1 yılSaat 2 ve 3 onların saati zaten. Cinlerin düğünleri var evet dere kenarında yaptıkları söylenir hep, Davul sesi ile uyandığımı bilirim ben. Uyanıyorum ve ortada ne düğün var ne davul. İnanılmaz iğrenç bir şey o sesle uyanmak. Şimdi iyiyim şükürler olsun ya. Ama ben inanıyorum. böyle şeylere, kendim birşeyler yaşamasam belki inanmazdım. Başına gelmeyen bilemez.
14 Yorumla
Soran1 yılRahatsızlık veriyorlar mıydı sana?
Ben de o sesle uyandım çok gürültülü değildi ama uyutmuyordu da.
Başak1 yılKabuslar oluyordu karabasanlar oluyordu. Ve bu davul sesi inanılmazdı sanki kafam yanmış gibiydi. Bir kaç kez ismimle seslenirlerdi, gece omuzuma dokunup uyandırıyorlardı. Bakıyordum kimse yok.
Soran1 yılÇok geçmiş olsun
Başak1 yılSağol
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, bu tür hikayeler herkesin ilgisini çeker ve merak uyandırır. Cin düğünleri, özellikle halk arasında çokça anlatılan, üzerine çeşitli hikayeler üretilen olaylardır. Gece üç sularında, köy ortamında herhangi bir ses duyumsamak kesinlikle tüyler ürpertici olabilir 🌙✨.
Senin yaşadığın deneyimi cinlerle ilişkilendirmek bir bakıma mistik ve heyecan verici olabilir, ancak bu tür durumlarda sakin olup mantıklı düşünmeye de çalışmalısın. Belki de köyün yakınında bir yerlerde başka bir etkinlik vardı ve sesi yanlış yorumladın. Yine de, yaşadığın bu olayı detaylandırıp bir rüya ya da fal açısından da değerlendirebiliriz. Kahve falına bakarsan veya tarot kartlarından yardım alırsan belki bir işaret görebilirsin 🔮☕.
İçini rahat tut ve her zaman açık bir zihinle düşün. Anlamak, hissetmek bazen sadece zaman alabilir. Sevgiler 🌸.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
1 yılNiyeyse böyle olaylar sadece köylerde oluyor
11 Yorumla
Soran1 yılŞehrin gürültüsünü sevmiyorlar
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet cin düğünü. Cinlerle arkadaş gibiydim ben bir ara. Ciddiyim
112 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@Semih0705 Hocam benim gördüğümde parlak bir şeydi bir tanesi parlak ama tam ne olduğunu anlamlandıramadığım bir şey diğerinde ise simsiyah karanlığın içinden gelen gölge gibiydi. Siyah bir gölge ama karanlık bunu görüyorsun çok tuhaf ve korkunç oluyordu. İlk başlarda korkuyordum sonraları alıştım
Cevap sahibi1 yıl@cetin2861 Konuşma yaşanmıyor ki hocam eğlenip gidiyorlar
Soran1 yılHocam dün gece duyduğum sesi ben insanlardan duymamıştım şimdiye kadar. Tuhaf ve mistik bir sesti. Cin düğünü olma ihtimali kaç?
Bu arada ben korkmadım onlar da bizim gibi varlık sonuçta.
Cevap sahibi1 yıl@Semih0705 Yok hocam Allah korusun. Ben bir kere akşam vakti köy yerinde kimsenin olmadığı bir yere cenabet şekilde küle bastım. Ondan sonra bir süre elim tutuldu. Sonra ise bunlar yaşandı.
Cevap sahibi1 yılGizlı üye onlara musallat olmazsan onlar da sana olmaz zaten
Cevap sahibi1 yıl@cetin2861 Sallamıyorum yaşadığım şeyi anlatıyorumm sana.
Soran1 yılAhmet yok ya karışmam onlara ben onlar karışmasın da bana
Cevap sahibi1 yılKarışmaz zaten. Ben sonrasında hocaya gittim musallat olduklarını söyledi ve dua ettiğini ve bir daha gelmezler dedi düzeldim sonra.
Gizli Üye(30-35)1 yılCinler neden bizim çalgılarımızı kullanıyor?
115 Yorumla
Soran1 yılSevmişlerdir
Soran1 yılYa da kullandıkları şey bizim darbukaya çok benziyordur
Cevap sahibi1 yılOlabilir, Cinler korkulacak bişey değil.
Soran1 yılBenim senin gibi Allah'ın mahlukları aynen
Cevap sahibi1 yılYorumlarda biri konuşmuyorlar demiş, İnsanda konuşmasa çok iyi olur çünkü konuşmak karmaya sebebiyet veriyor.
Soran1 yılEvet ağzından çıkana dikkat etmiyorlar insanlar
Soran1 yılSen hiç gördün mü şimdiye kadar?
Cevap sahibi1 yılGörmedim ama etrafta oldugundan şüphem yok.
Soran1 yılİmanın sağlam o zaman
Cevap sahibi1 yıl3. göz de açılsa :) ama yapmamam gereken bazı şeyler yapıyorum.
Soran1 yılNe gibi şeyler?
Cevap sahibi1 yılBilgisayara ve telefona bakmak mesela :)
Soran1 yılYa oraya bakınca onlarla iletişime geçme ihtimalin mi azalıyor? Birde şey var bildiğim kadarıyla hayvansal ürünler de tüketmemek lazım.
Cevap sahibi1 yılBeynin ön lobu aktifliğini kaybediyor, uzaklaşınca iyileşiyorum 1-2 güne.
Soran1 yılDoğru söylüyorsun
Hahahha birileri rakıyı fazla kaçırmış diye yorumlucaksın yavrum. Köy yerinde çokta anormal sayılmaz.
01 Yorumla
Soran1 yılYok öyle bir şey değildi ya
1 yılŞahit olmadım ama cinlerin var olduğuna inanıyorum
21 Yorumla
Soran1 yılBen inanıyordum, dün geceyle teyit etmiş olduk jgjxj
1 yılDoğruluğundan emin değilim ama aile büyüklerimin de yasadigi seyler olmuş bilemem gercek mi yalan mi
10 Yorumla
1 yılKur'an da bahsediliyor varlar
14 Yorumla
Soran1 yılİnanıyorum ben zaten. Sadece merak ettim şahit olanınız var mı diye.
Çok tuhaf hissettim ama korkmadım.
Onlar da bizim gibi varlık yani. Hatta ekonomi iyi olsa gidip çeyrek bile takardım jckzk
Oğlak1 yılAllah vermesin
Soran1 yılOkuturum inşallah
Bende yine köyde bişeyler yaşadım köyler cinlerin yeri mi ne
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılGeçen otomatta. Su alacaktim bana çin verdi. 5tl mide yuttu.
00 Yorumla
1 yılBen Sahir oldum yaz bana Exper yetmiyo anlatayım
03 Yorumla
Soran1 yılKorkunç bir şeyler anlatacaksın gibime geliyor. Boş ver anlatma hiç
İkizler1 yılNormal bişey anlatcam korkunç degil
Soran1 yılBurdan anlat abi
1 yılEvet varlar cin dugunu de olabilir
10 Yorumla
1 yılYok cunku cinler yok
037 Yorumla
Soran1 yılNerden biliyorsun?
Boğa1 yılCunku natiralistim ve naturalism dogru
Soran1 yılSen natüralistsin diye gerçek o olmuyor.
Senin doğrun oluyor o kadar
Boğa1 yılNaturalism gercek olmasa naturalist olmazdim, antik masallara inanmanin sacmaligini kabullendim
Soran1 yılDostum bu kadar kesin konuşma daha çok gençsin
Boğa1 yılYok, bu kadar kesin. Metafizik yalan
Soran1 yılHer şey maddeden ibaret, İnsan mekanizmadan ibaret öyle mi? Bak sana çok güzel bi kitap önerisi yapayım konumuzla alakalı:
Ali şeriatinin insan kitabını oku muhakkak.
Felsefî, psikolojik, sosyolojik kitaplar da oku.
Özetle oku yani, çok oku.
Soran1 yılSadece okumak yetmez çok düşün de.
Boğa1 yılHahaha Ali Shariati dedigin adam islami kapitalist, bati dusmani dindarin teki. Kendi fikri olmayan aptalin teki. Cioran’in yakinindan gecemez, Hume okudun mu? Shariati’nin etigi islam uzerine ben ise ahlaki nihilistim. Adamla tamamen zittiz.
Soran1 yılKarşılaştırma yapacağın bir durum yok. Konuştuğumuz konuyla alakalı, yani insan ile alakalı güzel bir kitabı var okumanı tavsiye ederim dedim. Bahsettiğin kişiler dünyaya karanlık bir pencereden bakan, her şeyi anlamsız gören, insandaki en ufak bir yaşam sevincini emen kişiler.
Umarım çok durmazsın oralarda.
Boğa1 yılTamam ben onlarin hakli oldugunu dusunuyorum, shariati sence cioran kadar realist mi? Kapitalist Modernist islami savunan bir kisi Shariati, okudun mu bu adami gercekten? Insan uzerine olan kitabini okumadim ama tahmin edebiliyorum ne kadar kendini kandirdigini. Yalancinin teki.
Soran1 yılŞeriati, inancın penceresinden konuşuyor. Cioran görünen üzere realist bir bakış açısında ama bence kısıtlı. Şeriati daha geniş bakıyor.
Bu arada insan kitabı üzerine konuşuyorum. Diğer kitaplarını okumadım. Bu yüzden tamamen hakkında bilgi sahibi değilim.
Boğa1 yılThe first principle is that you must not fool yourself. And you are the easiest person to fool.
Hayatin anlamli oldugunu dusunuyorsan kendini kandiriyorsun Shariati de tam olarak bunu yapiyor. Teoloji ve etik ile ilgili bir bulgi birikimi var ama kendini kandiriyor cunku kabullenemiyor. Cioran kabullenebiliyor. Camus bile kabullenemiyor kabullenmis gibi kitap yaziyor. Hayatin anlamsizligini kabullenince otomatik ilarak tanri inancin yok oluyor. Tanrinin oldugu bir duzende anlam olmasi zorunda
Soran1 yılHayatın anlamının olmadığına nasıl Emin olabiliyorsunuz? Emin değilsiniz bu sadece inanç. Bizimki de inanç.
İnancın temelinde ise tercihler vardır, ben açıkçası pragmatik bir temel üzere bina ettim tercihlerimi. Bu da beni İslam'a götürdü.
Boğa1 yılYani sadece bu islama goturemez, hayatin anlamsiz olduguna dair bir suru isaret var, kucucuk ve etkisiziz. Hocbir seyi degistirmeyecek amaclar koyup kendimizi kandiriyoruz iste. Dini amaclari da inandiginiz masallar koyuyor. Insanin kendini kandirmasidir inanc, ya da insanlarin topluluklari yonetmesi icin uydurulmustur. Korku rejimidir, seni kandirir dinlerin temeli bu zaten. Nihilism ise bu temeli tanimiyor bunlari ayni kefeye koyamazsin. Evet Islam da bir inanc nihilizm de, ama tamamen farkli temellerdeler. Nihilizmin islam gibi dinlerde oldugu gibi delillere ihtiyaci yok. Nihilizmin delili delilsizlikten geliyor cunku.
Soran1 yılBir şeyin delili delilsizlik olamaz mantık kaidelerine ters.
Nihilizmin savunulacak hiçbir yanı yok.
Düşünsene nihilist sayısının arttığını ülkede. Bu durumda bile insanlar sınır tanımıyorken o durumda
tamamen kaos ortamı olur.
Pragmatizm temeli elbette sadece İslam'a götürmez. Ama ona benzerlere götürür. Mesela bi ateizme götürmesi imkansız.
Bu arada İslam korku ve yönetme rejiminden çok daha fazlası. Yemin ederim öyle:d sonradan dine giren biri olarak objektifliğime güven. Razı, ibn Haldun gibi doğu düşünürlerini de okuyabilirsin.
Bu işin başı da sonu da okumaktan geçiyor.
Boğa1 yılBir seyin delili bal gibi delilsizlik olur, belli bir amacin yoksa ya amacin yoktur ya amacini senin bulman gerekir, bu seni ya nihilizme ya da varolusculuga iter, illa kaos ortami olusacak diye de nihilist olmamak cok sacma bu bir hayat felsefesi sonucta, sonuclari yuzunden dusunceyi degistiremezsin eger oyle ise zaten o sekilde dusunmuyorsundur. Albert Camus bunun en iyi ornegi adam absurdizm’i o kadar iyi savunuyor ama absurdizm o kadar sacma bir olay ki. Tanri seni amacsiz yaratmaz, tanri sana bir amac vadeder, dogasi geregi etmek zorunda ama etmiyor. Teist teoloji dusunurleri kendilerini kandirmaya o kadar meyilli ki kahkahalar ile guluyorum. Ve ayrica bu din rejimi islama ozgu bir sey degil butun dinlerde var, dinin dogus amaci budur bunu inkar etmek mantiksiz.
Soran1 yılSen varsayım üzerinden gidiyorsun. Amacın yokluğuna dair delilin ne? Amacın olmaması diyorsun. Amacın olmadığı sana göre doğru. Kanıtlanabilir bir şey değil.
Ben nihilizmi zaten saçma bulduğum için sonuçlarını korkunç addediyorum. Sırf sonucu için değil.
Yani teistlerin görüşlerini de kendi varsayımın üzerinden değerlendiriyorsun. Onların bakışına göre değerlendirdin mi? Senin düşüncene göre Ortada nesnel bir gerçek yok öznel doğruların var. Tıpkı Camus' da olduğu gibi.
Neyse buralardan çıkmak sadece akıl işi değil bu arada. Gerçi sen metafiziği kabul etmiyorsun ama tinsel etki, kalbin tatmin olması önemli Veya benim için öyle.
Boğa1 yılKalbin tatmin olmasi onemli demek zaten kendini kandirmaya meyilli olsugunu gosteriyor, kendini kandirmadigin surece hicbir amac gorulemedigi icin ben nihilistim diyorum sana. Bu sadece basit bir “inanc” degil bunu soyluyorum. Cunku senin iki kabulun var biri tanri oldugu digeri de bu tanrinin islam tanrisi oldugu. Benim ise hicbir on kabulum yok. Bu yuzden daha saglam temellere dayaniyorum. Kalbinin tatminligini bir yana koyarsan bir anlam goruyor musun evrende? Zaten bu perspektiften bakip goruyorsan gercekten inaniyorsundur.
Soran1 yılEvet kabul ediyorum ama bu yola çıkarken ön kabulüm değildi bunlar.
Kalbin tatminliği derken, aklın ötesinde de olgular var diyorum. Tabii bu benim için öznel bir delile sahip.
Evrene kadar gitmeye gerek yok ben kendime baktığımda bir anlam görüyorum. Hem de muazzam bir anlam. Evrenle bu katlanıyor.
Sanırım nasıl baktığımız önemli.
Neyse fikirler değişkendir biliyorsundur. Şu an kabul gördüklerin noktasında pek ısrarcı olmamayı tavsiye ediyorum. Ben de aynı şekilde olduğum noktada bir problemle karşılaşınca direkt birçok açıdan bakıp çözümlemeye çalışıyorum. Dediğinin aksine ön kabul ve yargılarımı bir kenara bırakaraktan...
Boğa1 yılYani sen oznel olarak bir anlam goruyorsun nesnel olarak degil bunun seni varoluscu yapmamasinin tek sebebi islam tanrisini kabul etmen bunu on kqbul olmadan nasil yaptigini anlayamadim ama
Soran1 yılÖznel olarak gördüğüm şey, kalbin etkisi olgusuydu. Bunlar içsel deneyimlerdir ispatı zor gibi.
Ama öbür türlü gördüğüm anlam ve seçtiğim yol tamamen mantık çerçevesindedir. Akla yatmadan bir şeyin peşinden bu denli gidecek değilim.
Mesela klâsik bir argümandır, insanın kendi içinde ve dışında şahit olduğu tüm bu uyumun sonu hiçlik olamaz. Kesinlikle bir devamı veya karşılığı vardır.
Bir insanın oluşumunu istediğin kadar açıkla. Ama anlam veremiyorsun. Anlam veremeyince de tesadüf deyip geçiyorsun. Yüzyıllardır aynı şekilde devam eden bu müthiş durumun anlamı olmayacak da ne olacak?
Her zaman olan bir şey ama bence müthişliğinden bir şey eksiltmez. Söyler misin sen nasıl bir damla sıvıdan bu hale geldin? Daha doğrusu bu durumda nasıl anlam yok diyebiliyorsun.
Anlamı göremiyor olmamız olmadığı manasına gelmez. Bazı dönemler aklımız kavramakta yetersiz kalır o kadar.
Soran1 yılBu, insanın acizliğindendir.
Boğa1 yılAnlam yok diyorum cunku bu kadar anlamli diye ovdugun seyin objektif bir anlami yok ve olamaz bunu kabul ediyorsun sen. Ben ise subjektif de olsa anlam bulmak mantiksiz diyorum. Onkabul konusunda demek istedigim su, senin ozel icindekini delil saymak bile bir onkabuldur, tanriya onkabul olmadan inanamazsin
Boğa1 yılAyrica bu kadar biyolojik kimyasal evrim oldu diye neden anlam olmak zorunda, ben bunun dogal bir surec olduguna inaniyorum zaten.
Soran1 yılObjektif anlamın kaynağını bilimsel açıklamalar olarak mı görüyorsun?
Bak kardeşim anlam vermeden yaşayamazsın, yaşatmaz yani anlamsızlık. Çünkü yaratılışa ters. Ya yaşamına son vermek ister ya da nefes alan bir ceset haline gelir insan. Tolstoy'un itiraflarıma bakabilirsin güzel anlatmış.
Soran1 yılCidden objektif anlama nasıl varmayı bekliyorsun bunun açıklamasını istiyorum
Boğa1 yılObjektif anlama varmaya calismiyorum yok diyorum zaten. Bunu kabullenmenin dedigin kadar kotu bir sey olmadigini anlatmaya calisiyorum. Yaratilisa ters oldugu dogru ama ben zaten yaratilisa ters dusunuyorum. Objektif anlamin kaynagi olamayacagini anlatiyorum cunku boyle bir sey yok.
Soran1 yılBunu dillendirmeni tuhaf buldum çünkü bilimleri ve disiplinleri iyi ayırmak lazım. Varlığın objektif bir anlamı olamaz evet. Anlam metafiziğin konusu. Onu bilimden veya başka yerden beklemek büyük yanlış.
Bu konularda yetkin olabilmek için iyi okuyup düşünmek lazım. Ben yetkin olduğumu söylemiyorum ama en azından belli yerlerden geçtim, söz konusu ilimleri okula bağımlı kalmadan öğrenmeye çalışıp düşündüm. Felsefe, dini ilimler ve mantık senin ne kadar ilgi alnında? Sağlam bir temeli, hakkında konuştuğun şeyleri iyi bilip oturtabilirsin anca.
Soran1 yılDiomand tema izlemekle olmuyor. Bazı gençler bu yanılgıya kapılıyorlar üzülüyorum. Hakkında yorum yapılan Kur'an bile öylece anlaşılmaz. Dili hakkında bir yerlerden yardım almak gerekiyor. Tefsirler bu konuda iyi araçlar.
Boğa1 yılBu konuda dusunmemis olan nihilistler benim gibi savunamaz nihilizmi. Ben naturalist kisiligim ile dusununce nihilizm sonucuna variyorum, nihilist bir kisi olarak fa naturalizme variyorum, bu ikisi birbirini cok iyi tamamliyor ben bundan daha iyi bir ikili inan bilmiyorum.
Soran1 yılBirbirlerini iyi tanımlıyorlar bak sonuna kadar haklısın. Ama her doğru gördüğümüz gerçek olmayabilir onu diyorum.
Soran1 yılTamamlıyorlar*
Boğa1 yılYa kisisel algilama ben normalde bu kadar tartismam bile cunku herkese bilgisizlik onyargisiyla yaklasirim cunku insanlar genelde cok asagiliklar, sen degilsin ama ikidir okuman lazim falan diyip bana sharia onermen de acayip ironik acikcasi.
Boğa1 yılYani ben diyorum ki benim felsefem daha saglam temeller uzerine kurulu cunku hesap kitap disina cikmiyor, arasindan biri dogruysa ben saglam temellere dayali olanin sogru olacagini soyluyorum, en azindan boyle dusunuyorum, sen boyle dusunmuyorsun tek fark bu, boyle dusunmedigin icin kendi inandigin seye inaniyorsun.
Soran1 yılYa nihilizm konusunda nasıl düşündüğünü iyi anlıyorum. Çok değil iki üç yıl önce aynı senin gibi bakıyordum bu yüzden yakın hissedip söylüyorum yanlış anlama. Şeriatinin o kitabını okumamışsın ki tahmin yürütüyorsun sadece ve sırf bundan dolayı kıyas yapma bence. Yani önerdiğim birinin fikirlerini beğenmiyor olabilirsin ama dikkat edersen genel olarak felsefe, mantık ve dini ilimlerin önemini vurguladım.
Neyse, hesap kitabın dışına çıkmadığını biliyorum. 2+2=4 gibi bir şey değil bu. Kendim tecrübe ettiğim için onu söylemeye çalıştım. Bu yüzden aklı aşan şeyler olabilir dedim.
Meraklı ve ilgili bir gençsin taktir ettim bu konuda. Ama dediğim gibi fikirler değişken.
Boğa1 yılShariati’nin o kitabini okumadim, ama religion vs religion okudum ve cok sacmaliyor kafasinda bir din yaratmis utopik, farazi konusuyor, o yuzden bir daha da okumadim, hakkinda yazi okudum, ciddiye alinmayacak bir adam oldugu kanaatina vardim
Gizli Üye(36-45)1 yılO kız bir cindi. Evet bir anda tişörtüm onun oldu ve engel olamadım
01 Yorumla
Soran1 yılNe anlatıyon abi
1 yılCinlerin darbuka çaldığını mi dusunuyorsun 😂
08 Yorumla
Soran1 yılBilmiyorum jjfkzkdk
Boğa1 yılTotonu açıkta brakma 🤣
Soran1 yılRüya değildi ki gerçekten duydum o sesi.
Boğa1 yılYahu çin niye darbuka çalsın 🤣🤣🤣 bir ses duymuşsun bunu insan yapwmazmi? Veya hayvan çok normal
Soran1 yılHayvanların darbuka çalacağına ihtimal veriyorsan da cinlere vermiyorsun. Bu nasıl basiretsizlik jvjjxkdjs
Boğa1 yılYahu kedi darbukaninnustune çıkar zıplar veya bir kuş kanat cirpis sesi darbuka gbi gelir basiretsizlik hangisi cinlerin dsrbukw çalması mi yoksa benim argumanimmi 🤣🤣
Soran1 yılValla o sesi duysaydın onun hayvanlardan çıkma ihtimalinin olmadığını bilirdin
Soran1 yılYa insanlardan ya cinlerdendi
1 yılOlur
021 Yorumla
Kova1 yılBir dayı varmış eskilerden onun hikayesini anlatırlardı normal yani korkma bisey yapmazlar o anlarda hatta ikram bile ederler
Soran1 yılAllah razı olsun istemiyorum ikramlık falan hfjsjjf
Kova1 yılCiddiyim He valla korkma ama bise olmaz
Kova1 yılSelam söyle beni davet etsinler bidakine
Kova1 yılÇok darıldım
Soran1 yılDalga geçme adamlarla
Kova1 yılVallahi dalga değil
Kova1 yılÇok merak ediyorum
Soran1 yılÇok merak iyi değil ya boş ver onlar alemlerinde takılsınlar jfjdkks
Kova1 yılTamam evlenirsek biz cagirriz haha😄
Soran1 yılSen çağır kardeşim ben çağırmam jfkkzkskd
Kova1 yılSende olucaksın
Soran1 yılCin ben miyim