18 yasimdayim, genellikle karşıcinse karşı daha bir cekingenim, yani yaşitlarimla degil asla, erkek arkadaslarimlada çok iyi konusurum yasitlarimla sorun yok ama benden büyük abilerle konusmaya çekiniyorum, mesela daha bi kaç ay önce liseye servisle giderken servisci abi 30 yasindaydi bana nasilsin falan diye soruyordu, sesim çok az çıkıyor sadece iyiyim demekle yetiniyorum ya da bazen sadece başımı sallıyorum nasıl gecicek bu? Babama karşıda öyle o benle konusmayana kadar ben onunla konusmuyorum, ama mesela abime karşı öyle değilim gayette samimi konuşuyoruz, nasıl yenicem?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 yılSen daha küçüksün yani daha çok gençsin bu normal bişey.. abinle samimi olman onu iyi tanıdığın ve aileden olduğun içindir.
Ben de eskiden içine kapanık birisiydim, hattaga utanırdım insanlarla konuşmaya lise 3 te bir isyerinde staj yapmaya başlayınca yeni yeni insanlar tanıdım sonra zamanla herkesle konuşmaya başladım.. konuşacağında birisiyle önceden praktis yap ayna karşısında ne demen gerektiğini kendine söyle tekrar et.. konuşurken unutma karşındaki de senin gibi bir insan dır. arada hata yapabilin bu normal biseydir biz insanoğlu hata yapa yapa öğreniriz deneyim elde ede ede yeni insanlar tanırız.. önce bir yerde çalışmaya başla ya da bir yerde sosyal aktivitelere katil orada yeni yeni insanlar tanımaya çalış.. tanımaya çalışırken fazla acele etme zamana bırak onunla arada sosyal medyadan da konuşmaya çalış ama dediğim gibi fazla acele etmemeye çalış her şeyi zamana bırak tanımak istediğin kişilere ilk adımı sen atmaya çalış fazla gurur yapıp onların sana adım atmasını bekleme. Arada reddedilebilin bu normal biseydir olmazsa başka birilerine şansını dene. İllaki birisi seninle tanışmak isteyecek ama tanışırken bir bahane bul ortak bir noktanız olsun.. ama önce utangaçligini yenmen ve kendine güvenmen gerekir.. Yani önce açılman gerekir.. içine kapanık birisi ya da kendine güvenmeyen birisi kaybetmeye mahkum dur. Maalesef.. İlk adımı sen at bisey kaybetmen..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılCanım benim ben 30 yaşındayım, yani konuşamadığın o servisçi abinle aynı yaştayım. Ve 18 yaşındayken ben de senin gibiydim😥 bi de aşık olduğum bi çocuk vardı o zamanlar, çocuk benim tam tersim yürüyen özgüvendi. Ben evden çıkıp markete zor giderken aşık olduğum çocuk farklı şehre okumaya gelmişti. Onunla yüz yüze konuşurken heyecandan yutkunurdum, göz teması kuramazdım, iki cümleyi bir araya getiremezdim ki normalde yakın olduğum insanlara karşı yaptığım esprileri vs. Görseydi çok şaşırırdı muhtemelen😊 ve kendimden büyüklerle de zorlanırdım konuşurken aynı senin gibi. İş hayatı, aşk ihaneti, dost ihaneti derken şimdi 30'lu yaşlarımda bazen diyorum ki o zamanlar 30'lu yaşlarda olanlar benden çok da büyük değilmiş halbuki. Bu durumu aşmamı en çok iş yerinde bir iş arkadaşım sağladı bana. Sen de bu durumu aşıcaksın emin ol ama daha hayat tecrübelerinden geçmen lazım. Bi de sosyal ortamlara gir sık sık. İngilizce kursu olur, resim olur, otobüsle tur programlarına katıl yeni insanlar tanı sürekli sosyal ol. Hıı tamamen o utangaçlık gitmiyor ama eskisi gibi de olmuyorsun belli süre sonra. Daha rahat oluyorsun. Mesela bu aşık olduğum çocukla bu yaşlarımda sesli olarak konuştuk yıllar sonra, hiç yutkunmadım heyecandan, hatta o zamanlar boşuna bu kadar heyecandan kendimi sıkmışım diye bile düşündüm😊
Bi de kendinde sevmediğin özellikler neyse bunları değiştir. Mesela ben uzun saçlı kızları kıskandığımı ve kendimi onlarla kıyasladığımı fark ettim, kendim de saçlarımı uzattım ve bu bana kendimi iyi hissettirdi. Kendimi kıyaslamamaya başladım. Sen de kendini başkalarıyla kıyaslama. Kendinin en iyi versiyonu ol. Kendini iyi hissetmek özgüvenin en temel adımıdır bence. Çok uzun yazdım ama ben de bu konudan muzdarip bir ablan olarak kendi tecrübelerimi paylaşmak istedim🌸
62 Yorumla
Soran1 yılTessekur ederim çok güzel yazmışsınız💌
Cevap sahibi1 yılAz da olsa faydam olduysa ne mutlu bana❤️
Benim de bi zamanlar aşırı şekilde öz güven eksikliğim vardı ama benim düşüncem şuydu ben o zamanlar daha çirkinim işte diyordum ki ben çirkin olduğum için kimse benimle konuşmayacak herkes beni dışlayacak O yüzden benim bir şeyde fikir vermeye konuşmaya bişeyşelere katılmaya hakkım yok diye düşünüyordum hak etmiyorum diye düşünüyordum millet arkamdan konuşacak falan sanıyordum boşuna kendimi yormultum bunu kendime çeki düzen verip daha bakımlı olup saç stilimi ve giyinimi değiştirerek hallettim insan kendini güzel gördükçe özgüveni artıyor ama senin yetişkinlerle konuşamam şöyle bir Özgüven eksikliği sanırım küçükken yetişkinlerimizi hep saygılı olmamız gerektiği söylenirdi ve bu yüzden yetişkinlerle konuşmaktan çekinirdik bazen yani yetişkinlerin yanında küfür edilmez falan saygılı davranılır ya bu da senin içine yerleşmiş olabilir o yüzden yanlarında kötü bir şey söylemesem dahi onlara karşı konuşma yetin gelişmemiş olabilir bu yüzden de Özgür eksikliği olabilir bunun şöyle atlatabilirsin kendinden bir yaş veya 2 yaş büyük bir kızla yakın arkadaş olup veya normal arkadaş olup ortak yönlerin olduğu bir arkadaş olması lazım kendini açabilirsin hani bazen böyle misafirliğe gidersin ama seni almaya kimse olmaz sonra senden 3 yaş büyük 4 yaş büyük bir tane abla abi çıkar gelir senin tam kafa dengindir beraber takılırsınız onun gibi bir şey sen de böyle birini bulursan özgüvenini artıracağını ve bunu yenebileceğini düşünüyorum
21 Yorumla
Soran1 yıl👏👏
- Kişilik & Karakter konusunda 7,6b cevap paylaştı.
u 1 yılMerhaba, onların da sizin gibi insan olduğunu ve konuşarak anlaşabileceğinizi, bir sıkıntınız veya sorunuz olduğunda rahatlıkla bunu dile getirebilmeniz gerektiği yönünde kendinize bir rahatlık vermelisiniz yani bunun doğal bir şey olduğunu sık sık kendinize hatırlatmalısınız. Tabii ki hemen samimi olun demiyorum ama temel şeyleri söyleme konusunda rahat olun yani inanın korkacak veya çekinecek bir şey yok.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
70
Cevap
98Cevap
u 1 yılKısacası unutma ki karşındaki de iki eli, kolu vs olan bir insan. Herkes aynı yerden geldi aynı yere dönecek. Çok kasma, rahat ol. Öz güvenini de sadece kendini seversen, kendine bakarsan, kendine hedefler koyup onlara ulaşırsan kazanabilirsin.
40 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 730 cevap paylaştı.
1 yılİnsanları gözünde çok büyüttüğün için bunu yaşıyorsun. Kimse mükemmel değil, kimse senden daha iyi ya da üstün değil..
İnsan içindeyken kendi kusurlarına odaklısın ve bu senin özgüvenini yok ediyor. Kusurlarını ve seni rahatsız eden herşeyi bulup, o konuda kendine acımasız davranmayı bırakmalı, kemdinş oldugun gibi kabul edip, olumlu olan yönlerini geliştirmeye odaklanmalısın.
İnsanlardan kaçma ve ileşim halinde ol.. Birden yüklenme yavaş yavaş ilerlet.. 😊
30 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı. Senin özgüven eksikliğin var, kapanık birisin. Genelde 18 yaşlarında özgüven eksikliği yüzünden sıkıntı yaşıyorlar bilimadamları tarafından söyleniyor. Topluluk ortamlara girememe, elalem ne der duygusu taşıyan vb. özgüven eksikliği nedenlerden biridir. Bende senin yaşındayken kapanık çekingen biriydim sesim az çıkıyordu özgüven eksikliği olduğunu ortaya çıktı. Kitapları okuyarak kendimi geliştirdim. Sen kitap okuyorsan önerebilirim istersen sana iyi gelecek. Doğan cüceloğlu yazari ilk kitabı "Savaşçı" oku ilk başta sıkıcı gelebilir ama güzel gerçekten özgüven aşacaksın kendini bulacaksın bu kitabı okuduktan sonra "İletişim Donanımları" oku, Bircan Yıldırım yazarı ilk kitabı "Ben kazanmadan bitmez" oku kendini huzurlu hissedeceksin özgüven artacaksın. Instagram hesabi kullaniyorsan Bircan yıldırımı takip et paylaşımları falan görünce anlarsın. Sen dediklerimi yap ki iyi ki okudum diyeceksin :)
31 Yorumla
1 yılYetişme tarzın karşı cinse seni etkilemiş olabilir canım. Farkında olmadan karşı cinse yakınların dahi olsa duvar örmüş olabilirsin. Aşarsın zamanla. Sen kendini bilen yaşa gelmişsin artık sadece fikirler değişecek zamanla ve bunu konuşa konuşa aşarsın. Yetişme tarzına takılı kalmadan devam edersen iletişimlerine daha rahat aşacaksındır.🤍🦋
20 Yorumla
1 yılİnsanlarla iletişim halinde ol. Kendi adıma konuşmak istiyorum. Bırak erkekleri kız/kadınlarla bile asla konusmaazdim ben dilim tutulurdu. Ama iletişime dair eksikliklerini öncesinde fiziksel olarak (yani dövüş sporu yapıp herkes etrafta durur ve vs atarız herkes izlerken bizi) halletmeye çalıştım hala da çalışıyorum. Sonrasında işte gezmeye çalışıyorum sürekli orada insanlarla tanışmaya çalışıyorum. onlarin veya benim ilgi alanlarıyla ilgili konuşuyorum. Daha doğrusu çalışıyorum. Ve ise yarıyor yavaş yavaş. Biraz da zaman lazım tabiki kendine güven 🩶
00 YorumlaÖzgüven ile alakası yok bazı şeyler nasip olmaz kısmet olmaz sesin çıkmadığı yerde emin ol senin hayrına bir şeydir mevlam konusalacak kişiyle konuşturur ağzından kelime zor çıkıyorsa boş ver çıkmasın gerektiği yerde çıkar keşke konusmasaydim diyenlerden olma :)
31 Yorumla- 1 yıl
ayy ne kadar güzel söyledin bazen ağzımdan tuhaf ya da konuşmaya çalışırken değişik oluyorum demeki hayırlı değilmiş
Gizli Üye(25-29)1 yılİnsanların çoğunda var çekingenlik.
En yakınlarımız, samimi olduğumuz insanlarla daha rahat konuşurken yeni tanıdığımız biri ya da yaşça büyük biri, bir erkekle konuşurken daha çekingen olmamız bence normal bir şey.
Babana karşı çekingen olman da korktuğun için olabilir bence.
Benim babam evde sert bir adamdır o yüzden kardeşlerim felan olsun genel olarak konuşmaya çekiniriz.
18 yaşındayım ve hala babama karşı o samimiyeti bulamadım.
Aşırı a-sosyal birisi değilsen (ben hep öyleydim 😢) korkulucak bir şey yok.12 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBu arada güzel soru sormuşsun.
Soran1 yılTessekurler, yok babam sert değil korkum flnda yok tam tersi gözünde tüterim ama çekiniyorum işte nedenini bende bilmiyorum
1 yılGözünde büyütmenden dolayı oluyor, en fazla ne olabilir ki diye düşün anasına ırzına sövmüyorsun sonuçta sadece iletişim kuruyorsun.. Ki ileride işe gireceksin yüksek makam ve mevkiye geldiğini sanan ve hakkını yemeye çalışan kişiler olacak onlara karşı hakkını savunman gerekecek.. Karşındaki c. başkanı da olsa gözünde büyütme ikinizinde insan olduğunu bil senden önce doğması veya imkanlarının senden fazla olması onu üstün biri yapmıyor.
10 Yorumlaİnsanlara cinsiyetci bakma. Kız arkadaşlarınla ne kadar rahat konuşuyorsan, erkeklerde aynı şekilde ve bunun yaşla bir ilgisi yok. Sadece insan olduğunu unutma yeter ve öyle bak... Cevap verirsen ne olabilir en kotüsünü düşün ve cevabını da ver. Ne olabilir, sesin cıksa ne olucak.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılİnsanlarla konuşmak zorunda değilsin. Konuşmak istiyorsan da ilk konuşmayı sen başlatmak zorunda değilsin. İnsaların seninle konuşmalarını iyi bir şey yaparak teşekkür etmeleriyle başlatmalarını sağlayabilirsin. Şimdi git sokakta gördüğün rastgele birine yardım et demiyorum. Gidip bir hayvana yardım edebilirsin onu sevebilirsin. Yerde bulduğun çöpleri toplayıp çöpe atabilirsin. Bunun gibi şeylerle insanlarla direkt iletişim kurmadan da onların sempatisini kazanabilirsin. Bu biraz gösterişe kaçmak gibi duruyor ama çok istersen gizli saklıda yapabilirsin. Yine de bir dene derim.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılOzguvenin sifir degil sen sifir ozguvenli insan gormemissin ,
Yasitlarinla konusuyon birde karsi cins arkadasim var demissin sakamisin
Kendinden buyuk abilerden cekinmek cogu hemcinsinin yasadigi birsey yani cok takma kafaya konusmazsin olur biter.
İlla asicam diyosanda kendinden cok buyuk olmayan biriyle konus sonra +1 yas ekleyerek konus insanlarla. Korkunun ustune git.
20 YorumlaÖncelikle ben yaşınla alakalı olduğunu düşünüyorum hiçbişey yapmasan bile bikaç yıla geçer onun haricinde insanları abartmamayı öğren insanları gözünde büyütüyor olabilirsin tabiki bunu yaparken de saygı çerçevesinde yap alakasız kişilerle alakasız konuşmalar yapmaya çalış konuşmanın en zor olduğunu düşündüğün kişilerle bunu dene ama herşeyden önemlisi kız arkadaş yapman lazım bi kız arkadaşın olursa bu dediklerimi yapmana gerek kalmadan otomatik olarak tüm levelleri atlamış olursun bende 15 16 yaşlarındayken bırak kız arkadaşım olmasını karşı cinsten bi kız bana selam verse heyecandan cevap veremezdim ama şimdi tüm arkadaşlarım kız erkek arkadaşım yok aq sen yinede dengede bırak bi süre sonra yumuşamalar olmasın abi tavsiyesidir.
00 YorumlaKendin ol ve özgür bırak ruhunu... Ve korkularının arkasına saklanma içine kapalı bir insan olmak yerine cıvıl cıvıl ol herkeze neşe veren gittiğin yere neşe saçan bir kız ol.. ama asla edebini kaybetme insan herşeyi kazana bilir ama namusu asla geri kazanamaz.. .. Kendin ol ve özgür bırak ruhunu... Ve korkularının arkasına saklanma içine kapalı bir insan olmak yerine cıvıl cıvıl ol
04 Yorumla
Soran1 yılYaşım yanlışlıkla öyle oldu, ona bakarsan hemen hemen herkes gizli üye ozaman herkes korkakmı olmuş oluyo? Evet kendime guvensizligim var soruda bu yüzden ztn yani senin gelip özgüvensizliğimi teyit etmen icin değil
- 1 yıl
Bence herkes korkak gizli olan insanların bir çoğu korkak ve birçoğu ya kocasından ya karısından saklıyor kendisine bekar olanları gerçekleşecek olanlarda ailesinden ve çevresindeki insanlardan saklıyor kendini gizli üyelerin birçoğu korkak kendileri olamıyorlar özgür bir ruhları yok sen bana yakın olmuş olsaydın oturup bunu daha güzel bir şekilde daha sade bir dille karşı karşıya oturup konuşurduk ve çok daha iyi anlamış olurdun beni ama maalesef Ben senin nereli olduğunu bile bilmiyorum her şeyin gizli O yüzden sana da diyorum tekrardan asla korkularının arkasını sana saklanma kendin ol ruhunu Özgür bırak
1 yılBüyük ihtimalle kuralcı bi ailede büyümüş olmalısın o yüzden öyle sana bi kaç taktik vericem şimdi kendini iyi hissettiğin kıyafetleri giyin veya dolabını değiştir, kendini başkasıyla sakın kıyaslama , spor yap kendine iyi bak mesela bakım yaptır bu arada servisçiden bahsettin bence konuşmaman gayet mantıklı ben servisçilere güvenmiyorum bizim bi servisçi eşini aldatıyordu bide sevgilisi öğrenciydi bi başka servisçiyle biraz konuştuk diye beni arkadaşı zannetti ya neyse kimseden korkma hepsi normal sıradan insanlar. Bi yeteneğin varsa mesela onu geliştir.
01 Yorumla
Soran1 yılYok servisci abimi severim ben hem babamida taniyor uzaktan akraba , nişanlı ztn o düğünü olcak, tessekurler
1 yılÇünkü etrafındaki insanlar genelde ya aile içinden ya akrabalarından ya da kendi yaşıtlarından olmuştur.. senden yaşça büyük insanlarla çok fazla muhabbet halinde olmadığın için bu sana ilk zamanlarda zor geliyordur.. yaşına bağlı olarak da bu durumu yaşıyor olabilirsin.. zamanla çevren genişleyince mesela üniversiteye falan başladığında giderek bunun değiştiğini göreceksin..
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 616 cevap paylaştı.
1 yılBu site bile öz güven kazanmak için sunulmuş fırsat gibi düşünebiliriz. Misal her üye kişiyle sosyal sohbet kurarak kendindeki artıları eksileri gözlemleyebilirsin ve bundan bir çıktı alırsın. Daha sonra buradan kazandıklarının gerçek hayatına iz düşümünü görürsün.
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 556 cevap paylaştı. Bunun nedeni, büyüklerine duyduğun saygıdan kaynaklı.. Aynı şeyi zamanında bende yaşamıştım, farkettim ki karşımdakine duyduğum saygıdan aman kırılmasın, yanlış anlamasın gibi hissedip senin yaptıığını yapıyorum. Sonra şöyle yaptım.. Sözlerimle değil haraketlerimde ona saygımı göstereyim. Tabi saygısız kelimer dışında.. Ve işe yaradı.. Onunla konuşurken bir arkadaşımla konuştuğumu düşünüp rahatça konuştum... her şey yoluna girdi.. Sende öyle yap
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılÖzgüvenin oluşması için insanlarda belirgin özellikler olması gerekiyor.
Güzellik, zeka, güç, gamsızlık, ileri düzey konuşma dili, para vs.. Bunlar başlıca aklıma gelenler. Bunlardan bir kaçında sadece kendini geliştirebilirsin. Bazıları doğuştandır.
Mesela güç sporları ile ilgilenebilirsin veya insanlarla daha iyi nasıl diyalog kurulur eğitimlerini alabilirsin.
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı. Ysrdimci olun bacım suya😆
@Çiçekbal
@Ricthe318 Yorumla
Soran1 yılNiye kimlerki anlamadım
Soran1 yılPsikologmu buldun bana:)
Soran1 yıl@Ricthe3 yani benmi gidip sorayım, düşüncesi bile korkunc ama
Soran1 yıl@Ricthe3 denicem tessekur ederimm💌
Simdi önerdiğim şeyi arastirada bilirsin cok fazla faydasini göreceğine inaniyorum gunluk10 dk sesli kitap okumanı öneririm birde insanlarla sosyallese bilecegin islere girebilirsin garsonluk gibi hem kazanç sağlarsın hemde bu durumuna iyi gelecegine inanıyorum
10 YorumlaBunu ancak üstüne giderek yenebilirsin, Madem ki bu açığının farkındasın, Senden büyük insanlarla sohbet edebilmek için çabala, Bunu bir görev gibi yap her gün bunu bir kere yapacağım de mesela, Sıkılsan da zorlansa da yapmaya devam et. Zamanla farkı göreceksin , Daha rahatladığını aslında korkulacak bir şey olmadığını anlayacaksın ama Buradaki zaman bir hafta değil o yüzden üstüne gitmelisin
10 Yorumla
1 yılKimse senden üstün değil. Kimse de senden aşağıda değil. Öncelikle bunu kabullenmek, bu konudaki bakış açına fark katabilir. Yazdığın gibi konuşmaya çalış bence.
10 Yorumla
1 yılBu konuyu sohbet ederek konuşabiliriz bende öyleydim hala bir de kalabalık içinde hiç konusamam dün yeni tanıştığım bir bayan Tatyana karşısında pastanedekilerin dinlemesinden dolayı hiç konusamadim. o da genel bir sohbet idi
00 Yorumla
1 yılÇok fazla insanla tanışmadığın için büyük ihtimal. Bir de lisede kız lisesi falan okuduysan veya imam hatip gibi kız ve erkeklerin ayrı eğitim gördüğü bir yerde. Çok normal çekinmen. Üniversiteye geçince hepsi son buluyor.
00 YorumlaSosyalleşirsen, kitap okur ve kurduğun cümlelere güvenirsen, kendi kararını verip arkasında durabileceğine inanırsan kısa zamanda düzelir bence. Yanlış bir şey söylerim, garipsenir korkusuyla konuşamadığını düşünüyorum
00 Yorumla
1 yılAile ici muhabbetler travma yaratmis kardesim kucukken o ayip bu ayip diye hakkimizi aramamakla terbiye etmeselerdi bugun bunu yasamazdin benimkilerde boyleydi bana boyle bir travma biraktilar bende iş hayatinda zorluklarla yendim bunu
00 Yorumla
1 yılsöylediginin tam tersi olsa cekingensin derim ama yaşıtlarınla bir sorunun yoksa ozguven sorunun yok bence. ama baban dahil yetiskinlere karsi cekingen olma durumu degisik bir vakaymış sebebi ne olabilir acaba
00 YorumlaÖnce bir deniz kenarına in ya da sessiz rahat düşüneceğin bir yere bir çay al ve çevreni gözlemle onların da etden ve kemikten olduğunu anlayana kadar gözlemle seninle aynı çayı içip aynı kahveyi içen insanlar sonra kalk ayağı haydi içinden geçelim dünyanın de ve Yoluna bak
21 Yorumla- 1 yıl
o sirada Ankara'da yasayanlar deniz kenarı bulmaya calısıyo hahaahah
- Kişilik & Karakter konusunda 590 cevap paylaştı.
1 yılBence çok şekersin. Böyle utangaç çekingen insanları çok seviyorum. Kendinle gurur duy.
10 Yorumla
1 yılboş ver o yaşlarla mesafeli ol zaten bu sana bir sey kaybettirmez
20 YorumlaBunu öz güvensizlik olarak görme
Alışık olmadığın bir durum gör
Deneyerek sorun yapamadan
Kendini kasmadan akışına bırakarak yapmaya çalış20 Yorumla
1 yılHalk Otobüsüne bin ve "KAAAPPPTAANN Bİ SONRAKİ DURAKTA İNDİR BENİ" de.
Halk otobüsünde telefondan film izle sesi açarak. :)05 Yorumla
Soran1 yılAyy düşününce bile utandım
- 1 yıl
Kendini sevmiyorsun değil mi?
Soran1 yılHayır beğeniyorum kendimi ama bunlar neden oluyo bilmiyorum kendimi gercekten beğeniyorum ama diğer kızlarla fazla karşılaştırıyorum
- 1 yıl
Ne gibi kızlarla?
Soran1 yılBenden daha sosyal ve özgüvenli olan kızlarla
1 yılKişinin önce kendini tanıması ve tamamlaması gerekir. Genel olarak insanların ve çevremizin ve toplumumuzun yaptığı en büyük hata başkalarının giysilerini giymek ya da başkalarının düşünceleri kendi fikirlerini etkilemesi ya da onları etkilemek uğruna alacağı kararların kendine ait olmaması kişinin bireysel davranışının en büyük etkenidir
00 Yorumla
1 yılbunun tek çözümü sosyal alanlarda bulunmaktir hiç bir şey yapmasan bile orada bulun muhakkak seninle tanışmak için gelcek birileri olcaktir insanlarla konuşmaktan isteğini yapmaktan çekinme iyi de olsa kötü de olsa insanlar hep eleştirecektir o yüzden JUST YAŞA :)
00 YorumlaTatlım şöyle düşün bu sorunu sadece sen yasamiyorsun ve dışarıdaki insanlar da az buçuk senin standartlarında. Yani etrafta öyle kraliyet ailesinden kimseler yok. Diğer insanları gözünde normalleştirmeye başladığında özgüvenin otomatik olarwk dengelenir
00 Yorumla
1 yılYa bu bende de vardı küçükken. Nasıl aştım biliyor musun, korkularımın üzerine gittim ve artık korkmuyorum. yani erkekler ile daha çok konuştum ve boykcee artık çekingen falan olmadım. Abinle neden samimiyim diye sorarsan da kucukken çok beraber olmuş, bu yüzden onunla konuşmaktan cekinmemis olabilirsin. Asla pes etme , asla korkma. Tavsiyem budur. bende bir kız olarak böyle yapman gerek diye düşündüm.
00 Yorumlaboş ver yaşından büyük abilerlede konuşma. Çokta lazım değil. Hayatta bir şey kaybetmezsin. Kötü niyetli insan çok. Herkesi kendin gibi zannetme. Herkesle muhabbet etmeye çalışma. Başkalarından zarar görmektense, kazık yemektense. Kendi kabugunda 1-2 dostla çmür çok güzel geçiyor. Herkese güvenme.
00 YorumlaKendi kabuğunu kırarak yenebilirsin. Cesur ol ve git sohbet et. En hızlı böyle yenersin. Korkunun en iyi yenme yöntemi her zaman yüz yüze karşılaşmaktır
00 YorumlaGünümüzde maalesef konuşulacak insan kalmadı herkes sosyal medya bağımlısı çıkar üzerine kurulu insanları bence denemelisin ve öyle hayatına almalısın hata yapabilirsin o hatalar sana tecrübe olarak dönecektir başkasına değil de kendine yatırım yapmayı unutma kendini geliştir sen onlarla konuşmak isterken onlar sana gelecektir
00 Yorumlarahat ol saygılı ol gerisi kolay kendine güven kimsede madi karşılık beklemiyorun kimseyede borcun yok. dürüst ve doğru olmaya devam
00 Yorumla
1 yılYaşından dolayı öyle ergenlikten yeni çıkan ya da çıkamamış her insan komplekslidir 3-5 seneye düzelirsin merak etme.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bunu bir sorun olarak görme. Konuşmanın normal olduğunu, çekinmemen gerektiğini düşün. Zamanla alışırsın O yaşlarda normal.
00 Yorumla
1 yılZamanla düzeliyor Kardeşım. Dm gel sana bir 18 yaş anımı anlatacağım ufak bir örrnek olabilir belki senin için.
00 YorumlaSebebini anlamak lazım. Yaşadığın hangi durum seni bu hale getirdi? Yaşça büyük kişilerin diğerlerinden farkı ne gözünde?
00 YorumlaBir markette vs işe başla ya da online oyun oyna 🤷♂️bu mecburen insanlarla konuşmanı tetikleyecektir
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 527 cevap paylaştı.
1 yılSosyal kayıt olabilir psikiyatriste gidebilirsin ya da psikoloğa
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBende öyleyim sanki lal oluyorum kendimi slak gibi hissediyorum çözümünü bulursan banada söyle lütfen
25 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKendimle barışığım aslında
Cevap sahibi1 yılHiçbir çevrem yok bende 18 yaşındayım annem arkadaşının oğlunu söylüyor git konuş arkadaş ol yok utanıyorum elimde değil
1 yılZor biraz, burada aşamayacağın kesin, psikolojik destek al bence
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yıliyi böyle bence değişmemelisin yoksa münübüscü abiler sana hallenebilir...
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 726 cevap paylaştı. Sosyal olacağın bir işe gir mecbur kaldığın için çekingenligin gider yavaş yavaş benim öyle geçmişti
00 Yorumlaİstersen konusabiliriz ozguven eksikligi oluyor
00 Yorumla
1 yılKarşındaki de insan sonuçta bu kadar takılma rahat ol
00 YorumlaZamanla okumak ve sosyal leşerek tek başına aldıgın kararları uygulayarak
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 800 cevap paylaştı. Madem böylesin biz seni istemeye gelelim bence 😊😃
00 Yorumla
1 yılBu genel olarak aileden kaynaklaniyor bence
00 Yorumla
1 yılBabam hariç büyüklerde yüz yüze konuşamıyorum daha iyi bence
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 582 cevap paylaştı.
1 yılBende her ne kadar konuşsamda birileri ile nedense heyecanlıyım
03 Yorumla- 1 yıl
Sadece konuşmak değil ki bir şey anlatırken mesela heyecan yaparım abim hadi gidelim bir yere dese elim ayağıma girer🤣🤣🤣
- 1 yıl
Utanıyorum demedim bende heyecan var kişiliğim öyle
1 yılSosyal anksiyete olabilir bence bunun taktikleri var
00 YorumlaSosyal ortamlara gir açar seni. Ben de böyleydim yalnız değilsin merak etme daha gençliğinin baharındasın bu dert bile değil emin ol..
10 YorumlaKanki üzgünüm ama güzellik kaygilari falan olabilir. Onemli olan tek seyin guzellik olmadigini unutma. Bu statunu o kadar etkilemez. Kendini asla diger insanlarla kiyaslama kendini sadece kendinle kiyaasla. ( 10 da 10 insanlarda kaygilanabilir)
00 Yorumla- Devamını Gör (108)
Devamını Gör(153)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Öz güvenim sıfır, insanlarla konuşmaktan çekiniyorum. Bunu nasıl aşarım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler