benim mesleğim var evimde olduğu için ortada kalırsın yapma gibi şeyler yazmayın lutfen..
Eşim boşanmak istemiyor, davayı etkiler mi?

eşimle çok kavga ediyoruz birbirimizin kalibini çok kırıyoruz ben artık boşanmaya karar verdim ama bizim sorunumuz yok diyip inkar ediyor, ortada aldatma ya da şiddet yok. Medeni şekilde boşanmak istiyorum ama o çirkinleşiyor. Bende istemeden boşanamazsın diyor, bu doğru mu?
benim mesleğim var evimde olduğu için ortada kalırsın yapma gibi şeyler yazmayın lutfen..
benim mesleğim var evimde olduğu için ortada kalırsın yapma gibi şeyler yazmayın lutfen..
Güncellemeler:
En İyi Erkek Görüşleri
En İyi Kız Görüşleri
Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
1119Benzer Benceler
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Görüş(eig) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Boşanma hukuken geçerli bir evliliğin kanunda yer alan sebeplere ve şartlara bağlı olarak mahkeme kararı ile sona erdirilmesidir. Boşanma davaları Türk Medeni Kanunumuzda düzenlenmiş olup;
Uygulamada sıklıkla “zina”, “sözlü/fiziksel şiddet “, “kötü alışkanlıklar” ile “maddi sıkıntılar” boşanma sebepleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Sorunuzda belirttiğiniz üzere sık sık kavga etmeniz, birbirinize karşı artık kırıcı olmaya başlamanız aslında bir boşanma sebebidir. Boşanmaya karar verilmesi için illa fiziksel şiddetin uygulanması gerekmemektedir.
Boşanma sebeplerinin varlığı halinde boşanma davası açmaya hakkı olan eş isterse boşanma isterse ayrılık davası açabilir. Bu davalarda görevli mahkeme aile mahkemesi olup eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer aile mahkemesi yetkilidir. Boşanma davası kesinleştikten sonra mal rejiminin tasfiyesi talep edilebilir.
Boşanma talepli davanızı boşanmaya sebep olan vakıaları açıklayan bir dilekçe ile birlikte açmanız gerekmektedir. Ekonomik gücünüz bir avukat yardımından faydalanmaya olanak sağlayacak düzeyde ise avukat yardımından faydalanmanızı ve bu süreci avukatınızla birlikte yürütmenizi tavsiye ederim. Zira süreç uzadıkça taraflar arasındaki kopma artacak ve kırıcılık düzeyi yükselecektir. Bu arada özellikle belirtmek istediğim bir nokta var ki o da boşanmaya karar veren ve çekişmeli boşanma davası açacak olan kişilerin boşanma davasını açtıktan sonra aynı evi paylaşmaya devam etmemesidir. Aynı evde kalmaya devam edip rutin olarak aile ziyareti, bayram ziyareti, pikniğe gitme gibi eylemlerin gerçekleştirilmesi halinde çiftlerin bir arada yaşayabildiği varsayılarak boşanma davasının reddine karar verilmektedir.
Boşanma davalarında uygulanacak yargılama usulüne ilişkin özel hükümler Türk Medeni Kanununun 184. Maddesinde düzenlenmiştir. İlgili madde gereğince;
- Hâkim, boşanma veya ayrılık davasının dayandığı olguların varlığına vicdanen kanaat getirmedikçe, bunları ispatlanmış sayamaz.
- Hâkim, bu olgular hakkında gerek re’sen, gerek istem üzerine taraflara yemin öneremez.
- Tarafların bu konudaki her türlü ikrarları hâkimi bağlamaz.
- Hâkim kanıtları serbestçe takdir eder.
- Boşanma ve ayrılığın fer’i sonuçlarına ilişkin anlaşmalar, hâkim tarafından onaylanmadıkça geçerli olmaz.
- Hâkim, taraflardan birinin istemi üzerine duruşmanın gizli yapılmasına karar verebilir.
Bu hususların dışında yargılamaya ilişkin olarak Hukuk Muhakemeleri Kanununun ilgili hükümleri uygulanacaktır. Dolayısıyla eşinizin boşanmak istememesi halinde salt bu beyanı davanın reddine karar verilmesini gerektirmeyecektir. Ancak sizin davanızı ispatlayamamanız halinde dava reddedilecektir.Dava dilekçenizde öne sürdüğünüz vakıaları ispata yarayacak delilleri süresi içerisinde dosyaya sunmuş iseniz öninceleme duruşmasından sonra belirlenen uyuşmazlık noktalarını çözecek delillerin incelenmesi yapılacaktır. Tanık deliline dayanmış iseniz belirlenen gün ve saatte tanıklarınızı hazır etmeniz gerekecektir.
Ev eşyası, ziynet ve çeyiz talebiniz var ise bunların dökümünü yaparak bedellerini belirtmeniz ve harç ödemeniz gerekecektir. Sizin açınızdan ilişkinizi artık yürütemeyecek hale geldiğinizi ispata yarayacak olan davalı eşinizin size göndermiş olduğu yazılı mesaj var ise o mesajları delil olarak kullanabileceğiniz gibi yaşanılan kavgalara şahit olmuş kişiler var ise bu kişileri tanık olarak dinletmenizde ispat açısından faydalı olacaktır. Tahkikat aşamasının tamamlanmasını müteakiben hakim tahkikatın bitirilmesine ve sözlü yargılamaya geçilmesine karar verecektir. Sözlü yargılama ve hüküm için belirlenecek gün ve saatte dosyanız karara çıkacaktır.