Sevgilimi terk ettim yardımcı olun lütfen vicdanım rahat değil ( her türlü yoruma açığım) ?

Merhaba arkadaşlar ! ben 6 yıllık kız arkadaşımı terk ettim. Sebebi ise beni çok üzmesi çok kıskanıyordu beni çok bunaltıyordu , kısıtlıyordu. Açıkçası bana da pek fazla güveni yoktu. niye derseniz ufak tefek yalanlarımı yakalamıştı ama yalanlar gerçekten çok ufaktı demekki onda güvensizliğe neden olmuş. internette bir kızla tanıştım ve bayağı bir müddet konuştuk ama arkadaşça konuştuk şimdi kız arkadaşımı terk ettim ve kısa bir süre sonra internette tanıştığım kızla çıkmaya başladık ve şu an çıkıyoruz vicdanen kendimi kötü hissetmeli miyim sizce?
Güncellemeler
+1 yıl
yani demek istediğin sen bunun huyunu biliyordun madem neden 6 yıl çıktın değil mi? illa birisini bulunca mı ayrılmak gerekiyor diyorsun değil mi biraz delikanlı olsaydında keşke daha once terketseydin diyorsun değil mi illa maymun gibi bir dalı tutmadan diğer dalı bırakmıyorsun diyorsun değil mi benim için istediğini söyleyebilirsiniz?
Sevgilimi terk ettim yardımcı olun lütfen vicdanım rahat değil ( her türlü yoruma açığım) ?