Hangi iş görüşmesine gitsem başarısız oluyorum. Sanırım negatif enerji yayıyorum. Sorun şu ki iş şartları genelde adayın olumlu değerlendirilmesinden sonra ayrıntılı bir şekilde konuşuluyor. Bende üstün körü bildiğim bir iş için görüşmeye gittiğim için gergin oluyorum. Bunu elimden geldiğimce gizlemeye çalışıyorum. Sürekli gülümsüyorum. Birde sürekli aynı şeyleri anlatmak var. Şuradan mezunum. Burada çalıştım gibi. Mülakatı yapanın yüzünden anlıyorum beni beğenmediğini. Ve sonuç hüsran oluyor. Nasıl davranmalıyım? Ne yapmalıyım? Sizin taktikleriniz var mı bana yardımcı olacağınız? Bütün iş görüşmelerine bakımlı giderim mutlaka. problemin dış görünüş olduğunu sanmıyorum. Konuşmamla ve yaydığım enerjiyle ilgili sıkıntılarım var.
Cevabın nedir?
yaydığın enerji ve kendine güvenindedir kesinlikle problem. ben iş görüşmelerine t-shirt ve kotla giderim. prosedüre uygun bir şekilde görüşmemi yaptıktan sonra her seferinde ne zaman başlıyorsun sorusunu alırım.(4 te 4 oldu) öncelikle bilmen gereken şeyler: patronun odasına giriyorsun. orası onun bölgesi. otur derse oturucaksın kalk derse kalkıcaksın. odaya girince o otur diyene kadar oturmayacaksın. paltonu görüşmeye biraz erken geldiğin için sekretere bırakıcaksın. içerde askı aramayacaksın. sekreter seni taktim ettiğinde o sana gerekli sinyalleri verene kadar yaklaşmayacaksın(sana bakabilir, işine devam ederken eliyle işaret edebilir vs...) sonra sana döndüğünde kendini kısaca taktim ediceksin. isim soy isim, neden orda olduğun falan. sonrasında sana niteliklerini sorucaktır. ve hayır yapamıyorum dediğin yerde problem vardır. sonra... o sana elini uzatmazsa sende ona uzatma. fiziksel temas sadece onun istemesi durumunda olmalı. kişiye göre konuya atlamadan önce bi kısa sohbet edebilirsiniz. nasıl gidiyor falan fişman. ama orda "iş arıyoruz işte" falan gibi sizi konuya götürücek şeyler söyleme. onun dışında sürekli gülmeye falan çalışma. sürekli dik dur ama gülmeye çalışma. çünkü düşünsene "ben uludağ üniversitesi elektronik mühendisliğinde okuyorum 3. sınıf öğrencisiyim ve haftada 2 gün boş zamanımda piyasayı tanımak ve deneyim edinmek amacıyla çalışmak istiyorum" bunu gülerek söyleyemezsin! bunu söylerken ciddi olman gerekiyor yoksa adam dalga mı geçiyorsun benle bakışı fırlatır sana. espri yaptığında bunu anlamaya çalış. espri komik olmasada bi gül, iğrençte olsa karşı espri yap. o gülmezse gülmesin boşver. vücut dilin çok önemli. davetkar olmalı(davetkar derken sex için değil la. sosyal olarak davetkar.) kollarını önde birleştirmen iletişim kurmak istemediğini gösterir. yapma bunu. yanlara serbest bir şekilde bırak onu dinlerken. sonrasında sen konuşurken ise elini kolunu kullan. değerlendirmeye kalktığında belki saçma salak gelicek hareketler yapıyor olucaksın ama orda aslında söylediklerini tarif ediyorsun. ve bu onu etkiler. kafanı salladığın yöne dikkat et. eğer birşeyi yapmak istiyorsan o işi yapıcak mısın dendiğinde kafanı evet anlamında sallarsın. eğer işi gerçekten yapmayı istemiyor ama evet yaparım diyorsan başaın hayır anlamında sallanır. buna dikkat et. başın asla hayır anlamında sallanmasın. bol bol göz teması kur. patronun yaptığı hareketleri incele. demek istediklerini gerçekten anlayıp anlamadığından emin ol. eğer patron a derken sen b anlıyorsan patron seni o an odasında bile tutmak istemeyecektir. bunun dışında ikramları kabul et. eğer çay kahve içer misin diye sorarsa en azından bi su al. görüşme bittiğinde suyuda bitireyim diye bakma. suyu bırakman daha doğru olucaktır. ve patron muhtemelen seni sekreterliğe falan gönderir yarım bırakıyor musun falan diye. yarım bırakıp gitmen senin yaptığın 2 işten hangisinin daha değerli olduğunu bildiğin anlamına gelir. daha çok şey yazasım varda sığmaz ki :) başarılar...
10 Yorumla
+1 yılMülakatı yapan kişinin yüzünden beğenmediğini anlıyorum demen baştan yenik başladığını ve gerçekten bu konuda kendine güvensizliğinden vs. negatif enerji verdiğini gösteriyor.
Öncelikle başvurduğun alan sana uygun doğru bir alan olsun ve o alan ile ilgili bilgi sahibi olarak git görüşmeye. Ne alanda başvuru yaptığını bilmiyorum ben daha çok mühendislerle mülakata giriyorum fakat kişinin işi istemesi ve bu işi yapmak için ve kendini geliştirmek için heyecan duyması benim için önemli kriterler. Pozitif enerji bu aslında işe istekli, kendini ve işini geliştirmek için heyecan duyma..
İkinci önemli nokta bu işin kriterlerine uygunluğun ve işi becerebileceğini anlamak. Bununla ilgili sana sorular sorulacaktır, bu sorulara doğru, abartısız ve net cevap vermen gerekiyor. İşi yapman konusunda becerini kanıtlarken hayatında istediğin ve yaptığın / başarılı olduğun başka konulardan da spor -müzik aleti çalmak vs. bahsedebilirsin ve doğru bir motivasyonla herşeyi başarabileceğini anlatabilirsin. (iş deneyimin eğer yetersizse)
Neden bu ilan veya neden bu iş diye sorulduğunda dikkat etmen gereken nokta o işi gerçekten istediğini anlatabilmen.. İşsizim zaten bütün işlere başvurdum. Kariyet.net te en üstteydiniz gibi cevaplar vermemelisin.
Spesifik soruların varsa bana mesaj atabilirsin.00 Yorumla
Öz güvenini artır. gergin ve heyecanlı olma. Yemek değilsin, dünyanın sonu değil. İşe alınacakmış gibi kendini germe, ama biraz da önemliymiş gibi hissettir kendine. Mülakatlarda sorulan soruları yaz bir yere internetten de araştır. Ne tür bir cevap istiyorlar. Uygun ilgi çekici bir şekilde cevaplayın. Sürekli gülümsemeyin. Arada gülümseyin. Ama gülümseme gerektirecek bir zaman diliminde. Uygun bir noktada espirili konuşabilirsiniz. Size şans getirdiğini düşündüğünüz renk, asksesuar vb edinin. Olumlu terapiler yapın. İşinizle alakası kurs vb yerlere katılın. İşkur'a başvurun. yerleştirilirsiniz. Hatta belediyelerin iş arama bölümü var. kayıt oluyorsun sana buluyorlar.
10 Yorumla
+1 yılÖz güvenli durmalısınız...
CV'nize yapmadığınız şeyler kesinlikle yazmamalısınız...
Şık ve sade giyinmelisiniz...
Eğer büyük bir şirketse gittiğiniz yer kesinlikle 'Öğretmen' gibi giyinin...Evet kalem etek ve gömlek ile... Biraz da hafif topuklu ayakkabı...
Sorulan sorulara sesinizdeki kararlılıkla yanıt verin...
Göz temasını kaçırmayın ama dik dik de bakmayın...
Falan filan...10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
8Cevap
Kafana takma herkeste olabilir. Bendede çok oluyor. 2 Ay önce adamlar ayağıma kapanıyordu şimdi ben adamların ayağına gidiyorum tık yok.
Aynen bende hep o boş doldurmalar yüzünden bir yere giremiyorum. Turizm Otelcilik okuyorum geçen bir yere gittim İngilizcen varmı diyo. Sanki İngilizcem olsa oraya gidicem. :d.
En basit yolu söyli sana! Şu an benim bölümlede birleştiği için dil kursuna giricem. En az İngilizce ama diğer dillerede ilgim var yani. İlerde çoğunu kaparım. Aynı şekil sende bir dil kursuna gir. Veya torpil koydurt araya.00 Yorumla
+1 yılHiçbir görüşmesinde başarısız olmayan birisi olarak söylüyorum. İşe alacak olan kişi ya da departman seni mülakata çağırdıysa demek ki kağıt üzerindeki özgeçmişini beğenmiş demektir. Yüz yüze mülakat ise tamamen yüzeysel bir karakter analizine dayanır. Yani senin donanımını ölçerler, bunları nasıl ifade ettiğine bakarlar. Başvurduğun sektöre yabancı da olabilirsin ama en azından ileriki aşamada neler yapabileceğin görüşme sırasında kullandığın ifade şekillerine ve tavırlarına bağlıdır. Birçok İK'cı heyecanı normal karşılar. Önemli olan burada heyecanlı olmak değil, heyecanını nasıl kontrol ettiğindir. Mesela sürekli gülüyorum diyorsun. Demek ki içinden gelmeden gülüyorsun. Yani işe alınmak için kendinin dışına çıkarak görüşme sırasında yaptığın her davranış göze batar ve olumsuz değerlendirilir.
Tavsiyem; rahat ol ve konu ne olursa olsun kendini düzgün bir Türkçe ile sakin bir şekilde ifade et. O zaman istediğin işi kaparsın.00 Yorumla
+1 yılgörüşmelerin hemen hepsi olumsuz olunca rahat oluyorsun zamanla alışıyorsun. bir sürü görüşmeye gittim alıştım ama bulunmaz hint kumaşı arıyorlar gibi sonu hep hüsran. tecrübe soruyorlar almadınız ki işe ne tecrübesi demek istiyorum ama yutuyoruz işte. en son arkadaşımla ortak başvurduğumuz görüşmede 10 kişi işe aldılar. ilk aşamayı ikimizde geçtik sınav yaptılar. sonra excel sınavı vardı arkadaşım benden bir gün önce gitmişti doğal olarak soru tiplerini bilerek girdim bana fazladan bir soru daha sormuşlar hepsini bir şekilde yaptım. sonra arkadaş işe alındı ve beni almadılar. daha sonra da işe aldıklarının excel sınavında başarıyla alakası olmadığını öğrendim. muhtemelen yaştan dedim üniversiteye geç başladım 28 yaşındayım şu an ya da tipimi beğenmediler. sonuç olarak arkadaşım hala orda bende arada gene gidiyorum iş görüşmelerine ama sonuç yok. kader kısmet diyorum namazında niyazında çalıp çırpmayan bir insanım çok şükür inancım gereğide sabrediyorum elimden gelen budur
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 391 cevap paylaştı. Ereji filan yaymıyorsun, sadece iş ile alakalı olarak kendine güvenmiyorsun o kadar.
Daha güvenilir ve kendinden emin konuşman lazım. İş ile ve sektörüyle ilgili google da sor ve ne varsa oku...Bilgilen, öğren...sorulara da ona göre cevap verirsin. Hem bir iş görüşmesinde rahat olman önemli..Yani sonuçta en kötü ihtimalle kabul edilmeyeceksin, o halde taaa baştan kabul edilmeyeceksin düşüncesiyle gidip tarzı ikna etme şeklinde olmalı..00 Yorumla
+1 yılyalan söyleme heyecanlanma ik uzmanı ile rahat konuş gözlerine bak yapamayacağın şeylerden bahsetme çok laf kesme dinlemeyi öğren mümkünse elini kolunu konuşurken ifade yeteneğini yansırtır biçimde kullan özellikle ik nın dikkatini çekecek şekilde dinlerken elin kolun yüzüne veya başka bölgelere gitmesin sakin bir tutumla davran özellikle dinlerken gözlerini kaçırma
00 Yorumlabu soruyu bile gizli sormussun problem ne niye kendine bukadar güvensizsin kimse hiç bir işi anasının karnında ogrenmedi. bişe soruldugunda net cevaplar ver 'ya' 'ama' gibi belirsiz kelimeler kullanma onlar seni değil sen onları seçiyorsun farzet güzel giyin ama sakın açık giyinme ama kendini boğacak kadar kapalı şeylerde giyme onlara seni almadıkları için pişman olcakllarını hissettir yada sen öyle düşün ya almazlarsa ya olmazsa deme
00 YorumlaBende çoğu görüşmede hep başarısız olmuştum.. Baktım sonu yok kendi işimi kurdum şimdi mülakat yapıyorum =)9
00 Yorumla
+1 yılHerkes uzun uzun yazmış.
Gerginlik normaldir. Ama çok ezberci olma. Doğaçlama gerekebilir. Ve son sözü her zaman karşı taraftan bekleme.00 Yorumla
+1 yılSoğukkanlı olman lazım bence tek sorunun bu hem böylelikle kendini daha iyi ifade edebilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGirer girmez görüşme yapan kişinin masasına otur,dekolteyi aç ve dudaklarını yala.sonra yarın git başla
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler