midesizlikle ithaf ediyorsun. Kim midesiz çok net belli ama.
Bu yaşıma geldim bunu ilk kez duydum valla. Uğraşamam hic hepsini bir atarım. Bir yerimizede bir şey olmadı bu zamana kadar. masumlar apartmanimisiniz siz. Valla kafayi ona takamam daha büyük sıkıntılarım var
Hahahaha benim mood
Yürü beee
Ayrı yıkamak bir tercih olduğu gibi ayrı yıkamamak da bir tercihtir. Sonuç olarak hepsini oldukça sıcak su ile yıkıyorsunuz ve bir temizlik yapıyorsunuz. Midesizlik gibi bir tabir bence ağır bir tabir olmuş.
Haklısın aslında kişisel bir durum bu
Nelere basıldığı belli olmayan mi!
Benim bildiğim çorapla evin içinde gezilir haliyle kendi yaşadığınız ev için belirsizlik varsa çorapla havlunun ayrı yıkanmasının faydası olacagini zannetmiyorum🙂
Ev haricinde yani dışarıda çorapla geziyorsanız haklısınız 🤷
Ne farki var ki elinizi sildiginiz bir havlu ile giydiginiz corabin... Ellerinizde bulunan bakteri miktari, ayaklarinizda bulunan bakteri miktarindan daha cok... kaldi ki elleriniz daha kirli... İkiside ayni zamanda, ayni anda yikanabilir... hic sorun degil yani...
Ne alaka çok saçma bir soru o zaman çorapları, iç çamaşırları, havluları, diğer kıyafetleri ayrı ayrı yıkayalım Ooo
O kadar fazla varsa öyle de yıkayabilirsin.
Senin kadar zengiz ve hijyenik değiliz bro
herkes sosyete olmuş anasını satayım eskiden makine mi varmiş deterjanmı vardımis kül ile yıkaniyor Muş giyisiler elbiseler şimdi makinede var deterjanda var Allah'a şükür sıcak suda güzelce yıkıyo bence makine.
Eskiyi eskiyle yeniyi yeniyle kıyasla
Iyy diyenler tişörtleri, pantolonları, çorapları, havluları, pijamaları ayrı mı yıkıyor acaba, lafta anca hepsi. Tabii ki birlikte yıkarım, midem de var.
Bana pek hijyenik gelmiyor ya
Mikropların da çeşidi vardır ve her mikrop sıcak da ölmez bazısı sever. Çoraplar gün boyu ayagimizda Göremediğimiz bir çok şeyin üzerinde ve ayakkabı için de olan çoraplar daha riskli nemli bir alanda hem koku hem mikrop...
Havlu ise haftada 3 kez de olsa değiştirilmesi gereken bir hijyen alanı çünkü yüz de mikrop kapabilen hassas biyer o yüzden hem mantıken hemde kendimize önem verme açısından ayrı atılmalı.
Kesinlikle katılıyorum
Çoraplarımı rengine göre diğer renkliler ile bir yıkıyorum.
Eee oldu olacak dış giyim diye tabir ettiğimiz pantolon kot vs kıyafetleri de ayrı ayrı yıkayalım
Ortak özelliklere sahip kıyafetler öyle yıkanıyor zaten
İsraftan kaçınmak için hep bunlar, midesiz deme günahtır ssfg
Öyle ama 😂
Yani gidipte 🤔çoraplar için de ayrı makine açmam 🤣ama zaten ben havluları ayrı yıkarım kıyafetlerle yikamam
Oda iyimiş 😂
Şaka mı bu , bütün herşeyi ayrı ayrı yıkayın o zaman iç çamaşırları da gotumuze değiyor onu da ayrı yıkayın
Iç çamaşırlarını zaten ayrı yıkıyoruz.
Yurtta olduğum için tüm oda boxerlerımızı birlikte atıyoruz mecburen. Hadi ayırıyoruz bazen. Yine ne bulursam atıyoruz. Ne anlatıyorsun
Benim bildiğim yurtlarda herkes kendi kıyafetini kendi yıkıyor. Bu daha da kötü bir şey bence. Normal kıyafetleri yıkarsın ona bir şey diyemem de iç çamaşırlarını ortak yıkamak çok korkunç.
500 kişilik yurtta 2-3 makine olduğunu düşün sonra konuş lütfen
Şans yüzüne gülmemiş kardeşim bu yönden kötü bir yurda düşmüşsün galiba
Annemde eskiden iç çamaşırlarını ve corapları ayrı yıkardı. Ama ben o an ne beyaz varsa hepsini atıyorum makineye 60 derece de temizleniyor sonuçta😂 Sadece çoraplar ve iç çamaşırlar için makine dolmayınca bana israfmış gibi geliyo
Şimdi bunu sadece çoraplarla ve havlularla sınırlandırmamak gerek. Ona bakılırsa aynı mantıkta farklı türdeki giysileri çamaşırları ayrı ayrı yıkatmak gerekiyor. Ki zinhar vakit kaybından ve fazla kaynak tüketiminden başka bir şey değil.
Merhaba,, çoraplar ile donları bir arada yıkayan birine çok itici gelmez ,, eski kavramlar bazı gerçekleri yüz üstüne çıkarıyor,,
Her çamaşır elde yıkanırdı,,
Küçük pratik makineler sırf bu yüzden şart..
Çamaşır yıkamıyorum da yav o sıcakta mikrop mu kalır bir arada yıkansalar ne olacak
Olmaz lilicim
:)
Asla yıkamam. İç çamaşırı ayrı yıkanır. Havlular ayrı. Nevresimler ayrı. Zaten havlular ve nevresimler 60° ya da 90° gerektiriyor, çorapları kıyafetlerle 40° yıkarım. Hassas kıyafetler de 30° yine her şeyden ayrı.
Çoraplar, havlular, iç çamaşırları ve kıyafetler, her zaman birbirinden bağımsız bir şekilde yıkanmalı diye düşünüyorum.
Nekadar ilaç konursa konsun. ya da makine yıkıyormuş gibi olsada bence bu gibi durumlarda hijyen çok önemli.
Neden? Senin boxer ile gömleğin bir ara da yıkanırken miden baya bi var öyle değil mi¿👽
Benim boxerlarım kıyafetlerle yıkanmiyor iç çamaşırı iç çamaşırıyla
Ayrı yıkanır bir yıl boyunca çorap biriktirip beş kilo olunca atılır
oha ya kokmayacak mı o çoraplar valla ben bir yıkıyorum
Bir arkadaşım koca makinada 1 çift babet çorap için çalıştırdığını biliyorum
@satanistbey tek olarak neden düşünüyorsun evde tek sen yaşamıyorsun ki. Gün-de en az 4 çift çorap yapar çekirdek bir ailede
Tek yaşıyorum ben @emiradakul
Hijyenik Açidan Bence Havlular Ayrı Atılmalı.! Elimizi Yüzümüzü Siliyoruz Sonuçtaaa…
Kesinlikle
70-80 derece sıcakta yıkanan çamaşırlarda hijyenik olmayan unsurlar kalmaz bence. Kalsa da her ikisinde de kalır ki; bağışıklık sistemi açısından bünyemizin kısmen mikroba da ihtiyacı var. Özetle; gerek yok hatta birlikte yıkanmalıdır.
Gelişi güzel yıkayan ben soruya seri kızgın attı :D
Ahahah 😂
Havlular beyazdır zaten bizde. Beyaz çorap giyen de yok. Atletlerle birlikte atıyor ama annem.
Genel olarak sordum biraz. Renkli havluları da düşünerek
Saçmalardan seçmeler.. yıkanınca tertemiz oluyo çorapta havluda yeni yıkanmış çorap yuzune deyse bişey olmiyacagina gore=bişey olmaz
Ben hep yanlış yıkıyormuşum, çamaşırları tek tek yıkarım ben, bende diyorum bu çamaşırlarım neden sepette azalmıyor 😃
Aboww 😂
😂😂
aga bence hiç öyle yapmayın en iyisi bi makine daha alın veya kirliliğine göre her grulandırdığını çamaşır a bir makine hani hijyen önemli sonuçta e bide kafanda soru işaretin olmaz asla... la bunu kafama geçirdim ama kıçımdakiyle ayağımdakiyle yıkandı derdin kalmaz yani :D :D :D
Emin olun o masum gördüğünüz havlular kirli dediğiniz çorap lardan daha fazla bakteri taşıyor dur. Bence bir mahsuru yok yıkana bilir. Önemli kriter renkli ve beyaz ayırımı dır bence.
Gerek yok annem ön yıkama yapiyor ama benim icin gerek yok. Mis gibi corabim var kotu kokmuyor temiz yani. Çorabım havlumdan daha temiz neden ayrı yikayayım ki
Ayrı yıkayanlarda sıkıntı görünmüyor, birlikte yıkayanlar bu zamana kadar sorun yaşamış mı onlar söylesin😂
:D
Bende karışık yıkarım, sorun yok ayolll🤩🤩🤩🤩🤣🤣🤣🤣
@small_boss ahahahah bence de 😂 tüüüm gün evde olsam çoook boş vaktim olsa belki ayırırım 😂
Evde olsan bile ayırma, renkli beyaz ayır yeter elektrik artık çok pahalı !!! 😱😱😱😱
Bakış açısından bakış açısına değişir bence başka birine göre hernekadar birlikte yıkansa da temiz çıkıyor diye düşünüledebilir sizin gibide düşünülebilir ben sizin gibi yapmayı tercih ederim bir makinede sadece havlular yıkanmalı sadece beyazlar ve sadece konular ve de sadece renkliler sınıflandırmaya iyidir
Yav ne alaka ne alaka hepsi kirli. Hepsini yikayinca hepsi temizleniyor
Çoğu evet demiş çoğu hayır. Birazda insanların ne düşündüğüne bağlı. O yüzden kimene..
Güzel bir yaklaşım
Her gün bazen iki kez değiştirdiğim. voraplarımı kiyafetler ile yıkıyorum.. havlular her zaman ayrı yıkanır yüksek derecede.. iç çamaşırlar da aynı sekilde ayri ve yüksek derecede.
En iyisi
Ben çoraplarımı donlarımı çarsaflarımı ve havlularımı renkli beyaz ayrımı yapmadan bir makinede yıkıyorum
Adamlar k*ıçını sildiği havluyla yüzünü saçlarını kurutuyor xD Buna takılacaklarını sanmıyorum :D
İyyy çok iğrenç bir durum 😂
alakası yok bence sonuç olarak temziliyor yani :) :D
Hepsi bir yıkanır sadece beyazlar ayrı olmalı yoksa beyaz bir gömleğin gri dönüşmesini istemem
Yahu hepsi bir yerde yıkanacak elbetteki, takıntı yapan bile vardır ama eminim 😄
Valla hiç alakası yok hepsi kirli hepsi yıkanıyo mis gibi çıkıyo
Temizlik algısı kişiden kişiye değişiyor gelen yorumlardan onu anladım
İyyy evet tabi yoktur öyle şey mi olur ya 🤢🤢🤮🤮🤮
Olmaz olmamalı da
Aşırı kirli değilse bundan kastım yğ vs beraber yıkanabilir renkli sonuçta
Donumla havluyu diğer çamaşırlardan ayırıp beraber yıkıyorum.
midesiz mi ne değilmi bilmem ama bizimkiler de ayrı ayrı yıkar
Bence park etmez yani 😊 sonuçta iki tarafında günahları tertemiz oluyoo 🤓🤓
Bizim gelin yemek ortuleriyle kıyafetleri bir arada yıkıyordu. Ondan sonra bu mide bulandırıcı gelmedi
Anlayabiliyorum
Yani normal de havlular ile yıkanmaz ama istisnalar haricinde çoraplar çamaşırlarla yıkanır
İç çamaşırınla normal üst kıyafetlerini yıkaya biliyorsan bunlarıda birlikte yıkarsın.
İç çamaşırlarını ayrı yıkıyoruz
oldu bır de onla mı ugrasalım makıneden temız cıkıyor ıste
😂
Ben ayrı yıkıyorum havluları ... Çarşaflarıda ayrı yıkarım alışkanlık sanırım
Aynen ama güzel bir alışkanlık.
Bence değildir zaten hepsi yıkanıyor temiz oluyor 😉😂
😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?