1 yıllık evliyim. Aşk demiyorum bakın sevgi diyorum. Eski tutku hiçbir evlilikte olmaz zaten ama sıradan bir sevgim bile kalmadı. Yıllardır tanıdığım biriydi ama ne kadar olursa olsun evlenmeden tanınmıyormuş bir insan. Kendime layık görmüyorum artık. Hazır çocuk mocuk da yokken bitireyim diyorum. Nasıl olur?
Cevabın nedir?
+1 yılTabi ileride aldatmaya gidiceğine (eğer sevgi yoksa eninde sonunda aldatma oluyor) ayrılmak en mantıklısı ama sorulması gereken bir soru var o sana nasıl davranıyor. Eğer senin mutluluğun için elinden geleni yapmaya çalışıyor ise ya da herşeyi geçtim bak sana aşık olması ve sevmesi bile yeter senin onun hakkına girmen için. Evlenmeseydin böyle birşey demezdim ama şimdi klasik olacak ama evlilik ciddi bir müessese. Tüm bunların ışığında oda sana sevgisini ve aşkını hissettirmiyorsa ilgilenmiyorsa sonuna kadar hakkın ama tam tersi bir durumda kul hakkına girersin böyle birşey olmaması adına da son bir şans hem kendine, hem kocana, hemde evliliğinize verebilirsin.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk doktoru olarak bilinen yazar Mehmet Coşkundeniz aşkın yaşının 2 yıl 8 ay olduğunu söylüyor. Zaten siz de bunu kabullenmişsiniz.
Yılardır tanıyorum demişsiniz.
sadece bazı yönlerini çıkartmazlar.. davranışlar insanda sonradan eklenen bir şey değil.. bizler sadece görmek istediklerimizi gördük..11 Yorumla- +1 yıl
Henüz görüşümü tamamlamadan yanlışlıkla göndere basmışım.
Yani insanlar flört döneminde tanıdıklarını zannederler..
sadece bazı yönlerini çıkartamazlar.. davranışlar insanda sonradan eklenen bir şey değil.. bizler sadece görmek istediklerimizi görürüz..
Ayrıca bir gerçek var ki, kadın yapısı gereği evlilikten beklentisi erkekten daha yüksektir.
İş yaşamı, ekonomik sıkıntılar, çocukların yetişmesi vb. sebepler evliliği etkileyen faktörlerdir. Eğer kadın flört dönemindeki ilişkinin kalitesini evlilik döneminde de beklerse, işte o zaman hüsrana uğrayabilir.
Eger tekrar evlenir de ruh ikizini bulamazsanız yaşayacağınız şey amiyane tabirle şu;
Göz göze, el ele, et ete, g*t g*te, git öte..
Umarım sizin için en hayırlı kararı verirsiniz.
+1 yılKocanı bırakırsan bence böyle bir sebep yüzünden cok pisman olursun herkesin evlenince duyguları azalıyor bagımlılık, alıskanlık ve sıradanlık oluyor ama o insanla hayatını paylasıp yeni bir seyler yaptıkca ilerletebiliyorsun renk katmak senin elinde bu yüzden bosanmayı düsünmek yerine tamir etmeyi düsünmelisin yarın bir gün ayrılınca ya cok beterine rastlarsan ya cok asık oldugunu sanıp evlenince yine ondanda aynı seyleri görürsen ( ki emin ol bu böyle olacaktır ) bunları riske alabiliyor musun?
00 Yorumla
Rabbimin en sevindigi sey evlilikmis en uzuldugu sey ise ciftlerin bosanmalariymis seni aldattimi aldatmadi dovdumu dovmedi nice insanlar karisini kocasini aldattigi halde yuvasini bozmuyolar asil cocuk olunca daha iyi olursunuz
119 Yorumla
Soran+1 yılAldatmaya dovmeye zaten hakki yok bunun icin sukredecek degilim
Soran+1 yılTamam canim darisi basina
Soran+1 yılİlla bir seye taptigimi da nereden cikariyorsunuz :)
Soran+1 yılTebrik ediyorum o kadar ahlaklisin terbiyelisin ki her cumlenden nefret akiyor :)
Soran+1 yılBenim sorum olduguna gore fazlalik sensin tatlim
Soran+1 yılHadi artik yavas yavas edebinle cekilsen diyorum
Soran+1 yılPeki dualari da aldigimiza gore sizi ugurlayabiliriz
Soran+1 yılSen bilirsin benim icin hava hos aslinda kendini kucuk dusuren sensin
Soran+1 yılBen seviyemi tartismamiz boyunca korudum bir de sana bakalim ne yaptin resmen yerlerde surundurdun. Tabi ki laf anlamak istemedikten sonra en dogru soze bile karsilik bulunur. Bu da son lafim olsun sana. İnsanlara hosgorulu davranmayi ogrenmen dilegiyle.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
72Cevap
Bence kesinlikle bitirmelisin.! Seni çok iyi anlıyorum emin ol. evliliğin temel yapısı sevgidır. Sevgi olmayınca yürümez zaten, zorla yürütmeye calissan bile, bu sefer evlilikte çatışmalar yaşanacak.! kendini üzmeye bile degmez, ayni şekilde karşı tarafida uzmeye hakkin yok.! unutma hayata bir kere geliyorsunuz sonuçta, Bu arada yuva yıkanın yuvası olmaz., dinimiz şöyle diyor, böyle emrediyor gibi saçma, sapan şeyler virildanan türbanlı beyinlere de aldırış etme.! Hayat seni değil, sen hayatı yaşa.!
00 Yorumla
+1 yılSen zaten sevmeden evlenmişsin ki. Muhtemelen yaşının getirdiği evde kalma korkusundan olmuş bu. Adamdan en kısa zamanda ayrıl hazır yaşı müsaitken tekrar hayatını kursun adam. Sende bundan sonra evlenme bari başkalarının canını sıkma boş yere. Çünkü sen ne istediğinin bilincinde olacak yeterliliğe sahip bir insan değilsin.
30 YorumlaÇocuk olmaması iyi olmuş. Bence bitirmelisin, çünkü iki taraf için de gereksiz bir zorlama yaşam olur. Karşına başka fırsatlar çıkacaktır, belki daha mutlu olacağın bir hayatı deneyimleyebilirsin. eğer kaybedecek bir şeyin olmadığını düşünüyorsan hiç durma. Ama ayrıldıktan sonraki boşlukta hissetme süreci yaşayacağını düşünüyorsan başka biri ilgini çekip ondan emin olana kadar evliliğini sürdürmelisin.
00 Yorumla
+1 yılEvlilik o kadar kolay bitmez. Çok sancılı olur.
Ancak eşinde tama derse oda anlaşmalı tek celsede boşanırsın.
Ama ben sevgi kalmadı boşanmak istiyorum çok saçma geldi. Ben eşin olsam hayatta kolay kolay seni boşamam. bakkalkdan ekmekmi alıyorsun ki bu kadar kolay bitirelim diyorsun.00 Yorumla
+1 yılIyi günde kötü günde, hastalikda ve saglikda...
1 senede nasil unutulur birbirine verilen sözler. Oyun haline getirilmis resmen evlilikler ve beraberlikler. ne bir fedakarlik nede sadakat. Herkes kendini düsünür olmus. Biz diye birsey kalmamis.
ben konuya senin acindan bakmiyacagim. Kocana yapabilecegin en iyi sey onunla bosanman!00 YorumlaYorumları okudum da yorum yapanları bir güzel fırçalamissin sanki biz seni zorla evlendirdik de boşanmaya izin vermiyoruz gibi... Bu yaştan sonra kim neyapacaksa seni sanki naparsan yap çokta fifi
11 Yorumla
Soran+1 yılPek de guzel yaptim. Onlar da bana hakaretle yaklasmasaydi.
İşte en kötü durum evlilikte bu... Ne yazık ki iyi tanımadan evlilik yapılıyor ve sonra kısa zaman da hüsran geliyor.. Allahtan çocuk yok ve sen ben soğudum diyorsan durmanın anlamı yok.. Çünkü sonra kırıcı işler olmaya başlar..
10 Yorumla
+1 yılUzatmaya gerek duyma çünkü ilerde çok pişman olursun. Kalbinin sesini dinle sevgi yoksa herşey biter birbirinizi yıpratırsınız. Çok geç olmadan aynı evin içinde birbirinizi yemekten öteye gitmezsiniz zamanın biter anlayamazsın. Ayrılman doğru olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSize şu tavsiyeyi verebilirim. Kiminle evlenirsen evlen aynı şeyi düşünürsün. Günümüzde şunu görüyorum. Birçok kadın aynı sebepten evliliğini bitiriyor ama yine pişman olan kendileri oluyor. Evlilik monotonluktan zevk alma sanatıdır bence. Tabi ki sevgi gerekiyor, heyecan az da olsa lazım ama kendinizi bu alanda tek sanmayın.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 470 cevap paylaştı. Evlilik için çok fazla tanımışsınız ve tanıyacak birşey kalmamış değiştiğini düşünmeye başlamışsınız eğer gerçekten olmayacağını düşünüyorsanız ayrılın ama bence iyi düşünün bu sebep bana boş geldi çünkü
00 Yorumla
+1 yılKişilik, karakter değişmez. Böyle sürdüremeyeceğini düşünüyorsan, beğenmiyorsan ayrılman daha doğru olur.
00 Yorumla
+1 yıladama sorarlar niye evlendin? o kadar masrafı zamanı niye yaptın adama yazık değil mi bu kadar ruhsuz olduınuz ya içimden içinize etmek geliyor
02 Yorumla
Soran+1 yılSorun masraf oyle mi. Parasi neyse vereyim bari bosanirken de boyle senin gibi konusmasin arkamdan
- +1 yıl
bak zamanda var emek var işin sonunda pskilojik cokuntu var kolay değil yani ama sende bunu anlıycak zekada yokmus mesele para değil anladın mı?
+1 yılNeden kendine layık görmüyosun? Yani sorunlarınız nedir açık olsan biraz?
02 Yorumla
Soran+1 yılResmen okumus cahil ya o kadar efendi agir durur ama gorgusuzluklerini sahit oldum ki sogudum. Cevreme kucuk dusuruyor
- +1 yıl
Peki bunu onunla açıkça konuştun mu? Tavırları konusunda uyardın mı yani?
kendi düşüncem çocuk yokken bitirmen en iyisi olur yoksa çok sıkıntı oluyor çocukların psikolojiside düşünülmeli
00 Yorumlabu düşünce hakimse hiç bekleme sonradan seversin veya ileride belki daha iyi olur sözlerine kanma hiç bekleme derim çocuk yokken
sana ileride mutluluklar00 Yorumla
+1 yılNe kadar sevmediğine ve katlanamadigina bağlı evliliğini kurtarmak için çaba göster ilk önce bence yokya yeni bulacağını kişiyi sevecegin ne malum hele belli bir yaştan sonra
02 Yorumla
Soran+1 yılMutlu olmak icin illa da birine ihtiyacim yok yalnizligimla da mutlu olabilirim
- +1 yıl
Sen öyle san yıllar çabuk geçiyor ve insanın yanında eşi ve çocuklarından başka kimse kalmıyor. Ne annenden ne dostların hayır olmadığını göreceksin
+1 yılKocan da istiyorsa anlaşmalı boşanabilirsin. Istemiyorsa, boşanamassın. Zaten bu sözleri ona söylesen, aklı varsa seni boşar.
00 Yorumla
+1 yıleger onsuz hayatı gögüsleyebilecek isen
ayrıl tabiki..00 Yorumla
+1 yılBence de bitirecekseniz çocuk yokken bitirin.. Hadi kendiniz neyse de, çocukların geleceğini maf etmeyin.
00 YorumlaAyrıl veya ayrılma diyemem ama bir karar vereceksen bunu çocuk yokken ver ve verdiğin kararın arkasında dur.
00 Yorumla
+1 yılSevmiyorsan onu da kendini de uzmenin anlamı yok ayrıl bence ikiniz de yolunuza bakın.
00 Yorumlayaş 30-35 olmuş hala eskisi gibi sevmiyorum cocukmusunuz evlenmeyin.
02 Yorumla
Soran+1 yılİnan yasla bir alakasi yok
+1 yılBayanlar icin ayrilik zor ve riskli bur karardir. evlilik sonrasi zorluklari kaldirabilcegine inaniyorsan ayril sevmedigin bir insanla omur gecmez cunku
00 Yorumla
+1 yılMalesef bende evliyim ama esimi sevmiyorum daha 26 yasindayim nasil geçer bu ömür .
00 YorumlaGec olmadan bitirmelisin. Su anki duygularinla devam etmen karsindakine haksizlik
00 Yorumla
+1 yılen mantıklısı canım ya aldatacaksın ya da ayrılacaksın ayrıl bence ve kendisine söyle
00 YorumlaÇocuk varken bosanmak daha zor olur. Bunu idrak edebilecek yaştasın, mutsuzsan surdurmenin anlami yok
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yılSevmediğim biriyle bir ömür geçirmek.. Katlanılmaz olurdu herhalde. Zaten evlenmeyi de düşünmüyorum iyi böyle.
00 Yorumla
+1 yılsaçmalama evlilik dediğin böyle bir şey madem evlendin devam ettirmelisin.
04 Yorumla
Soran+1 yılNe yani evlilik sevmedigin biriyle omur gecirmektir mi diyorsun
- +1 yıl
kimse kim seyi bir ömür sevemez hayranlık ya da arzu duyamaz yok öyle bir dünya o dünya dizlerin ve medyanın size dayattığı sizin de kafanızda kurduğunuz bir dünya evlendiysen devam edeceksin bu kadar basit.
Soran+1 yılYok ya gel sen surdur benim yerime o kadar meraklisiysan
- +1 yıl
bana ne ya ben mi evlendim sanki evlenen sensin katlanacak olan da sensin.
+1 yılSevmediğin birisi ile bir ömür geçmez ne kendine ne de ona yazık etme ayrıl gitsin
00 Yorumla
+1 yılBunları Düşünürken Onunla Beraber Olup Hakkını Yeme Adamın !
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin gibi kadını kadın diye alan adama acırım ben ne halt yiyosan ye
20 Yorumla
+1 yılKatlanmak zorunda değilsin. Bitir. Çocuğun olursa o adamı ömrünün sonuna kadar çekersin annemden biliyorum.
00 Yorumla
+1 yılbu duygu ve düşünleri taşıyarak onunla evliliğinizi sürdürmen, hem kendine hem ona yapacağın en büyük haksızlık olur..
00 Yorumla
+1 yılİyi düşün bu memlekette dul kalmak pek iyi bir şey diil ama mutlu diilsen herifi aldatmak yerine boşa daha iyi
00 Yorumla
+1 yılBunu isteyecek duruma geldiysen hiç durma ikinize de yazık
00 Yorumlaona sen karar ver. eşinde anlayışlı biriyse zaten istemez seni..
yalnız ne oldu da bu kararı aldın?00 Yorumla
+1 yılNiye evlendin ki o zaman? mantık evliliği falan mı yaptın 1 yılda sevgi nasıl bitiyor :D
10 Yorumlabelki bu sevgi bebk olunca degişir. ne olduda bu duruma geldiniz
02 Yorumla
Soran+1 yılBebek evlilik duzeltme araci olarak kullanilamayacak kadar masumdur
+1 yılSevgin bittiyse uzatmanın bir manası yok ama kendine neden layık görmüyosun?
02 Yorumla
Soran+1 yılResmen adam okumus cahil ya o kadar nazik efendi durur karsidan ama gorgusuzluklerine sahit oldukca sogudum. Benim de bir cevrem var kucuk dusuruyor
- +1 yıl
O zaman bitirmen doğru ama yinede kurtarılcak gibiyse kurtarmak için çabala
Gizli Üye(36-45)+1 yılaynı fikirler ve aynı zaman sürecine dahil süren bir evliliği 2 yıl önce aynı nedenlerden bitirdim. evlilik herşeyden beraber tat almaktır.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhey allam ya önemli mevzuları hiç tanımadığı insanlara danışanlara şaşıyorum ya... tabi fake olanlar var bide eğlencesine yazıyo...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence boşanmalısın. bende aynı şeyleri yaşadım ve boşandım.
bence sen boşan onunla ve tanışalım biz seninle. ciddiyim.00 YorumlaLayik gormuyorm diyecegine ona layikmisin bide onu dusun bnce sen ona layik degilsn
00 YorumlaBence kötü Olur Çok büyük günah eşini boşamak ve zaten öyle olur yani bence yapma
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUlan orospular madem böyle bir halt yapcaksiniz ne yüzle evleniyodunuz? Emin degilseniz evlenmiceksiniz * kahpeleri
00 Yorumlagelirin var mı kendine özel bir de evlenmeyi düşünüyorsan yaş kaç
00 YorumlaBu kadar rahat yazdığına göre evlilik bir oyun ozman
00 Yorumlaaynı sorun bende de var ama mecburen katlnıyruz çocukda yok o yüzden dışarıda arayış oluyr
00 YorumlaBu kadar kolay değil iyi düşünmen gerek
00 YorumlaNe değişti peki evlendikten sonra eşinizde?
00 Yorumlabiraz da kadınlarla dene şansını :)
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 831 cevap paylaştı. Sevginin tutkusu yok sizde
00 Yorumla
+1 yılIste siz turk kizlari boylesiniz
00 Yorumla
+1 yılsevmiyorsan çocuk yokken ayrıl.
00 YorumlaMutsuzsan zorlamanın bir anlamı yok tabi.
00 YorumlaYeni mi aklin basina geldi :)
00 YorumlaBaska biri ile olsan bile ondan da sikilirsin sen.
00 Yorumla
+1 yılBitirme. Yuva yıkmanın günahı gerçekten çok ağır.
03 Yorumla
Soran+1 yılTanriniza inanmiyorum ki
- +1 yıl
O kadar günaha bide bunu ekleme işte
+1 yılKendine layık görmüyorsun? Vay be..
00 Yorumla- Devamını Gör (38)
Devamını Gör(83)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Kocamı eskisi gibi sevmiyorum. Bu kadar basit bir sebepten ayrılık doğru mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler