Çağdaş Türk dili lehçeleri bölümü nasıldır?

ben kız meslek lisesinden bu sene mezun oldum bölümüm çocuk gelişimi ve bölümüm puanı yüksek olduğu için lys sınavında açıkta kaldım.2 kuzenimde bu sınavı kazandı biri 4 yıllık diğeri ticaretten mezun 2 yıllığı kazandı ama sınavsız geçiş hakkıyla.Bende kullandım hakımı ama olmadı.Kendimi ço kötü hissediyorum çünkü çok çalıştım ve üstelik hem okul hem staj hem dershane vardı çok yorucuydu birde üstüne böbrek hastalığım çıktı herşey üstüste geldi.Okulların tatil olduğu zamanlarda odamda 4-5 saat ders çalıştığımı biliyorum.Oysaki 2 yıllığı kazanan kuzenim benim kadar çalışmıyordu bu haksızlık değil mi?Emeklerimin boşuna gittiğini düşünüyorum.Bugünde 4 yıllığı kazanan kuzenim bize geldiler sinirlerim bozuldu dayanamadım ağlamaya başladım.Artık rüyalarımda bile görüyorum üniyi kazandığımı psikolojim bozuldu.Bi kaç gün öncede sevgilim benden ayrıldı oda 4 yıllığı kazandı bir daha birbirimizi göremicez diye iyice bunaldım artık.Lys de çağdaş türk dili lehçeleri ve edb tutuyor ama nasıl bölüm bilmiyorum.İş olanakları nelerdir falan.Bu sene gitmek istiyorum çünkü bunalımdan çıkamazsam diye çok korkuyorum ne yapmam lazım yardım edin lütfen...?
Güncellemeler
+1 yıl
biliyorum çok uzun eğer vaktiniz varsa okuyabilirsiniz
Çağdaş Türk dili lehçeleri bölümü nasıldır?