+1 yılBabaannem rahmetli olmadan 5 yıl önceleri çok yaşadık. Bizi tanımazdı gün içerisinde usanmadan güler yüzle sürekli herkes birbirini tekrar tekrar tanıtırdı. Dakika başı saat sorardı mesela babamın yanında yabancı o adam diye pek durası gelmezdi. Aşırı derece saati sorma huyu artmaya başladı başka bişey konuşmuyor sürekli saati soruyordu her seferinde söylüyorduk bizde. Bigün amcam geldi bize babaannem onunda yanında durmak istemedi yabancı adam diye. Amcamla sohbet ederken saat konusu açıldı meğerse babam askerdeyken rahmetli dedem bir akşam eve gelmemiş babaannem de amcama sürekli saati soruyormuş. Öyle bir aklıma geldi de nur içinde yatsınlar
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYa öyle düşünme lütfen, olur mu hiç? Bak ben de çok unutkan bir insanım ve bence bu normal. Beyin yeni bilgileri alabilmek için yeni ve artık işi olmayan bilgileri silerek alan açar kendine. Bir de bu sana beyninin bir oyunu olabilir. Yani, babaannene çok üzüldüğün için beyninin arka planında içten içe böyle bir korku geliştirmiş olabilirsin. Ve beynin de bunun gerekliliği olan unutkanlıkla seni deniyor olabilir. Şey gibi düşün, biri sana asla mor bir fil düşünme dediğinde düşüneceğin tek şey mor bir fil olur. Yani bı biraz da psikolojik bana kalırsa. Kendini üzme, yıpratma. Bu oyuna kandıkça gerçek olma ihtimali daha da artar. Ama yine d eiçinin rahat etmesi açısından bir doktora görün derim. Eminim önemli bir şey çıkmayacaktır. Muhtemelen B12 eksikliği falandır.
Benim bir sevdiğim alzheimer hastası olsa muhtemelen yaşadığımız her şeyi ve anılarımızı sürekli anlatırdım. Yaşadıklarımızı yeniden yaşamak için ortam hazırlardım. Gezidğimiz yerleri yeniden gezersik, ilk kez gidiyormuş gibi. Sıkılmazdım ama o unuttukça çok yıpranır çok üzülür ve içten içe kahrolurdum. Kendi kendime ağlar dururdum. Hatta belki sonunda delirebilirdim bile. Üzgünüm ama sevdiklerme karşı aşırı bir bağlılık geliştirebiliyorum. Her şeyi kafaya takan biri olduğumu da hesaba kataraak bu son kaçınılmaz gibi. Umarım kimse yaşamaz.15 Yorumla- +1 yıl
Rca ederim, iyi gelmesine sevindim. 😇♥️
- +1 yıl
Müteşekkirim efem 🌸
+1 yılBiliyor musun başka bir dil öğrenmek alzheimer olasılığını azaltıyor 😃 bende sevdiklerimin yanında olurdum ileriyi düşünmek lazım her zaman
Sen ne kadar güzel bir insansın biliyo musun💐 hep bugünü düşünmek yanlış olur ileride başımıza ne gelecek bunları da hesaba katmak gerek
Bence bir dil öğrenmelisin ben zaten seviyorum başla diller öğrenmeyi sende istersen başla inan ki etkisi olur 😙14 Yorumla- +1 yıl
Ay ne güzelll bende almancaya başladım bir ara sonra babam ne işine yarıcak dedi sinirlerimi bozdu bıraktım rusça da arkadaşım var öğreniyorum arada kelimeler yaa ne güzel senle arada rusça konuşuruz devuşkaa 😂😂😂
- +1 yıl
Ya ne hoş olur 😃 havalı 😎 bizim işimiz bu dostum
- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılAllah kimsenin başına vermesin gerçekten çok zor bir hastalık. Benim de anneannem parkinson. Yaşlı olduğu için ne yaparsan yap alınıyor, küsüyor, söz dinlemiyor, kafasına göre çıkıp gidiyor. O yüzden allah herkese bu konuda sabır versin demekten başka birşey gelmiyor insanın elinden.
13 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim canım size de çok geçmiş olsun.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
Ona her gün yeniden sevdiririm kendimi , her gün saçlarını okşayarak bizi anlatırım eminim sıcaklığımı hisseder. Her gün beni başka sıfatla ansada hiç sorun etmem razı olurum.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 65,8b cevap paylaştı. Geçmiş olsun , yanında olurum
#hacıemre10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 43,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇok zor gadasi unutulmak
10 Yorumla 50 First Dates diye bir film vardı :) Adam Sandler oynuyor. Adam bir kadınla tanışıyor, kadın sürekli bir şeyleri unutup duruyor fakat adam bunu ilk başlarda umursamıyor. Her şeye rağmen falan aşık oluyorlar. Ertesi gün kadın her şeyi unutuyor. Adamda anlıyor tabi hafıza kaybı hastalığı olduğunu. Her defasında kendisini tanıtıyor kanıtlarla birlikte :) ve hafızasını unutmadan önce videolar çekiyor kadınla. (kadın tekrar unuttuğunda videoyu gösterip her şeyi açıklayacağı için) kadında geçmişini o videoları izledikçe her defasında hatırlıyor. Sonrasında evlenme teklifi falan ediyor. Her sabah adam bununla cebelleşiyor. Yani aşk sınır tanımaz :) izlemenizi öneririm. Unutkanlık diyince aklıma bu geldi.
10 Yorumla
+1 yılBilmiyorum ancak insan yürekten severse sevdiği ile ilgilenmekten mutlu olabilir not defteri filmindeki gibi. Tabi bu durumu gerçekten sevemeyenlerin anlaması biraz zor ya günümüzde de pek bireyselcilik var. Siz anlamazsınız beni şimdi boşverin.
14 Yorumla- +1 yıl
Kendinden çok başkasını düşünmek. O kişi mutlu olunca ondan daha çok mutlu olmak sizin dahi hepinizin anlayamayacağı bir durum olduğu için.
- +1 yıl
Eyvallah hanımefendi saygı duyarım benim yolum sizinkinden farklıdır o kadar gereksiz yerlere saçtım ki nöronlarımı en azından son kalanları da bu uğurda harcamaktan zevk duyarım. Sever miyim bilinmez de insanların sevmesi için bir süre daha çarpışırım.
+1 yılBirkere sen Alzheimer olduguna emin misin? Anlattiklarin cok kucuk unutkanliklar dalginlik da denebilir herkesin yasadigi seyler.. yaslaninca olabilir i alzheimer Allah herkesin yardimcisi olsun. Kafana takma fazla yorgun zihnin ondan boyle unutkanliklarin😊
10 Yorumla
+1 yılBenim Canım Dedem Alzheimer hastasıydı tam 3 yıl boyunca günden güne bizi unuttu ilk zamanlar abilerimle adımı karıştırıyordu sonraları hiçbirimizi hatırlamaz oldu en sevdiğim dedemdi. Gözüme baka baka günler geçtikçe eriyip gitti. Sonunda Rahmetli Oldu. Allah Kimseye Göstermesin Çok Üzücü Bir Durum...
Hergele Diyişini Bile Özlüyorum 😞20 Yorumla
+1 yılBence ni okudum gerçekten çok güzeldi. Allah başınızdan eksik etmesin babaanne ni. Soruya gelecek olursak eğer sevgilim alzheimer olmuş olsaydı herhalde çok üzülürdüm ama ona hep destek olurdum.
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende de var o ya odaya girerim ben buraya niye gelmiştim derim bir şey yazmak için kağıt kalem alırım ne yazacağımı unuturum nadir de olsa arkadaşlarımın ismini unuturum yani bir şey anlatırım ya hani şey var hani bize de geldi şöyle şöyle biri ayy kızın ismini unuttum ya falan olurum
10 YorumlaSenin sıkıntın psikolojik tamamen. Bende de oluyor öyle şeyler. Ama unutkanlık bu alzheimer değil. Kafana takma o kadar depresyona girme. Doktora git b12 kullan yediğine içtiğine dikkat et
13 YorumlaGecmis olsun. Üzüldüm ama umursamamani da takdir ettim gerçekten insan vicdanen rahat olmali.
Ama bir sorsan belki tedavisi vardir.11 Yorumla
+1 yılBen her zaman yanında olurdum ne tür zorluklar getirirse getirsin. Ama beni bitiren tek şey beni unutması bana olan sevgisini yitirmesi olurdu. En acısı bu değil mi?
30 Yorumla
+1 yılbir tane film hazırlarım ve onunla birlikte yaşadığımız şeyleri not alırım hafızası silindiği zaman birlikte izleriz tekrar tekrar aşık oluruz böyle bir film vardı adını hatırlayamadım ama bu benim hayal gücüm tabii normalde aşk diye bir şey yoktur
10 YorumlaBunlar çok normal şeyler günlük hayatımızın bir parçası olmuş. Yaşadığımız tempolu hayat akışı içinde normal olduğu kanısındayım, kendime bu konuda çok kızardım bnde yeni öğrendim normal olduğunu : )
10 YorumlaDurumun zor ama bu durum bir insanın seni yürekten sevmesine ve senin onu yürekten sevmene engel değil bir şeyleri unutursun ama her zaman sevdiğini kalbinde hissedersin bunu sorun etmemelisiniz
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. Çok zor durum, Allah göstermesin.
Dedemde unutkanlık vardı, sürekli sen kimin çocuğusun, sen kimin gelinisin, sen kimin damadısın diye akrabalarını sorgulardı..10 Yorumla
+1 yılÇok acı birşey, onca yıl onunla birlikte yaşadığın şeyleri unutuyor yavaş yavaş. Bunun hakkında bir film vardı, kadın her gün unutuyordu, adamda her gün tekrar onu kendine aşık ediyordu.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim babam ve babaannem öyle. Neyse ki genetik çıkmadı. Amcalarım da halamda yok mesela. keşke babamda da olmasaydı. :(
Unutkanlık değil de hareketlerde yavaşlık falan var. Kendi başına giyinip oturamıyor falan.22 Yorumla- +1 yıl
Benım de babannem öyle Allah yardımcın olsun
Cevap sahibi+1 yıl@sorusırırıejejswo Amin. Hepimize.
Annem kanser ve günden güne eriyip gidiyor. Zor bir durum. Allah kolaylık versin.
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Sen de olanlar bende de oluyor aynısı
Acaba bizde demi aynı hastalık var13 YorumlaDetayı okudum da benim de çok sık unutkanlık yaşadığım oluyor ancak vitamin eksikliği de olabilir bu. B12 özellikle unutkanlık yapar.
10 YorumlaBen onu seviyorum ya ben onu biliyorum ya.
Hastalığı yüzünden yabancılaşıyor başka sebep yok sonuçta. 4 elle sarılırım10 YorumlaBaktığı her yerde benim her şeyim olduğunu görmesini sağlardım. Hatırladıkca sevilmek sevdikçe hatırlanmak da güzel.
10 Yorumla
+1 yılO benim kim olduğumu bilmeyecek günden güne belki. Ama ben onun kim olduğunu bileceğim. Önemli olan da bu.
10 YorumlaAlzheimer hastalari 30sn de bir unutuyolar sevdigim olsaydi her saniyesinde yaninda olurdum ve onu yalniz birakmazdim
10 Yorumla
+1 yılYakın bir olay başıma geldi, aşık olduğum birinin alzheimer olmasına gerçekten dayanamayabilirdim ama hep yanında olurdum.
10 Yorumla
+1 yılAlzheimer’in genetik bir aktarim riski de vardir. Bunu onlemek icin sikca kitap okumak onerilir.
10 Yorumla
+1 yılCok büyük üzüntü duyarim fakat ben onun kim oldugunu biliyorum ya ayni askla sevmeye devam 👍🏻
10 YorumlaEvim Sensin filmini herkes izlemiştir sanırım. Seven sahip çıkar, sevmeyen de yarı yolda bırakır.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 382 cevap paylaştı. yanında olurum çünkü hastalıka sağlıkta diye yemin ediyoruz
10 Yorumla
+1 yılUnutmaması için cabalardim. Çok kötü bir olay onu birakmazdim o ne kadar unutsada
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. yazdıklarını okumadımda başlığa bakaraktan "Bana Adını Sor" filmi vardı
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılHer gün yeniden tanışırım, yeniden severim, yeniden her şeyi paylaşırım
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 561 cevap paylaştı. Çok zor durum. Allah kimsenin başına vermesin. :(
Evim Sensin' filmi aklima geldi10 Yorumla
+1 yılBende onunla günden göre erirdim... insan nasıl dayanır böyle birşeye bilmiyorum...
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇok kötü durum fakat eski anıları ben bildiğim sürece hiçbir sıkıntı yok
10 Yorumla
+1 yılO beni tanimasa bile ben onu taniyorum yine cok severim
10 Yorumla
+1 yılBenim rahmetli dedemde alzheimer di her yanina gittigimde bu kiz kim diyodu o geldi aklima 😐
20 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun. Her zaman yanında olurdum. Ne gerekiyorsa yapardım.
21 Yorumla
+1 yılbunun bir tedavi süreci olmalı, daha çok gençsin..
sevgilim eşim böyle olsa, gitmedik doktor bırakmam..10 Yorumlasağlıkta hastalıkta iyi günde kötü günde bunlar lafta kalmamalı olacak şeyler hayatın sana biraz sonra ne vereceğini bilemezsin her zaman hazırlıklı olunmalı
10 Yorumla
+1 yılTedavi süreci boyunca yanında olmaya çalışırım ama çok zor bir durum Allah kimsenin başına vermesin
10 Yorumla
+1 yılüzülmekten başka hiçbir şey yapamam. Ona bakarım ya da iş dolayısı ile bakıcı tutarım
10 Yorumla
+1 yılÇok zor bir durum ama her ne olursa olsun nefes aldığım sürece yanında olurdum.
10 Yorumla
+1 yılSende bir an önce doktora git erken teşhiste tedavisi mümkün
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCanımsın her şeyin bir çözümü olmalı. Ben asla bırakmazdım asla asla
10 Yorumlasevdiğim de böyle bişey olması durmun da asla terk etmiyi aklıma gitmem çözün yönün da azami çaba gösterirm o eleştirlri de dikkate alma
10 Yorumla
+1 yılOnunla birlikte sen de yikilirsin
Allah kimseye yaşatmasın10 Yorumlaömrümün sonuna kadar onu sevmeye devam ederim, hastalığı bunu engellemez
10 Yorumla
+1 yılYani sende mi alzheimersın?
12 Yorumla- +1 yıl
Sende olan şeyler hep bende de oluyor düşündüğümü bile unutuyorum bazen mesela yazacağım yazarken aklımda ama bir anda unutuyorum ki bu en basiti
- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇok zor bir durum ya cidden üzüldüm 😣😣
14 Yorumla- +1 yıl
Siz de inşallah mutlu olun hep düzelsin her şey hayatınız da 🌼
- +1 yıl
❤️❤️❤️❤️
+1 yılÇok gençsin elbet tedavisi var ama bence acilen bir doktora gidip kesin bir teşhis koydurmalısın
10 YorumlaNe yapayım tanımasa. birşey yapamam. ama görmeye giderdim tabiki yine.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBaşka bir sevgili bulurum, ben olursam benimki de gitsin başka sevgili bulsun. Sonuçta karım degil.
00 Yorumla 40 yaştan önce alzheimer olunmaz, bir araştır lütfen soru sormadan önce
Etkilerini ise daha sonra gösterir, yaşlılarda görünen bir durum00 Yorumla
+1 yılerir biterim her gün kuzu ama bırakmam onu :-(
10 Yorumla
+1 yılBenim için bir anlamı olmaz sevgim devam ediyorsa
10 YorumlaAlzheimer olmadan yabancılaşıyorsa
10 Yorumla
+1 yılHergün daha fazla ilgi ve sevgi
10 Yorumlaoturup ağlardım heralde
10 Yorumla- Devamını Gör (29)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?