Bu konu Nasreddin hoca'nın hırsız hikayesine benzer. Evine hırsız girince mahalle başına toplanır: - Kapıyı neden kilitlemedin suç sende - Pencereyi neden kapamadın suç sende - Paranı neden yastık altında saklıyorsun suç sende - Bu nasıl uyku yahu. Hiç mi sesini duymadın? diye hep bir ağızdan yüklenirler. Sonunda Hoca isyan eder: "Yahu bu hırsızın hiç mi suçu yok?"
Ne zaman aldatma/aldatılma konusu açılsa benzer yorumlar yağar. Kimi aldatanı "vay şerefsiz, kansız vs" diye suçlar. Kimi de aldatılanı suçlar. "Neden eşine sahip çıkmadın? Neden şunu etmedin? Bunu etmedin? Aldatılmayı hakettin" demeye getirirler. Velhasılı kimine göre aldatan suçludur. Kimine göre de aldatılan bunu haketmiştir.
Ben ise başka bir bakış açısı öneriyorum. Acaba illa bir suç ya da suçlu aramalı mıyız? Kendimizi eğer yargıç yerine koyuyor ve yargılıyorsak acaba Taptuk Emre'nin lafına kulak mı vermeliyiz? Taptuk der ki: "Yargıcın, zabitin görevi suçu, suçluyu kovalamak, peşine düşmek değil, masumiyeti arayıp bulmaktır."
@Adı_Aylin Gerci yazdıklarımın neresi sana komik geldi, seni bu kadar güldürdü bilmiyorum ama, Bir insanın canını yakmak, onu üzmek, ağlatmak kolaydır. Herkes yapabilir. Bir insanın yüzünü güldürmek ise zordur. Eğer seni güldürebildiysem ne mutlu bana.
Demagoji yapma Kumru... Nasrettin Hoca hırsızda hiç mi suç yok derken aslında herşeyi özetlemiş değil mi? Bu hikaye ile aldatmayı hangi akla hizmet bağdaştırdın anlayamadım. Neyse seninle kapışmıcam modumda değilim zaten.
@Adı_Aylin Hah şimdi neye güldüğünü anladım. Tabi yaa niye düşünemedim. Hırsız suçludur değil mi? Bu kadar açık. Tersini söylemeye kalkmak da olsa olsa komiklik olur.
Ancak eğer mesela sefiller kitabını okumuş olsaydın. Ya da eğer okuduysan Victor Hugo'nun neyi anlatmaya çalıştığını anlamış olsaydın sanırım böyle kahkalarla gülüyor olmazdın. Gerçi o kadar uzak ülkelere gitmeye gerek yok. Kırşehirde Selçuklu döneminde camiden ayakkabı çalarken yakalanan hırsız için kadı efendinin verdiği karara bakalım. Eşrada döner ve der ki: "Aranızdaki bu garibanın açlık ve sefalet içinde olduğunu fark etmeyen ey Kırşehir eşrafı, gönül gözünüz kapalı olduğu için, bu kış günü ayakları donmak üzere olan bu garibanı hırsızlık yapmak gibi bir günaha sürüklediğiniz için asıl suçlular sizsiniz"
O kadı efendi kimdi biliyor musun? Taptuk Emre'nin talebesiydi. Ve onun verdiği ışık ile suçun, suçlunun değil masumiyetin peşine düşmüştü. Tabi bunun için önce insanın gönül gözünün açık olması gerekir. Kapiş?
Kumru hayır canım hırsız suçlu değildir. Hırsız neden hırsız olsun ki amacı hırsızlık yapmak değil aslında. Girdiği evlerde televizyonun üzerinde toz var mı? Ev sahibi temiz mi kontrol amaçlı gece gelip denetleyip gidiyor... Kumru su anlattığın hikayelerin içinde mantıklı bir taraf göster bana lütfen ayrıca Bana edebiyat yapma Kumruuu inan üzerim Sefiller kitabını severek okumuştum lise yıllarında ben sana daha iyi bir tavsiyede bulunayım... Vadideki zambak FELİX... Örneklerin hikayelerin çok güzel fakat bağlayamıyosun Kumru. Serim düğüm çözümse şayet çözüm bölümü bu hikayede çok başka yerde. Swinger sorumu hatırladın umarım. Fikrini vede zikrini çok iyi biliyorum seninle tartışmak konusuna gelince içimden gelmiyor desem inanırmısın? Bloğunu seni düşüncelerini okuduktan sonra inan içimden gelmiyor ve hala iddia ediyorum sen kesinlikle bayan değilsin...
@Adı_Aylin Bu ne yaman bir çelişki tatlım? Dikkat edersen ben gelip sana hiç bulaşmıyorum. Nedense her defasında benim yorumlarıma gelip bulaşan ve laf atan sensin. Benden nezaket ve edep sınırları içinde cevabını aldıktan sonra diyecek bir laf bulamayıp çirkefleşip, hakaretlere vardırıp, bir fikir münazarasını mahalle karılarının kavgası üslübuna çekmeye kalkan da sensin. Ve ardından da her defasında "senle tartışmak istemiyorum" diyen de sensin. Tartışamazsın da zaten. Birikimin yetmez tatlım.
NOT: Bak seni gene de yasaklamıyorum. Dilediğin zaman gelip bulaşabilirsin. Bol bol hakaret ve küfür eder rahatlarsın. Sevabı bana yazılsın. )
Küfür ve hakaret dolu sadece bir cümle göster olur mu? Küfür hakaret ve eleştirinin ayrımını yapamayan bir mantık ile zaten tartışmam ama nedense yorumlarında ki tezatlık hani bu minyon minyon gülümseme edaları ve yine söylüyorum çobanın başına sürü olma tavırları...
Engelleyebilirsin sorun değil çok umurumdamısın hayır... Geçen sorumda bırakıp kaçan sendin. Merak ediyorum bu kadar özgüven bu kadar yenilikçi özgür (!) bir kadını sitede kimse görmemiş. Sadece nedenini merak ediyorum.
Zannedersin ki her yorumuna dahil oluyorum. Kendini bu kadar önemseme tatlım. Bu ilk görüşüne dahil oluşum. Sadece benzettiğin hikayeni komik buldum o kadar. Benimle aşık atamazsın Kumruuu akıllı ol. Yerle yeksan ederim seni engellemek zorunda kalırsınnn. Bilgiliymiş... Hatırlıyomusun geçen sana ünlüüü bir dehanın sözünü hatırlatmıştım. Cahil ile cehalet arasındaki fark neydi? Komiksin sadece gülüyorum sana...
İmkanlara göre değişiyor, eğer kadının işi gücü, imkanları varsa affetmez. Affetmemeli zaten, eziklik olur. İmkanları olmayan kadın affetmiyorsa cesarettir.
Aldatılan kadın bir kez affetti mi tavizi de verir sakın bir şans daha demeyin başlarım o bir şansa :) Aldatıldıysanız kadın erkek fark etmez bırakacaksın kendisiyle :)
En İyi Cevaplar