Paranormal birşeye şahit olan var mı?

Allah'ın varlığına inanıyorum ama böyle cinmiş periymiş bilmiyorum görmediğim için inanasım gelmiyor. Mesela dedem yeni öldü sürekli düşünüyorum ruh var mı, ölünce ne oluyor. Dedem bizi görüyormu geziyor mu. Mesela bir tanıdığım var bir dedeai var ölen bir ruhla konuşuyor el vermişler ona. Adamın resmi bile duvarda asılı. Ona verdiği arapça kitaplar el yazısı. Bioenerji ile uğraşıyor. Sahtelar bir adam değil. Diyorum nasıl olabilir ya bir ruhla nasıl konuşulur. Ölen birini gören var mı aranızda daha önce. Dedeme sürekli yasin falan okuyorum o bilirmiş kimin dua ettiğini. Ya bilinmeyen şeylere karşı hep şüpheyle yaklaşıyorum hayattan zevk almamaya başladım artık. Bana ciddi bir delil lazım insanların şahit olduğu. Ciddi bilgisi olan birileri yazsın ya. Ruh canlıysa Dedem orada üzülüyor mu bizi özlüyomu çok korkardı ölümden. Acı çekiyorum bunları düşündükçe. Eski bir imam dediki insanlar ölünce üzüntü sevinç insanı duyguları yok olur. Ama kuran falan okuyunca öyle demiyor. Acı çekiyorlarsa hisleri vardır demekki. Kime inanacağımı şaşırdım.

Paranormal birşeye şahit olan var mı?