Eşimi çok seviyorum ama eşimin annesi ilişkimize karışıyor

Yazım biriz uzun olucak, yinede okumak isterseniz ayrıca iyi niyetleriniz için çok teşekkürler... Eşimle severek evlendik. Ona saygım hep vardı ve var olucak... Ama annesi en başından beri beni hiç istemedi, hep hakir gördü, aşşağılayıcı bakışlar, rencide edici yaklaşımlar... İstesem tek kelime ile dövmekten beter edebilirdim ama kendime, saygıma aile terbiyeme yakıştıramadım...Ya küçülecek seviyesine inecektim, yada onun hırçınlığını katmerleyecektim.Konuşarak çözüme ulaştırmak istedim hep...Yapıcı, ılıman birisiyim, konuşmaktan anlamadı, iletişie kapalı biri...Hayatımızın her anında baskısını hissettirdi... Misafirime ikram edeceğim tabağın şekline kadar...Çocuğum amuhallebimi bile yapamıyordum gözünde...Ya çok sıvı yada katı derdi... On küsür yıl böyle nasıl geçti, benim için ''kayıp zaman'' eşimden ve benden çaldığı zmaan:(((( Anneliğin dinimizde kutsallığından hep yuttum, yuttum...Özverili yaklaşdım, ona koşar adım gittim o kapadı kucağını:((( Oğluna saygısı olsa ona yapmazdı benden öte:( Şimdi kendime kızıyorum.Anlamadı, hayatımızın her saniyesini yönetmeye çalıştı ve ben anne diye, kutsallığı var yeri dinde diye, hayatımızı hep öteledik... Şimdi bunların bendeki yansımaları var, eşimi severek evlendim ama aşkımızı yaşayamadık. Eşimde annesiyle çok konuştu ama anlamadı.İnatla , hırsla, ben merkezciliği ile hakim olmak istedi hayatımızı, ipotek altına aldı...Şu an bu yaşadıklarımın etkisindeyim. Eşimede bunu yansıtmak istemiyorum, yeteri kadar üzüldüm.Ne yapmalıyım, ayrılıp bu yaşadıklarımın bendeki etkisini silebilmek için uzaklaşmalımıyım? Hakkından fazla değer verdiğim için insanlığımımı sorgulamalıyım? Terbiyeli gelin olmaya çalışdığım için, böylemi taçlandırmalıyım kendimi?... Bu dünyada iyilik bedel olarak böylemi ödetiliyor? Fikirlerinize ihtiyacım var, teşekkürler şimdiden...
Güncellemeler
+1 yıl
Her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Aslında hiç tarzım olmayan bir şekilde sizlere sordum.Kimseye acımı belli edemzmdim, hep gülerken anımsarlar beni tanıyanlar.Ama demekki zaman zaman kırılma noktalarımız olabiliyor. Acitasyon gibi algılanmasın lütfen. Zaten bunu neden yapayımki Sadece hislerimdi.Dualarınızı eksik etmeyin lütfen. Allah razı olsun her birinizden.
Güncellemeler
+1 yıl
Artık hayatımıza ellerini süren ve sürekli üzerimizde psikolojik baskısını hissettiren kişi ile görüşmüyorum. Bunca yıl yaşattıkları nasıl azapmış anladım. Eşimle sohbet bile edemeyecek kadar kafamı hep meşgul eden tavırları benimle, bir ömür, mezara kadar gidecekti. Aşkımızı yaşayamadığımız, kayıp yıllar vebali zaten. Şu an bize yaşattıkları ile baş başa ve yalnız. Şimdiden sonra oturup düşüneceği, vicdanına anlatabilirse, izah etmeye çalışacağı çooook haksızlıkları var. Ben affettim mi? Hayır.
Eşimi çok seviyorum ama eşimin annesi ilişkimize karışıyor