Arkadaşlar eminim bu sorumdan eleştirimden dolayı dünyanın lafını yicem ama sormak serbest ne de olsa :) sözde laik bir devlette yaşıyoruz. herhangi bir dinin egemenliği olmayacak bir ülke. tabi sözde. ben laik ülkede olduğum için isteklerimi dile getirebilirim heralde. gürültü kirliliği diye birşey vardır. ve insanların özgürlüğü olamaz gürültü yapmak. ben müslüman değilim. ve ezan sesi yüjksek derecede günde beş kere okunuyor. kusura bakmayın ama beni gerçekten rahatsız ediyor. tabi okunsa ne olur sanki diyeceksin elbette okunsun ki okunuyo da. ama gürültü rahatsızlığı oluşturuyorsa bazı insanlarda bu sorun sorun olarak görülemez mi? art niyet falan yok. gerçekçi soruyorum. özgürlük eşitliğin konuşulduğu bir çağda yaşıyoruz ne de olsa
Cevabın nedir?
+1 yılkendince haklı olabılırsın ama sen ne kadar mukemmelsin insanlarda
belki senın yere attıgın bir sigara izmaritinden
yada aracınla süratli gitmenden gereksiz kornaya basmandan
yuksek sesle gülmenden
kırmızı ışıkta geçmenden
yere çöp atmandan
parfümünden
vb birçok şeyınden rahatsız olanlar vardır bunlar bır örnek ben aksıne ezan sesınden değil ama ezanı bazen kötü okuyan kişilerden rahatsızım ve bence bu kişilerin sesini ayarlayabılmelerı ıcın kurs görmeleri gerekıyor ki insanları iyi yönde etkıleyebılsın21 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılben de diyorum yanlış anlaşılıyor.sesi aşırı yüksek.Evet ama bir de şöyle birşey var;bir ezanda 8 makamın hepsini barındırması lazım.Örneğin hicaz,kürdi,nihavent gibi.makam derken bildiğimiz makamlar yani.2 buçuk dakikadan fazla da okunmamalıdır,ve teknolojiyi kullanmadan okunmalıdır.Her mahallede 3-4 tane cami var,ben 300 metre ötedekini de burnumun dibindekini de duyuyorum ve rahatsız oluyorum..Amaç sadece insanları camiye çağırmak değil mi?Ne diye 7 dakika okunuyor?Bana mı öyle geliyor?Soruna 5 yıldız...
22 Yorumla- +1 yıl
Salak
senin gürültü kirliliği diye bahsettiğin şey biz Müslümanlar için çok önemli öncelikle dediklerinde ağır konuşmussum ki ben hristiyan kesimin çok olduğu bir yerde yaşıyorum bizde klise çanları duyuyoruz ama hiçbir zman bundan rahatsız olup gürültü yapıyo demedik sana bu kadar diyim ben
81 Yorumla
Allah bızı ezan sesınden mahrum etmesın etrafına bır bak bu kadar mucıze varkn hıc mı ınanmıyorsnz Allah dıyo bız onlara senede 1 2 defa musıbetler verırız onlar hala mı tobe etmezler dıye ya yenı dogan bebegın anında Allah yazıyo yumurtada Allah yazıyo mucızeye bak
40 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
22Cevap
+1 yılAynı zaman da demokratik ve müslüman da bir ülkede yaşıyoruz. Sen ve bir kaç azınlık sesten rahatsız oldunuz diye ezan okunmasın mı ? bunu istemek en büyük bencilliktir aslında ? İnsanların inancını değersiz gördüğünü dillendirmiş oldun sen bunu söyleyerek..
41 Yorumla- +1 yıl
ben inancınızı çok değerli görseydim iananırdım zaten dostum. inanmıyorum çünkü yalan yanlış olduğınu düşünüyorum. hakaret te etmiyorum. alıncak bir durum yok. azınlık dediğin türkiyenin yüzde 98i müslüman hikayesine innamıyorsun heralde. ayrıca müslüman ülke değil laik br ülke dostum burası
Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı. O ki özgürlük ve hak eşitliği var, biz müslümanların inançlarına göre dünyada ezan sesibir saniye bile sus'sa dünyanın sonunun geldiğinin işaretidir bu. Bu nedenledir ki ezan saatleri doğudan batıya artarak gitmekte bir vakit bir vakti takip etmektedir.. Ve bilmediğin çok açık bu saat hesaplarıyla dünya üzerinde ezan sesi 1 saniye dahi yok olmaz!.. Saygı duyman dileği ile...
41 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. günde 1440 dakikan var arkadaş.
15 dakikasında okunan bir şey seni ne kadar rahatsız edebilir ?
kusura bakma ama senin rahatsızlığın o okunan şeyin sesi değil,
ezanın ta kendisidir.
allah hidayet versin arkadaşım.selametle.96 Yorumla- +1 yıl
belki dediğindir dostum. rahatsızlık rahatsızlıktır. bunu belirtmem baya kişinin zoruna gitti beklediğim gibi :) art niyetten demiyorum kötü niyetim yok harbi rahatsız oluyorum. bazen bir saatin sadece tık tıkı bile rahatsız eder sizi. ki bu ses harbi yüsek bir ses. basit bir ses değil
- +1 yıl
@perseid78 aradan o kadar zaman geçti belki yıllar.
bu arkadaşın dediğinde haklılık payı var.
ben de dindar bir insanım fakat , evimin 100 metre ilerisinde bir cami , 300 metre solunda bir camii , 300 metre sağında bir camii , arkasında öyle , onun hemen ilerisinde bir tane daha.. öbürlerinin de aynı şekilde..
biri bitip biri başlıyor mesela. gerek var mı bu kadar çok camiye? bütçe ayrılmasına?
zaten hepsi de boş anca cumalar için. öyle olacağına büyük büyük camiler olsun , 500 yıl sonrasına dahi kalsın insanlar 500 yıl önce burda insanlar böyle böyle eserler yapmışlar desinler. ezan ezan değil mi zaten 2 adım atacağına 5 adım atsın 10 adım atsın gitsin gene herkes. hem daha kalabalık olur cemaat oluşur. toplum birbirini tanır , böyle olunca , şurdaki hoca hızlı kıldırıyor , şurdaki hoca güzel okuyor , şurdaki hoca sohbet yapıyor , şurdaki hoca şöyle yapıyor.1000 tane hoca olacağına 100 tane hoca olsun insanlar böyle olunca da birbirinden ayrılıyor. - +1 yıl
israf olarak görüyorum maalesef.
israf olmasaydı da işe yarıyor olsaydı helali hoş olsun derdim.
fakat namaz kıldırarak para kazanmak için bu "mesleğe" atılanların olduğu bir dönemde bu işe bu kadar çok bütçe ayrılması kesinlikle doğru değildir.
süslü camiler yapmak yerine , daha az cami yapılmalı. daha sade ve tarihi eser olacak nitelikte ve daha büyük olmalı. hocaları itina ile dürüst saygın vicdan sahibi kimselerden oluşmalı.
bunlardan da bahsetmesem olmazdı çünkü yanlış anlaşılabilirdi.
- Aşk İlişkileri konusunda 705 cevap paylaştı.
+1 yılEzana laf edenler üst komşuları gürültü yapınca neden sesleri çıkmıyo ,sokakda biri feryad edince neden sadece iki üç kişi aşşağı inebiliyo ,Allah Allah diyenler mahallede sarhoş biri ana avrat küfür ederken neden camdan bakamıyorlar olmaz öyle ya olduğun gibi görünücen ya da göründüğün gibi olucan...
33 Yorumla- +1 yıl
yapamayanları ezanlara laf edenler olarak nitelemen senin dşük zekana bağlı dostum. bu dediklerini benden de iyi yapan yoktur. ben sadece fikrmi ezan konusunda değil kadın haklarından bütün insani hakalra kadar belirtirim. bu söylediğimde insani bir haktır benim için. senn ansıl ezan hakkı duymaya hakkın olduğunu düşünüyorsan bende rahatsızlığı bildirmeye hakkım vardır. ayrıva haklıyım kesinlikle çünkü gürültü kirliliğidir inanmayanlar için. sesin şiddeti çok yüksek!
- +1 yıl
bana düşük zekalı diyeceğine yazdıklarımı önyargılı mallar gibi içinden cımbızlayarak okumasaydın keşke Bak ne diyorum sondan ikinci cümlemde ( Allah Allah diyenler mahallede sarhoş biri ana avrat küfür ederken neden camdan bakamıyorlar) bu cümlenin müslüman olanlara söylendiğini idrak edecek kadar akıllı olsaydın bu cümleleri kurmazdın...
çık git Türkiye'de yaşama dıyorlar ama bılmıyorlar kı Türkiye'de çok müslüman olmayan insan var ve rahatsız tabiki oluyorlardır. Bence haklısın ama müslüman bir ülkede bunu yadırgama derim. benimde hoşuma gitmiyor ama insanların değer verdiği inandığı birsey o saygı duymak lazım.
21 Yorumla
+1 yılDünyanın lafını yersin tabi,burası %98'i müslüman bir ülke ve senin rahatsız oldugun şey,müslümanların özeli,kutsalı,bide utanmadan saygı mı bekliyosun saygı duymak zorundayken*? Hristiyan ülkelerde çan sesi,budistlerin zil sesi var ve dini inançları gereği kutsal ozaman onlarada oradaki müslümanlar saygı duymasın böyle saçmalık olur mu ? Rahatsız oluyosan müslüman değilsen yaşama bu ülkede ozaman
41 Yorumla- +1 yıl
dostum az aklın olsa ülkenin yüzde 98i müslüman dmezsin zaten. ordan ne halt olduğun anlaşılıyor. herşeyden öte mantığın azınlığa karşıysa birde sende n yine halt olmaz. saygı bekleyemz mişim. bu ne demek kardeş. senden saygı görmüceksem ne saygı beslicem sana. sorduğum aklımca uygundu ama sen okumana bak hacı
Aşk İlişkileri konusunda 444 cevap paylaştı. laik oldugu kadar müslüman bir ülke kilisenin çanlarının çalmasına izin verilen müslüman bir ülkede sana zarar veren ses ezan ise senin ezana karşı bir düşmanlıgın vardır.2dk sürüyor la günde 10 bilemedim 15dk sürsün.24 saatte 15dk için inançlara saldırmaya gerek yok.
27 Yorumla- +1 yıl
müslüman oolmayan insanları kabul etmemen senin ahmaklığındır. benim cümlelerime bakarsam müslümanların adına söylenmiş ufacık bir söz yoktur. dinin gereği belli ritüellerin var. anlıyorum. ve bu da ezan sesi gerektirir. onu da anladım öyle olsun. ama sesi hat safhaya çıkarıp inanmayanlaı hele ki sabahın köründe uyandırmakta inanç özgürlüü diye de hoş görlemez diyorum. ok
- +1 yıl
dostum burası şerat devleti olsun derim ki ezanın sesini iyi açın ki fakirler de duysun ucra köşedekilerde duysun derim. burası laik bir devlet. o dine bu dine özgürlük verecem diyede ortalığı karmaşaya getirmemek lazım. bir gün bir dine inanıyorum deyip sabahın köründe sokakta bağırsam sence inanç özgürlüğüm diye hoş görülebilir mi. özgürlüğün snırı vardır. bunu kastediyorum
- +1 yıl
çözüm bulunur elbet.çapımız da yetmez çünkü kabadayı gibi çapınız yetmez sizin defolun diyen çok var. ben o tiplere anca gülüp üzülürüm. ben evimi değiştirirm mesele o değil zaten. anlayamıyorsun dostum. sen azzınlığı topluluk karşısında susmaya zorluyorsun. neyse teşekkür ettim
Gizli Üye(30-35)+1 yılKabir azabı çekenlerin azabı ezan okunurken dururmuş. Azap çekmezlermiş.. Hepimiz bir gün öleceğiz . " N'olur ezan okunsun, hiç susmasın diye yalvaracaksın. / Yalvaracağız. "
Bunları düşün. Rahatsız oluyorsan da içinde sakla . Ayrıca laikliğin ne anlama geldiğini de öğren ondan sonra konuş . Gidin İngiltere'de , İsrail'de çan seslerinden, dini seslerden rahatsız olduğunuzu söyleyin bakalım sizi yaşatıyorlar mı? Bizler gayet çağdaş insanlarız ama sizlerde b.kunu çıkartmayın.27 Yorumla- +1 yıl
dostum verdiğin ayet beni alakadar etmez çünkü inanmıyorum bunu bil başta. ayrıca gel abd yi ingiltereyi avustralyayı da örnek alalım demiyorum. ne yazdığıma bak önce. ayrıca laiklik ne demek bilmiyor muşum. dostum burası şeriat veyahut hristiyan veyahut başka bir dine mensup şekilde değil dinlerin hükmünün geçmeyeceği şekilde yönetilir. bu da laik devlet demektir. başkaları öldürüyorsa o onların cahilliğidir. bokunu çıkartmıyorum.
Cevap sahibi+1 yılBak işte ben senin inançsızlığına saygı gösteriyorsam sen de benim inançlarıma saygı göstermelisin. Ha ama sen gelip de benim kırmızı çizgilerimi aşarsan o zaman farklı bir hal alır bu konuşma .. Sana saldırmak veya küfür etmek gibi bir amacım yok zira bu seni dine çekmez aksine uzaklaştırır. Ne diyelim Allah affetsin inşAllah doğru yolu bulursun.
- +1 yıl
senin inancına hakaret etmedim. alıngansın belli ki dostum. fikirlerimi söylemek seni küfüre itiyorsa inandığın yaratan seni ıslah etsin bence. sen benim inancıma saygı duyuyorsun. ok. bende senin kine duyuyorum bunu bil dostum. ben sadece inanç özgürlüğü diye ortaya koyduğun şey başka inanmayanları ne etki altında bırakıyoru bunu bil. bende bir gün inancım diye ortalıkta bağırmaya kalkarsam kimse bana aha bu şuna inanıyo ses çıkarmayalım en iyise demez. hapsi boylarım hatta. anlatabildiysem artk
Cevap sahibi+1 yılHepimiz özgürüz hapsi boylamazsın. Dedim ya kırmızı çizgilerimizi aşıp, bizim o ismini bile ağzımıza alırken haya ettiğimiz ; Peygamberimize ve Allah'ımıza küfür, hakaret vs. edersen tepki gösteririz.
Neyse bu seviyeli tartışma için teşekkür ederim. Herkes her şeyi yapmakta özgür :))
Cevap sahibi+1 yılUzatma! Bak işine!
Aşk İlişkileri konusunda 525 cevap paylaştı. Hayır adamım. Ezan da okunmalı, kilise çanları da çalınmalı..
Senin dediğin sokakta oynayan çocukların sesinden rahatsız olmaya benzer.51 YorumlaRahatsız olmayacağın bir yere git o zaman. Burası çoğunluğu müslüman bir ülke.
111 Yorumla- +1 yıl
ama lak birülke. herkes müslüman ülke diyor. herşey çoğunlukla mı oluyor. türkiyede hangi ırk çok varsa onu savunalım hangi innaç çok varsa onu savunalım mantığı doğru mu ki. rahatsız olmayacağım derken. her yer de ezan sesi var. ve ben inanmıyorum ne de olsa. innacınız gereği yüksekçe açıyorsunuz. açın yani hakaret ettiğim yok. aam bunu dile getirdim bence haklıyım
Senin bu ülkede yaşaman bir hata. Git başka ülkede yaşasana sen.
83 YorumlaLaik bir ülkede yaşıyoruz nasıl klisede çan çalıyorsa ezanda gayet okunur. Bende klisede çalan çandan rahatsız oluyorum
427 Yorumla- +1 yıl
laikliği nasıl anladığımıza bağlı.hep şunu derler. laiklik devlet ile dinin birbirinden ayrılmasıdır. doğrudur. ama bu kadar basit bir cümleyle de ok budur denemez ki. dostum laik olmayan bir ülke dinle yönetiliyor demektir. dini yönetimin olmadığını gösterir. diceksin din ayrı isteyen istediğini yapsın. yapsın zaten bişey demiyorum. kastettiğim şey özgürlük dini özgürlük olsa da her özgürlük biçiminin bir sınırı vardır. bu sınırı aştığını düşündüğüm için ezan meselesini ortaya sürdüm
- +1 yıl
benim de ortalıkta din gereği bağırmam gerekse ne olacak. bu dine özgürlük sadece müslüman yahut hristiyan yahudiye. bilmem ne dini diyip bağırsam ne olacak. özgürlüğünü yaşa. dini olsun ya da olmasın. ama bir insanı dövmek nasıl özgürlük içeriğine uygun olmazsa gürültü fazlalığı da uygun olmaz.
- +1 yıl
ağa şeriat devleti olsun. yahut eyalet biçimi olsun da bir bölgemiz şeriat olsun. dinini baba gibi yaşa. sana defol hakkın yok demiyorum. ama laik bir devlet biçimi varsa eğer ki yok. burada dinini yaşarsın elbet. ama bir sınırı olmalı diyorum. rahatsuz etmeden. söylediğim o kadar insani bir hak ki anlayamıyorsun buz bakışından. eyalet biçimi olsa sizde adam gibi yaşasanız biz de valla. azınlık olmak adama koyuyor sizin gibi dar düşünenler varsa hele karşısında
- +1 yıl
böyle vatanı bizim deyip diğerlerini def etmekte adamlığa yakışmaz canım arkadaşım. burası müselaman olanların yeri diyip diğerlerini çöpe atamazsın. kürt meseleside o hesap değil mi. türkçe konuşmayacaklarsa defolsunlar diyen kafaya benziyosun sende. e ne beklersin sen bu devletten de bu ülke vatandaşından da artık
- +1 yıl
uymayacaksan git yunanistana diyorsun. uyuyorum zaten hiçte camiye gidip susun duymak zorunda değilim ezanınızı demedim. ben sorumda da söylediklerimde de her zaman insani haklarımı savundum. inanç özgürlüğü vardır evet. ama birde kişisel özgürlükler vardır. bağırmak serbest değil günümüzde. alt komşunu bağıra bağıra rahatsız edemezsin. dinini yaşa ama beni rahatsız etme kanka. sabahın köründe innamadığım bişy için uyandırma beni. bu anlattıklarımı sadece ben düşünmüyorum ayrıca. sıkıntı
+1 yılİŞte senin gibiler Yüzünden Atatürkü Yanlış anlıyorsunuz İSMET İNÖNÜCÜLER SİZİ ATATÜRK ADINI ÇIKARTIN
44 Yorumla- +1 yıl
:D la get sen ATatürke bağlamıyosun ama millet Atatürke bağlıyor bizim halkımızın beyni kolay yıkanıyor ondan
- +1 yıl
:D HEHEHEHE olum sen dışarıyı bilmiyon konuşuyon :D biz senin gibi oturduğumuz yerden sallamıyok siyaset biliyok ;)
Şu ezanlarki şehadetler dinin temeli ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli
70 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNeden başka bir ülkede yaşamayı denemiyorsun? Biz müslümanlar ezan sesini duyunca huzurlu oluyoruz. Sen git bence bu ülkeden..
75 Yorumla- +1 yıl
burda doğdum ailemle burada yaşıyorum sizin gibi. gitmek istiyorum tabi ayrı mesele. ama burası şeriat devleti değil nede olsa. şeriat kanunlarını artık uygulamaya koyulmuş hükümet ki bu ayrı mesele neyse. ezan sesi müslümanlar dışında herkesi memnun edecek değil. bir başka din çıkar biz uyar tarzında ses çıkaran sistem istiyoruz der ortalık ses dünyası olur. tek taraflı düşünme
Cevap sahibi+1 yılUzun yıllar yurtdışındaydım..kilisede çalan çanları bende duymak zorunda değildim ama saygı gösteriyorsun bundan hiç şikayetçi olmadım ama sen kendi ülkedende kendi tercihin yüzünden kalkıpta ezan gürültü kirliliği gibi bir saygısızlık yapamazsın! Yahu birşey yapıyorsun bari tam yap saygısızlık etmiceksin.
- +1 yıl
saygı duymak zorunda değilim 1 ayrıca saygızılık veyahut hakaret etmiyorum. uydurma. sen avrupada çan sesinden raahtsız olduğunu sööylüyorsun. en azından benim ne demek istediğimi az çok anladın. insanların dini inancı farklıdır. bu ülke müslümanlara hizmet edercesine herşeye izin verirse adalet ortadan kalkar. bir gün din çıkarıp sokakata bağırmam gerekse ne olacak peki. bu da benim dinim derim. sus demezler mi. kendi inanacın egemenliği hoşuna gidiyorsa başkalarını düşünmeyi de unutma
- +1 yıl
ben de müslümanım elhamdülillah,istersen benim cevabı bir oku..kimsenin kimseye de defol demeye hakkı yok...
Cevap sahibi+1 yılDefol diyen yok nickbulamayan arkadaş benimki öneri gitsin madem bu kadar basit.
bende araba seslerinden insan seslerinden rahatsiz oluyorum napcz smdi? ne ezikler var ya.. üzülüyorum senin adina.. nasil hesap verceksin allah islah etsin..
31 Yorumla- +1 yıl
:) dostum şaka gibisin. sen evindeyken komşundan müzik sesi gelse bağrışmalar gelse şikayet etme hakkın yokmu. saydıkların zaten snein hakkın. korna sesi dediğin ne. nerde çok duymuşsun da ötüyon. sokağın ortasında ki sesten rahatsızsan ayrı mesele. ben evimde sabahın köründennamadığım birşey yüzünden hep uyanırsam bunu dile getirmem zorunuza gitmesin
+1 yılbiri bitiyor biri başlıyor bari ne söylendiğini bilsek belki imana gelirdik :)
31 Yorumlaçok ayıp ettin saçmalıyorsun..kiliselerin çanları ve budistlerin zilleri gürültü kirliliği yapmıyor mu?
21 Yorumla- +1 yıl
belki yapıyor dostum bilmiyorum. islama karşı bir hakare değil ki bu. hristiyanlık olsa belki yine belirticem. hatta kendi innacımdan olsa yine belirticem belki. bunu bilmem kaç desibel yüksekliğinde söylemekte uygun mu. değil mi rahatsızlık. herkesi müslüman olarak değelendirip müslüman omayanları dışlamak. tuhaf yani
+1 yılAtaistim bende de inananları gömdün sende..
Kimliğimizden silinsin yeter. Yurt dışına çıkan müslümanlar fişlenmiş gibi..14 Yorumla- +1 yıl
ateşe tapıyom dememiş arkadaş ya neyse :) bu ülke o sivas katliamından da aklanmadı daha. bu akıl hiç düzelmeyecek. hristiyanlar isayı bile eleştirecek düzeye geldiler. gelişiyorlar. biz ezan sesi diyince küfürler uçuşuyor. ne halt beklersin sen bu ülkeden de bu ülke vatandaşından da
- +1 yıl
Yılın hatasını yapıp ataist yazmışım :) Sivas katliamı çok büyük bir utanç olarak kalacak . Bir iki yobaz dışında bunun aksini söyleyen çıkmaz. Ezan sesinde esnek olman lazım insanların çok büyük bir kısmı inanıyor. Fakat kimlik hanesi saçmalığında ötesi.
Aşk İlişkileri konusunda 733 cevap paylaştı. Müslüman bir ülke ve saygılı olmak zorundayız.İsterse günde 10 kere okunsun beni rahatsız etmez.Gerçi biz fikrimizi söyleyince bile küfür yiyoruz ama olsun.O onların acizliği :)
23 Yorumla
+1 yılooo sizde herseyden rahatsiz oluyorsunuz sıkıldım artik sizin gibilerin boyle sacma sorularini hergun gormekten biraz kendinize gelin
41 Yorumla- +1 yıl
Sjskskwkjsks
kulaklığını kulağına çek kanka müzikte mi sevmiyosun
15 Yorumla- +1 yıl
bak canım sana demek istediğim kötü bişey değil. hemen yanlış anlayan olup beğenmeyene tıklayanlara var. belki sende yanlış anlamışsındır. ama şöyle bir durum var. topluluğun seçimine saygı göstermek gerek. yani sende en azından o saatlerde müzik dinleyebilirsin. benim demek istediğim bu. yoksa ister müslüman ol ister başka bişey. bana olmayacaksın sonuçta. neyse umarım anlamışsındır beni
+1 yılaslında ezan okunup okunmayacağı o mahalle halkı tarafından oy çokluğuyla belirlenmeli, yerel yönetimlere devredilmeli benim fikrimce,
11 Yorumla2-3 Dk bile gürültüye dayanamıyosan kafana sık kurtul o zaman madem sana gürültü.
218 Yorumla- +1 yıl
dostum özgürlükte gidip birini öldürmek istiyorum deyip öldüremezsin. her özgürlüğün bir sınırı vardır. sokakta bağır bakalım. seni tutarlar mı tutmaz lar mı. özgürüm diyebilir misin. hayır. her özgürlüğün sınırı var dediğim gibi. dini inancını yaşa. sana yaşama demiyorum. dediğim gibi burası laik devley. belli bide hadi sen önden git diyemez. ezan sesi de hat safhada ses çıkarıyo normal değil benim için. rahatsızlık verici yükseklikte
- +1 yıl
Laiklik din ve devlet işlerinin ayrılmasıdır.Diyanet işleri başkanlığının olması türkiye nüfusunun %98 nin müslüman olması.Buda şu anlama geliyor.Türkiye laik ve müslüman ülke buradaki laiklikten kastım diğerlerinin dinine saygı duyarlar yaşa bilirsin.Fakat %98i müslüman olan bir ülkeye ezan sesinden rahatsız oluyorum dersende.Senin aklını alırlar bilmem anlata bildim mi
- +1 yıl
e dostum ben sana ne dim kanka :) orda yüzde yüz yazsada inanacaksın. benim kimliğimde ne yazıyor ateist ya da deist mi yazıyor sanıyorsun. şuan ülkenin en az 3te ya da 4te biri çocuk. hatta bebeklik çağında. onların kimliğinde dini belirsiz mi yazıyor sence. bu ülkenin yüzde 75i müslümansa şaşarım.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli- Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli ..
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı. tek camiden okunsa belki güzel olabilir ama 5-10 caminin sesi birbirine karışınca gerçekten gürültü kirliliği
00 Yorumlahoparlör sesi kısılmasını gerekli yerlere bildirerek amacına hizmet etmiş olursun diye düşünüyorum.
01 Yorumla
+1 yılÇık git türkiye de yasama o zaman
104 Yorumla- +1 yıl
Ben laik değilim !
Müslüman mahallesinde salyangoz satmayı bırak.
5 kez demiş bide.
Cidden git.
Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Evet, doğru bir kanı.
40 Yorumla
+1 yıl3 dakika lan bu ?
41 Yorumla
+1 yılaraban var mıarkadaş
00 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!