Yapılan hata nasıl telafi edilir?

Öncelikle herkese Merhaba

İki çok değerli arkadaşım Ali ile Ayşe Üniversite 1. sınıftan beri çıkıyorlar. Bu yıl 1. dönem onlar için hep tartışma ile geçti. Sürekli olmadık konulardan tartıştılar hatta bazı konular hiç olmadık yerlere gitti. Önümüzdeki ayın 5'inde 14 ayı dolduracaklar. Ayşe yazın yaptığı bir hatayı(Ali yapma dediği halde yapmış) 6 ay sonra açıklaması Aliyi çok sinirlendirdi. Barıştırana kadar canım çıktı diyebilirim. Ali çok yoruldum artık son olay çok ağrıma gitti dedi. Biraz soğumaya başladım dedi. Her şey Ayşe'nin elinde yaptığı hatayı telafi edemez, düşüncelerimi değiştiremezse ayrılırım dedi.

Bu konuda Ayşe'ye yardım etmem lazım ama ne yapacağımı bilemedim. Sizlerden yardım almak istiyorum. Sizce Ayşe Ali'nin güvenini yeniden nasıl kazanır, düşüncelerini nasıl değiştirebilir. Neler yapabiliriz bu konuda.
Güncellemeler
+1 yıl
Özür diliyorum. En sonda bahsedecektim unutmuşum. Şimdi Ayşe memleketindeki Üniversitede yaz okuluna gitti bizim üniversitede olmadığı için. Orada sınıfta hocanın verdiği ödev yüzünden ahmet ve tahir diye iki kişi ile iletişim kurmak zorunda kalmış numarasını vermek zorunda kalmış. Mustafa onlarla konuşma kötü niyetli olabilirler ileride bize zarar verirler olan bize olur falan demiş ama Ayşe yine konuşmuş ödev olayı dışında da.
Güncellemeler
+1 yıl
Ayşe olayı korkudan düzgün anlatmadığı için Ali çok sinirlendi. Ali ben sana konuşma dedim de neden gittin hala konuştun onlarla birde benden 6 ay sakladın bunu dedi. Ayşe saf birisi kimseden kendisine zarar vermez diye düşünür herkesi kendisi gibi görür. O yüzden Ahmet ile konuşmaya devam etmiş. Ahmet'te tekin birisi değilmiş Tahir söyledi. Ali Ayşe'ye soruyor yapma dediğim halde yaptın diye gerçekten bir sebebi yok diyor. Nasıl sebebi olmaz diye de Ali çok sinirlendi.
Güncellemeler
+1 yıl
Sonunda Ali inandı gerçekten kötü niyeti olmadığına. Ayşe'nin farklı şeylere gidebileceğine düşünemeyeceğine ikna oldu. Ama dediği şu(Ayşe'ye söylemedi ama ) eskisi gibi değil soğudum bu yaptığı çok ağır dedi. Ne kadar zor günler geçirdik hala böyle yapıyor dedi.
Yapılan hata nasıl telafi edilir?