Merhabaa 🌸
Bildiğiniz üzere astrolog olan insanlar var. Bunu meslek olarak yapanlar var fakat astrolojiyle keyfiye ilgilenmek, araştırmak sizce vakit kaybı mıdır?

Merhabaa 🌸
Bildiğiniz üzere astrolog olan insanlar var. Bunu meslek olarak yapanlar var fakat astrolojiyle keyfiye ilgilenmek, araştırmak sizce vakit kaybı mıdır?

Evet tabi ki hobidir, yani aslında ben burçlara inanmıyorum ama tabi ki isteyen inanabilir ve bunun üzerine araştırmalar yapabilir. bence burçlar da tıpkı film izlemek veya şarkı dinlemek gibi bir hobidir, yani kişi aslında kendi karakterini ya da sevdiği kişilerin karakterini araştırır. ve genel olarak özelliklerini, nelerden hoşlanıp hoşlanmayacaklarını, ya da bir durum karşısında nasıl tepki vereceklerini gözlemlerler. bu yüzden aslında burçlara hobi olarak bakıyorum. yani bende tabi ki bazen merak edip araştırıyorum ama genelde can sıkıntısından ya da burçları çok ciddiye aldığım için değil. yani bu kişinin kendi ilgi alanıdır. çünkü 12 tane burç var ve her biri birbirlerine çok fazla benzeseler de mutlaka öne çıkan bir çok farklı özellikleri de bulunuyor. bu yüzden bu özelliklere bakarak yorumlamak ya da tahminde bulunmak bence kişi için iyi bir hobidir diyebiliriz. aynı şekilde burçlar bazen tanımadığım insan ile iletişim kurarken etkili olabiliyor. mesela Yengeç burcu bir insan ikizler burcu bir insan ile tanışıyorsa, bu aşk veya arkadaşlıkta olabilir. hakkında fikir sahibi olabiliyor az çok ve ona göre iletişim yönden değişebiliyor. bu açıdan ben etkili ve eğlenceli buluyorum Astroloji yorumlarını ve Astroloji araştırmalarını
Vakit kaybı olarak düşünme asıl bir uğraşın yoksa hayat anlamsız ve boş olur ilgi merak ve uğraş alanı insanı bir adım daha ileri taşır ve bir insanı diğerinden ayırır diyebiliriz her insanın bir ilgi alanı uğraşı ve merakı vardır misal ben otomatik kurmalı saatlere karşı ilgim ve bu saatlerin mekanikleri hakkında araştırma yapmak ve yeni çıkan saatlere bakmaktan bütçem el verirse alıp kullanmaktan keyif alırım astroloji sonuçta bir alan ve bu alanda yüzlerce yorumcu araştırmacı bulunmakta hangimiz haftalık günlük burç yorumlarımıza bakmayız ki bazen yorumu okuruz olmayabilir bazen ise yorum aynı şekil çıkmakta şöyle özetleyebiliriz eğer bir uğraş alanın ve ilgin varsa ne mutlu sana ama hiçbir şey yoksa o zaman hayat anlamsız ve bir günün diğerinden farkı olmayacağını ve sıradan geçeceğini de unutmamalısın vakit kaybı da değil tam tersi vaktini anlamlandırma ve daha güzel kılmadır
Kesinlikle hayatı anlamlandırmak için bu tür uğraşlar gerekiyor.
Gerçekten öyle mesela bir uğraşın yoksa o zaman çok anlamsız oluyor mesela benim arkadaşım var minyatür süsler yapıyor hem satıyor ek kazanç sağlıyor hem uğraş alanı oluyor illam sanatsal ya da zaanatkarlık değil bir bilim dalına teknolojiye aklına gelebilecek herşeye ilgi duymak o alanda uğraşmak hayatı anlamlı kılar ve seni bir adım öteye taşır
Benim burcum ve yükselenim koç ve burcumun özelliklerini taşıyorum.
"Mars kalktı yürüdü, jüpiter kenara kaydı burçlar şöyle etkilenecek, böyle etkilenecek" gibi şeylere inanamıyorum. Bir şeye inanabilmem için mantıklı bir kanıtı olması gerek ve ben mantıklı bir kanıt göremiyorum.
Burçlar ilgimi çekiyor, inanıyorum diyebilirim. Hatta hobi olarak ilgileniyorum. Ama bu gezegenlerin olayından pek emin değilim. Bunu meslek edinenlere bir şey diyemem, sonuçta herkes ekmeğinin derdinde. Vakit ayrılabilir, keyif alanlar için zaman kaybı değil.
Burçları hobi edinenler için astrologlar faydalı bence. 🤷🏻😅
Daha çok merak diyelim :)
Cevap
8Cevap
vakit kaybidir. yaratilisinda dogusunda kehanet aramak yerine. onundeki hayat mucadelesine zaman ayirmasi daha dogru olur. vakit kaybi. ve genellikle hedefleri olmayan insanlar. ikili iliskilerini ask vs guven islerini astorolijiye birakmasida sacmalik geliyor bana. insanlar kendini degistirebilir gelistirebilir.
insan sevdiği işleri meslek olarakta yapabilir hobi olarakta yapabilir
örneğin sporcu değiliz ama spor yapıyoruz :)
Bilmem ben hiç bu tarafından bakmadım.
Çok araştırdım.
Okudum
Vakit kaybı değil severim astrolojiyi
Kimisi için hobi kimisi için meslek
İş olarak yapmıyorsa bence hobidir
Evet güzel bir hobidir
Evet benim hobim
Evet hobidir
İlgiyle alakalı
Keyifli oluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?