kadere razı olmak gerekir değil mi?
Bazı cevaplar azarlayıcı olsa da 'cehennem diye bir yer yok' diyen arkadaşta dahil herkese teşekkürler.
Ölüm herşeyin bitişi değil, ölüm sadece bir başlangıç. Herkes kendi derdini en büyük zanneder, ama dönüpte bakmazlar diğer insanların hallerine, dertlerine. Arkadaşım sen neyin kafasını yaşıyorsun, anladık aşk acısı çekmişsin, çekmişsin ama sen ne kaybettin, bence hiç bir şey. İnsanlar hayatlarımıza girer çıkarlar, bu çok doğal. Emin ol benim intihar etmem için senden fazla sebebim var, bu aşk acısı falanda değil ha, 12 yaşımdan bu yanadır bu sebepler ama bir gün olsun aklımdan geçmedi. Gün gelince benin bu dertlerimin biteceğine inanıyorum ve kendime güveniyorum, şuan yaşım 23. Ben 11 yıldır bu yüklerin altındaysam sen bu acının altından hayli hayli kalkarsın. Dışarda yaşanılması gereken çok güzel bir hayat var. Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermez ve dualarımız bu yönde olmalı.
link
İntihar edenin cenaze namazı kılınır. Çünkü ortada imandan çıkmak gibi bir durum yoktur. Sadece îman zafiyetinden, hâdiselerin tazyikine dayanamama durumu vardır. Bu sebeble intihar edenin cenaze namazı kılınır. Ancak o müntehir, âhirette intihar cezasını çektikten sonra, Cennet girmeye hak kazanacaktır.
Ne kadar güvebilir bilmiyorum. Bence hiç bişey ölmeye değmez. Çünkü sen ölünce o kız başkası ile olmayacak mı sanıyorsun. Olan annene babana olacak. Sinirini bozan herkes mutlu yaşayacak...
Elin kızı yüzünden kendi hayatını bok yoluna atabiliyorsan affedilmemelisin de zaten. Kız hayatına bakmış; sen de öyle yap. Ölüp gitsen ne olur sanki; ne değişir? Üç gün sonra unutulur gidersin.İnsan kendinin kıymetini bilmeli be.
Allahın sana emanet ettiği canı o dışında kimse alamaz vebali çok büyük sakın yapma zamanla herşey yoluna girer dua et sen belki de bu şekilde imtihan oluyosun
Cevap
6Cevap
affedilme gibi bir durum yok allahın verdiği canı sen kimsinde alıcaksın öyle bir dengesizliğe kapılma akıllı ol seni haketseydi namuslu bir kız olsaydı kendini başkalarının kollarına bırakırmıydı o dudakları başkalarınkiyle birleşirmiydi haketmiyo seni deymeyen insan için o tatlı canını üzüpte hayatına son vermek mantıklımı sence ulan bende yanlızım ozaman allaha isyan edeyim bendemi intahar edeyim akıllı ol mantıklı davran okadar kötüysen git bir psikolojik destek al hastaneye git kafanı dağıtıcak şeylerle ugras bırakın lan şu intahar ayaklarını okadar kuş beyinlimisiniz hayat acısıylada tatlısıylada yaşamaya deyer
Ölürsen arkandan ağlar dimi... sacmalama sen hayatına somut bir şekilde yön ver çalış oku geliştir birşeyler yap boşver onu sevse sana değer verirdi şu yazından kendine değer vermediğini görüyorum sen kendine değer vermezsen başkaları sana değer verir mi daha deli kanlı cagındasın ayakların yere bassın güzel insanlarla arkadaş olabilirsin
Aşk için değmez inan bana. Geçiyor az biraz sabret inan geçiyor. Hatta noluyor biliyor musun ? Karşına öyle bir kız çıkıyor ki yaşadığına şükrediyorsun. İyi ki her şey geçmişte kalmış diyorsun ama bunun için zamana ihtiyacın var. Eğer o kız gidip bir başkasıyla öpüşüyorsa üzülmemelisin
Sen kimsin ki Allahin sana lutfedip verdigi cani aliyorsun. Sen okadar buyuk musun. Sen aciz bir kulsun. Allahin verdigi cani ancak Allah alir.
ben bir hiçim onu biliyorum da asıl soruya cevap verir misinn * lütfen
sonsuza dek cehennemde kalmam diye düşünüyorum
sen bu acıya dayanamıyorsun,muhtemelen unutacaksın da
ya cehennem ateşi?orada ebedi kalmaya naıl dayanacaksın?
ölünce kurtulacağını mı sanıyorsun? burda çektiğin acının daha beter azaplarını çekiceksin bide intihar günahı eklenicekk tövbe et
O kızla aynı yerde bulunmak istemiyorsan , lütfen cehennemlik olma ; )
Bir kadin icin insan kendisi öldürürmü ya ... nasil bir yobaz toplum bu.
intihar için nasıl bir planın var bu konuda bir araştırma yapıyorumda ?
bundan dolayı ölüyosan öl be.sen yaşasan nolcak. bişey olmaz korkma en fazla toprak olcan.
Cehennemi kendime kapattım maalesef sizi cennete alıyoruz.
AHH KARDEŞİMMM sen bide bana sor ulan bna sana aşığım diyip başkasıyla gülerek yemek yiyerek seni seviyorum dedi telefonda yanlışlıkla açtı duydum ya ben ne yapıyım sen söle ne
illada öldürcem kendimi diyorsan ilk önce onu öldür ag
Kutuplara git donarak öl.
cehennem diye bir yer yok.
Burası imtihan yeri. Sabret
evet öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar