Çok severken aldatılmak, aldatanı affetmek?

Merhaba, benim sorum şu, 1,5 yildir devam eden cok guzel bir iliskim vardi. Hatta birbirimizin ruh ikiziyiz desem abartmis olmam. Bu iliskimden 2 yil once bitmis, cok kisa sureli baska bir iliskim daha olmustu. O zamandan beri aliskanlik haline getirdim, facebook uzerinden bu insanin profiline bakiyorum, sadece merak amacli, sadece o da degil baska bir kac eski kisiye daha baktim, bu insan evli karisinin profiline de bakiyordum, ozledigimden, unutamadigimdan degil, sadece merakima engel olamiyordum. Sevgilim bunu gizli gizli facebookuma bakip arama gecmisinden gormus. Her allahin gunu ona bakiyorsun, yanimdan gidip onu takip ediyorsun, unutamamissin belli ki diyerek bana bir itirafta bulundu, sehir disina ciktigim bir gun zil zurna sarhos olup yatmak icin bir kiz bulmus sokaktan. Aklinca intikam aldi. Seni gozden cikardim dedi, ben yarabandi degilim dedi. O kadar cok sey var ki.. ben bu iliskiye baslarken o poligamikti, sonra vazgecti benim icin, monogamik oldu. Gercekten cok destek oldu bana, hayatimi kurdum sayesinde, cok emegi var uzerimde, ben mutlu olayim diye hayatinda degisikler yapti.. Ben onun eski sevgililerinin profillerine de bakiyordum, ona da kiziyordu. Ama elimde degildi, merak iste lanet olasi. Aldattigini soyleyince bir daha dokunamam sana, bitti dedim, cok kizdim, cok uzuldum.. ama bir yanim da onu kaybetmek istemiyor, affedilmek gibi bir derdi yok , onu cok seviyorum, eminim o da seviyor ama cok prensipli bir insan. Artik konusmuyor benle. O kadar caresizim ki, baskasi olsa bosver unut gitsin derdim, ama hayatimda bu kadar yakin hissettigim, kendimi buldugum, yaninda bu kadar rahat ve kendim olabildigim, eglenebildgm, aglayabildigim, hayati paylastigim bir insani bir daha bulamayacagimi biliyorum, o dogru adamdi, ben mi yanlis yaptim bilmiyorum, sadece cok uzgunum, bir akil verin lutfen, guveniyorum ona sonsuz guveniyorum, keske benimle konussaydi, anlatabilseydim keske, bu sekilde intikam almasaydi benden keske :(
Çok severken aldatılmak, aldatanı affetmek?