Çok sevseniz aldatılmayı affeder misiniz? Sevginiz bunu başarabilir mi?
"Beni bile bile aldatsan da unutacağım.." diyebilecek bir karakterde misiniz?
"Beni bile bile aldatsan da unutacağım.." diyebilecek bir karakterde misiniz?
hayır affetmezdim gerçekten pişman ise içtenlikle o zaman arkadaş ve eski bir dost olarak kalırız bu zamana kadar beni aldatanlarla ilişkilerim böyle. oldu hayatımın ilk aşkı beni aldatı pişman oldu ve gerçekten inandığım ve ona hala aşık olduğum halde bir daha şans tanımadım evet hala aşığım ama ihanet ve aldatma kişinin güvenini sarsan bir fiildir ve güven süte benzer içine başka birşey katıldığı anda ne kadar temizlesende daima kuşku barındırır
bir ihanet /aldatmadan dolayı intikam bile almıştım
Eski sevgilim Lisedeyken beni aldatmıştı birgün bunun intikamımı alacağım dedim yaklaşık 8 yıl sonra beni düğününe davet etti sırf beni sinir etmeyi düşündüğü için ama ben bu mermiyi kendine çevirip ömür boyu taşıyacak yara açtırmış oldum.
Düğünün konsepti davetlilerin gelin-damat hakkında konuşma yapabildiği şeklindeydi. Düğüne gitmeden ondan ayrıldıktan sonra yazdığım aşağıdaki resimdeki şiiri ezberledimDüğünde. Sıra bana geldiğinde sahneye çıkıp "BENİMDE LİSEDE ÇOK SEVDİĞİM BİR KIZ VARDI HATTA ONA YAZDIĞIM ŞİİRİM VARDI " diyerek şiirimi okudum ve saatlerce onu ağlatmış oldum sonrada düğünden çıkıp gittim. işin komik tarafı davetliler bunu geline söylediğimi anlamadılar. Şiirde belirtilen herşey o kızın bana söylediği sözlerinden alıntı yaparak yazdığım cevaplarıdır.
https://i.hizliresim.com/vQmE5R.jpg
Asıl çok seviyorsan affetmezsin. Serdar Ortaç şarkısı ne zaman sorulara referans oldu, aşk bu kızılötesi yaralı müzesi hareket edemem demiş bir adam sonuçta
Şöyle anlatayım; aslına bakarsanız sevdiğimiz ile ayrılma düşüncesinin canımızı çok yakma sebeplerinden bir tanesi ona ileride bir başkasınında dokunacak olması. Ve o korku öyle bir şey ki, sizi asla ondan ayıramıyor. Kıskançlık çok derin ve güçlü bir duygu. Ve o sizi aldattığı vakit o duygu ölüyor. Artık onu bir başkalarıyla hayal edebiliyorsunuz. 1 kere yaptı mı 100 bin kez yapsın çokta fark etmiyor. Tamamen yitip gider.
Sevgi karşılıklı olunca sevgidir. Karşımdaki beni tam anlamıyla sevmiyor ki aldatabiliyor. Bu durumda benim sevgim de bozulur. Anında silerim. Boynuzlanmayı affedip hiçbir şey olmamış gibi beraberliğe devam edebilen, hatta birbirlerini karşılıklı boynuzlamış olup da bunu bildikleri halde beraberliğe devam edebilen miğdesiz, gurursuz insanlar da var tabi; onlar bu soru üzerine düşünebilirler...
Cevap
77Cevap
Aslinda sevgi limbik korteksimizden cikar aldatma baska kisilerle temas ihtiyacida reptilian korteksimizden cikar neo korteksimle hareket eden biri olarak aslinda aldatmaya hakverebilirim cunku turumuz geregi kendimize en iyi cocugu vercek kisilerle temasa gecmek isteriz bu genetiktir yani toplamam gerekirse aldatan kisiyi reptilian korteksi yonetir o anda sonra limbik korteksi devreye girip hoslanmayi ortaya cikarir sonra neo korteks olaya el atar 1 kere yatsan veya gorussen bir sey olmaz der yani hersey aslinda insanin elinde deildir oyuzden aldatanlara pek fazla bisey demem haksizlik olacaktir.
Unutmam da birlikte de olmam peki ya sen askim @KürkMantoluHayri
Ben de aşkım. s
Evet aldatıldım ve affettim. Kendisi gelmişti bana. Pişmanlığını anlık boşlukta olduğunu söyledi. Uzun uzun konuştuk günlerce ve yeniden başladı ilişkimiz.
Sonrasında mı? Sonrasın da kız bana " Biz seninle olamayız çünkü ben seni bir kere aldattım ve bu sende hep kalacak. Ve hep bana güvensiz yaşayacaksın. Bu da sağlıklı bir ilişki yaşatmaz ikimize " diyerek çekip gitti.
Gurur murur , aşk meşk , ilişki , mutluluk filan her şeyi geçtim. İnsanın kendisine olan saygısı zedelenirse , gece yatağa yatınca bir tiksinti gelir içinden kendine. Kendine tahammül edemez olursun. Ve de çok istesen bile , aynı şekilde yaşayamazsın bazı şeyleri yeniden. Bazı sevdaların bir sonu var moruk. Öyle olduysa öyle kalması gerek. Acını yaşarsın sonra , dik bir biçimde
öncelıkle o hareketı yapacak bırınle zaten asla o yola gırmem nerden anlıycan dersen anlaşılır kumaştan anlayan bırı çok rahata anlar. hadı yanıldık yanlış tercıh yaptık. öyle bır hatayı asla affetmem biz Kafkas kökenlıyız bızım kıtabımızdada yok adetlerımzdede ne erkek ıcın ne kadın ıcın söz konusu dahi olmaz aşkından ölsem 2 cihan birleşse arkama bıle bakmam bu işin ıkıncı şansıda tavızıde olmaz 1 kere yapan her zaman yapar.
Eskiden, aşk benimleyken çok seviyorum ya ben aldatsa bile kahrolurum belki ama onsuz yapamam nefes alamam yine affederim gururumu da ayaklar altına sererim diyordum benliğimi ezip geçerek. Ben diyordum bunu durum çok vahim düşünün. Artık APTALMIŞIM diyorum. Aldatılmanın affı olabilir mi? İki satırlık adamları musallat ettik ömrümüze bundandır böyle dibe vuruşumuz. Affetmeyin.
affedersinde ilişki olmaz biter o ilişki yani affetmiş olsan bile kadın veya erkek o kişiyle görüşmessin yani çok seven biri zaten düzenli ilişki yaşamıştır ki bir kişiyle ilişki bitimi genelde saygısızlık yüzünden oluyor illa aldatma olması gerekmiyor ki saygısızlıkla biten ilişkileirn geri dönüşü olmuyor ki aldatmanın hiç şansı olmaz
Bazı yorumları okudum kızlarımız asla affetmem o kadar GURURSUZ değilim vs demiş.. halbuki affetmek ne zaman gurursuzluk oldu? Asıl gurursuzluk aldatanındır.. asıl gurursuzluk kendini aldatmaktır. Sorunun yanıtına gelirsek, elbet çok zor bir durum atlatmak unutmak ya da bu durumla yaşamak kaybettiğin güveni geri kazanmak.. bunlar çok yıpratıcı şeyler. Karşımda ki adamın pişmanlık düzeyi ile alakalı bir karar verirdim muhtemelen..
Hayır bir kere basima geldi hazmedemedim kabullenemedim bide bana sevmistim diyor madem onu sevdin benden ayril ona git neden hem bana hem ona yaziyosun böyle insanlar adidir bide neymis ben onu yariyolda birakmisim Hay Allahim Ya Rabbel Alemin Sabir
Affederim diyenlerin kendilerine ne kadar saygılı olduklarını görüyoruz. Aldatmak aldatılmak kanserli birer hücre gibidir. Battıkça batarsın yalanlar söyler inşaa edersin , senden daha iyi taşlar oynadığında şah mat olursun. Seni kanıtlarıyla sıkıştırmıştır..
Kimseye ıkıncı şansı vermeyın ruhunda kahpelk olan kız sonra gene aynı seyı yapar gider başkasının altın yatar çünkü Allah korkusu yok o tip kısilerde vermeyin o şansı gebersin gitsinler.
sevdiğim kişiyi aldatmam. aldatıyorsam sevgim bitmiş demektir... aldatma sevginin bittiğine veya hiç olmadığına alamettir.. eğer sevip de aldatmışsanız hani canım hardcore istedi falan ondan sonra yine sevginiz biter varsa da...
Aldatılmak güneş gibidir. Bu akşam batar ama yarın sabah yeniden doğar. #SinirliBiber
Büyük konuşmak istemem ama Herlde affetmezdim sonuçta bidaha asla güvenemem bidaha yapmasa bile yapıyomuş gibi gelir. Şmdi bile sevgilim kesin aldatmaz diyemiyorum ki o zaman hiç güvenemem
Aldatılmanın kesinlikle affı olmaz! Ne aldatırım ne de aldatanı affederim. Olmaz arkadaş ben yapmıyorsam yapanı da affetmem. Allah o günleri göstermesin tabii.
Affedeceğimi sanmıyorum... Bir insan aldatıyorsa beni kaybetmeyi göze almıştır. Bugün bunu yapan yarın yine yapar. O kadar değerim yoksa gözünde neyi affedeyim ki.
Insanın ne kadar aşık olsa bile kendine bir öz saygısı olması lazım. Bu kendine saygısızlıktır. Affetmezdim
Bu hayatta asla yapmam dediğimiz şeyleri bir bir yapıyoruz. O yüzden böyle atıp tutmak yerine Allah yaşatmasin ve kimseyi de boykr bir tercih yapmak zorunda bırakmasın diyorum
Zamanında affetmistim. Cok severseniz ve o da sizi tekrar ikna etmeye fazlaca ugrasirsa affedersiniz. (eger tek gecelik bişey ise) ama sonradan tekrarlanirsa gg.
peki sonra ne oldu?
Affetsem bile içim hep buruk kalır güvenim olmaz o kişiye bir daha. Güven olmadıktan sonra sevgi olsa ne olur ki? En iyisi affetmemek.
affetmem o zaman nasıl olsa affediyo beni seviyo diye sürekli tekrarlar
Tabii ki hayır çünkü benim onu sevdiğim kadar sevmiyor demek ki demek ki sevgimi değer vermemiş ve o zaman ona olan sevgim biter
ciddi anlamda intihar ederim herlade sevdiğim kız benden ayrıldığı için vücudum bunu ağır ödemişti izleri hala duruyo.
ne kadar seversem seveyim affettiğimde hep yaptığı aklıma gelir ama ben affettim herşey daha kötü şimdi çok yüz buldu benden ben ce kimse effetmesin
Kalbimle beynim savasir ve beynim galip gelir diye umuyorum
affetsede ınsan ıcınde bır yara gıbı sızlar durur kapanmaz o yara her daım batar acıtır ıcınde tıpkı ask gıbı...
Hadi diyelim affetmedin? Ondan sonra birisiyle birlikte olmak? Bunu kendine yedirebilecek misin? Başkasıyla birlikte olacağına onunla ol daha iyi 😊
Hayatımın geri kalanını ona acı çektirmeye adarım. Onu affettiğime yürekten inandığı an bunun bedelini öder. Gerçekten seviyorsam ama. Ne kadar seviyorsan o kadar ağır olur. Ama çok sevmiyorsam bir şey yapmam Allahindan bulsun derim
Öyle aşkın izdirabini duzerim!
İnsan aşksız yaşar ama şerefsiz onursuz yaşayamaz..
Mümkün değil gibi geliyor bana... inşallah yaşayarak sınanmam
Büyük konuşmak iyi bir şey değildir ama... Var mı aramızda o kadar genişler...
Binlerce dansözün olduğu bu dünyada aldatildigimi anlayamayacak kadar safım...
Affedemem ki. Bir başkasına bana baktığı gibi baktığını bilerek devam edemem.
Affetmem, affedemem.
''Güven ruh gibidir, terkettiği bedene asla geri dönemez''
Shakespeare
Af yok. iyi anilari anmak var yureginde. Onun ömru bitmis artik hayata donmez
Cahillik çağlarımda bunu yaptım
Yaptığıma bin pişmanım..
Sakın gençler, aldatanı çöpe atın
aldatılmak çok gurur okşayıcı bir şey. tabiki sevgilim ya da karım hayatına renk katmak adına farklı deneyimler yaşayacak.
Hayır affetmedim de bin pişman beter de olsun nasıl bir ahsa kaza yapmış üzülmedim bile
Affetmem, affedemem. Çünkü bir daha hiçbir zaman ona güvenemem.
bir kere affedersen devami gelir. Ki ilk firsatta yuzune vurursun boyle bir iliski olucana en iyisi terk etmek. Bana deger vermeyene ben deger versem nolur! Birak kendi degeriyle kalsin
Aldatani çok sevme gibi bir ihtimalim olamas benim ayyh
Aldatmayı affetikten sonra kendini nasıl affetsin insan nasıl bu kadar güçsüz aciz kaldığı için ben etmem
affetmem her zaman geçerli olan kural şudur ki bir kez yapan bir daha yapar
Bu zamanda ne kadar çok aldstmayla alakali sorulsr geliyor ya. Resmen normslleştirmeye çalisiyorlsr
kadınlar daha çok affediyo galiba bu konuda. Erkeklerin affederim demesi zor.
Büyük konuşmaktan korktuğum şeylerdendir ama zor yani
kabul edemem, büyük konuşmayayım ama gururum el vermez
ben bir kere affetmiştim bir kere yapan bidaha yapar affetme
Ya zamanında çok affettim çocuk alışkanlık yaptı affetmeyin affedilmez alışıyolar
o anki duruma bağlı kardeş... neden ve ne için vurabilirimde gülümseyebilirimde
Aha bu bende olu kalbin acır ama unutmak zoruna kalarak göz yumdum.
Olaylar karışık önyargı olursa amaaan banane.
Içim yanar kıskancım biraz ama kabul ederim sans veririm ama herseyini sorgularım
Başarabilirdi sevgim. O kişi kanıtlarsa ne kadar üzgün olduğunu ve güvenim için çabalarsa affederdim
bu nasıl bir soru yaa? bu kadar karaktersız olamaz bence kımse
Aldatilmayi hazmedemem yaa en agir suc bencee bir iliskide
affetsem bile zamnla sevgim biter ve sonuc degismez ayrilik olur
Severim, sevmeye de devam ederim ama kabullenemem o ihaneti.
S'ktiri basarım.
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar