Gizli Üye(36-45)+1 yılBen bir erkek olarak bu durumu yaşıyorum ve gına geldi ki. Eşimin annesi durmadan herşeye karışıyor ve biz bir de beraber yaşamıyoruz.
Artık eşimle mi evliyim yoksa hem eşimle hem annesiyle mi evliyim anlamadım. Üstüme öyle baskı bunalım geldi ki , sanki birşeyleri eşim için değil aynı zamanda annesinin çenesini kapatması için yapıyorum psikolojisi geldi.
Annesinin dizinin dibinden ayrılmayan bir kızla, evlendiğime bin pişmanım, eşimle aramda aslında sorun yok hiç ama annesinin o denli hareketleri beni ilişkiden artık soğuttu, yüz kere anlattım ama 1 kere fayda vermedi.
şu an tek istediğim eşimden ayrılmak ve ayrılığı depresyon geçirmeden atlatmak, hayata geri dönmek, inanın hayvan gibi mutsuzum.13 Yorumla
Soran+1 yıldışardan evliliğe müdahale olmamalı. biz çok acılar yaşadık annesinden dolayı.
Ayrılılk olmadıysa bu eşimin benden vazgeçmemesinden oldu.
Rahat bıraksalar çiftleri. hiç sorun olmayacak.
Cevap sahibi+1 yılbak üstünden 1 yıl geçmiş ve annesi artık ciddi anlamda eşimi iyice banak karşı proveke etti.
Burada geçenlerde açtım konuyu www.kizlarsoruyor.com/.../q5239404-annesinin-sozunden-cikmayan-kadin-kadina-surekli-karisan-anne .
Eşim annesinin hımayesi altında beyni yıkanmış birine döndü iyice. Artık dayanamıyorum.
Eşim şu an annesinin yanında ve eşimle 3 gündür konuşmuyoruz, annesine hergün sürekli beddua ediyorum
Soran+1 yılSorunuzu cevapladm cçok yanlşlar çok... Ama anlamazlarda bunu anladm artk.
En İyi Cevaplar
+1 yıl10yıldan fazla evli olduğuna göre yaşın benden büyük. Ablacım unutma sabrın sonu selamettir bugün olmadı yarın ama sabır... Yuvanı düşün çocuklarını düşün bunca yıl susarak sabrederek kazandıklarını iki kelime ile biranda kaybetme. Düşmez kalkmaz bir ALLAH var gerisi fani gerisi gelip geçici. Unutma söz ağızdan çıkana kadar senin kölendir ağızdan çıktıktan sonra ise sen onun kölesi olursun ona göre hareket et. Ana göre kararlar verip pişman olma yarınının ne ile geleceğini kimse bilemez tek bilen ALLAH'tır. Sen ALLAH'a avuçlarını aç ALLAH'a dua et ALLAH'tan yardım iste. ALLAH herşeye herkese yeter.
07 Yorumla
Soran+1 yılAllaha inancım olmasa çoktan yanlış yapmışdım.Gizemli fantazil, sen hiç gelinin evine gelip, oklovayla dolapların altını kontrol eden, perdeleri yeni yıkamış olduğum halde ıslakken daha leş gibi neden yıkamıyrsun diyen, bir halı alırken bile ben beğenmedim,alırsan gelsemde namaz kılmam diyen, çocuğunun saçını bağlarken çocuğa sök aç saçını diyen, çaydanlıktan çay koyarken kireçlimi diye bakan demliğe, çamaşır makinesindeki lastiği kaldırıp saç kaçmışmı diye bakan gördünüzmü?Hep tetikte ruh hali.
- +1 yıl
Gördüm ablacım teyzem oluyor hatta kaç defa dayak bile yedi çok ayrılması istedik bırakmadı. Bir çobuğu bu yıl liseye başladı sen hesap et kaç yıllık evli iki sene oldu olmadı kaynanasına birden bir hartalık vurdu elden ayaktan neredeyse tamamen düştü şimdi teyzem en neefret ettiği kişi iken em kıymetlisi oldu mecbur. O yüzden ALLAH'a sığın biz ne dersek ne yaparsak
- +1 yıl
Yapalım baki olan düşmez kalkmaz tek ALLAH
Soran+1 yılHastalandı onunla beraber ağladım, üzüldü dertleşelim nedir derdin dedim, bana yakın ol, gelin gibi görme dedim, kapıları yüzüme çarptı , tenezzül edip cevap bile vermeden.İnanın bunlar çok ağır şeyler...
- +1 yıl
Dünyaya sabretmeye dua etmeye gelmedin mi neyin telaşındasın?
Soran+1 yılEvet, herşeyde bir hayrın olduğunu, imtihan olduğunu, bu badirelerin imthan olduğunu... Ama yoruldum ...
- +1 yıl
ALLAH hiç kimseye kaldıramayacağı yükü vermez.
+1 yılnedır bu k.v den cektıgımız ya :( eşinden bu yuzden ayrılırsan cektıgın ezıyetı hıc ugruna cekmıs olursun.bence hayatınıza daha fazla karısmasına ızın vermeyın.yapmanız gerekenı yapmıssınız.bundan sonra onun sıze davrandıgı gıbı davranın.esınızede ben bugune kdr ıyı davrandım karsılık goremedım bende bundan sonra onun bana davrandgı gıbı davranıcam dıye acıklamanızı yapın.inanın baskalarını hos tutmaya calısırken kendımızden okadar uzaklasıyoruzki üstelık hiç ugruna..
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen kendimden uzaklaşdım.Ötelediklerim sadece vicdanımdan dolayı kendi özümdü...
eğer eşin durumun farkındaysa, sana da destek oluyorsa onu hayatınıza karıştırmamaya çalışın. sende yeterince saygı göstermişsin mümkün olduğu kadar nazik olarak cevap verip sen set koymalısın. ayrıca bir psikologa vs de gidebilirsiniz eşinle birlikte yada sen sadece. bu durum seni baya yıpratmış etkisi de devam edecek gibi görünüyor. seni rahatlatabilir ve yardımcıda olabilir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenimde anam çok çekmiş sana söyliyeceğim tek sey var kendinii ezdirme.. Ben çok hatırlıyorum annemin sinirden ağladıgını her sabah uyandıgımda babannemin anneme bağırışlarını.Şu anda ne oldu onu sevmeyen bir torunu var.Sevmiyorumda degil aslında iyi oldugunda çok iyi on numara ama anneneme davrandıgım kadar sıcak davranamıyorum ona.Yani kısacası o kaybedicek ama sen kendini ezidirme.Birde sunu söylemek istiyorum kocan çokmu pısırık biri? Benim annem karıma öyle birşey yapcak varya anne flan dinlmem..!
04 Yorumla
Soran+1 yılHayır, pısırıklığından değil, hani söz yetmez belki anlatmaya.O kadra çok konuştuki, o kadar anlatmaya çalışdıki, anneye hangi dil kullanabilenecekse...Ama anlamıyor, o hap kendi istekleri olsun dünya ölsün umrunda olmayan biri.Bende tam tersine samimi yardım sever.Eşimde bende okumuş insanlarız.Hukuk mezunu eşim. Bende lisans okudum.İstesek tek cümleyle onu rencidenin dibine vurdururduk ama ''anne'' , kahrolsunki ''anne' işte:((( Eşim konuşarak çözemedi, emin olun sizde çözemezdiniz,
Cevap sahibi+1 yılOlabilirde bu ona sizin hayatınızı mahvetme yetkisii vermiyor degilmi? Konusmaktan anlamıyorsa soğuk davranın konusmayın pek fazla bir süre onu dinlemiyormus gibi yapın? Birde aynı evdemi yaşıyorsunuzki?
Soran+1 yılHayır beraber değiliz.Hep kendisi merkezde olmak istiyor.Oğlu görev dolayısıyla annesiyle aynı şehirde değil diye bize kan kusturdu. Torununa yemek yedirirken altını değiştirirken git başka odada yap derdi.Dayanamadım neden dedim, o senin torunun değilmi? Kendini yatak odasına kapadı, sbaha kadar çıkmadı, böyle gariplikleri var, şerrine bulaşmak seviyemi düşürmemek için...Yada çatır çatır cevabını verecektim, dengeli değil hareketleri. Eve gelir, her yerden bir kusur ara. Allah kimseye yaşatmasn
Soran+1 yılmerhabalar, üye misiniz hala?
simdi söyle bisey var esinin annesi adam ne yapsin simdi? annesini silemezki annesi huysuz komplexli biri herhalde.. ama oglunun bi sucu yok.. oglunu bence uzak tut.. ne yapsin insanlar annesini babasini secmiyor malesef.. öyle olsaydi belki öyle bi annesi olmasini istemezdi..
bence bunu esine mal etme.. evliligine devam et..
kimse kalici degil bu dünyada idare et fazla takma aldiris etme.. sen sonucta iyi insansan iyi olarak anilirsin.. ondan dolayi sen devam et bosver kaynanani10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKaynana krizi volume1
hayatta her insanla anlaşabileceksiniz diye bir kaide yok. İnsanları ya olduğu gibi kabul edeceksiniz yada hayatınızdan çıkaracak kabul etmeyeceksiniz. Değiştirmek zaten palavradan ibaret insan neyse o dur. Bence eşinizi seviyorsanız görmezden gelmeye devam edin sizi dışarda renkli bir başka dünya beklemiyor emin olabilirsiniz. Kısa süre kendinizi iyi hissedeceksizi ve sonra daha derinlerden nefes almak için çabalayacaksınız.
İnsan dertleri sırtlamadıkça diğer dünyada neyle öder günahlarının bedelini ?00 YorumlaSiz annesi ile değil esiniz ile evlisiniz ona bakma gıbı yukumluluugunuz yok konusmalardan bakılırsa aynı evde yasıyosunuz,bence saygi bi yere kadar kendinizi ispatlamaya gerek yok ıstedıgınızı soylemelisiniz,bu acıdanda bakabılırsın Aslında kıdınlar evde baskı gordukleri icin hep evlenmeyi hayal ettiler tabi turkiye icin konusuyorum evlilik ile birlikte sanki daha ozgur olacagınızı dusunuyolar ama evlilik özgurlugu ıyı veya kotu anlamda alıyor...
06 Yorumla
Soran+1 yılBeraber yaşamıyoruz ama o varlığını her an hissettiriyor.Bebeğimiz oldu, uzak oturuyorlar bize, ben sabah namazından çıkar çıkmaz arayalım annenleri dedim eşime.Üzülmesinler yanlarında hissettirelim kendimizi diye, telefonu ben açtırdım, yüzümüze kapadı, gelmedik diye:( Bayramda bile böyleydi.Hiç düşünmedi, bebek daha 20 günlük:( Hamile kaldım korumadınmı dedi:( Ben iş bilmezim ya:(( o nasıl laf dedim daha ilk torunun, Hayatı olumsuzluk üzerine kurulu.Kendisiyle barışık değil bizede bulaştırdı
Soran+1 yıl3 oğlu var.İstemeye gelirkende hepsinde evde dermişki, bir kere giderim vermezlerse bir daha adımımı bile atmam, kimselere gelinlerin arkasından bayılıyo dedirtmem kendime.Bir gün akrabası bizdeydi, bana dediki ''baban vermeseydi kaçarmıydın? '' Ben hayır babamın gönlünğ almaya çalışırdım , onu üzerek mutlu olmazdım.Kırarak, izinsiz.Onlar gitti bana''sen nasıl öyle dersin, şimdi istemeyerek evlendi diycekler'' ben anlayamıyorum mantalitesini.Herkez onlara el pençe, hep onun ağzu-ından konuşacak.
Soran+1 yılAilemden hiç baskı görmedim, hep düzeyli insanlardı, böyle yetişdim, anne dedim gıyabındada kayınvalideme, öylede davrandım ama ben insan olmakla hatanın en büyüğünü yapmışım...
Problem Annen gibi yaklaşmaman seni öz kızı olarak sevmesi için Annenin yerine koymalısın. Annenle kavga etmiyormusun, annen sana kızmıyorum Annenin laflarını hemen unutuyorsun Annemdir sövebilir diyosn Kaynanan olduğunu unut fazla zaman geçirin hor görme hiç bı şeyini o büyüktür saygını yitirme alişverşe çık hediyeler al Annen gibi sev bak neler oluyor
06 Yorumla
Soran+1 yılona anne kız gibi olalım kayınvalide gelin gibi değil diyen kişiyim? Bu dediklerinden çok daha fazlasını yaptım emin ol.
- +1 yıl
sende değiş ne varki oğlunu sevdi için tavır yapıyor. Her lafı üsteleme, ne bilim beğenmedi huyun vardır , torununu sever Babaannedir demeki sevgisi fazla beli edemiyor. Ara sıra torunlarını kaynana bırak birlikte daha sık zaman geçirin öcü değilki, nasıl eşin Annesini çok seviyorsa sende eşini seviyomuşsun Eşinin gözüyle bak
Soran+1 yılTorunları bırakmakmı? O sadece sevmek ister, h,zmet etmek yorulmak istemezki.Bir keresinde bir saatliğine bıraktık, nerde kaldınız diye demediğini bırakmadı.. Yirmi dört saat aynı odada kalsanız dönüpte burda insan var demez.Ama bir komşusu gelsin ağzından bal damlar iyi görünsün diye. Ah keşke dediğin gibi olsa. Şöyle diyeyim, mesela birinin çocuğu olacağını duysak, ilk akla gelen ''hayırlı olsun''dur, o '' demekki çok paraları var, bu yaştan sonra anne olup ne olacak'' der, böyle bakış açısı.
- +1 yıl
öyle nefret dolu anlatıyorsunki bence senden kaynaklanıyor olabilir. Bir kahve pişir pasta yap misafirliğe git. Anne'de bu aralar çok aşırı stress yapıyorum...derken Kayınvalden içini döker. Anne gibi bağrına basmiyorsun o senin eşinin annesi öçü'de olsa sevmesende eşinin bi arada bir derede bırakn sen olabilirsin. İyi düşün iyi olsun olumsuzluğu atman lazım
Soran+1 yılBelfü, ne kahvesi, masaj bile yapıyorum.Geçtim kahveyi, üzgün görsem hep oturup dinlemek isterim, babamla mı problem var bana anlatabilirsin kızım sayılırım derim. Senin dediklerinin milyarlarca kat fazlasını yaptım, yapıyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnenin men edilemeyeceği, ancak senin zannındır. Senin cahilliğinden İslam'ı tenzih ederim. İslam hiçbir haksızlığa izin vermez. Hakkı dinde aramayan, haktan bahsetmesin! Haksızlığa mahal vererek sabrını da boşa çıkarmışsın. Ancak ecrin Allah'tadır. Cahillik en büyük bir pişmanlıktır.
056 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim yorumlarınız için. 'Annenin'' islamdaki yerini sizde biliyorsunuzdur, bu benm sonradan keşfettği bir şey değil.''Cehalet'' derken ayetlerle, hadislerle sabitlenmiş bir yargıysa söz konusu, yanlış bir kavram kulandınız. bende bilirim,nerde nasıl,sınırlarını tutmam gerektini ama eğer karşınızdaki konuşmakla anlyabiliyorsa.İletişime tamamen kapalı birisine neyi nasıl ifade edebilirsiniz?İnsanda merhamet duygusu yok olmasın,sınırlarını kestiremzsiniz.Yaşamamanızı dilerim böyle durumu
Soran+1 yılBuna ''cahllik'' değilde hak etmeyene greksiz yere değer ve konuşmasına izin vermişsiniz deseydiniz anlayabilirdim,şunu belirteym eğer karşımdaki kişi ''anne'' olmasaydı bende bilirdim nasıl haddini bldireceğimi, bu açıdan bakmayı düşündünüzmü? Yoksa çokmu zor '' sen kimsinki? üçüncü kişilerin hayatıma müdahaletmesine izin vereyim'' demesini hatta daha fazlasını.Ama kahretsenki olmuyr işte muhatabın anne olunca içine atıyorsun, yada çatır çatır cevap verecesin çünkü normal konuşmakla anlamıyor.
Cevap sahibi+1 yılCahillik derken, İslam'da bilmediğin hakkında zanna dayalı hüküm bildirmendeni kastettim. Bilmediğin konularda zannınla hüküm bildirmekten kaçın. Çünkü bu küfre götürür. Düşünebilenler için.
Lafla anlamıyorsa men etmen gerekir.
Soran+1 yılaslında size hak veriyorum ahh keşke bunu yapacak vicdanda olsa idim.Emin olun anne olmasa asla mahal vermezdim. Kim kimin hayatını ipotek altına alabilirki? Yada buna neden izin verelim? Sadece etken maalesef anne oluşu idi.
Cevap sahibi+1 yılVicdan haktandır, batıldan değil. Hakkı uygulamak zorundasın, bu bir seçenek değil.
Soran+1 yılYoksa o kadar çok alternatif varki, evime sokmam, hayatımdan uzak tutarım.Evliliğimin mahremiyetine hiç bir şekilde müdahale etmesine izin vermem.Bunları apmayı düşünemeyecek liyaatta değilim, kahrolsunki anne işte... Yada keşke bir çok gelin gibi dik çııksaydı, soğuk davransaydım, sınırlı bir araya gelmeyi tercih etseyim, o zaman inanın bu kadar üzülüp etkilenmezdim.Sonuçta aramızda hukuğumuz olmaz, bende zaten seviye koyorum derdim.Bu kadar iyi niyet,değer verme sadece dediğim gibi anne olamaz
Cevap sahibi+1 yılOna hakkını vermen bir farz.
Cevap sahibi+1 yılHaksızlık yapmak vicdan değildir. Bu başını kesmek olsa da, ona haddini uygulamazsanız siz günahkar olursunuz.
Soran+1 yılbelkide ben elimden gelenin çok daha fazlasını yapmaya, onu kazanmaya çalışdım.Beyhude oldu tabi. Bir çok kişi bana o bunu hakketmiyor, ben gelini olsam selamı sabahı keserdim diyordu:( Sadce kazanabilirim, belki beni görüp hatasını anlar dedim.Ama olmadı.E n azından ben gayret ütü davranışlarımdan sonra hakkettiği gibi yaklaşırsam, vicdan yapmam işte.Elimden geleni yaptm, Rabbim grüyorsun durumu derim:( Böyle bir anne modelini biri anlatsa inanamzdım .Yaşamak lazımış. Bu kadar bencillik:(hırs:(
Cevap sahibi+1 yılSen davranışlarını İslam'da araman gerektiğini bilmiyor musun? Ona hakkı uygula. Hak olmadan vicdan ancak zelillik getirir, boşa çıkar. Allah iyiliğinin ecrini arttırsın. Ama bundan sonra hidayete uy.
Cevap sahibi+1 yılOna hakka karşı uyar, men et, aranı ayır ve sert davran, ailen de bunları yapsın. Yoksa siz de günahkar olursunuz. Allah'ın emrettiğini yapmayan, Allah'ın düşmanlık ettiğiyle arkadaşlık yapan, Resulallah'tan değildir.
Soran+1 yılpeki, nedenbu kadar acımasız olabilir bir anne? Ben anelikten anladhep fedakarlık, huzur, güven, uzkaştıran v.s mesela her evlilikte olağan şeyler vardır, eşler bazen kısada olsa fikir ayrılığına , anlaşamamazlığa düşebilir.Bu gayet insanidir. Annesi şhşt olsa, kayınpederime '2bunlar hiç anlaşamıyorlar'' der.Bir annenin yaklaşımı böyle olabilirmi? İnanın bende şaşdım artık. Yada sürekli surat assa size kayınvalideniz, soru sorduğunuzda kapıyı yüzünüze çat diye çarpsa gitse,sizdeki his ne olurdu?
Cevap sahibi+1 yılKitap ve Sünnet dışında kulaktan dolma bilgilere karşı dikkatli olun ve fasıkların ve münafıkların sözleriyle iman etmeyin. İslam hoşgörü dinidir adı altında değiştirilen din, İslam değildir. Müminler dosdoğrudur ve ancak birbirlerine karşı şevkatlidir. Dosdoğru olmayan biriyle arkadaşlık eden fasıktır.
Fakat siz hakkı uygular da kendiniz dosdoğru olmazsanız, hakkı yine aynı şekilde uygulamak zorundasınız ama Allah'a karşı riyakar olursunuz.
Soran+1 yılbeni tanısanız, bu kadar iyi niyetli, samimi birisine dahimi diye düşünürsünüz? Bunu enaniyet olarak düşünmeyin lütfen.Cidden uzlaşmacı, ılıman biriyim, hani burnundan getirsem bile bu kadarını hakketmezdim:( Sizce neden bu mücaelesi? Ben örtülüyüm, oda geleneksel.Ben örtüm ,için eğitimim yarım bıraktım sonra bir şekilde afla bitirdim.O beni bğenmez.Dar giymemi ister.Bna uymaz bu.Kayınpeder, kayın yanında saçını açmıyorsun der, aşşağılar. Başkası için '' ne güzel'' denecek bir durum onda böyle
Cevap sahibi+1 yılÖnce anlattıklarımı ikrar et. Etrafına karşı hakkı uygula.
Takvasız olduğundan acımasızdır. Allah'la korkutun. Kayın validenle ilgili anlattğın davranışlar apaçık fitnedir.
Soran+1 yıl'' ANNE'' yemin etmekten nefret ederim.Sadece bu beni engelleyen.Merhamet yönüm ahhh... Uzlaşma çabam... Anlar beni görür belki hatasını... Böyle bir ilişki modeli benim ayatımda hiç olmadı... Babam çok nazik birsidir,böyle yetişdirdi demekki,hepimiz ailecek vicdani yönümüz bu...Lanet olsunki hayata gözlerimi keşke bu kayınvalidemin gibi bir dünyada açsaydım diyorum.İnsan olmanın bedelini çok ağır ödedim.Babamla gurur duyuyorum kayınalidem dışında beni tanıyan herkesden,Allah razı olsun dedirtdi
Soran+1 yılözel değilse nikiniz nedir? Burda aleni yazamıyorum.Kısasüreliğine açsanız, sizin için sakınca doğururmu? Takdiriniz tabi.
Cevap sahibi+1 yılYa Allah, o nasıl şey! Allah'ın laneti, müslümanı delalete çekenlerin üzerine olsun. Tam olarak Allah'ın bildirdiği şekilde, cilbabla örtün ve kayın baban dosdoğru bir insan değilse, en ufak bir fasıklığı varsa, ondan da örtün. Çok delalet içinde yaşamışsınız sizler. Kendini fasıklardan ayırmaman, karşı gelmemen bile seni fasık yapıyor. Allah'tan kork. Kendini ve eşini düzelt, mümin evliliği yapın. Sonra da onlara haklarını uygulayın.
Cevap sahibi+1 yılÖzelden konuşamayız.
Soran+1 yılben onun dediklerini yapmadımki, yapsaydım eğer haklı kılardı söyledikleriniz bende. Bunu yaşayan ben değilim.İseyen annes.Kabullenmeyen biziz, eşim ve ben.
Soran+1 yıltamam, saygı duyarım.Nedenim burda rahat ifade edemiyor olmaamdı, ama önemli değil, takdirinizdir. Yalnıız şurda tespitiniz yanlış, o dediği şekilde hayat onun isteği, bizim değil ve bu yüğzdende uzlaşamıyoruz.
Cevap sahibi+1 yılKabullenmemek yetmez. Sert davranmak, uyarmak, aranı ayırmak, men etmek, lanet etmek zorundasın. Bunları yapmamak da seni ve eşini fasık yapar. Şimdi tövbe et ve doğruyu ikrar et.
Cevap sahibi+1 yılÖzelden konuşmak istemeye hakkın yok. Bu benim takdirim de değil. Senin kuruntu yapmandan İslam'ı tenzih ederim.
Soran+1 yıl''anne ''sizinde kafanızdaki idol nedir? yada ben hazırlıksızmı yakalandım, dünyada böyle annelerinde olabileceğine.Tamam onlardaki kültür o senin baban, kanında abin, neden sakınıyorsun.Ama u onun düşüncesi.Ben öyle düşünmüyorum, art niyetli olmadığını bu konuda di,le getirebilirim ama benim inandııma ters.Bu bile başlı başına saygı duyması gereke bir durum.Herkes onun istediği gibi yaşamak zorıunda değil.Evde ipler onunelinde, kayınpeder sadece bir piyon,gel der gelir, otur der oturur.Dominant
Soran+1 yılkuruntu yapmam? Hkkımyok? Anlaymadım paron? nedir demk istdiğiniz?
Cevap sahibi+1 yılSen cevaplarında doğruyu ikrar etmiyorsun. Bu kişiye fısk olarak yeter. Ben bir fasıkla hak dışında konuşmam. Eğer doğruyu ikrar edeceksen konuşalım, yoksa seni Allah'a havale ediyorum. Şunu bil ki doğruluk, vicdandan üstündür. Doğru olan vicdansız olabilir, ama vicdansız olan doğru olamaz. Sen doğruyu ikrar etmedikçe ne doğru olabilirsin, ne de vicdanlı. Yanlış itikadın boşa çıkar.
Cevap sahibi+1 yılÖzelden konuşmamanın benim takdirim olduğunu söylemeni kast ettim.
Soran+1 yılcevaplarımda doğruyu daha fazla nasıl ikrar etmeliyim? Oldıuğu gibi anlatıyorum ve şefffaf olduğumu düşünüyorum. Fasık kimdir biliyormusunuz? Ben öyle olmak isteseydim, burda derdimi açarmıydım. Normal, kabullenebilseydimzten sorun olmaktan çıkmazmıydı? Lütfen doğru okuyun, doğru anlayın.Benim anlattıklarımdan bağülamdan bunu nasıl çıkarabildiniz, hayret.Bende zaten bu dıuruma karşıyım, nasıl fasık dersiniz.? Bu sadece annesinin bakışı, konunun tamamı bundan ibaret değil.bağlamı lütfen iyi kurun
Soran+1 yılanladım. Nedenim burda aleni yazamıyor olmam kayınvalidemi tam olarak karekterini.Ama dediğim gibi saygı duydum zaten.Sohbet için değildi.Olsa idi daha farklı katagorilerde olurdum anlamında dedim.
Cevap sahibi+1 yılDoğruyu ikrar et derken, doğruluğu dilinle kabul et, batılı da reddet anlamında söyledim. Eğer bir müslüman, sözünde doğruyu ikrar edip batılı reddetmezse fasık, yani günahkar olur.
Cevap sahibi+1 yılSizi tenzih ederim, ben sana zaten sohbet istediğini isnad edebilecek değilim. Allah'tan geldik, O'na döneceğiz. Ama sen bana sorarken, insanların takdirlerine saygı duyduğunu söylüyorsun. Bu yanlış. Doğru olmayan söze saygı duyma hakkın yok. Asla bu şekilde konuşma.
Soran+1 yılikrar ediyorum emin olun sessiz pısırık biri değilim,öğretmenim, iletişim dersi aldık lisansda, psikoloji v.s bunların bilincindeyim.Sadece uslubuna uygun olmaya özen gösterdim.Ama nezaket işlemiyor.Kaba olmak lazım anlamsı için,oda insanlığımla örtüşmüyor.Öyle arafdayımki,doğru uslup asla işlemiyor gülerek samimi cavaplarda.Ksaca şöyle diyeyim,son nokta,evlatlık reddine kaldıanlaması için.Eşim o noktalara geldi artık onu tutan benimYinede anne diyorum.Anlar elbet.Ama anlamıyor Çaresiz bıraktı
Soran+1 yıliçimdeki insanlık sevgisi, görüş farklılığı işte.
Cevap sahibi+1 yılAnlamıyor musun? Konuşurken sana söylediğim doğru sözleri dilinle kabul et, batıllıklardan da kendini ve dinini temize çıkar, ayır, yani tenzih et. Bunun iletişim kuramlarıyla ve yetenekle alakası yok, farziyetle alakası var.
Cevap sahibi+1 yılİslam'da görüş yoktur. Sen böyle bi itikada girersen kafir olursun. İnsan faziletlerinin dayanağı İslamdır. Öyleyse sen İslam'ın bildirdiği hükümleri reddederek, emirlerinden çıkarak, nasıl bir insanlık sevgisi anlayışından bahsediyorsun?
Soran+1 yılSon çare evlatlıktan red talebi kaldı, alayabilmesi için.Siz hayatınızda hiç bu kadar hırslarının kölesi olan birini tanıdınızmı? Benim ilk bildiğim kişi.Hazırlıksız yakalandım:( Ama ALLAH öyle alçaltacaksa ben böyle insan olmayı bin kat tercih ederdim. Dm,nantlık herşeye, herkese rağmen ezip dökmekmiş.Yaşadım gördüm onu.. Peki siz nasıl bir yol izlerdiniz.Tamamıyla uzak tutmak içi,n.İşte etkeni anne olması.Yoksa bilmezmiyim , neler diyeceğimi.Sınırlarımı zorlardım inanın.
Soran+1 yılHükümlerini biliyorum dinimizin, ama her dönemde inana olduğu gibi inanmayanda vardır ve olacaktır.Bu noktada kimseyi inanmaya mecbur ettiremeyiz anlamındaydıç.Anlatırsınız ama anlamıyorsa bun akpalıysa, zorla fikirlerini değiştirme yetkiniz yoktur.İslam hoş görü dini derken, cihat vardır, ama kabullenmeyene cerp yoktur.Zorlama yani.
Cevap sahibi+1 yılSen, doğru itikadı ikrar edip doğru konuşmuyorsun. Bil ki müminler fasıklara yardım etmezler. Sen dönmedikçe benim konuşabileceğimiz bir konu yok. Allah'a sığınacaksan, önce onun hükümlerine uy ki efdal olasın. Senin sorunların, Allah'ın hükümlerini uygulamamandan çıkıyor. Bunu anlayamıyorsun. Yoksa benden seni, batıl bir insanlık anlayışına sığdırıp seni batıl fikirlerle avutmamı bekleme.
Cevap sahibi+1 yılYoksa benden seni, batıl bir insanlık anlayışına SIĞINDIRIP seni batıl fikirlerle avutmamı bekleme.
Öyle bir kafir olmaktan Allah'a sığınırım. Ben senden değilim. Yüz çevireceksen bana sorma.
Cevap sahibi+1 yılSenin son mesajında söylediklerinden İslam'ı tenzih ederim. Bilmeden fıkhı konuda hüküm bildirip küfre girmekten Allah'tan kork, şahadet tazele. Zorlama olmayan, kafirlerdir. Şahadet etmiş müslümanlar, elbette ıslahata tabiidir, onlara elbette had vardır.
Soran+1 yılÇok yanılıyorsunuz. Burda kırsaydım, dökseydim, ağzıma gelen her lafı yapıştırsaydım, kendimi ama sadece kendi agomu düşünerek enaniyetimle tavan yapan biri olsaydım dediklerinizde sonuna kadar haklı olurdunuz.Siz anlamak istemiyorsunuz bence.Ben doğruları ikrar ediyorum.Susduğunmu hiç demedim.Hep ikrar durumundayım.AMA İŞLEMİYOR.bilirmisiniz çaresiz kalmak ne demektir? Duvara konuşsanız dillenir, hareket eder,enerjiniz belki onda bile etki yapar ama bu kadında YAPMIYOR. Ben çokmu memnunum?
Cevap sahibi+1 yılVe bu had, uyarılmak, sert davranılmak, men edilmek, had cezası uygulanmak ve lanetlenmektir. İtikadının bozuk olup mahşerde kafir kalmaktan Allah'tan kork ve itikadını emin yap!
Soran+1 yılkonunun dışına çıkabbilir ama, islamiyeti en az siizn kadar okumuş birisiyim.Dinimizde cihad var ama zorla müsümanlaştırma yok? Peygamberimizin sünnetlerine bakın ltfen.İşkence ile, isteği dışında kimin müslüman olmasını talep etmişdir? İnanırsa sizin anlattıklarınız yönlendirmeleriniz doğrultusunda inanır.Ama ben inanmıyorum derse orda yapabileceğiniz hayır inanmak zorundasın demk olabilirmi? Küfre girmem için Allahın tek bir hükmünü inkar etmem lazım. Yada şirk koşmam.
Soran+1 yılben uyarıya tamam diyorum bnde öyle düşünğyorum, bunda mutabıkız, ama inanmak istemiyosa ne yapılabilirki, zorla dine sokulmaz kişi diyorum.Burda anlaşamıyoruz. Cümlelerimi doğru analiz etmiyorsunuz.
Cevap sahibi+1 yılSenin dediklerinden İslam'ı ve kendimi tenzih ederim. Bilmediklerin hakkında konuşmaktan Allah'tan kork. Çünkü gaybı tuttursan bile küfürdür. Hakkı uygulamak, adalettir, kötülük değil! Sözlerin yeterli olmadığı yerde, uygulamayla düzeltilir. Tövbe et. Sana diyeceklerim bitti.
Cevap sahibi+1 yılSen yanlış inanmışsın! Anlamamış olan da sensin. Basit sözlerle tekrar açıklıyorum. Kafirlere elbette zorlama yoktur. Ama bir kere şahadet ettikten sonra, müslüman her tür günaha karşı ıslah edilir. Bir kere şahadet ettikten sonra küfre düşmekse, şeriat tarafından öldürülme sebebidir. Eğer validen münafıksa, aranızı ayırın, ona düşmanlık edin. Allah'ın hükümleri açıktır. Başka da senle konuşacağım bir şey yok. İtikadın bozuk, eğer dönmezsen Allah'ın laneti üstüne olsun. Dönersen ecrini arttırsın
Soran+1 yılislamda dine davet vardır, çağrı vardır anlatma yönlendirme vardır. Ama inanmıyorsa gayri müslümlerin cahiliye döneminde yaptıkları gibi zorla. cebren ve hile ile dine girmelerini sağlayamayız.Tüm gayret e yönlendirmelerinize rağmen inanmıyorsa ona kalmışdır artık.Zorla islamı seç diyemeyiz.Görevimiz ikrardır,hakkı uygulamak tebliğle olur.Peygamberimizin sünnetine ahlakına uygun.Tövbe etmem için dine aykırı bir cümlem olması lazımdı.Konuşmalarınız bitti demişsiniz.Bunada saygı duyarım AEO.
Soran+1 yılBen onu günah işlemesin diye o kadar uyardımki,anlamıyor.Ben bunu anlatamadım işte.İtikadım bozuk olması için koyun gibi her şeyi kabullem lazımdı.Eğer öyle olsaydı idiyot gibi kafamı her söylediğine ok der sallardım.Öyle değil durum.Daha açık yazayım.Her türlü uygun bir dille uyardım.İşlemiyor.Nasıl işlemiyor? çözebilmş değilim.Başkasının hatasını bana ödetmeyin şimdi itikadı bozuk diyerek gıyabımda.Uzlaşmacı ara bulmak için çırpınan birine bu yaptığınız külliyen haklsızlık. Empati yapn anlrsnz
Cevap sahibi+1 yılKadın, sen anlamıyor musun! Validene düşmanlık etmen gerekiyor! Sen müslümanları men edemeyiz diyorsun, senin itikadını, yani inanış şeklini bozan bu. Doğru itikad 1 tanedir. Ona da sizin gibi zan ile gidilmez. Bi insanın cahil veya gafil olması da bilmeden işlediği küfrünü değiştirmez. Kafir olur. Şahadet tazelemek bir farzdır, şüpheden kaçmak için tazelemekse efdaldir.
Soran+1 yıldüşmanlık etmek gerektiğini anlıyorum ama bu çok zor değilmi? Ben hiç böyle olmasını istemiyordum, isteseydim bu kadar çaba göstermezdim.Sizi tabiki bu manada anlıyorum. Çaresiz bıraktı bizi son çare dediğiniz olacak, başka şık kalmadı çünkü.
Cevap sahibi+1 yılAllah'ın hükmünün üstüne söz olmaz. Çok zor değil, çok kolay. Eğer bir müslüman imkanı varken haksızlığa karşı çıkmazsa, sadece haksızlığa uğramışlıkla kalmaz, fasık olur. Bu da elbette insanın namusunu da götürür.
Namus bu namus!
Soran+1 yılHaklısınız, benzaten hep usülüne uygun karşı çıktım, kabullenmedim. Kyınvalide göre, nasılsa kayınpeder baban, kaynında abin mantığı.Ama bunu söylemesi doğru olduğunu göstermez nitekim ben dediğini asla yapmadım,benimde bir duruşum İnanışım var.O öyle inanıyor düşünüyor diye hayatı kendi merkezinden göremez.Keşke bazıları insanlıktan nasibini albilseydi,gelinim benm gibi olmak zorunda değil diyebilseydi.İnanın şu an bile o kadar üzülüyorumki, böyle kendini bilmez birinin bunları konuşturduklarna
Cevap sahibi+1 yılHak batıldan nasıl üstünse gerçek de zandan öyle üstün değil midir? Öyleyse inandığımız gibi yaşamamız gerekir!
Cevap sahibi+1 yılVe tek gerçek İslam'dır.
Sözüm burda bitiyor. İslam'ı senin ve benim fısklarımızdan tenzih ederim. Selamun aleyküm.
Cevap sahibi+1 yılDediklerin doğru.
Soran+1 yılAllah razı olsun.Çok sağolunuz sağduyulu yaklaşımınıza.İnsan demekki bazen çaresiz kaldığında bu en yakını bile olsa net kesin çizgierle ifade etmek gerekiyor.Anlamıyorsa.Çabam diğer türlü olmasından güzellikten yanaydı.Şık bırakmadı.Haklısınız. Aley kümselam
+1 yıleşinde farkındaymış annesiyle konuşmaya çalışmış madem eviniz ayrı iletişimi kesin sizde gidip gelmeyin. başkalarını mutlu etmek adına kendinizi fazlasıyla yıpratmaya gerek yok. emin olun kimse eline sağlık demiyecek.
09 Yorumla
Soran+1 yılöyle tabi, işte hep karşımdakini kırmamak adın kendimize zulüm...
- +1 yıl
bence insanın dünyadaki en kıymetlisi kendisidir. sana bişey olsa ne kayınvalideden hayır var ne evlattan. ben üzülceme o üzülsün politikasını yaparım. ve muytluyum.
Soran+1 yılpeki üzdüğünüzde yada hak ettiğinde cevap verdiğinizde dik, üzülüyormusunuz? Vicdan yapıyormusunu?
Soran+1 yılo üzülsün politikasında olsam zaten bende içime atmam, mutlu olurum, biliyorum ama oda kırmak yani, çok naifim sanırım.
- +1 yıl
bencede bu şekilde devam et ozaman. cumartesi günü halamın kızı öldü. 34 yaşında göğüs kanserinden. ne demek istediğimi anlamışsınızdır sanırım. iyi akşamlar size.
Soran+1 yılanladım mesajı .Peki anlamıyor konuşmaktan ne yapabilirm? en son çare tamamen ilişkimi kesicem buna mecbur bıraktırı beni. Böyle olamaması içindi tüm gayretim ama anlamıyor.
- +1 yıl
anlamıyorsa anladığı dilden cezalandırıcaksın. o kadının ucuz egolarını seninle tatmin etmemesi için ilişkini tamamen kesemesende ( ki bu doğru olmaz ) görüşebildiğin kadar az görüşüceksin. sonuçta evin ayrı yolun sapa.
Soran+1 yılAslında olması gerekenin bu olduğunu o kadar iyi biliyorumki, işte benimki çabaydı olmayacağını bile bile.Hani hoca hesabı '' ya düzelirse'' idi bunca gayretim.Islah olmasını bekledim ama karşılıklı olur iyi niyet, samimi olmayınca karşınızdaki, sabrınızda elinizde patlıyor işte.En azından ben vicdanen rahatım.Ahiret kısmını düşündüğümde,elimden gelenin fazlasını yaptım diyebilirim çok rahat.İsteseydim bu uğraşı vermeyebilirdim ben tüm iyi niyetimle yaklaşdım o kaçtı Ucuz egosuyla baş başa kaldı
Soran+1 yılHani gülerken birden karşınızdaki bir şey der ve sizde buz etkisi yaratır ya, onun tavrı hep bu oldu.Ben tolere etmeye çalışdım hep. Safı oynamak hiç kolay olmuyor , her şeyin farkıonda olarak. Sandıki dünya kendi merkezinde sadece.Ben her şeye ''amenna'' demesi gereken biri. Bunu böyle düşündürten benim özverimdi belki.İnani yaklaşımım.Terbiye anlayışım. Düzelir diye bekleyişim.Ama insanın kalbi körelmesin bir kere. Beni geçtim,oğluna saygısı olsa yapmazdı. Bunlar kul hakkının en babası,en dibi
Gizli Üye(30-35)+1 yıleşinin annesine çok yakın davran sürekli ara yemek falan sor sürekli git senden kaçıcak duruma getir artık daha karışmaz eşinle aranı iyi tut dediğimi yap ama dozu yavas yavas arttır birden değil işe yaramazsa söyle eşinede sürekli şikayet etme kötü olma kendimi gizliyorum yinnede
112 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim düşüncelerinize, ama benden yana sıkıntı olsa zaten burda vicdan muhasbemide yapar, ''soğuk davranıyorum oda böyle tepki gösteriyor ''derdim.Ben tam tersikızı gibi yaklaşt hep yıllarca.Ama karşılığnı hakkettiğimin hiç alamadım. Hal hatır sorarım o konuşmaz, kapıyı çarpar çıkar. Döner bir şey olmamış gibi davranırım, hala surat bin parça, neden üzgünsün, derdin varsa paylabilirsin beni gelin gibi görme derim. Bu kadarda açarm ona kendimi kapamam.Cevap vermeye tenezzül etmz çok zor
Cevap sahibi+1 yılodunluk seziyorum :)
Soran+1 yılhangi tarafda bu sezinleme ?
Soran+1 yılEşinee şikayet etme dmişsiniz.Buna gerek yok ki, zaten onun yanında yapıyor, gözleriyle görüyor. Ne dese annesine annesine engel olamıyor. Oan yapması bir sonraki görüşünde yine aynı.
Cevap sahibi+1 yıleşinin annesi sezinleme . benkide seni oğluna yakın olmanı kıskanıyodur yani kaç yasına kadar büyütüyosun sonra bi kız gelip alıyor gibi kendini yalnız hissede bilir ama bu şekilde davranması uygun değil evleneli kaç yıl oldu?
Soran+1 yılKendisini yalnız hissetmesini gerektiren bir durum yokki, sık görüyor oğlunu.Kaldıki ilk okuldan sonra aynı evde kalmamışlar bile.Eşim başka bir şehirde okumuş, tatillerde felan bir araya geliyorlarmış,o zaman yapmadıda,evlenincemi aklına geldi.Eşim bene '' eline sağlık'' dese annen daha iyilerini yapıyor derim.Hiç öyle egolarım yok yani, kıskansın annesi. İstediğini melek gibi olabiliyor.Desemki karekteri bu üzülmemki , ikililik yapması zaten yıkıcı olan.Yoksa huysuz der geçersin.13 sene oldu
Cevap sahibi+1 yılbir yol önericem ama o yolu henüz bulamadım sende bulamamışsınki burda yazmışsın 13yıl az uz bişey değil hele çocukta varsa kendini buna yoğunlastırma bu seni mutsuz ediyo gördüğüm kadarıyla işin kolay değil kabul etmelisin ama bu durumun seni mutsuz etmesine izin verme.
Soran+1 yılAslında çözüm basit, mesafe ve soğuk davranmam.Ben hep güler yüz gösterdim ve bunun karşılığını alamadım, zaten üzüldüğüm hani sert,sinirli,hazımsız, tahammülsüz davransaydım, yada terbiyesizce inanın hiç üzülmezdim.Zaten ben neyimki ne istiyorum derdim.Hep iyilikle, güzellikle,gülerek yaklaşıpda böyle mahkeme duvarı gibi bana davranması koyan.Yoksa aile ilişkilerini önemsemesem, gayrette göstermezdim bunca yıl.Bazı gelinler olur, cevabını yapışştırır, suratta yapar,hiç öyle olmadım, hakketmedim
Cevap sahibi+1 yılo zamanda esinle aran bozulmazmı? yani aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık
Soran+1 yılaynen öyle.Bende insan olmayı bir kenara bırakıp, o nasıl davranıyorsa daha fazlası değil, aynı ölçüde onun gibi yaklaşıcam. Hoşuna gidermi, h,ç sanmıyorum.Ama yapınca elin kızıyım ya, ne ala. Aslında herkese layığı kadar yaklaşmak lazım işte.Ama anne diye dinen kutsal diye kendimi paraladım, yoksa bende bilirdim iki cümleyle tuş etmeyi...
Cevap sahibi+1 yılgelişme olursa yazarsın. büyük bi kumar oynuyosun
Soran+1 yılon küsür sene egosunu üzerimden tatmin etti, ne yapmalıyım şimdiden sonra si,zce.Koyun gibi hala gel beni sömürmü demeliyim.Gayretim hep güzellik olsun, sıcak ilişkiler olsundu ama o kaçdı, kaçıyor.Konuşmaya bile tenezzülü yok.Ben isteseydim ilk gün daha tavrımı koyar bunca sene didinmezdim.Ilıman biri olmasa idim kahrını çekermiydim? Bana şık bırakmadı.Her yolu kapadı.Ne kadar gülerek yaklaşmsam, kapıları yüzüme çarptı.Ne yapabilirim başka? Konuşmaktan anlamıyor, güler yüzümün kıymetini bilmiyr
kaynananlamı yaşıyorsun :S ayrıl o evden canına yazık ablam konuş eşinle susarsan sen iyice dert sahibi olursun benim eşime annem öyle davransa çeker giderim başka eve anne kutsaldır tamam ama biryere kadar seninde canın var insansın
01 Yorumla
Soran+1 yılHyr ayrıyız.
Allah sabır versın kaynana hastalıgına tıp bır çözüm bulamadı henüz:(
01 Yorumla
Soran+1 yılAslında çözüm hayatınıza kötülük yapanları engellemek, ama ''anne'' olması elimi ayağımı bağladı:(
esının anasını evınızden uzak tut daha uzak bıryere tasınmaya ıkna et kocanı o karıyı sokma eve..
Ayrılma yaff cocuklar anasız babasız buyumesın ıkısınıdne sevgılerıne ıhtıyacları var10 Yorumla
+1 yılvalla bu dünyada ezilmemek için ezeceksin.gaddarca bişey farkındayım ama sen zamanında dişini göstersen ve onun gözünü korkutsaydın sana yaklaşımı daha farklı olurdu diye düşünüyorum...
015 Yorumla
Soran+1 yılKsinlikle bunlara katılıyorum, biliyorumda, ama ben insan olmayı tercih ettim hep.Kırmayayım , üzmeyeyim diye vicdan yaptım. Buna değermiydi? Hayır... Kendisi ilkokul iki terk, ben ünv. yama ona hiç üstünlük kurmadım. Alçak gönüllülüğün karşılığını böyle aldık...
- +1 yıl
genelde yaptığımız şeyler hep aman başkaları üzülmesin aman başkaları darılmasın yönünde oluyo.öyle diye diye olan yine bize oluyo.ama senin kaynanan kendi hatasını yarın bir gün elden ayaktan düştüğü zaman ve sende hala onu mutlu etmek için çalıştığın zaman anlayacaktır.
Soran+1 yılGüler yüzlü olmayı ''sadaka'' olarak bildiğimden hep öyle olmaya çalışdım. Ayıp örtesem Rabbimde ahirette ayıbımı örter diye hareket ettim. Beni tanıyanlar kaynanama nerden buldun bu meleği derledi ona bile utanırdım, est. öyle değilim derdim. Eşimin babannesi hep annen baban cennetlik senin derdi.Kucağında oturturlar beni hep, ama bir ona yaranamadım.O gösterişi sever ben sıfır riya.O maddiyatçı ben hiç.O herkezi elştirir ben kendimize bakalım derim.O kadar uçuzki...
- +1 yıl
takma kafana ya.üzme kendini.yüzün hep gülümsesin.insanın en büyük sermayesi yüzündeki gülümsemedir..
Soran+1 yılŞimdi ayrılsam uzaklaşsam her şeyden, soyadı bile eşimin bana onun beni rencidelerini hatırlatıyor? Eşimi çok seviyorum oda beni ama biz kendimizi yaşayamadık.Ben ayrılıp her şeyden kaçmak istiyorum.Deli gibi severek...
- +1 yıl
böyle bişeyi bence yapma
Soran+1 yılHayatımdaki izini nasıl atarım peki? Psikiyatriste gidin demeyin gittim, sen benden akıllısın dedi, bu kadar insancıl olmamalıydın dedi.
- +1 yıl
yani haklı adam.insanlara hak ettiği değeri vermek gerekiyo bu hayatta.gereğinden fazla değer verirsen sen değersiz olursun maalesef
Soran+1 yılöyle tabi, ben hep, ''Yaptığınız her iyilik, kendinize erişiminizdir'' felsefesindeydim ama şu an geçerli olanın, sunilik, samimiyetsizlik, dik cevaplar olduğuna maalesef inanmaya başladım.Eşime ayrılmak istediğimi söyledim.Beni cezalandırma böyle, en son ne yapabilirim red istemeliyim evlatlıktan, nasıl yaklaşsam anlamadılar diyor.Bende ailen asla böyle bir şey yapma ama bende bu yaşadıklarımla daha var olmak istemiyorum onlarla.Eşimin hiç suçu yok. çok iyi niyetli,kötülükleri hesaba katamadım.
- +1 yıl
ne zaman söyledin ayrılmak istediğini?
Soran+1 yıldün gece, ağladık sarılıp, ben seni bırakmam dedi, halada ağlıyor ama bende tükendim...
- +1 yıl
ya arkadaş bu kadar iyi niyetli olmayın ya.bi tane kadının sizin evliliğinizi bitirmesine göz mü yumdunuz ya.hele senin kocan anasına hiç mi söz geçiremiyo arkadaş ya.iyi niyetli olmanın da bi sınırı vardır pufffff:////
Soran+1 yılEşim avukat, ben öğretmenim, hep erdemli olmayı, insan olmayı seçtik ama olamadı işte. Yenildik...
- +1 yıl
iyi bakalım burda kargoyla kaynana kına gönderiyim münasip biyerine kına yaksın
Soran+1 yılElhamdulillah inançlı insanlarız, burdaki zerre haksızlığın ötede gözden kaçmayacağnı biliriz.Helalik vermiycem asla. Orda artık anlatır .Ben örtülüyüm diye hakir görmesi belkide. Gösterişli olmamı isterdi.Ben eşime öyleyim zaten ama dışarda neden başka erkeklerin dikkatini çekeyim? dar giyineyim? Köylüleri hakir görür, canı isterse kalkar eve gelene hoş geldin der, istenmezse hiç islifini bozmaz, ben utanırım Onun yerine kusura bakmayın derim , benim ayıbımmış gibi. alçı görevi olmaktan sıkıldm
eşine büyük görev düşüo bence ayrılık gıbı bi hata yapma allah sana yardım etsn
00 Yorumla
+1 yılklasik gelin kaynana ilişkisi burda eşinize çok görev düşüyor...
010 Yorumla
Soran+1 yılKonuşarak sornları çözebileceğiniz biri değil, iletişime tamamen kapalı, herşeyde ''sen'' demek zorundasınız. İzin veerirse nefes alabilirsiniz. İzin verirse hangi tabağa yemek koyacağınıza karar verebileceksiniz...
- +1 yıl
başka evlatları yokmu azcıkta onlarda kalsın sizlerde rahat bi nefes alın
Soran+1 yılberaber kalmıyoruz ama telefon yeterli oluyor böyle hissettirmeye.
- +1 yıl
Allah sabır versin sana çekilecek bi hayat değil sabırlı ol sonuna dek yok dayanıcak gücüm kalmadı diyorsanda tek çaresi AYRILIK...
Soran+1 yılonu düşünüyorumama eşim biz zaten aşkımızı yaşayamadık, ahiretemi kalsın sevgimiz diyor:(
- +1 yıl
eşin ne diyor peki bu durumlara tamam sonucta annesidir onu dunyaya bu boya getiren dir ama bir yere kadar sonuçta oda toprak olup gidecek sende en değerli variği karısısın yani...
Soran+1 yılEşim milyonlarca hatta milyarlarca kez konuştu.Söz bir insana nasıl etki etmez tanıyana kadar inanamazdım... o yaptıklarından soğudu annesine bile ben gönderiyorum , annendir gitmen lazım diyorum. Bu kadar iyi niyetliyim. Ama hep kendi hakimeyeti olması lazım. Kuklayız biz. anne dediğimde, kızm değilsinki annen olayım der.Buna rağmen duymamazlığa gelririm, güler geçiştiririm, hal hatır sorarım, kapıları yüzüme çarpar cevaplamaz. saygılıyım ya, susarım ya, bunları yapmaya haklı kıldı kendinsine
- +1 yıl
çekilecek biri değilmiş cidden elinizi ayağinizi çekin bir an önce yoksa kendi evinizde huzur diye birşey kalmaz böyle devam ettiği müddetce aile içi ilişkiniz agır yaralar alır psikoljin alt üst olur yazık etmeyin kendinize...
Soran+1 yılFarkındayım, psikoloji eğitimi aldım lisansdayken ama ben bile zaman zaman yeniliyorum karşısında , sağduyunuz için teşekkür ederim.Karşımdakilerine hep güler yüzle yaklaşan biriyim ama sanırım bu gece o maskemi çıkardım.
- +1 yıl
çıkarmakta geç bile kalmişsiniz..
Gizli Üye(36-45)+1 yılsenden önce eşinin kendine bir çeki düzen vermesi gerekiyor.
10 YorumlaSen ne yazdın be ablacım oku oku bitmiyor maşallah
03 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız, Allah yazdırmasın kimselerde böyle .
Soran+1 yılyinede sağolun.
okumalımıyım :)
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler