Böyle konularda sohbet etmek istemez genelde insan bende yüz yüze konuşmak istemem ama site olunca fark etmiyor. Baba kavramının gerçekte nasıl bir şey olduğunu merak ediyorum. Sizce baba nedir?

zordur. çok zor.. nasıl anlatsam, nasıl başlasam bilemiyorum. babasız büyümekten farklı biraz aslında demek istediklerim. babanın ölmesi veya hiç görememeniz değil. var ama aslında olmaması. ne yokluğunu kabullenmek ne de varlığını. ölmüş olsa, yoktu dersin. allah aldı canını. gitti. ahirette görüşürüm dersin. ama ölmedi. burada. bazen var bazen yok...
bir gün, apartmandan gelen sesleri merdivenden duyarsın. daha sekiz yaşındayken. kıyametin sesidir. bir daha asla hiç bir şeyin eskisi gibi olamayacağının sesidir... bilemezsin. çocuk aklınla yalnızca her zamanki kavgalar olarak düşünürsün. komşunun kapısında duyarken o bağrışları, biraz da utanırsın.. çıkarsın yukarı, abin gelme der. geç içeri. -peki.. bekledim.. dinledim. salondan duyduğum ve hafızama kazınan tek kelime 'neden'di. neden.. neden? anne söylesene neye neden? niçin bu kavga..
sonra bakarsın anne gelir, kalkın gidiyoruz.. ablayla beraber çıkılır yola. peki anne, babam neden gelmiyor? neden o evde kaldı tek başına? biz neden dedeme gidiyoruz...
günlerce kalınır evden ayrı. ağlayan yüzlerle.. ve babayı suçlayan, bir çocuğun önünde denmeyecek lafları eden teyzeler ve dayılarla.. ne yapmış ki bu adam dersiniz sekiz yaş aklıyla? aslında yaş sekiz değildir artık. yaşanan o şok büyütmüştür seni bir günde iki günde... artık anlarsın...
Yaşıyor ama bir ölüden farkı yok.. Küçükken beni sadece doğum günlerimde arayan bir adamın büyüdüğümde bana sahip çıkmasını istemiyorum. Yılda bir kere telefonla.. Ne kadar güzel değil mi? Vicdanını rahatlatmak istiyor farkındayım ama o benim gözümde bir yabancı. Anneme acı çektiren kötü bir adam o. Duygularını anlayabiliyorum. Bu yük çok fazla geliyor insana. Okulda arkadaşların babalarından bahsederken senin susman ve ağlamamak için zorla gülümsemenin ne kadar kötü bir duygu olduğunu kaç kişi bilebilir ki?
ben ailemle beraber yaşıyorum babam hayatta ama yok 25 yıldır hiç iyi anlaşamadık biz oturup karşılıklı iki duble rakı içemedim mesela bana araba kullanmayı öğretmedi benimle gezip dolaşmadı 5 10 lira hariç hiç harçlık vermedi kız arkadaşımla tanışmak istemedi oturup bana hiç nasihat vermedi hiç dinliyemedim ben babamı hep kızdı bağırdı çağırdı içki içti saydı sövdü hiçbi zaman beni dövmesine beni ezmesine izin vermedim defalarca yumruk yumruğa kavgaya girdiğimiz ama yinede vurmaya kıyamadığım bir parçam atamam satamam sayamam söven isyan edemem o benim babam gönül isterdiki... neyse boşverin
Sen yumruğunu kaldıramıyorsun ben içimden geçenleri suratına vuramıyorum. Haklısın ne olursa olsun o benim babam diyorsun ve kendi kırılmanı hiçe sayıyorsun...
Annemle babam ayrilar ve babam bizimle (yani cocuklariyla) ilgilenmiyor. Biz, üc kiz cocugu baba sevgisi nedir pek anlamayiz. Hepimizi kandirdi anneme hakkini vermedi. Yaptigi hayinlikleri saklar ve öz evlatlarini hep kötü gösterir. Ne bizi arar sorar nede bizim telefonlari acar. Utanmadanda bizi dügününe cagirmazmi? Daha nice anlatacak seyler varda icinizi karartmayim :D ama sunu söyliyebilirim, anneniz size nekadar kötü davraniyorsa yinede sizi herseyden cok sever. Anneyin hakki ödenmez, baba sizi birakir ama anne sizi hic birzaman birakmaz. Bunu hic unutmayin...
Anneler candır. :)
Valla o dediğin öyle olmuyor aha benim annem ben 5 yaşındayken bırakıp gitti Bende o günden beridir hiç aramam sormam oda zaten beni hiç aramaya sormaya gôrmeye gelmedi Aslan babam bana gözünün çiceği gibi baktı Her şeyime yetişti Hem analık hem babalık yaptı Numarası dahi yok bende annemin Anne demeye dilim bile varmıyor. hiç evlenmedi bile babam Yani bunun anne baba ya da cinsiyetle alakası yok Bu şahsi ve karakter meselesi yani. bu babanın Yaptığını Annen size yapsa Babanız size ne kadar kötü davranıyorsa yinede sizi her şeyden çok sever dicekmisin?
Kader arkasi miyiz biz simdi
https://i.hizliresim.com/XLkpbk.jpg
https://i.hizliresim.com/yL59pk.jpg
Çok güzel cümleler bunlar, yani beni anlatan... Seninle tanışmayı çok isterdim. :)
Gizliden cikiyorum takip yolla saklanayim geri :)
Birde ona benzemek var tabi en ilginci budur gözümde :)
Yolladım kusura bakma geç gördüm yorumunu biraz.. :)
Problem değil prenses. teşekkürler bu arada 💞
Rica ederim ne demek. :)
Cevap
11Cevap
Her zaman eksik bir yanımız koruyanimiz yok arkasina sıginacagimiz. Iste Benim babam diyemedik hiç. Okulda çektik babam yok demeyi utanç saydık. Babam yok diyince şaşkın suratli insanlar oldu hep. Kendimizi koruduk hep maddi sıkıntı çektik belki. Cocukken çok yaralardi belli etmedik annemize. Hiç gerçek sevgiyi anlayamazmisiz koruyuculugu sevgiyle karıştirirmisiz.
Ama geçti büyüdük :)
Sende kendimi buldum sanki... Ne de güzel anlatmışsın. O kadar yabancıydım ki ona küçükken ne iş yaptığını sorduklarında bile cevap verememiştim. O kadar küçük hissetmiştim ki kendimi.. Beni sadece doğum günlerimde arayan bir adamın yokluğuna günlerce ağlamıştım ben..
Küçükken olanlar bırakmiyor peşini insanin. Her okulda tanışma faslında baban ne iş yapıyor diye soran düşüncesiz hocalar sınıfın ortasinda vefat etti demen Sinifta soğuk bir sessizlik ne güçlü insanlariz yahu :)
Aynen ama güçlü olmak bir noktada iyi. En azından birisinden darbe yediğinde canın çok yanmaz.. :)
Kesinlikle :)
Benim babam 11 yıl önce vefat etti. O kadar zor ki. Biri baba dediğinde içim burkulur. Özel günlerde bayramlarda annem hep gizli gizli ağlar. Babamiz yok diye eve pek kimse gelmez bayramda. Babamın elini opemem artık toprağını öperim sadece. Yalnızlığı dibine kadar yaşar babasız kızlar. Çünkü babalar kizlarin ilk aşkıdır. Babasinda buldugu sevgiyi erkekte arar. Bulamayinca aglar. Yalnız olmak nedir babası olmayanlar çok iyi bilir.
Yaşadığı halde bir türlü sevemiyorum onu. Ya da sevmek istemiyorum. Bu gerçekten çok farklı bir duygu. Ben onunla yollarımı 1 yaşımda ayırmışım. Ama senin durumun farklı. Mekanı cennet olur inşallah. :)
Amin. Sevmeme nedenini bilmiyorum fakat yinede nefret etme sonuçta baban o senin.
Nefrette edemiyorum araftayım. Kendisinin iyi bir yuvası ve 2 çocuğu var. Onlarla benden çok ilgilenir. Ama benimle konuştuğumda kıymetlisiyimdir. 1.5 aydır aramadı. Görmeye bile gelmiyor hep ayağına çağırıyor ama gitmiyorum. Annemden başkasının olduğu bir eve gitmek istemiyorum. Ona göre hep kendisi acı çekiyor.
Çok şükür öyle bir acı yaşamadım Allah sabırlar versin kolay değil tabi sen anlatınca bile çok üzüldüm Allah kimseyi anasiz babasız bırakmasın insallah
Prenses olmak icin prense ihtiyacım yok ben zaten kralın kızıyım.. babalar bitanedir baba gibisi yoktur hele kızlar babalarına çok düskundur babam benim ilk askım beni hatalarımla herseyimle kabul eden kimseye muhtac etmeyen. herzamn yanımda olan arkadas gibi olan. dısarda aç kedi çok babamla gurur duyuyorum.
Ben üç yaşındayken ayrıldılar yedi yaşında geri barıştılar 12 yaşında ayrıldılar 7 ay sonra tekrar barıştılar 17 yasimda geri ayrıldılar ve su an hala ayrılar. Bana ve kardesime bunları yaşattıkları icin hic affetmicem onları
Gerçekten o kadarı fazla olmuş... sende haklısın..
Sonra annem neden babanla görüşmek istemiyosun diyo. O kim ya neden görüşeyim yabancı gibi geliyo bana
Benim Annem babam ayrı zor bir durum annenin yanina gittiginde babasız kalıyorsun babana gittiginde annesiz ayrilik özlem zor
1.5 Yaşında babasız kalmışım. Ama allah razı olsun annem birgün yokluğunu aratmadı..
Kurban olayım öyle anneye. Öp ellerinden benim için
@İzmirli9635 teşekkürler
bende babasiz buydun ustune annem ikinci kere evlendi cok zor bisey degil yaninda annen varsa seni her zaman korur
Baba altında büyüdüğün çınar ağacı gibidir. Güneş gözünü alır ama o olursa seni korur.
Babasizim. Keske oglunuda alip defolsaydi. Kendi adam degilki oglu adam olsun.
Tam 23 yıldır babasızım.
Benim babam vefat eti hem annem 11yasın dan berli onlarsın büyüdüm ve kimsem yok
Evet babasız büyüdüm.
Ah ya ah icimi yaktiniz zalimlar
Benim babam devlettir
Benim ayrı
offff offf
Kim bilir bu iç çekişlerin altında neler yatıyor..
Senin adın aslı mı
O neden?
Vardir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar