arkdasşar cogunuz bılırsınız bılmeyen ler ıcın... benım 3 yılık cok ciddi bir ilişkim vardı karı koca gibiydik hatta ev tutmuştu kendısı unıv orencısı 2.5 yıldırda beraber yasıyorduk cok sevıoduk her seyını bana verdi bakireliğini bile... bende hep sahip çıktım ama her kez gıbı tartışmalarımız oluyordu... ama 2 gun ayrı kalsak cok ozlerdık bırbırımızı... her neyse... bu yaz ailesiin yanına gitti 3 ay staj yaptı hemde tatil ailesinin yanında ve geldiğinde bitirelim dedi ve bitirdi... halbukı gelmeden 1.5 ay once babasıyla olan bır problemden dolayı ben bitirmek ıstedım... bırakma benı dıe agladıı... ve hemen barıştık onu asla bırakamayacağımı ilk defa ona söledım o gun... ve gelince kendisi bitirdi şok oldum... ayrılalı 2 ayı gectı ilk zamanlar evın onune gıderdım beraber yasadıgımız benı görünce camı kapar perdelerı kapardı hattını falandeıstırmıstı anlamıodum o böle yaptıkça ben daha da uzerıne gıdıodum ... kucuk bır çocuk gıbı bıraktı benıı ağlamaktan gözlerım görmez oldu artık beyın saglıgım bozuldu.. ve ben hiç pes etmedim 2 aydır peşindeydim.. son 20 gundur yenı numarasını verdi bana arada bi görüşüyoruz... ama kesınlıkle benımle dusunmuor bırdaha öyle diyor ayrılma sebebımızde cok yorulmuş cok yıpranmış.. BU ! ve yine pes etmeden pesınden gıttım.. bazen zorla bazen onun ıstegıyle gorustuk... ama bırakamadım... gecen hafta bana kahvaltıya idelim sinemaya gidelim dedi... gittik kafamızı dağıttık ama yıne vurguluyor... ben sana dönmem diyor...gecmısın hatrına bende senle bısıler arada paylaşmak ısterım gorusuruz dıo... aşk bu kadar kolaymı bıter... hadi bitti diyelim benım ne yapmam lazım... akıl verin bana lütfen... gerçekten sevıyorum... cevremdekı ınsanlar cok sasırdı senı nasıl bırakır ya dıo cok sevıodu senı dıo.. .gercektend de oyleydı ıntıhar bıle etmıstı benım ıcın cok sevıyordu... arkadaşlar mantıklı fıkırler verın lütfen... ne yapsam nasıl davransam her seyı eskıye cevırebılrım... senı sevmıyorum senı özlemiyorum dıyor... ama sınemaya da geldı benle kafam cok karışık...
Cevabın nedir?
aşk ta bir numaralı kural.
kaçarsan kovalar
kovalarsan kaçar
o yüzden ilişkilerde aşk bölümünü geçip saygı ve sevgi bölümüne gelmek lazım.
bence yaşanmışlıkların hatırına ama en önemlisi kendine saygı için ondan uzak dur. seni istemeyenin peşinden gitmek sadece vakit kaybı. diyelimki sen çok yıprandın diye sana geri döndü. seni mutlu etmek için seninle vakit geçiriyor.ama o kafasında bu ilişkiyi bitirmiş ve yakın zamanda da komple bitirecek. sen bunu istermiydin. yani sadaka verir gibi seninle olması doğru mu. boşver abi, yol ver gitsin. sen nasıl unutucan kısmı zor soru ama imkansız değil. ilk ayrılan sen değilsin. son da olmayacaksın. senden bir tane var. ondan çok tane. doğru olanı yap ve kendine hak ettiğin değeri ver. bırak gitsin. elinde zorla tutulan güvercin bir gün mutlaka uçar gider/ ya elindeyken uyuyakalırsın yada dalgınlığını bekler ve kurtulur. yadaaaa sen onu özgür bırakırsın ve o gururu yaşarsın. eminimki daha iyisini bulursun. ama zaman lazım. ve son bir şey; her biten ilişki bir sonraki ilişkinin daha iyi olmasını sağlıyor.çünkü tecrübe para ile satın alınmaz...10 Yorumla
En İyi Cevaplar
öncelıkle sevmışsın ve ayrılmayı kabullenmek zor oluyo mantıklı olarak da haklısın ama kardesım sana tavsıyem su kesınlıkle üstüne gitme çünkü gittikçe o senden kaçaçaktır bıraz kafasını dinlesin serbest bırak arayıp sorma mesaj atma zor olacak dayanması ama adayan dönerse unutmamış ama dönmezsede mecburen katlanacaksın ama dediğim gibi sıktıkça senden daha fazla soğur her seyın hayırlosını iste allahtan bundada bi hayır avrdır bu kadar sevipte ayrılmanızda vardır bi hayır zamana vbırak unutmak zor ama bak baska bırıde olabılır genelde de bundan dolayı bitiyo ilişkiler inş öyle bi şey olmazda kavuşursunuz tekrar
00 Yorumla
+1 yıl3 yıl uzun bi zaman . evlenmeden herşeyi yaşayıp tüketmişsiniz heyecanı kalmamış hiçbirşeyin. evliliğe saklamamışsınız cinselliği de. zamanla bunların olması çok çok normal. bu yola beraber girmişsiniz. yapmadan önce bi oturup düşünseydin birilerine sorsaydın biz evlenmeden karı koca gibi yaşıycaz ilerde ilişkimizi nasıl etkiler vs deseydin. herkes yapma etme derdi. tabi dinlemezdiniz ve kaçınılmaz son olurdu yine. ilişkiniz kangren olmuş. çok seviyorsun belli ama kız kopmuş senden bidaha tamiri imkansız gibi görünüyo. umarım haksız çıkarım
21 Yorumla
İstediğini verme sende ona. Kontrolü eline almasın. Sana asla dönmem seninle birdaha olmam ama gel sinemaya gidelim diyince gidiyorsun. Gitme. Hatayı orda yapıyorsun. Hayır demeyi öğren biraz. Sen isteme birazda. Kaçan gerçekten kovalanır. Sen onu istediğini her görüşmede belli ediyorsun ki kız sana herseferinde bir daha sana dönmem diyor. Belli etme, görüşmeye hayır de. Arama sorma. Belki 1 gün belki 1 yl sonra o seni arar. Kaçan kovalanır kadar doğru bir söz daha hayatımda duymadım.
32 Yorumla- +1 yıl
hem resmi güzel hemde haklı:)))
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
11Cevap
kızı çok iyi anlıyorum defalarca kırılmış sen ayrılırken o paramparça olmuştur bi kız gitme diye ağlıyosa gerçekten çok seviyodur ama sonrasında oturup düşünmüştür ben bu kadar severken o nasıl gitmeye kalktı diye sonrasında da kalbi taşlaşmaya başlamıştır offf off kız içinde çok zor senin içinde Allah sabır versin umarm herşey düzelir
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeni zamanında delicesine seviyor ve yaptığın hatalar doğrultusunda son çarenin intihar olduğunu düşünüp intihara teşebbüs ediyor. şimdi ''sevmiyorum özlemiyorum'' diyor normal mi?
.
.
Bence normal arkadaşım.Delicesine birisini seviyordum oda beni sevdiğini söylüyordu.zaman geçti sevgili olduk laylaylom değil çok acı çektim, çok yıprandım yoruldum. Kendisi belki hiç fark etmediği halde beni çok üzdü. hatalar yaptı afettim. günden güne bitiyordum. ona göre normal gelen bir şey bana tersti. zaman akıp geçti.
dayanamıyordum
ve bir gece bende intihara teşebbüs ettim fakat sonuca ulaşamadım.
belki insan ayrılmaktan çok birlikte olmak acı çeker
Ve şimdi onu sadece hayallerimde seviyorum , ona ''sevmiyorum özlemiyorum '' diyorum.
bazen bende onla gezmek buluşmak istiyorum.
sevdiğini çok yıpratmışsın. nelerden kaynaklandığını biliyor musun ?
Bakış açını genişletebilirsin.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 719 cevap paylaştı. Arada birşeyler paylaşmak nedir ya? Yapma bu kız seni sadece ilgi hörmek istediğinde arayacak kullanacak ve istediği kişi ona döndüğünde tekrar sana kapılarını kapatacak.Böyle bilinmezlikte kalıp yaşamak dahada acı verir sana.Üzülmek istemiyorsan zorla vazgeçir kendini.En azından 2 gün ağlarsın 3 gün zırlarsın ama zamanla alışırsın.
12 Yorumla
+1 yılzamana bırak ilişkini artık sorumluluğundan kaçıyor ama seninle görüştüğüne göre demek ki yinede senden vazgeçmiyor bence bu şartlar altında görüşmemelisin onun öyle görüşme isteğine olumlu bakar görüşmeye o şekilde devam edersin böyle gitsin der mennun olur senin özlemini çekmez ben olsam öyle yapardım madem sevgili olmak istemiyor arkadaşlıkta neymiş hiç görüşme yüreğim kaldırmıyor dersin oda seni görmemeye razı mı bunu anlarsın.Biraz öyle dene uzak dur
11 Yorumla
+1 yılInsana ilgi gosterilmeye baslandiginda biraz kacar ama o ilgiyi her zaman gormek ister yine de..
Sen ilgi gostermissin seni asla birakamam demissin yaa burnu kalkmis havaya 1-2 hafta arama bakim neler oluyo goreceksin, afedersin it gibi gelir pesinden cunku sendeki o ilgiyi gormek isteyecektir yine..11 Yorumlabu cok hassas bi mesele bence..eger kız seni sebepsiz bıraktıysa hala seviodur ama geri dönmeyişi ailesi istemediği için olabilir. olayı bütün ayrıntılarıyla bilmeden yorum yaparak senide ümitlendirmek istemem ama kız ayrıldıktan sonra bile seninle görüsüosa bence sevgisi bitmedi. bu işin altında aile kadar güçlü baska sebepler var diye düsünüorum.
12 Yorumlasenın nabzını olcmeye calısıyo onu nekadar sevdgnı bı anda vazgecblcekmısın onu tartmaya calısyo bence pes etme ama cokta ustune dusme sakın hayatına bırını sokmak gıbı hataya dusme olucagı varsa bıle olmaz sadece bekle zamana bırak dusunmesı ıcın zaman ver ona son kez gıt konus okeylemezse durumu bı sure ortadan kaybol senı bulmasına ızın verme ama pes etme bence oda senı sevıyo sadece kafası karısmıs
12 Yorumlabence kız senin ayrılma isteğini yedirememiş gurur yapmış ve kendi bitirmek için fırsat kollamış ben kendimden örnek vericek olursam aynı şekilde yapardım ama ben ayrılalım diyene kdr da içimde bazı şeyleri öldürür öyle derdim yani ilişki kaç yıllık olursa olsun ne yaşanmış olursa olsun sen bi kere onu ayrılmakla yüzleştirmişsin kızda kendisini korumaya almış bu şekilde
11 Yorumla
+1 yılBenim fikrime göre kendini geri çek biraz. Bakalım dönecek mi? Dönerse istediğin olmuş olur. Dönmezse de arkana bakma ve yoluna devam et. Sonuçta sen elinden geleni yapmışsın ve hala istemiyorsa bırak gitsin. Hakkında hayırlısı neyse o olur inşallah...
10 YorumlaSenden vazgecen birini, kazanmaya çalışırsan, KAYBEDERSİN.
Seni anlayamıyorum. Çok üstüne gitmissin, Sen eğer üstüne gitmeseydin, tamam eyvallahını cekseydın ve bıdaha aramasaydın 2 3 hafta. İnan şu an yanında olurdu o kız.
Hata sende, Çek bakalım kahrını.10 Yorumla
+1 yılkacan ballanirmis ya seninkide ole olmus. eger bitti diosa bu israr ne seninki takinti yapmis seni o birakti die. belirli bi yerden sonra seninki asktan cok hirsa donusmus. ask bitti deyince icine atarsin ve o kisye fedakarlik edip hayatina dvm etmesine izin verirsin. seni bitirenin pesinden kosana. biseyler derlerde demim simdi. sapikligi birak artik bence.
014 Yorumla- +1 yıl
ne dıosun kızım ne sapıklıgııı ? senın ıcın aşk kavramıı bu kadar basitmi... ben onun ıcın londrada unıversıte bırakıp geldım... gereken fedak�rlığı yaptım... sımdı bana dıosun sapıklık yapma.. sapıklıkla ne alakası var... pesımde 10 larca kız var.. sapıklık yapcak olsam her gece her dakika bir kızla olurumm ... gurursuz olsam her kızın gururuyla oynar bırakırım... ama kusura bakma kız da olsanız sıze saygım var işte öyle şerefsizlik yapamıyorum... o kıza ilk ben dokundum ve brakmm
- +1 yıl
demekki univesiteyi birakacak kadar malmissin. adli dengenin yerinde oldugunu sanmiorum. dokuna bilirsin. koca karisinada ilk defa dokunuo ama kadin nasi bosanmak istedigi zaman birakmaktaysa sende ole yapicaksin. gercek sevseydin nikahina coktan gecirirdin. snein belkide hata olarak goruor artik seni kafasinda bitirmis ve bencede iyiy yapmis. beni bida senin pesinde kosan kizlar ildiglendirmez. gururunda ilgilendirmez kapi$. sadece fikrimi sunuorum sana istenmedigin yerde surunme.
- +1 yıl
LAn geri zekalıı manyakk bana düosunda kendın sorunlusun asıl ben nıkahıma alırdım... okulunun bıtmesın ıstedıı ailesi... bilmiosun madem konuşma sınırımıı bozma benımde azımı bozma... ben adam gibi sevmişim kii...*etmemişim... sahip cıkmısım ve hayla da sahip cıkıyorumm.. .sen ne anlarsın amk bu işlerden sen git milletle uras yoldan geçenlere laf at sen öyle karakteristik bir malsın cnku.. 2 lafından cözdum seni... allahın sorunlusu gelmıs bana kaıl vermeye calısıo aklını alırlar senn
- +1 yıl
lan kelimesini kullanmandan belli ne karaktersiz oldugun. nikaha gecmeden niza yapmakla sahip cikilmio senin nikahinin altinda olmadigina gore sahip cikamamissin. sen onun icin okulumu terk ettim dedin o nie seni sevioduda edemedi. tabiki sen o zaman anliyamamissin ama simdi bari akillan seni sevmior. kabullen artik. kaldin ortada kaba taslak.
- +1 yıl
olum ben senin sevgilin gibi degilim samanlikta yaptirmaya. fatmagul sen nisanlini yapmissin. artik nasi sahip cikarsin bilemicem. haha senmi benim kalbimi kircan guldurme beni. hade daha yazmiyayim sana aglican simdi. inga inga. haha
- +1 yıl
ben ortada kalmam sen rahat ol :)... sen beni düşübne canım bak kendıne emınım 1 den cok sorunun vardır senin... oda benım ıcın yaptı fedekarlık ben yurt dışındayken okula bıle gıtmedı 3 yıllık okulu oldu 5 yıllık uzadı da uzadı... farklı seyler var.. farklı sebebler var... benı nasıl sevdıgını ben bılıyorum bısıler var... sevmedıgıne ınansam altında bısı olmadığına ınansam.. zaten koşmam pesınden... ıns birgün benım durumuma dusersın Anlarsın o zaman... Beddua gibi bişi oldu bu bir gun
- +1 yıl
kızım daha önce sana böyle biri aşık olmadığından gerçek aşkı sapıklık sanıosun bence şuan gidip sen ağla belki senide böyle seven çıkar :DD
- +1 yıl
böylelrri aşkı bilmez yaşıcanı pek sanmam bence cevap verme bırak kudursun ... sen sevgine sahip çık en iisini yapıosun eminim şuan grur yapıo sana dönecek..
- +1 yıl
ii asklar sana sonun ii degil solim cocum. )))) baristiq.
- +1 yıl
kalbin kirilmasin die. kapi$. bebeq.,
+1 yılkızı bi rahat bırak öncelikle. bırak bi düşünsün sen yokken nasıl sen varken nasılım diye. yaşanılan kotu şeylerden sonra ne istediğini bilmiyo olabilir ya da sana anlatamadığı şeyler de olabilir. seni gerçekten seviyosa geri gelir zaten. gelmezse de zaten hiç senin sandığın kadar sevmemiştir.
11 Yorumla
+1 yılgerçekten yorulmuş yıpranmış olamaz mı? benim için intihar bile etti diyorsun. intihar edecek kadar ciddi yıpratıcı şeyler olmuş demek ki. bi kere de sen bitirmek istemişsin. herşeyini sana veren bi kız için bu da oldukça yıpratıcı bişey
22 Yorumla- +1 yıl
hala seninle görüşmek istediğine göre aklından ayrılmak istese de kalbine söz geçiremiyor demektir:) durumu düzeltmek te sana düşer :)
sen bıtırmek ıstemıssın nasıl olsa bu benı oylede boylede bırakacak deyıp ben hızlı davranayım dusuncesı ıcerısıne gırmıs olabılır
11 Yorumlabence aılesınden kaynaklanan bı sorun war ya da staj yapınca kendı ayakları uzerınde durunca kendını guclu hıssedıp bırakmıs da olablır su sıteye gırdı gırelı hem cınslerımın vıcdansızlıklarını cık ogrendım:(
00 Yorumlabence naptığını oda bilmiyo.depresyona mı girdi naptı.sıkılmış olabilir .bi süre bekle bakalım kafasını toplasın
12 Yorumla
+1 yılbazen olgun insanlar ayrilinca arkadas kalmak istiyorlar mazinin hatirina .. belkide oda seninle arkadas kalmak istyr :s
00 Yorumladavranışları çok zıt ailesi tarafından mı birşeylere zorlandı acaba?
05 YorumlaHerkes farklı bişey söyleyecek kafan daha da karışacak birde ben karıştırayım dedim,acaba babasıyla olan problem yüzünden babası bu ilişkiye izin vermiyor olabilirmi ?
10 Yorumlabnce onunda kafası karışık..takip etmemeyi sürekli aramamayı dene..peşinde olma yani..hatta uzaklaş biraz...hem sen biraz nefes almış olursun hem de o..
24 Yorumla- +1 yıl
sonuç demek istedin sanırım..illa elde etmek isteme bnce..biten bişey bitmiştir geri dönüşü çok zor.gerçekten uzak dur biraz arama sorma..2 sonuç gelir bunda da ya seni özler arar..yada aramaz..ararsa mutlu olursun özlemiştir çnkü.ama bnce aramazsa da mutlu ol ki tamamen bittiğini anlarsin ve başka yönlere yönelirsin..yenilikler daima insanı ferahlatır..bide ihtiyaç olma durumu var ki.kız sadece yalnız kaldığında yda evde skıldığında sna gel sinamaya gidelim bile diyo olabilr..buda bi ihtimal :/
- +1 yıl
ya ne kadr dinlersin tavsiyemi bilmem ama uzaklaş biraz..uzun yıllar süren ilişkilerde ister istemez arkadaş ortamları da aynı oluyo..dolayısıyla kendine farklı bi ortam yarat yeni arkadaşlar bul..arama onu..o aklına gelince farklı seyler düşünmeye çalış.eğer çok sık arıyosn zaten 15-20 gün sonra o seni arayacaktır noldu öldün mü kaldın mı nie aramıyosun die :D
Onun kafasına giren birileri olmuş reyiz. Problem çıkaran birileri vardır kesin onun ailesinde. Aklını çelmişlerdir
11 Yorumlabence bırak çok zor olacak bu şekilde ama senin için biliyorum ama bu sevgini ve yaşanmışlıkları hak etmiyor kesinlikle
12 Yorumla- +1 yıl
şunu demek isterim ben 5 sene biriyle anlaştım bi kalemde sildim nedenimi yorulmak kavga tartışma insanı cok yıpratır hele bide aile girince işe düşünemiyorm bile o yüzden karar verirken düşün ama şuda sakın ısrar etme sakın
böle insanlar mutluluğu falan haketmio açık ve net.
00 Yorumla
+1 yılSen bitirdiğinde haZir değilmiş ailesinin yanına gidip hazırlamış kendisini ve bir daha dönmemek üzere bitirmiş
10 Yorumla
+1 yılbakirelik falan deince ilk sapık dicektim sana i i ki okumuşm... gtme sende sinemaya falan ööle kullanamasn canım sıkıldı gelgit falan ne ööle ne hali varsa görsn
10 YorumlaTekbirle uslanmayanın hakkı kötektir. Anladığı dilden konuş çılgınlık yap
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen şöyle bir iki hafta baş başa bırak onu kendisiyle seni özleyip geri dönecek.
10 YorumlaKralım nasıl bakireliği ni almışsın onun için sorun değilse boş ver bu arada ne yaptın
00 Yorumla
+1 yılçabalamaya devam et bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyorumları okudum gayette güzel yorum yapmışlar
00 Yorumla
Devamını Gör(15)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!