Kız sevgilimden dinimin gerektirdiklerinden dolayı ayrıldım... Şimdi ne yapmalıyım?

Bir kız sevgilim var-dı.Ben yaptığımın yanlış olduğunu anladım kafamda çok çelişki vardı çünkü bi yandan dinimi düşünüyorum(müslümanım). ama bi yandan da o kıza aşığım. yanlışlıkla oldu herhalde nasıl oldu ben de anlamadım. beklemiyordum bu kadarını. çok fazla iyi kalpli bir kız kıyamıyorum da ama ayrıldım ondan alıştıra alıştıra söylemeye çalıştım ve beni anlaması gerektiğini söyledim. onu seviyorum o da beni seviyor.

günlerce çok ağladım. ama bunu yapmak zorundaydım. çünkü dinimin hiçbir zaman benim kötülüğümü istemediğini bilirim ve bu yasağı koymuşsa yine bir bildiği vardır. aslında din yasak koymuyor olması gerekenleri söylüyor. insan olmanın vasıflarını. dünyanın zevkine sefasına düşünce insan evet mutlu oluyor ama geçici.. sonra içinde istemsizce bir pişmanlık.. çünkü bunun doğru olmadığının farkındasındır.. ama olayın içindesindir. ya nasılsa artık böyle oldu böyle devam etsin diyeceksin umursamıyomuş gibi ya da yol yakınken döneceksin. ben uzun süre düşündüm ve yol yakınken dönmeye karar verdim. çünkü ne kadar erken dönersem o da daha az üzülecekti.

ben yalnızca kendimi değil onu da kurtarmak istiyorum bu durumdan. tamam belki elimizde değil bu durum ama bu da bir sınav bence ve biliyorum ki en güçlü sınav. bunu geçmeliyiz. onu seviyorum bu yüzden ona da yardım ediyorum. söylediğim her şeyi mantıklı buluyor zaten. çünkü mantık dinindeyim. ama çok hatalar yaptım.. şimdi telafi etmeye çalışıyorum. her neyse esas mesele şu;

eski kız arkadaşımla arkadaş olarak konuşuyoruz her gün yine ama arkadaş olarak. çünkü onuda kurtarmak istiyorum kendimi de. diğer türlü onu yarı yolda bırakmış olurdum. bu yüzden konuşuyoruz. bazı bazı ağlıyorum o da ağlıyo biliyorum.. acı da olsa durmamız gereken yeri bilmek zorundayız.. Acaba onunla arkadaşlığımı devam ettirerek yanlış mı yapıyorum yoksa doğru mu yapıyorum?
Kız sevgilimden dinimin gerektirdiklerinden dolayı ayrıldım... Şimdi ne yapmalıyım?