Dün bir yemek yedim. Kalktım, bir de ne göreyim beyaz pantolon ve ketçap lekesi adlı bir çalışma çıkmış ortaya. E iş güç derken o lekeye müdahale edemedim. Akşam müdahale edeyim dedim ama iz kaldı 😕😕😕.Ketçap ve beyaz pantolon 😑Akıl verin daaa,😕
Beyaz pantolonumdaki kurumuş ketçap lekesi nasıl çıkar?
Ketçap lekesi en korkunç lekelerden birisidir, en sevdiğiniz kıyafetinize bir damla ketçap damlası trajedi gibi görünebilir, özellikle de kıyafet beyazsa ama çareside yok değil😍. Ketçap lekesi
bir tişört, bluz veya eteğe bulaşırsa hemen harekete geçmelisiniz. Ertesi gün bırakılırsa leke çıkarma işlemi daha zor olacaktır. Bazen ketçap lekesi izleri doku yapısına o kadar sıkı bir şekilde nüfuz eder ki artık onları çıkarmak mümkün değildir, bu nedenle leke oluşur oluşmaz etki eder. Giysilerden tüm lekeli kısmı toplayın, ancak aynı zamanda hareketlere basılmamalı, nazikçe, pürüzsüz bir şekilde ovalamayın, aksi takdirde leke büyür. Hasarlı alanı hemen soğuk su altında yıkamayı deneyin. Bu faaliyetler ketçap lekesinin büyük bir kısmının çıkarılmasına yardımcı olacaktır. yayılmasından endişe ediyorsanız, lekenin altına pamuklu bir bez yerleştirin.
Kurumuş ketçap lekesi nasıl çıkar?
Lekeye sıvı bulaşık deterjanı sürün ve diş fırçası ile lekeye nazikçe sürün. Bulaşık deterjanı ketçapın parçalanmasına yardımcı olur. Ardından içini soğuk suyla durulayın.
Bir tane ürün var adı şu an aklımda değil fısfıslı bişey. Temizlik ürünü. Ben genelde araç içini silmek için kullanıyorum camsil kabına koymuştum. Dün akşam tişörte yağ damladı ve hemen onunla sildim leke kalmadı. Keşke yardımcı olabilseydim