İnsanlara yaklaşamıyorum, özgüvenim sıfıra indi. Bunu nasıl aşacağım?

arkadaşlar ben bu sıralar çok somurtkanım. okulum değiştiği için yeni bir ortama girdim. insanlar benimle konuşmaya çalışıyor ama ben elimde olmadan ters cevaplar veriyorum. eskiden çok sosyal bi insandım çok gülerdim espri yapardım insanlar beni severdi. ben insanlara fazla değer vermezdim. sadece bir tane çok yakın arkadaşım olurdu ve de sevgilim. bunlar ve ailem dışında kalan insanları çok önemsemiyordum sadece gülüp eğlenmek için varlardı. çünkü ben kalabalık arkadaş gruplarından hoşlanmam. çok kıskancımdır. şimdi en yakın arkadaşım dediğim insan kendini beğenmiş yapmacık insanın teki oldu ve iletişimimiz tamamen koptu, nasıl bu kadar değiştiğini anlayamıyorum. ben de popo gibi kaldım ortada. sevgilimden de ayrıldım şimdi onunla yakın arkadaşız birbirimize her şeyimizi anlatıyoruz. gerçi tamamen yakın denilebilir mi bilmiyorum yüzyüze görüşmüyoruz pek. sonuç olarak ben hayatımda sadece bir insan istiyorum artık hem ona aşık olayım hem en iyi arkadaşım olsun. ama insanlara yaklaşamıyorum. özgüven 0a indi. böyle soğuk bi insan olunca da başkaları beni kendini beğenmiş sanıyor sanırım . ben bunu nasıl aşacağım ? ağlamaktan bıktım
İnsanlara yaklaşamıyorum, özgüvenim sıfıra indi. Bunu nasıl aşacağım?