Eskisini seviyorum yenisiyle huzurluyum. İşin içinden çıkamıyorum, yardım eder misiniz?

Nasıl anlatıp nerden başlıycam bilmiyorum. ama bu hayatımın kararlarından biri olucak bunu biliyorum. 4 yıllık ilişki yaşadığım bir insan vardı bir buçuk ay kadar önce kavga kıyamet ayrıldık. Beni ağlatmaktan hiç gocunmazdı ve en önemlisi çok sevdiğimiz halde birbirimizi bazen durduk yere aşağılayıcı tavırlara girerdi. Çok ağladım zamanında ama kalplerimiz birdi aynı ayna aynı şeyleri yapar, aynı sakıyı söylemeye başlar, başka şeylerle uğraşırken aynı anda el ele tutuşurduk.

Ya açıkçası hiç kopamam sandığım adama bigün artık delirip git dedim. davranış ve sürekli kendini haklı bulmasından dolayı bu duruma geldik. bu ilk ayrılığımız değil. ama diğerlerinde hep ağladım bunda hiç ağlamadım. Sonra biriyle tanıştım tesadüfen. bilmiyorum boşluktan mı ama bir yıllık ilişkiyi 20 günde yaşadım. paylaşımı, muhabbeti, uyumu, huzuru, mutluluğu. Ama öğrendimki bana bir konuda yalan söylemiş başkasını seviyormuş ama olmuyormuş. Benimle ise sadece mutluymuş. Ama yinede kopamadık çünkü o uyumu yakalamıştık.

Fakat şimdi eski erkek arkadaşım aradı. Barışmak istiyor benimle. Açık açıks öyledim ikisinin de birbirinden haberi var. Ama eskisi emri vakiyle o adam olmiycak diyor hayatımda olan ise seni mutlu edicek şeyi yap seni yine üzücek ama sen bilirsin diyor. Ve ben yıllardır ilk defa önceden aşık olduğum ve hala kalbimde sevgisii taşıdığım adam varken bir erkek üzerine bu kadar düşünüyorum. Yeni olan kişiye karşı boş değilim ben şimdi nolucak lütfen yardımcı olup fikir veriri misiniz ne yapmam gerek zaten birbirlerine öfke duyuyorlar. Yalnız hayatımdaki insanın sevdiği bigün gel derse gidicek bu insan ise her zaman benim yüreğimde ve bnde ondayım. Ama birinde huzur yok birinde aşk nolur birşeyler söyleyin siz olsanız napardınız ? Ve ben ne yapmalıyım fikir veriri misiniz ?
Eskisini seviyorum yenisiyle huzurluyum. İşin içinden çıkamıyorum, yardım eder misiniz?