Günün sorusu olmuş ama 9 gündür siteye girmediğim için kaçırdım.
Bekara karı boşamak kolay misali atıp tutanlar, çirkinleşenlerin yanında düzgünce görüşünü söyleyenler de olmuş..
İyi kötü hepinize ilginiz için teşekkür ederim. :)
Madem durumunuz çok iyi değil ve madem eşin çocuk sahibi olamıyor. Neden üzerine bu kadar baskı yapıyorsun? Ne hakla adamı zorluyorsun? Evlilik bu mu ya? Çocuk sahibi olmak mı tüm amaç? O çocuğun kocanın kanından olsa nolucak olmasa ne olacak? Evlat edinmeyi bizim insanımız neden hemen ikinci plan olarak düşünmüyor anlamıyorum.. Kaldı ki yakın zamanda bir arkadaşım da benzer bir tedavi süreci geçirdi, muayene parası bile ateş pahası.. Evlatlık edinseydiniz uç yıllık gereksinim parasını çıkarmış olurdunuz o harcadığınız parayla.. Yazık yahu..
Erkekler bu tedavi aşamasında normalden katbekat sinirli ve alıngan oluyorlar. Çok koyuyor bu tedavi süreci erkeklere, biliyorum. Laf arasında dolaylı olarak bile bahsedilse hayata kusuyor kimisi.. Ki sen de tam sağlam durman kendinden çok eşinin psikolojisini düşünmen gereken zamanda , eşin vazgeçtiği halde normal yoldan evlat sahibi olmak için tutturuyorsun, hadi onu geçtim adamın bu hassas döneminde anca "merhaba merhaba" dediği birinden borç istiyorsun. Şımarıklık mı desem yoksa saflık mı bilemedim. Eşin dışarıdan bakan birine göre aşırı tepki vermiş gibi görünebilir ama geçirdiği sürecin üzerinde oluşturduğu psikolojik baskıyı düşünürsek az bile tepki vermiş. Bunu da benm gibi üçüncü bir şahıstan önce senin anlaman ve ona göre sağduyulu davranman gerekirdi. Muhtemelen eşinin senden beklentisi de bu yöndeydi. Bana göre eşin boşanmakta haklı yani.. Çünkü onun bu zor zamanında onu anlamak yerine baskı kuran, fedakar olmayan ve arkasından iş çeviren birisin üzgünüm.
Bu tedavilerde ciftler zor bir surece giriyor ve defalarca bosanma karari alabiliyor cesitli nedenlerden diye bir duyum almistim. Ne kadar dogru bilemem. Yani boylesine aranizin bozulmasini anormal karsilamadim fakat is boyle bir donemde birbirinize en iyi sekilde destek olmakken, dedigi gibi arkasindan is cevirmen olmamis.
Bence kendisine saglikli dusunemedigini, o an sadece boyle bir seyin sizi kurtarabilecegini dusundugunu ve ona guvenmemekle hata ettigini soylemen gerekir.
Boylece belki kendisinde ki hatayida gormus olur.
Neyse oyle veya boyle nedense barisacaginizi dusunuyorum.
İnşallah
Eşinden gizli eşinin erkek arkadaşından borç istemen yanlış.
Arkadaşına neden istediğini anlatmaman büyük yanlış.
Arkadaşı sebebi bilmediğinden yanlış birşeyler dönüyor diye arkadaşına söylemiş haklı.
Eşinin buna gösterdiği tepki fazla ama çok çok haklı. Güven kırılması yaşanırsa ilişki bitmiş demektir.
Eğer tedaviden vazgeçecekse eşin bırak vazgeçsin. Sen ne hakla devam etme adına onun arkadaşından gizli bilgi vermeden borç para alıyorsun? Şimdi ara verir eliniz bollaşır durumunuz düzelince tekrar çocuk için çalışmalar yapardınız. % 100 hatalısın. Nereden tutsam elde kalıyorsun...
Haklısın. İnsanın Eşinden habersiz eşinin arkadaşıyla muhatap olması hele para istemesi çok yanlış bir şey. Ama o para istenen kişidede hıyarlık yokmu? Ne diye anlatıyorki? Kız yardım istemiş sonuçta
@KomserBaretta bencede hiyarlik yok bir insanin gercekten arkadassa bunu gizlememesi gerekir ki gizlememiş bence dogrusunu yaomis eleman
hayir hak etmedin ama. evlilik bir ortakliktir. ona sormadan yapmamaliydin. para konusu biraz ince bir konu. para veren insan karsilik bekler, hele bu sadece üstünkörü tanidigin bir kisi ise. kisi, bir de kalkmis ona anlatmis. yani esini de taniyor.. sen olsan ne düsünürdün? bu nasil bir döngüdür sence.. bence kalbini al. tatli tatli özür dile. araniza birak bir baskasini sokmayi ne baskasinin lafini ne de parasini sokun. degmez. üzgünsün anliyorum. siniri gececektir. ama isin zor. cok özür dilerim hata ettim ve dersimi aldim de ve ordan tatli bir sekilde kalbini oksamaya calis.
Cevap
207Cevap
Tamam yaptığın büyük hata eşinin arkasından gizli iş çevirmek yanlıştır
Ama boşanmak çok aşırı olmuş güven zamanla tekrar kurulabilir sonuçta kötülüğüne yapmamışsın iyi niyetle yapmaya çalışmışsın ama yöntem yanlış Bence git son bir defa özür dile pişman olduğunu kötü bir niyetin olmadığını söyle O arkadaşı da ona farklı şeyler anlatmadığından emin ol Birde benim aklıma gelen gerçekten mesele para mı yoksa Çocuk olmuyor diye seni kendinden uzaklaştırmak için mi böyle yapıyor Bence bunu da bir düşün Kapısında da köle olma hatan vardır tamam gururlu bir şekilde özrünü dile bekle ama yine olmuyorsa demek ki ilişkinizi çok basit görüyor
Haddini aşmışsın. Kimse sadece merhaba merhabasi olan birine yüklü miktarda para vermez. Esinin hatrina vermistir ama onu da uyarmak istemis olabilir. Arkadasinda hemen de kotu niyet arama. Oturt esini önüne, uzun uzadiya konus onunla; niyetini gormesini sagla. Bu konu onu yeterince yikmistir zaten. Daha fazla usteleyip ozguvenini yikma, senden soguyabilir. Onun yaninda olduğunu ve ona destek oldugunu bilmesi onemli. Sahsen ben de cok sinirlenirdim. Alabilecek olsaydi arkadasindan bir bahaneyle kendisi de isteyebilirdi. Direkt onun baglantilarindan yardim istemek yerine bankadan kredi cekseydin bu kadar tantana olmazdi. Evliliginizi korumaya calisin.
gururu cok incinmis :( kotu haldesin simdi cok zor olmali :( ama guclu ol, biraz sinirinin gecmesini bekle, sonra konus, bunu bizim icin yaptim, senin baktigin acidan bakmamistim, her insan kusur yapar, hatasiz kul olmaz, sende bu kadar gurur yapma ne olucak ki? ben ne icin istedim diye soylemedim ki! her insanin para sikintisi olur arkadasin da anlayis gosterir emindim bundan onun icin aradim, bizim paramiz olsaydi onlara borc vermezmiydik? guru icin kendini de beni de yipratiyorsun, cocuk istemiyorum senin mutlulugunu istiyorum... boyle sozler soyle ve onu sakin etmeye calis :)
Haketmissin. Kim olsa aynısın yapardı. Bir erkek gururunu çiğneyip istemediyse bunu eşinin ya da sevdiği kişinin istemesi çok kötü bişey. Bayan arkadaşın ya da akraban ve ya ailen olsa yine gururuna dokunurdu düşün bu bu kadar zoruna gitmiş ki anlattığına göre adam gururlu biri gurursuz biri bile olsa arkadaşından eşi borç aldıysa onun bile erkeklik gururuna dokunur. Eşimin abisi kaza yaptı ve çarptığı adam hayatını kaybetti suç vefat edende olmasına rağmen mahkemeler bilmem ne işin içinden kalkamadilar babamdan borç istesek dedim kabul etmedi. Arkadaşından ben istesem herhalde kafasına sıkar adam. Artık adamı gönlünü al bir şekilde, sessiz kal biraz ondan sonra artık çocugumuz olsun diye mutlu olalım diye istedim çocukluk ettim de aff dile işte birdaha arkandan is çevirmem de ne biliyim belki yumşar aff eder. Allah yardimcin olsun.
Aranız düzelir merak etme. Bu gibi durumlarda her ikinizinde saygı gösterdiği bir aile büyüğü gibi birisinin arabulucuk yapması önemlidir. Ben evli değilim değilim ama çevremdeki insanların sorunları olduğundan devreye babam girer sürekli ordan biliyorum.
Yaptığına gelince yanlış yapmışsın. Böyle bir konuda ortak bir karar almadan böyle bir harekette bulunman gerçekten çok yanlış. bir de kocanın çocuğunun olmamasından kaynaklanan gururundaki zedelenmenin de eklendiğini düşünürsek iş biraz karışık.
Bence biraz acelecide davranmışsın. Başka bir yol da bulunabilirdi mesela banka kredisi felan.
Bence sen şimdi git kocanın elini öp özür dile hatanı anladığını söyle. Oda affedicektir zaten seni.
Umarım ömür boyu mutlu huzurlu olursunuz.
Sonuna kadar okudum. Iyi güzel bir şey yapmışsın Allah şifa versin. Ama benim eşimde Kalkıp doğru düzgün tanımadığı bir arkadaşımdan borç istemesi konuşması benim çok zoruma gider. Bence özür dilemen Lazım. Haklıysan da haksızsan da eşin hem bu rahatsızlığından hem de bu yaptığından dolayı çok farklı bir psikolojide şu an. Siz evlisiniz. Evlilik bu gibi durumlarda dahil olmak üzere en kötü günde bile birbirini kollamaktır. O senin eşin Haklı olduğunu düşünüyorsan bile bu durumdan dolayı ne yapıp edip gönlünü Alman lazım
adam doğru yapmış diyen angutlara bu sözüm, ulan siz ne anlarsınız evlilikten eşi için yapılmayacak birşeyi yapmaktan, kızcağız onun sağlığı için böyle bişey yapmış, tamam yapmaması gerekiyordu ama eşi için büyük bir fedakarlık yapmış siz ne konuşuyosunuz lann..
sizin içinde hakkınızda hayırlısı olsun.
direk bosanma sebebi. para istenirmi. insanin aklina direk arkadasiyla yatti para aldi gelir. hem bir erkek icin. intihar sebebi. karin gidiyor. arkadasindan para istiyor. aman aman Allah korusun. Allah öldursun ama o gunu gostermesin. insan erkekliginden suphe eder be. bu arada cocugunuz olmadigina sevindim. keske ulkemizdeki cocuk olamama orani artsa. bu ne yaa cocuk ulkesi gibi olduk. hem. fakiriz diyorsun hem cocuk yapmaya calisiyorsun. yapma cocuk akrabalarinin vardir zaten 3 5 tane birini al onu sev. ona harclik ver. ne illaa cocuk yapicam mantigi? cocuk egitmek icin hazirmisin. vaktin varmi? sonra yaptiginiz cocuklar bizim basimiza bela oluyorlar. cep telefonu isteyecek alamayacaksiniz. baskalarindan calacak cocuk. yeni nesil zaten tembel oluyor. neyse
Sen cok agir bisey yapmissin adamin gururu incinmiş resmen. Ne olursa olsun eşinin arkasından iş çevirmemen lazim onun iyiligi icin olsa da ondan gizli bisey yapmaman lazım. Eşin cocugu olmadığı için kendini zaten yetersiz goruyodur bir de sen bu durumu duzeltmek icin ondan gizli iş yapmayi goze alinca bosanmayi daha uygun görmüş olabilir. Bunu kendisine guzel bir aksam yemegi hazirlayip onu canindan cok sevdigini anlatarak duzeltmeye calis bence. Ama konusurken sozunu kesmemesini söyle ondan ozur dile bidaha gizli bisey yapmayacagini soyle onu bu dunyadaki hcbiseye degismeyecegini dile getir. Kendisini degerli hissetmeye ihtiyaci var bence şu an . Umarim bu durumu duzeltebilirsin. Boynuna saril ve ozur dile pismanligini ve onu cok sevdigini anlasin
bence adam haklı !! sen kım oluyosunda sormadan etmeden gıdıp arkadasından borc alıyorsun !! burdakı mevzu soyle. evlılık en fazla kutsal bı muessese olmasının yanı sıra sırdaslıktır ehemmıyet ve paylasımdır.. beraber karar almadır.. bazen kucuk seylerı karsıya sormadan ıyı bıse olması durumunda kendımız yaparız ama boyle cıddı bı hususta gurur ıncınır. boyle bır seyı yapan arkamdan neler yapmaz der arkadasını doner gıder adam.. bence ya aldıgında solememesı ıcın ıkna edıcektın borc aldıgın kısıyı ya da almıcaktın
Şimdi şöyle bir durum var sen arkadaşından para istediğinde ona ne için paranın lazım olduğunu söylememişsin. Bunda hata yaptın. Hani anlıyorum açık açık söylemek istemezsin, bende söylemezdim. Ama adam sonuçta eşinin arkadaşı, oda merak etmiştir ne olduda karısı zor durumamı düştüde benden arkadaşım değilde eşi istiyor. Ne gibi bir zor durum olabilir? Aklına türlerce şey gelmiştir. Eşini aldatığını bile düşünebilir? Şimdi senin kocan o arkadaşına ne diye bir cevap verebilirdi? Eşinin gururu çok incitmişsin. Ama bence siniri geçince düzelir. Sonuçta bu tedavilere başlamaya karar verdiyse sonunu da getirmek gerekir. Bunu eşine söylemelisin. Bu son şansımız sadece önceli yaptigin tedavilerin boşa gitmesin diye böyle bir karar aldım demelisin. burada hiç kimsede suç yok sadece yanlış anlaşmalar var. Hem arkadaşı hemde eşin yanlış düşünmüş. Eşinde onu sirf cocugunuz olsun diye istiyormusun gibi gelmiştir. Hani olmazsa uzulurum demişsin. Birbirinize destek vermelisiniz.
hala ayrılmak istiyorsa yapacak bir şey yok sen onu düşünmüş ya ama insan işte NANKÖRDÜR İNSANOĞLU...
arkadaşım adamı hiç mi düşünmüyorsun...
Arkadaşının ağzı sıkı biri olduğunu nerden biliyorsunda gidip para istedin?
konuşmuşluğun bile doğru düzgün yok ne diye kocandan habersiz para istiyorsun? Adam isteyecek olsa ister gurursa gurur yani şu parayı biriktiremez miydiniz? biraz daha bekleseydin kendi isteseydi. Kocan gerizekalı değil ya istemiyorsa isteme ne diye ortalığı karıştırıyorsun? Böyle durumlarda bende çok sinirlenirim. Bunu sen düşünemiyor musun? Kocanın arkadaşı o istemiyorsa sana ne oluyor? adamın gururna dokundun iyi mi oldu şimdi. Arkadaşlar ama belki samimi değiller, kocan belki onu mecburen çekiyor. Adamı gittin rezil etmişsin. Düşünsene kadın kocasındna habersiz kocasının eşinden para istiyor. Evladım sen resmen kocanın arkasındna iş çevirmişsin. Sen ne hal tettiğinin farkında mısın ya git özür dile, affetmesi için uğraş
canım psikoloji öğrencisi olarak yorum yapmak istiyorum olayları onun gözünden bak çocuk istiyor ama onun yüzünden çocuğunuz olmuyor tedaviye gidiyor başka şeye harcıyacağınız parayı oraya veriyor ve tedavi parası fazla gelince sen eşinin arkadaşından istiyorsun ve fazla samimi değilsin ona göre sen onun arkasından iş çevirmiş oluyorsunn.. senin üzerinde değerlendirecek olursam maddiyat yüzünden eşinin bir arkadaşından para istiyorsun şu ki senin suçun yok ama keşke eşine danışsaydın ya da borç aldığın kişi olayı başka dille abartark anlatmış onunla konuşmayı dene sinirden boşanalım demiş umarım aranız düzelir..
takma kafana düzelicektir biranlık öfke ile söylenen sözler bunlar sen sadece sus ve bekle bence ayrıca o şerefsiz ayıp etmiş hemen gelir ekmegini yer hemde arkandan iş çevirir ikiyüzlü şerefsiz ben olsam bundan sonra selam dahil vermem, ayrıca sorununuz ne oldugunu bilmiyorum ama ben sana çocuk konusunda fazlası ile yol gösterebilirim belkide aynı ildeysek bu konudaki türkiye çapındaki en iyi dokturmla dahil tanıştırabilirim sizi her konuda yardımcı olmaya hazırım sizlere olmama olasılıgı çok yüksek ayrıca yaşta tabi dikkate alınıyor bu konuda ayrıca olmıycak diyede birşey hemem hemen yok gibi şimdiki zamanda ayrıca cinsiyeti bile belirleyebiliyorsunuz inşallah ben istanbuldayım siz
Yanlış iş yapmışssın. Son bir özür dile ama tek tavsiyem ömrünün geri kalanında ondan izinsiz bir işe girişme. Benim içinde büyük bir sorun olurdu böyle bir şey. Hele aldığın adam birde erkekse cinnet meselesi. En azından benim açımdan. Eminimki o da benim gibi düşünmüştür. Sarıl özür dile bir daha olmaz de. Çocuk olayınıda kapa. Olmadı gider yetim birini alırsınız yetimhaneden. Diğer tedavi için onun açılmasını bekle ya da unut. Burada Rus kadınların sana verdiği tavsiylerle ayrılma. Buradakilerin Türklüğü tartışmalı. KEsinlikle özür dile. Bir erkek için bana göre büyük bir olay. En azından dediğim gibi benim gibi kıskanç ve gururlu biri için.
Kendi arkadaşlarından alsaydın bir şey demezdi. Onun arkadaşlarından aldığın için gururunu incitmişsin. Aşırı tepki vermesi, boşanmak istemesi yanlış. Güvenini tekrar kazanmaya çalış, asla ayrılma.
bir sinirle söylemiştir. geçeceğini düşünüyorum. Biraz sakinleşmesine izin ver ve özür dile. Böyle büyük birşeye girişmeden de görüşünü al asla tek başına hareket etme. Karşılıklı kararlara saygı duyun.
Biraz sakinleşsin. erkekler sinirlenince her boku söylüyorlar
para isteyecek ailen veya kız arkadaşın yok muydu? tepki vermemek için sıfır kıskançlık olması lazım. böyle bir durumda adamın aklına gelenler 70 lik nineminde 7 lik çocuğun da aklına gelir. senaryo hazır. o kadar tanıdık içinde gidip benim en yakın arkadaşımdan para istersen noluyo l*n derim. içine kurt düşmüş bir kere. ayrılmak tek çözüm.
Soruda yazmıştım. Annem babam 2 yıl önce kazada öldü. Amcam var bir tek. Onla da samimi değilim. Yıllardır görüşmüyoruz.
İnşallah
Evet her türlü tehdidi hak ettin, inşallah boşanmazsınız ama sabırlı olmalıydın. Karşındaki kimseyi ne kadar tanıyorsun ki bu devirde de kimse karşılıksız hiç bir şey yapmaz, bir erkeğin de gururuyla oynamak kusura bakma da uçurumdan at kendini aynı hesap. Birde sebebi söylemeden bana lazım dediğin kimse kocasından değil de benden istiyor diye sebebini bilmeden senin hakkında düşündüklerini biraz düşünsen? Özür dilemek boynunun borcu olmuş.
Eşinin arkadaşından borç istemeseydin keşke. Adam kim bilir neyden kuşkulandı da, nasıl anlattı bunu kocana. Ben olsam ben de sinirlenirdim arkamdan iş çevirilmesine. Gurur kırıcı bir şey. Boşanmaya kadar gitmesi normal mi işin bilmiyorum ama, iyi niyetle yapmışsın, oturun bir kez daha konuşun bence etraflıca.
yanlış anlaşılma olabilir sen parayı isterken kendim için lazım demişsin ve kimseye söyleme demişsin, arkadaşı da ona anlatırken böyle bir durum oldu garibime gitti ama borç da verdim bilgin olsun istersen demiştir.
sen olayı olduğu gibi eşine anlat parayı neden istediğini söyle. parayı isterken de tedaviden bahsetmediğini anlat. boşanma konusunu sinirden demiştir öyle bişey yapacağını sanmıyorum. tekrar konuşunca halledilebilecek bir durum gibi duruyor..
Eşinin arkadaşından borç istemen yanlış ama eşinin verdiği bu tepki de yanlış. Tama yani gururu kırılmış olabilir. Ama bir sevgiyi bir aşkı böyle hafif durumlar için paramparça edecek biriyse o iyi bir eş iyi bir baba olmayı hak etmez ki olamazda. Sevgi evlilik bir gurur kırılmasıyla yıkılacak şey değil. Senin yaptığında o kadar büyük bir yanlış değil sen eşini düşünmüşsün ama görünen o ki o bu iyiliği hak etmiyor. şu an ki duruma bakılacak olursa suçun en büyük kısmı eşinde.
Senin niyetin kötü değilmişki? ama işte gurur yapmaması lazım ama sende keşke istemeseydin. Parayı verin geri gitsin öyle adamın parası alınmaz zaten, durumunuz olunca yaparsınız artık, sonra gelir sizi sıkıştırır ister falan, gözü sende olur adamın nerden bileceksin?
Bence hak ettin. Herkes haddini bilmeli. Böyle iyilik olmaz. Sen ne hakla gider onun arkadaşından para istersin hem de tanımadığın etmediğin bir adamdan. Kusura bakmayın yaptığınız şey tam anlamıyla haddini bilmemek. Ben de olsa çok sinirlerdim. O isteyecek olsa isterdi.
Adam çocuğum olmuyor diye, bir psikolojik cokuntude zaten sende bebe bebe diye çok baskı yaptıysanız bosar ki başka adam bul bu açıdan düşün nasipte varsa 40 yasda da olur 1 sene önce evlenmiş çocukta çocuk bu kadar basit degil. Biraz doğruları anlat.
samimiyetin olmayan bir arkadaşından para istemen birde üstüne kimseye söyleme vs gibi bişey söylemen hiç yakışık almamış kim bilir adam ne düşündü rahatsız oldu ki söyleme ihtiyacı hiseetti ki zaten doğrusuda bu amacın iyi olabilir ama bu şekilde eşini zor durumda bırakacak ve küçük düşürecek bir hareket yapmaya hakkın yok sebebi ne olursa olsun.
eşin tepki göstermekte haklı bende olsam bende aynı tepkiyi gösterirdim
Çocuğunuzun olmaması tedavi olması paranın yetmemesi onu baya yıpratmış ve evlilikten soğutmuştur. Bu borç işi de artık sabrını taşırmıştır. Sende bir suç yok bu tavrı da çok doğru denemez ama bir süre üstüne gitme bence boşanmak istiyorsada boşanın
Kızgınlık anında söylenmiş bir sözdür gerçeklik payı olduğunu düşünmüyorum. Kızmakta yerden göğe kadar haklı arkadaşından kendisi isteyebilirdi tedavi olayından bahsetmeden, bunu sizin yapmış olmanız yanlış sonuçlar getirmiş. Ama boşanmaz bunun için için üzmeyin kendinizi.
Açıkçası evet hakettin. Eşin kendi adına arkadaşlarından borç istemeyecek kadar gururlu biriyse, bunu senin yapman onu aşağılar. Üstelik birde doğru düzgün sohbetin olmadığı arkadaşından ''kendin için'' para istemen o arkadaşının yanlış düşüncelere kapılıp bundan cesaret bulmasınıda sağlayabilirdi. Yaptığın çok ama çok yanlış birşey. Bir şekilde bu durumu toparlamaya çalış kanımca.
bence bir iliski danismanina gidin. yaptigin sey dogru olmamis tanimadigin guvenemeyecegin birinden istemissin parayi, ama yapacak bir sey yok. kizmasi cok normal ama bosanmak istemesi cok olmus. sonucta sen bunu kotu niyetle yapmamissin. bosanmak isteyen ciftlere bedava danismanlik hizmeti saglaniyordu sanirim. saglanmiyorsa bile once esinle adam akilli konusmaya calis anlat bunu neden yaptigini, olmazsa sonra birlikte bir uzmana gidin.
Adamın arkadaşından habersizce gidip para istemeniz yanlış bir davranış. Ülkemizin kadınlarında bu tür emrivaki tavırları çok yaygın.
Ancak sırf bu yüzden boşanmak istediğini sanmam, başka şeyler birikmiştir adamın kafasında.
Bir çocuk uğruna birbirinizi hırpalamanızın hiç gereği yokmuş, olmasa çok şey mi kaybecedektiniz, ki bir senelik evlisiniz daha, ne aceleniz var?
İtham etmek gibi olmasın ama adama çocuk isteğinizle ilgili baskıda bulunduysanız evlilikten soğumuş olabilir.
bacim esin sadece ona sormadan is yaptin icin kismistir sana belki arkadasi ile arasi iyi degil? sende gidipte ondan para isteyince o yüzden de sinirlenmistir..
ama söyledi söz dogru degil bu yüzden bosanma olmaz zaten güleler adama..
bence onun gönlünü almaya calis ile bosancam diyorsa ona de ki anne olmam istemem suc mu?
Arkadaşı tam dümüksüz artık edavatmış; burası kesin...
Yapmasan daha iyiydi ama dediğin üzre tepkinin bu boyutu ağır olmuş; erkeklerin gururu kadar önemli olan birşey yoktur; onunla konuşursan halledilebilir bence :) Zaten çok yanlız hissediyordur kendini, onunla ol bıkmadan ilgi göster, herşey düzelir inşallah :) Allah yardım etsin...(Ben olsam krediyi düşünürdüm?)
Gurur işin içine girince kalp karşıdakini anlamak istese dahi beyin iletişime kapalı moda geçer. Hal böyle olunca yaşadığın üzüntüyü anlamayan insan %100 haklı olmasa bile haklı olan eşini savunur. Allah yardımcınız olsun. Keşke yapmasaydın demek bize düşmek, kim bilir ne haldesin.
çocuk yüzünden gurur yapmıştır
para da işin içine girince körüklemiş
biraz bekle sakinleşsin
sonra arkadaşı ne demiş nasıl demiş onu öğren
parayı aldığın adama geri ver, bekle biraz daha tedavi için
eşin sakinleşince de sen ona yardır "ben gururumu ayaklar altına alıp borç istedim sırf sen üzülme diye" filan
ama kural şu: adamın sakinleşmesini bekle
Yazik ya yazik sana senin esin senin arkadssindan isteseydi parayi. Nasilda kendinide onuda kucuk dusurmussun. Arkadasiyla selamin sabahin bile yok adamin aklina neler gelmistir ki gidip arkadasina solemis baskalarindan da istiyordur senin esin diye. Yazik ya adami rezil etmissin. Deseydin arkadssina tedavi icin lazim lutfen aramizda kalsin ozaman kalirdi seni dusuk kadin olarak gormus ki kocana solemis. Yazik sana nasil incinmistir kocan. Ben olsam bende bosanirdim
çok hassas bir konu bu. evlilikler malesef güven çemberi çok sarsıldığında yürümez. bende boşanmış bir insan olarak eşini haklı buluyorum. yaptığın görmezden gelinip kızılıp sonra atlatılabilecek bir olay değil. adamın zaten psikolojisi kötüdür bu yaptığın çok acı gelmiş olmalı onun için.
bıraz hatalısın canım ne olursa olsun arkadasından ıstemen onu kucuk dusurmus ayrıca srfsz kım bılır ne anlattıkı bukadar sınırlendı yanı keske yedıkat elden alsaydında tanıdık ınsandan almasaydın yuvanın huzurunu bozmssun ınsallah duzelır nedım ama hatalısın k bakma gercekten dogrya dogru ama sana guvenmıs yanı hatan sadece arkadasından ıstemen olay bu ok baska bısey yok yanı ıns duzeltırsınız canım :(
hala duzelen bısey yok mu canısı :(
Arkasından gizli iş çevirmeyeceksin eşinin oda sende. Kahramanlık yaptığını sanıp boyundan büyük bir işe kalkışmışsın. Ben de olsam bu durumda aynı tepkiyi verirdim. Siz kadınlar sürekli empati yoksunu dersiniz bize ya aslında bence sizde var bu sorun. Erkeğin yerine koyamıyorsun şu anda kendini. Ne varki bunda ikimiz için geleceğimiz için yaptım bunu falanlar filanlar dolaşıyor kafanda.
Esin sinirlenme konusunda hakli sadece merhaba merhaba dedigin kocanin arkdsndan para istemen hata kocanin haberi olmadan ustelik arkadasi saklayamiyoken sen nasil saklamaya calisiyosunn kocandan bunu bir dusun. Bosanma olayinida fazla buyutmus seninde amacin kotu degil ama yanlisssss
Hepsi bu pis gurur yüzünden. Ama bunu yenmek kolay değil bir erkek için, karar ağır olmuş ama ne yaşadığını ve ne hissettiğini sen dahi tam olarak bilemezsin. Umarım vazgeçer. Ve ucunda ne olursa olsun onun kararına saygı duymalı ve gizli saklı iş yapmamalısın, senin hayır bildiğin önüne böyle şer işler getirir.
Bir kadının yapmayacağını yapmışın tamam duygusal olarak sen güzel süşünmüş olabilşrsin ama mantık olarak bir erkeğin haberi olmadan başka bir erkekten bunu istemen çok yanlış eşinle konuşsaydın keşke..
Kredi çekseydiniz ayrıca hiçmi aklınıza gelmedi..
Açıkcası ben olsam bu süreçte onun istediğini yapardım ve onun kararları doğrultusunda hareket ederdim. Para isteyeceksemde kendi arkadaşlarımdan isterdim. Eşimin arkadaşına sadece merhaba dediğim adamdan isteyemezdim. Her ne olursa olsun çocuk mevzusundan onu uzaklaştırıp herşey normal ilerliyormuş gibi davranırdım. Onun kalbini ciddi derecede kırmışsın. Boşanma Tabiki sadece hata yaptığını bu yüzden üzgün olduğunu pişman olduğunu hissettir ona.
Ayrilmak cok ağir ama hakli, onun haberi olmadan biseyler yapmaya calismissin basaramamissin. Hemde sohbetin bile yokmus parayi istedigin kisiyle. Adam hakli bence. Ne yap et gonlunu al esinin. Zor olsada yap bunu. Bu surecte belki kotu konusacak sana pes ettirmeye calisir ama vazgecme.
Farkında olmadan adamın gururu ile çok oynamışsın. çok büyük bir hata ama sen iyi niyetlisn. keşke olmasaydı..
tepkisi normal bence. bende olsam aynı düşünürdüm.
biraz yatışsın özür dile ve sevdiğin için yaptığını söyle ve o parayı geri ver.
bir daha böyle birşey yapma.
Haketmissin maalesef. Aile bir ve bütündür, saklı gizli habersiz iş olmaz. Ustelik saklı işi onun arkadaşı ile yapıyorsun. İyi niyetlisin anliyorum ama maalesef yanlış yapmışsın.
Neden eşinin gururunu dusunmedin ki özellikle samimiyette yok hak etmissin kbkmada ne gerek var ki adam bakiym nsil şekilde söyleyip anlattı eşine onun o anki halini dusunemedim adam zaten skintili sende bir şeyler yapmak istemissin ama sacmalamissin kbkma çünkü bir erkek için çok ağır bir durum zamana ve oluruna bırakmak lazım bazı şeyleri...
Eşinin psikolojisini anlayamamışsın. Kimbilir aklına neler geldi adamın. ya da o arkadaşı ona ne söyledi😕 ondan gizli iş çevirdiğini düşünmeside normal. Bu onda bu çocuk olmama psikolojisininde üstüne biber olmuş saçma sapan düşüncelere girmiş. Evliliğini kurtarmak istiyorsan herşeyi açıkça konuşmalısın. Çocuğunuzun olmaması utanç verici birşey değil... Bunu anlaması gerek😕
gülüm senin yaptığın da iş mi yani, hem adamın arkadaşından istiyorsun, hem de gizli gizli yapıyorsun. tam kötekliksin. özür dile, yaptım bir cahillik bilemedim de.
yaptığın yanlışın hala daha farkında olmadığın belli zaten.
bir daha senden habersiz hiç birşey yapmicam de kendini affettir.
bir daha sakın ama sakın böyle şeyleri eşinle müzakere etmeden yapma.
baltayı taşa vurmuşsun haberin yok.
Eşinin arkadaşına öncelikle hak vermek istiyorum dogru bır davranış sergilemiş. Seni üzmeden istedigin parayı vermiş ve arkadaşına bunu soylemıs benım dusunceme gore bu arkadas dosttur. Evet sen buyuk bır hata yaptın asla yapmaman gereken bır durum bu. umarım aranız duzelır bısanmaktan vazgecersınız. cocugu olmayan cok kısı var bıraz daha sabır ve para bırıktırıp denemelısınız. kendını uzme eşinin kalbını kazan.
Yaptiginiz dogru degil. Bazi erkekler para konusunda, gurur ve onur konusunda çok hsssastir.
Siz merhaba merhaba'nizdan ote bir iletisiminiz olmayan, esinizin bile para istemeye utandigi bir durumda bunu yapmamaliydiniz.
Esiniz hakli.
Valla senin gibi yeni evlenmiş, aile desteği olmayan ama yuvasını korumaya çalışan, fedakarlık yapan fakat hayatındaki adam öküz olan kızlara üzülüyorum. Allah yardımcın olsun...
Eğer iyi bir işin varsa uzatma derim. Bu sebep boşanma için saçma bir sebep.
afedersin ama bildiğin salaklık etmişin, sen ki evlenecek kadar büyümüşün sonra tutup elin adamından (hemde meraba meraba diyecek kadar az sohbet ettiğiniz) para istiyorsun, o elin adamı ne düşünmüştür biliyorsun değil mi ! ve bu adamın ne düşündüğünü kocanda çok iyi biliyor...
bence bu iş kötü biter..
Kardesil olay baska birsey bence kadin birseyler karistiriyor belli anlasilan kadin kisir degil ve baska bir iliskisi var gibime geldi ve senden de ayrilma bahanesi olarak bunlari yapti diye dusunuyorum. kadinini al ve uzak bir yere gidin sahil bir kasaba gibi ve yemekde konusun duygularini ve gelecege dair hayallerinu sorgula onun aklini karistiran biri avr mi arastir ve dikkatlice yap allah yardimcin olsun
Şimdi şöyle ki bir kadın kocasının arkadaşından para almamalı çünkü erkeğin aklına nasıl aldığı gelir yanlış anlama sen sadece istemiş ve almışsın ama ya sadece istemediğini düşünüyorsa eşin ve adamın gururunu kırmışsın ona yetmediğini hissettirmişsin
Parayı geri ver ve eşinden habersiz bisey yapma... Anlayışlı değil veya arkadaşı iyi biri değil. Sonucda arkadaşı iyi veya değil ikisindede boyle davranmamaliydi belkide anlattiginizi düşünüp derdini onunda öğrendiğini sanıp kendiside anlatmak zorunda kaldı bunu ve öfkesi bundandır. Zamana bırak sessiz kal dua et İnşaAllah hayirlisiyla atlatirsiniZ
evet haketmişsin. çocuğunuz olmuyorsa evlatlık edinin maddi durumunuz da kötüyken böyle birşey için gidip borç istemen üstelik sadece "merhaba merhaba"n olan birinden ve o biri de eşinin arkadaşı... bence sen güvenilmez birisin kafana göre iş yapıyorsun başkalarının adına.
eşin haklı arkasından iş çevirmek ve o arkadaşına karşı mahcup oldu ama boşanmak çözüm değil yuvanızı yıkmayın konuşun halledin bir taraf sinirliyken diğer taraf alttan almalı eşinden özür dileyip o parayıda geri versin eşin zamanla herşey olur dert etmeyin
Çok haklısın üzülmekte. Sen gidip düzgünce halletmek istemişsin ama o para aldığın adam, adam değilmiş. Yaptığı çok kötü ve hatalı. Tabii eşiniz de kendince haklıdır bişey diyemem ama aranızı bozmak isteyen o kişi sebep olmuş bu duruma. Boşanma olmazdı da belki bikaç haftalık bir küslük olabilirdi. Boşanma abartı olmuş biraz :/
Umarım bir an önce bir çözüm bulursunuz..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar