Çalış çalış kafayı yedirir, para da vermiyorlar zaten. Bu şartlarda tıp fakültesi okumak mantıklı mıdır?
Cevabın nedir?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBu meslek tabi ki para düşünelerek yapılacak bir iş değılpara sana 20 yıl sonra gelir bunu unutma. derdin para ise..
Bu meslek ancak, tamamne duygusal nednlerle seçilmeli.. Çok çok istemiyorsan sakin seçme okul bitene kadar manik olursun..
İdealist olman şart... Yoksaa para sı ve karizması seni 20 yıl taşımaz parayı bulana kadar ağır gelir..
anladın umarım ..13 Yorumla- +1 yıl
Bırıs yıne benım cevabımı begenmedı ha bu konuda benden daha bılgılı ya ondandır. tey allam ya...
- +1 yıl
o saygıyı ama bazı dr arkadaşlar kendılerı de zedelemiyor değil .. öz eleştiri yapmak gerek
tıp okuyan arkadaşım vardı, evet cidden zor. nöbetleri oluyor okurken de falan, çok zor meslek. uzmanlık sınavı da var, onu kazanmak da lazım güzel bir iş için. kazanamayınca mecburi hizmete yolluyorlarmış galiba. ben de tıp vaaoov derdim de onunla tanışınca oeh dedim :) ifadelerime bak.
neyse. ama tıp yani, doktorluk... çok saygı duyulası bir meslek.01 Yorumla
Tıp fakultesi gelecege endekslidir. Okul zor dersler zordur. Bitirince TUS vardır. VE bilimum sınavlar. Doktora gitmek icin zorlu yol. Ama bitince maddi acıdan tatmin edilirsin. Diger bölümler gibi degildir Tıp. İnsan sağlıgına oynarsın.Ama tıp okumak ayrıcalıktır. Tabi iyi biriysen daha bir ayrıcalık
20 Yorumla
valla ben yazmadığım için çok pişmanım. okuması gerçekten zor bunu arkadaşlarımda gayet iyi görüyorumi ama hem toplum içindeki statüsü hem insanlara yardım etmenin manevi huzuru hem de eğer iyi bir doktorsan maddi olarak getirecekleri hiçte yabana atılacak şeyler değil.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
3Cevap
+1 yıltıp yazan insanların çoğu 3-4. sınıfta "mal mıyım ben burayı yazdım, keşke fizyoterapist, eczacı veya dişçi olsaydım" der. çünkü bu kişiler hem daha az çalışır hem de eşit veya bazen daha fazla para kazanırlar.
kısacası şu anda çok mantıklı değil. para kazanmanın yanında hayatınızı da yaşamak istiyorsanız tıptan uzak durun.01 Yorumlaher bölümün zirvesi vardır... Örneğin aklıma gelen bir isim Gazi yaşargil Amerikada yaşayan bi cerrahtır ve milyonlar kazanıyor... Benim ziraat mühendisi arkadaşım var aylı 4 bin tl alıyor. Bu arkadaşın genel müdürüde ziraat müh .ki o 10bin alıyor... YANİ bu okunan bölümle üniv. ile ilgisi yok önemli olan kendini geliştirmek... (Tabi bu söylediklerim özel sektör için geçerli)
12 Yorumlasen bi tıp fakültesi kazanacak puanı al da gerisini sonra düşünürsün
44 Yorumlakedi uzanamadigi ete pis dermis ;DD
kim dedi para kazanamiyorlar ne dediginin farkinda misin sen ;DD05 Yorumla- +1 yıl
Onca yıl okuduktan sonra heemn para kazanılmıyor herhalde bunu kast ettıı : (
- +1 yıl
cefası çoookk fazla ama çoookk ıdealıst olmak daha ön planda olmalı yoksa dayanmak zor. o sonu gelmez nöbetlere
Tip fakültesine gidecek kadar kafa olsaydi bende hemen giderdim. Mantiklimi degilmi umrumda olmazdi. "tip".. T'si bile icimi yakiyor.
12 Yorumlatıp okumak mantıklı olmasaydı bu kadar insan okumak için can atmazdı.
14 Yorumla- +1 yıl
ilk başta da bitirdiğinde de mantıklı oluyor bence :) okurken zor gelebilir belki ama ben zorlanmalarına rağmen keşke tıp okumasaydım da şunu okusaydım diyen de görmedim pek. istisna tabi ki vardır ama onlar da isteyerek gitmemiştir herhalde. gerçekten bu mesleği seven birinin zorlanacağını sanmam.
+1 yılönceden tıp okumak ulaşılmaz gibi görünüyordu. ama şimdi tıp okumak hava atma aracı olarak kullanılıyor. Şimdiki favori meslek mühendislikler.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler